banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2008, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Popokatepetl je napisao:
tomasd je napisao:
[

Citiraj:
"Криво је море"

Uopste se ne sjecam kako ide ovaj solo...

Kako se ne sjecas, pa ovako: naaaaa na na na naaa, naa na nanana naa nanana naa naaa, nanana na na naaaaa naaaaa naaaa naaa na na na na...pa onda to :II bezbroj puta

Taman mu htjedoh napisat al sam se bojao da ne pogrijesim koji ton.....

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
:lol: :lol: :lol:

uspjeli ste me nagovoriti da ne idem...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ne odustaj rip,da se nauzivamo svirke..

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
Kako se ne sjecas, pa ovako: naaaaa na na na naaa, naa na nanana naa nanana naa naaa, nanana na na naaaaa naaaaa naaaa naaa na na na na...pa onda to :II bezbroj puta

A,taj solo!

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 02:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
I opet nije pobijedio najbolji tehničar, već momak sa najvećim srcem ove večeri!
Mladi Vlado Tubić je stvarno svima održao lekciju...

Čestitke!

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 03:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
:dontknow:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po mom licnom misljenju je bilo puno losije nego prosle godine....ipak je okrsaj Ronny vs Dzoni bio za pamcenje plus nezaboravni Zoka Crossfire plus ostali koji isto bili tu negdje....ove godine je bilo dosta mladjih ali to nije neko opravdanje, ipak je to neko poluozbiljno takmicenje gitarista....nisam ostao do kraja (mora se na posao ujutro) pa ne znam ko je bio koje mjesto i ko je pobijedio....meni je najbolji bio Aleksandar Savic (onaj momak sto je bio i prosle godine, valjda sam zapamtio ime) iako teme nisu bile bas po njegovoj mjeri al je jedini imao neki svoj stil i osobnost, i znao je sta hoce da svira, imao je neku viziju kako to treba da zvuci a da on to moze odsvirat....onaj najmladji sto je nastupao zadnji je isto bio dobar na blues temi, zvuk gitare mu je bio extra, steta sto se malo pogubio na onoj drugoj temi....
Ali ipak prvo ime veceri, iako nije bio u takmicarskom dijelu al je zato pokazao zasto je pobijedio prosle godine, Nikola Kotroman....lik je prejak, toliko energije u sviranju, tako dobar zvuk gitare....fantasticno....
Iduce godine ocekujem "Ronny uzvraca udarac...."....

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
ja nisam mogao doci zbog nekih obaveza .. i sta bih ja sada, jebga....

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 15:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
malo mi je glupo pravilo da se mogu takmiciti svake druge godine. svaki put ce biti isti ljudi, i nece biti soucavanja pobjednika, osim ako neko ne preskoci godinu... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
u pravu si...cijelo vece cekam ronya ..i nista.bezveze

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Jedino se ne bih slozio sa Tikijem da tehnicar nije pobijedio, koliko sam vidio, mali Vlado je tehnicki prilicno potkovan i nabrijan, samo sto to, za razliku od Simica, ne stavlja u prvi plan. Simic je pokazao brzinu i preciznost i to je to, prosle godine je bolje svirao. Vlado me po zvuku gitare i nekim fazonima podsjetio na Erica Johnsona. Ono je primjer kako se i kod nas moze odnjegovati gitarski dragulj. Najmladji momak, koji je posljednji svirao, Aleksandar, takodje je bio prijatan za slusanje, a s obzirom da mu je tek 14-15, moze se tu dosta ocekivati.

Sinoc su mi dvije spoznaje konacno dosle do mozga-gitaristi su navjeci smaraci na svijetu, i gitaristi koji mnogo vjezbaju generalno losije sviraju i dosadniji su od ovih ostalih.

I, da, najlosije je svirao onaj lik za klavijaturama sto se sakrio u cosak, mislio da ga niko nece skontati, ali se prevario, hm :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
I, da, najlosije je svirao onaj lik za klavijaturama sto se sakrio u cosak, mislio da ga niko nece skontati, ali se prevario, hm :D

Mislim...sto jest - jest.....stao tamo u cosak i lupa po onim tipkama :D
Al ajd to, nego sto je jedan lik razglasio cijelom gradu da se prijavio na takmicenje i gomila ljudi dosla zbog njega....a njega ni u ljeljama uz izgovor "ja se salio...."....

Bez zeze....Vlado po meni nije ni u jednom sekundu zasluzio pobjedu....ok, mali dobro svira al nije mi bas pokazao neko veliko srce, mada iskreno mislim da je to bilo zbog treme jer se vidi da ima dobru tehniku....meni je samo bezze tu davat nekome nagradu zato sto je on tako mlad a tako dobar....da su nastupili ljudi od prosle godine ovi momci tu ne bi imali sta trazit pa taman da su i juce rodjeni.....to se fino kaze "ok mlad si, udarila te trema, neiskustvo, napravio si greske, bice bolje iduce godine".....
Moje misljenje je da ih je onaj Savic oduvao sve....ma koliko te teme njemu nisu pasale on je pokazao da ima osjecaj za dinamiku i ritam, pokazao da ima stil, zvuk gitare kakav je htio (iako mozda malo agresivan), i zavidnu tehniku......ja ne znam sta se vise moze ocekivati od njega.....blues temu je najbolje odsvirao onaj klinac na kraju i tu se ja mislim svi manje vise slazu....ali Vlado jedino sto je pokazao je da ima najbrojnije navijace....sto se tice same svirke - dobro al mora to puno bolje da bi se moglo bit gitarista br.1 u BL....ajd sad nek neko uporedi Nikolu od prosle godine i Vladu.....nebo i zemlja....a i jedan i drugi pobijedili.....

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 19:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
OK vam je rasprava, ali neke ocigledne stvari niko da pomene.

1. Pivo preskupo. Ua za Nektar kao sponzora, koji nisu mogli bolje od: malo pivo - 3 km. Uzas.

2. Ovo takmicenje ne treba da se zove takmicenje gitarista, nego takmicenje gitarista na blues podlogu. Zasto koji djavo mora da se svira samo na blues, kad je i vise nego ocigledno da od vecine prijavljenih, niko to niti slusa, niti svira, i sad se ljudi nalaze na pogresnoj teritoriji (recimo onaj drugi po redu gitarista, odlican je, ali pogresna podloga).

Zar je toliki problem da se pokrije vise zanrova, da se takmicarima ponudi bar 5 pratnji (od techna ako treba, metala, avantgarde...), pa da svaki izabere dve. Mislim da bi bilo zanimljivije i za gledati, i za slusati, a i ne bi bilo monotono kao veci deo veceri.

Zeletu respect za svirku, Soundbeatu takodje, odlicno su momci odradili posao. Sledece godine jeftinije pivo, pa i ulaz, i vise varijanti pozadinskih pesama za svirati preko, mahom se prijavljuju mladji gitaristi, dok blues ipak dolazi sa godinama. Sve cestitke pobedniku, takodje.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 01:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
tomasd je napisao:
Taj energicni stakato,odsjecne(gotovo erotske)fraze,harmonska prosirenja mola koja melodiji daju jedan poseban(malo orijentalan,malo klozetski)smek uz natruhe balkanskog bluza uvijek na samoj granici intonacije a sve to zacinjeno sa konvencionalnim melodijskim obrtima iz onog dijela naseg folklora namijenjenog zajednickom(u svakoj iole vecoj prilici okupljanja plebsa ili dogadjanja istog prisutnom)igranju daju ovoj jednostavnoj muzickoj recenici(tek neznatno variranoj pri ponavljanju sto je donekle cini bliskom periodu)bezvremenske osobine ovih prostora olicene u nepresusnoj rijeci rostilja,lose rakije,lokalnog piva,svadbarske sarme kao sveprisutnih arhetipa nasih prostora sa nezaobilaznom seoskom Lorelaj koja,iako u daljim geografskim okvirima ne bi prosla pojedine estetske,higijenske i moralne testove za naseg junaka predstavlja ideal i svjevrsnu femme fatale kome on i cjelokupni muski dio zajednice,ne obaziruci se na posljedice i ponekad bezglavo,streme...

:notworthy:

Popokatepetl je napisao:
Sinoc su mi dvije spoznaje konacno dosle do mozga-gitaristi su navjeci smaraci na svijetu, i gitaristi koji mnogo vjezbaju generalno losije sviraju i dosadniji su od ovih ostalih.

:notworthy:

nego, kad ce takmicenje bubnjara? :cat:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Nisam bila, a trebaće mi gitarista. Je li bilo nešto za mene? :)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 19:28 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Feb 2008, 16:49
prije svega što se tiche o problemu ne odgovaranja tema kad je u pitanju takmichenje gitarista,to se riješi jednostavno tako što se taj kome ne odgovaraju teme ne prijavljuje na to takmichenje kao sto je ovo npr.nazovimo ga takmichenje blues-rock gitarista koje naravno ima najvishe kompetentnih gitarista za žiri!
zato vi koji ste naklonjeni malo zešcem zvuku i tempu sakupite prije svega popis ljudi koji bi učestvovali i stim mjerodavnim podatcima organizujete uz pomoc artista,arsa,yamahe ili neke druge moćnije prodavnice muzičkih instrumenata priredite još bolje takmičenje i zabavu tako da postavite nove standarde jer ja vjerujem da banjaluka moze bolje,od ovih sadašnjih organizatora,smatram ih krajnje bezveznim likovima koji gledaju svoje interse,i fushere takmičenje na zalost mladih muzičara! ima toliko toga oko nas kako drugi rade samo treba prepisati i napraviti josh bolje! jel tako? 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 20:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
prije svega što se tiche o problemu ne odgovaranja tema kad je u pitanju takmichenje gitarista,to se riješi jednostavno tako što se taj kome ne odgovaraju teme ne prijavljuje na to takmichenje kao sto je ovo

To je bio konstruktivan predlog, i mnogo bolje resenje, nego da se oni kojima podloge ne odgovaraju ne prijavljuju. Nije ovo grad sa 10.000 gitarista, i to malo sto ih ima, ne treba deliti na desetine takmicenja. Jedno je dovoljno, samo da se pokrije vise tema. Zar ne bi bilo zanimljivije gledati nekoga kako svira blues, drugoga kako svira jazz, trecega metal, cetvrtog nesto deseto... bolje i prirodnije, i za takmicare, i za publiku zanimljivije. Soundbeat je sasvim sposoban da svira bilo koju podlogu, a malo modernizacije ne bi bilo zgorega. Naravno, licno misljenje.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
ApeiroN je napisao:
Zar ne bi bilo zanimljivije gledati nekoga kako svira blues, drugoga kako svira jazz, trecega metal, cetvrtog nesto deseto... bolje i prirodnije, i za takmicare, i za publiku zanimljivije.

I kako bi ih ti onda rangirao, vrednovao, ocjenjivao?!?! Upoređivao uopšte?!

Na kraju bi završilo tučom. Isto ko takmičenje bubnjara! :lol:

A zašto baš blues? Razmišljam nešto... Možda zato što bi svaki gitarista i trebao da prohoda na tome; pa tek onda da se hvata nebuloznih skala i arpeđa!!!
Uvijek me fasciniralo (pa i nekoveče u Propagandi) kako to "muzičar" može da nabifla skale do besvijesti i demonstrira neku fascinantnu tehniku, a uopšte (ali uopšte) nije u stanju da svira sa bendom na jebena tri akorda, a da se pritom ne pogubi u harmoniji!
Bojim se da je većina BL gitarista upravo preskočila osnove... jer da nije tako ne vidim u čemu je problem da se odsvira nešto "tako prosto" kao što je blues, kad se već sviraju visokozahtjevne heavy sole?!? :-?

Naravno, lično mišljenje!

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Tiki the Boyler je napisao:
Na kraju bi završilo tučom. Isto ko takmičenje bubnjara! :lol:

mi bar imamo takmicenje! a kad ce biti takmicenje basista? :P :P

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I kako bi ih ti onda rangirao, vrednovao, ocjenjivao?!?! Upoređivao uopšte?!

Pa i ovako ne moze da se poredi kako treba, ako neko ne moze da se izrazi kako treba jer mu stil ne odgovara. A uostalom, nije to trkanje na 100 metara, svako odsvira ono sto najbolje zna, pa se vidi, ne bi trebalo biti problem. Neko ce izabrati blues, ali ga nece znati odsvirati, isto kao i ti drugi koje pominjes da se hvataju "nebuloznih skala i arpedja". Uzalud ako sviraju prljavo i gutaju tonove.

A zašto baš blues? Razmišljam nešto... Možda zato što bi svaki gitarista i trebao da prohoda na tome; pa tek onda da se hvata nebuloznih skala i arpeđa!!!

Ne bih se slozio. Mozes sasvim dobar gitarista da budes, a da se u zivotu nikada ne dotaknes bluesa. Zasto bi, ako te takva muzika recimo ne zanima. A eto, i sam si pomenuo, vecina BL gitarista "preskace osnove", pa bi bar sa te strane bilo cool napraviti takmicenje da se ljudi mogu izraziti kako treba, jer vecina njih koji su se takmicili niti ima zvuk za blues, niti zna kako se to svira, pa koja je onda svrha...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]