kim deal je napisao:
:roll: nema to veze s mentalitetom jednostavno SM je kao i leni kravic nezanimljiv i ižvakan i nema svoje fanove ni ovde, a ni u cijelom regionu nisu nešto.
onda drugo da recimo ac/dc organizuje koncert u BL tad ne bi svirali u ZG ili BG već bi napravili regionalni spektakl i ljudi bi došli sa svih strana u BL,kao što je onomad uradio iron maiden u splitu.
ponovo tvrdim da SM nisu neki interesantan bend da bi se ljudi jagmili da odu na njihov koncert.
neka kažu svi oni koji ih kao slušaju koliko često posegnu za njihovim nosačem zvuka?

Uf hajde ne laprdaj.Lako je ovdje nagadjati sta bi bilo kad bi bilo...
I ne mozete za mjeru uzimati mega bendove kao sto su Stonesi i AC/DC.
Mjera su upravo bendovi kao Simple Minds ili Lenny Kravitz,izvodjaci koji imaju u inostranstvu svoju publiku i odredjenu posjecenost a nisu neke mega komercijalne zvijezde.
A ako nije do mentaliteta,do cega je?
Mogu ti hiljadu primjera nabrajati,jedan od njih je Castle fest koji se trebao odrzati u Srbiji.I otkazan je zbog cega?Zbog snobova iz Srbije kojima nije dovoljno bilo sto se po prvi put u Srbiji odrzava neki metal fest na kojem ce moci vidjeti mnoga poznata imena metal muzike.Nije im bilo dovoljno,valjda je trebalo jos i da im plate da odu na taj koncert.
Ili koncert Evergreya koji je nazalost otkazan.Ja znam 10 ljudi najmanje iz Banje Luke koji su kupili kartu za Evergey,bend koji na koncertima ima uglavnom oko 100 do 200 ljudi u prosjeku.A koliko je ljudi iz famoznog Beograda kupilo karte?Sigurno ne puno vise,a trebalo bi s obzirom na broj stanovnika i tu njihovu "metal" publiku kojom se hvale.
Ili evo,fudbalske utakmice Srbije.
Pogledajte samo zastave i nazive mjesta na zastavama sa tribina.Banja Luka,Novi Grad,Prijedor,Herceg Novi,Mostar(Mostar cak!),Nevesinje itd.
Ja sam ubjedjen da je na tom stadionu najmanje Beogradjana.
Mentalitet.