banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 04:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Metallica mi je bez obzira na sve...
Odlican kultni bend 57%  57%  [ 32 ]
Nesto sto me podsjeca na mladost, davno bilo... 18%  18%  [ 10 ]
Sranje nevidjeno 13%  13%  [ 7 ]
Nemam pojma, slusao sam 2 balade...onako... 9%  9%  [ 5 ]
Nikad ih nisam cuo ili se ne sjecam 4%  4%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 56
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2006, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Maideni veci :lol: :lol:
cek, cek
:lol: :lol: :lol:
:mad: :evil: TISHINCHINA!!!!!!! :evil: Takve komentare ne priznajem! O ukusima se ne raspravlja. Meni je Maiden npr. u kurac dosadan i nikad se nece moci ni porediti sa metalikom. Njihovo jes bilo i proslo, i napravili su to sto jesu, i tesko ce iko ikad opet tako nesto da dostigne. i to se treba postovati. I jebiga! Necu vise da pisem postove koji iziskuju razmisljanje, ne ide mi to. long live offakingtopic!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 03:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Bik je napisao:
Maideni veci :lol: :lol:

Pricamo o metal bendovima ovde. Load, Reload, St.Anger pre svega nisu metal albumi. Metallica vise nije metal bend, vec jednostavno bend sa distorzijom... Metal su koliko i Bravo i Huper kad ubace metal tekstove u casopise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: A ti za sve i uvijek imas odgovor zar ne?
E ne bi se slozio, dragi koleza! Pricali smo o velicini metalike i maidena, koliko se sjecam, i tu se ne ubraja samo ova novija metalika, vec sveukupna metalika. To sranje o i po Loadu, Reloadu i St.Angeru pre svega ne pije vode. Konjtas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 12:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kontam da nemam zelju dokazivati bilo sta onome ko jos ima pozitivne reci za bend kao sto je Metallica.

Ajd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Fala bogu dragome...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 17:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
de da vam ja kazem koju pametnu :D
metalika :pukeleft:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 07:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
All 2 Human je napisao:
Kontam da nemam zelju dokazivati bilo sta onome ko jos ima pozitivne reci za bend kao sto je Metallica.

Ajd.

Ala si ti dosadan o tom sranju jes metal- nije metal. Jesi li ti na nekoj misiji. from the God?
Sad jos reci da je gomila nekih bendova koji nikad nece izaci ispod zemlje izmislila muziku za Metaliku (koja ja usput receno izmislila muziku za sve te podzemne bendove koji prave najdosadniju muziku na svijetu).
Kad Hetfild prdne na mikrofon interentnije je od nekog dosadnog, zauvijek na podzemlje osudjenog metala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AntiDope, ne vrijedi... mi nikada necemo shvatiti! Mi smo govna kojima je komercijalna muzika isprala mozak i slusamo ono sto nam se servira, i ne vidimo spas iz podzemlja. Slusajmo dosadnu muziku od grupa za koje zna sto manji broj ljudi!! Treba bit kooler i pljuvat po svemu zivome...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 12:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Ala si ti dosadan o tom sranju jes metal- nije metal. Jesi li ti na nekoj misiji. from the God?

Ala ti pogresno shvatas neke stvari. Nije bitno da li je metal ili ne, vec da li valja ili ne.

Jebote, zivite u proslosti, shvatite da postoji muzika i posle Metallice i da su oni svoje odsvirali davno. Kakve veze underground ima sa bilo cim? :roll: Niko od vas ne bi ni poslusao ono govno od St.Anger da ga je snimio bilo koji drugi bend, ali ne, to je snimila najveca Metallica pa im je sve oprosteno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
AntiDope je napisao:

Ala ti pogresno shvatas neke stvari. Nije bitno da li je metal ili ne, vec da li valja ili ne.

Jebote, zivite u proslosti, shvatite da postoji muzika i posle Metallice i da su oni svoje odsvirali davno. Kakve veze underground ima sa bilo cim? :roll:

Aj mi objasni kako to da meni valja St Anger, a da je tebi sranje? Jes ti onda od mene pametniji ili sta?

Uporan si u prozivanju! Bitno je da je covjek sretan i zadovoljan, pa ako ga slusanje metallice cini sretnim, STA TU FALI? Jel tebi smeta da neko bude sretan? Znam ja dobro kakve muzike ima danas i vecinom je sranje sve. Prava muzika je davno prestala da se pravi. Jedino oni koji se pridrzavaju muzickih korijena prave slusljive note.

Citiraj:
Load, Reload, St.Anger pre svega nisu metal albumi.

Citiraj:
Nije bitno da li je metal ili ne, vec da li valja ili ne.

Izvini, ali bas ti si cest pokretac rasprave da li je nesto ili nije i ko je vise, poznat si po tome.
Ej, je ne zelim da se raspravljam. Cinjenica je da postoje horde ljutih metalaca koji jure za Metallicom kao da su im od usta nesto oteli. Dok su vam valjali slusali ste ih, sada kad vam vise ne valjaju ne slusate ih i usput pljujete po njima, a valjalo vam je pravit pirate prije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rekao sam "pre svega nisu metal albumi", a ne i da je to jedini razlog zasto ne valjaju. Nemoj da izvlacis iz konteksta.

Ti ocigledno ne znas sta je razlika u misljenjima. Zar ces ti manje ili vise da volis Metallicu zato sto ti neko drugi kaze da li taj bend valja ili ne? Normalno da neces. Ali ne mozes ocekivati da se svi slazu s tobom. Ja sam bio u prolazu, izneo misljenje, ti si se nasao da mi odgovaras i (bespotrebno) napadas, dakle ne iznosis cinjenice i argumente koji trebaju da se iznose ako smo na forumu i ako menjamo misljenja (recimo da kazes: volim St. Anger zbog toga i toga), vec jednostavno ides logikom: "to je najbolje i kraj price - kome ne valja, ajd zdravo odavde". E jebiga sad.

To je onaj najveci problem foruma i rasprava koje idu ovim principom:
Neko: Metallica je najveci bend na svetu, jeee!
Neko drugi: Metallica mi se ne svidja, prevazidjeni su, ima boljih bendova danas.
Ponovo ovaj prvi Neko: ti si glup, idi odavde, dosao si podjebavati...

E jebem ti onda forum ako cemo tako pricati. I Metallicu sam aktivno slusao 10ak godina, a ti mi sad reci da nemam pravo na Metallica temi napisati da mi se ne svidjaju?

Ajd da spustimo loptu, i zavrsimo ovu glupost, OK?

Poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A jooooj. Imas pravo ti pisati sta hoces, ali upravo ti ocekujes da sve zataji kad ti das misljenje. Uopste ne ocekujem da se svi slazu samnom zato sam i postavio opciju glasanja gdje svako moze da se izrazi i svako da vidi. Pa moja rodjena zena me kritikuje zbog muzike koju pustam kuci. Eto zena je pozelenila neki dan kad sam pred rucak pustio Death da malo obrazujem dijete, ali nije mi rekla to je sranje i da je Robbie Williams bolji niti sam je ja pokusavao ubijediti suprotno.

Eto uporedi tvoj i moj bend. Koji je bolji? Vecina metalaca ce reci da je moj bend sranje i da to uopste nije metal kao sto mi kazemo, vec je govno iako je nastao iz ciste visegodisnje ljubavi prema muzici i sve su pjesme napravljene na korijenima metala.
Tvoj bend je vjerovatno ultra kul iskreni bleck old scool fol, koji ja ne razumijem, ali postujem misljenje te mase ljudi koji tvrde da ih ta muzika super radi.

St Anger volim prvenstveno zbog njegovog specificnog zvuka i divljacke snage. Ne volim stereotipove o tome sta je metal, upravo ti ljudi treba da malo slusaju muziku... Aranzmani su fenomenalni, tekstovi su super, nema sola sto je jako osvjezavajuce, jer Kirk nam je davno dokazao da zna da svira brzo i komplikovano.
Pravi kvalitet ovih pjesama se osjeti tek kad ih probas svirati sa bendom. Ljudi su pravili pjesme za sebe, da se dobro zabavljaju dok ih sviraju, ja ih razumijem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 17:54 
AntiDope je napisao:
Kad Hetfild prdne na mikrofon interentnije je od nekog dosadnog, zauvijek na podzemlje osudjenog metala.

Mozda upadam u svadju nepozvan ali pitanje za AntiDopea: kad je to u metal muzici tiraz bio presudan faktor i mjerilo kvaliteta? Ako slusas metal i poznajes osnovu pravca trebao bi to da znas. Metal je nastao u undergroundu i tu treba i da ostane, jer mu tu lezi snaga. Metallica je izdala sve ono za sta se godinama zalagala, i to dokazuju svakim svojim tv istupom, i pojavljivanjem u tinejdz emisijama. Njih u Americi danas slusaju fanovi Papa Roach, Linkin Bizkit, a ne metal fanovi. Opravdati rad tog benda danas moze samo neko ko nema veze o desavanjima u metalu (izvini ako grubo zvuci, nemam namjeru da vrijedjam). Zasto Metallica nikad ne nastupa na Wackenu, kultnom metal festivalu? - oni nisu vise metal bend.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 18:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
St Anger volim prvenstveno zbog njegovog specificnog zvuka i divljacke snage. Ne volim stereotipove o tome sta je metal, upravo ti ljudi treba da malo slusaju muziku... Aranzmani su fenomenalni, tekstovi su super, nema sola sto je jako osvjezavajuce, jer Kirk nam je davno dokazao da zna da svira brzo i komplikovano.
Pravi kvalitet ovih pjesama se osjeti tek kad ih probas svirati sa bendom. Ljudi su pravili pjesme za sebe, da se dobro zabavljaju dok ih sviraju, ja ih razumijem.

OK, a ajd mi sad reci zasto to nisi odmah mogao lepo da napises, nego prvo napadas i prozivas? Ne dokazujem ja tebi nista, niti mi je to zelja. Imamo svoja misljenja, ja sam napisao svoje, ti si reagovao kao da sam tebe licno prozvao i nazvao te kretenom, i evo vidi sad dokle je rasprava dosla.

Razmenjivanje misljenja... jel to toliko tesko da se vrsi bez licnog prozivanja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
nova METALLICA ce biti bolja od novog MAIDEN-a!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
gnusni_snjesko je napisao:
nova METALLICA ce biti bolja od novog MAIDEN-a!

:notworthy:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Te fazone tipa:"najbolji metal je iz underground scene" mozes 'ladno da objesis macku o rep jer ne pije vode ni 5%....a evo i zasto....

Iz te scene su prije isplivavali bendovi kao sto je metallica, anthrax i slicni upravo zato sto su imali kvalitetu svirke....i zive i studijske....sad je malo drukcije stanje stvari jer od bendova sto isplivaju moras da izdvajas dobro od loseg al veoma je rijetka pojava da neki bas dobar bend ostane vjecno zakopan u nekom podrumu....prema tome....

Sve te "ultra kul iskreni bleck old scool fol" face su u stvari u vecini slucajeva niko i nista....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@All2human. Ako volim metaliku, vjeruj mi da to nema veze sa zivljenjem u proslosti. Vrlo sam otvoren za sve novo u muzici, i uvijek prvo dobro sazvacem pa odlucim da li mi se svidja. Metaliku zvacem vec nekih 7-8 godina i svaki put se izgotivim. Albumi poslije blacka mi se nisu toliko svidjali i isfuravao sam se jer sam kontao da su izgubili filing. Sve dok nisu izdali St.Anger koji svi ovde pljuju. Album mi je predobar. AntiDope pomenu energiju. Ja dodam jos i to da mi se citava "filozofija" albuma vrlo svidjela. Potpuno drugacije od svega sto su radili, a opet u njihovom fazonu. Dobro serem, ne znam kako drukcije da objasnim. Eto nema solaza, ne znam ni da li je moguce ubaciti solazu u onako nesto, nego, ocu reci da je savrseno bez tih jebenih solaza.

Za gospodaragroma

Nije bitno je li metal ili nije. Jebem ti metal! Mrzim te kategorizacije, to toliko osakati stvar da nije normalno. Aj reci kojem pravcu pripada tool, ako slusas. Mozda onaj retardirani MTV i nije toliko puno pogrijesio kad ih je sve smjestio u R'n'R. :-? Jedem govana. I to sto se metalika pojavljuje u tinejdzerskim emisijama (u sta cisto sumnjam, al nea veze) nema veze sa njihovom muzikom. Kazes da su izdali sve za sta su se zalagali godinama. Aj mi jos samo reci za sta su se oni to zalagali... Za mir u svijetu? Borbu protiv side? Konjtam ja sta ti hoces da kazes, al nije na mjestu sto se mene tice. Ljudi prave muziku i to je ono bitno. A to sta rade kad ne sviraju me ni malo ne interesuje jer ja od toga nemam nista. Taman kad bi napravili ljubavnu baladicu feat. britni spirs, ja ne bi imao razlog da pljujem po njima. Imao bi razlog da umrem od smijeha, ali ih ne bi pljuvao. Ako hoce para, neka im je, neka sviraju i rade gluposti. To nije vazno, vazno je ono sto valja i sto se nicim ne moze ponistiti.

hvala na paznji i dovidjenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 02:02 
Freak_on_a_leasH je napisao:
Te fazone tipa:"najbolji metal je iz underground scene" mozes 'ladno da objesis macku o rep jer ne pije vode ni 5%....a evo i zasto....

Iz te scene su prije isplivavali bendovi kao sto je metallica, anthrax i slicni upravo zato sto su imali kvalitetu svirke....i zive i studijske....sad je malo drukcije stanje stvari jer od bendova sto isplivaju moras da izdvajas dobro od loseg al veoma je rijetka pojava da neki bas dobar bend ostane vjecno zakopan u nekom podrumu....prema tome....

Sve te "ultra kul iskreni bleck old scool fol" face su u stvari u vecini slucajeva niko i nista....

Iz tvog izlaganja je jasno da nemas pojma sta je underground. Ti mislis da je to satanisticki black metal sa tirazem od 15 diskova? Varas se brale. Uopste nije rijetka prilika da najbolji bendovi ostanu u podrumu kako ti to zoves (a u stvari prati ih posvecena ekipa koja mora da se pomuci da to nabavi, a to su u uglavnom pravi muzicki zaljubljenici). To sto neko nema para za promociju ne znaci da je losiji kompozitor ili muzicar od velikih bendova.
Pljujes po black metalu. Prvo nauci nesto o pravcu pa onda pljuni. To je pravac koji je dozivio planetarnu popularnost, pa bas zanimljivo da su mu predvodnici "niko i nista" face. :roll: Para nije sve u metalu, vec ljubav prema svirci, prvo za sebe a onda za druge.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 02:10 
Bik je napisao:
Za gospodaragroma

Nije bitno je li metal ili nije. Jebem ti metal! Mrzim te kategorizacije, to toliko osakati stvar da nije normalno. Aj reci kojem pravcu pripada tool, ako slusas. Mozda onaj retardirani MTV i nije toliko puno pogrijesio kad ih je sve smjestio u R'n'R. :-? Jedem govana. I to sto se metalika pojavljuje u tinejdzerskim emisijama (u sta cisto sumnjam, al nea veze) nema veze sa njihovom muzikom. Kazes da su izdali sve za sta su se zalagali godinama. Aj mi jos samo reci za sta su se oni to zalagali... Za mir u svijetu? Borbu protiv side? Konjtam ja sta ti hoces da kazes, al nije na mjestu sto se mene tice. Ljudi prave muziku i to je ono bitno. A to sta rade kad ne sviraju me ni malo ne interesuje jer ja od toga nemam nista. Taman kad bi napravili ljubavnu baladicu feat. britni spirs, ja ne bi imao razlog da pljujem po njima. Imao bi razlog da umrem od smijeha, ali ih ne bi pljuvao. Ako hoce para, neka im je, neka sviraju i rade gluposti. To nije vazno, vazno je ono sto valja i sto se nicim ne moze ponistiti.

hvala na paznji i dovidjenja.

Kako nije bitno da li je metal ili nije? Metallica je metal trejdmark, to ime je metal, i ti sad kazes da nije bitno da li glavni predstavnici cijelog jednog zanra vise nisu ili jesu metal? Zalagali su se za razmisljanje svojom glavom, predvodnici su pokreta buntovnika, borili su se protiv komercijale, nisu snimili spot do cetvrtog albuma, a danas su ono protiv cega su se borili. Nisi siguran da su na tinejdz emisijama? Na naslovnicama su Bravo i Huper casopisa, a cita li to neko ko ima vise od 20? Kirk i Lars se ljube na slikama, sve sa karminom i krejonom, vidi se na Loadu (ili Reloadu ne sjecam se) :roll:
Metallica sama ne stoji iza svoje muzike, ko je bio u Beogradu na koncertu zna. Ako su vec napravili taj St.Anger, zasto ga onda ne sviraju uzivo, nego ljudima i dalje mazu oci pjesmama sa prvih albuma. Dakle, sviraju za druge, za pare, a ne za sebe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]