banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 06:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jul 2010, 08:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Otišao na Kastel s namjerom da dobijam upalu pluća ili nešto slično, kad ono bi normalno. Razočaran sam bio samo s onima što na engleskom pjevaju, i sa white niggazima iz Sarajeva, ostali bili dobri, s tim da su Prežderani bilo bolji od ostalih, a "Utroje" je prvom pjesmom (muzikom?) meni bio za klasu bolji od Prežderanih, ono što s svirali nakon pobjede i nije bilo nešto. Jedini minus je što zamalo dva puta ostavih život na grobićima, i što sam imao glavobolju kakvu ne pamtim. Propaganda je bila dobra.
A FLC... šta drugo reći osim da se moraju izmisliti riječi koje bi opisale kako sam se super na istima proveo, definitivno za mene najbolji koncert u BL ikad, na stranu Čorba,brejkersi, no smoking, na FLC-ima sam se pored glavobolje tako ljepo zabavio u prvim redovima. Dugo sam ih čekao i nijesu razočarali, bar mene...

Što se tiče DF-a u globalu bilo je sjajno s tim da imam par prijedloga za sljedeći
1. Ne poštati ljude u Kastel sat vremena poslje početka koncerta, da bude vazda puno, ne samo na revijalnim bendovima
2. egzorcizam Demona s DF-a
3. Fun Lovin Criminals opet

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Meni su Prezderani jedini bend koji me odusevio jos prije Demofesta, dok sam ih slusao na majspejsu i slicno, tako da mi je drago sto su uzeli nagradu. Drugar i ja smo predvidjali, da ce oni uzeti 2. ili 3. nagradu, a za pobjednika smo "mirisali" Kurire, koji su mozda i jedini imali pravu "pop" pjesmu na citavom festivalu (sto, naravno, nista ne mora da znaci). Na kraju smo ih promasili za to jedno mjesto :D Nisam ocekivao pobjedu Threesome, mada mi je negdje u kraju svijesti kuckalo da bi ove godine ziri mogao da napravi zaokret, i dodijeli pobjedu malo "drugacijem" bendu.

Fun Lovin Criminals su me bas obradovali lijepim koncertom, s obzirom da nisam mnogo ocekivao. Malo mi je zao sto su zeznuli Propagandu oko termina, zasluzili su da sviraju pred punim Kastelom. Pola ljudi je kontalo da koncerta nece ni biti, trebalo je da jednostavno kazu da je doslo do zamjene termina. Bez obzira, Propaganda veoma dobra, bend cvrst, cini se da su momci nasvirani Metallice i Slayera prije nego su sreli pjevacicu. A sto cura pjeva, uhhhh! A sto joj ispadaju sise kad skace sa bubnjarevog podijuma, uhhhhhx2 :D

Moj konacan utisak je zaista sjajan. Organizacija odlicna. Bendovi takodje odlicni, mislim bolji nego prosle godine, nimalo losiji nego prve, mada je to sad sve malo daleko za poredjenje. Jedino sranje oko piva, ali se bar moglo fino zapiti ispred, i u vezi sa tim niko nije pravio frku. Pomalo strahujem sto je sve besplatno, jer kontam, dokle to uopste moze tako :)

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 12:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Najbolji bend je i pobijedio ovaj put. Tako se to radi. Go go surf go!

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 13:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Popokatepetl je napisao:
A sto joj ispadaju sise kad skace sa bubnjarevog podijuma, uhhhhhx2 :D

Da citiram kolegu:

MuskoBre je napisao:
Led ga neyebo, mogu li ja bar jednom u zivotu biti na pravom mjestu, u pravo vrijeme :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 13:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Jun 2010, 12:48
Demofest za Banjaluku znaci punu na taj nacin promovisemo nas grad, jer svake godine ima sve vise stranaca sto je dobro.Ove godine mene sto se tice Kiril je zapalio kastel covjek je car...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Igrom slucaja sam zadnje vece pogledao na TV-u....vise sile, ovo-ono.....

Zao mi je sto nisam bio na FLC....to je mozda i jedini od revijalnih bendova koji sam htio gledat al eto....

Odma da kazem da na TV-u demo bendovi uopste ne zvuce onako mocno kao uzivo...vidi se puno ispadanja koje inace vjerovatno ne bi primjetio (npr onaj bubnjar Kill me Laser-a je stvarno los, kasnije je covjek rekao da je tek poceo svirat bubnjeve pa sam skontao o cemu se radi, Recall je zvucao puno lose, kao da su imali par kriticnih ispada itd)...malo mi je to pokvarilo utisak pa sam jos vise zalio sto nisam otisao na kastel....

Prva tri mjesta su stvarno zasluzena....iako sam od pocetka mislio da ce Threesome uzeti neku nagradu nisam bas ocekivao da ce to biti prva, za prvo mjesto sam tipovao na Kurire, Prezderani su sasvim zasluzeno bili treci....da je bio i neki drugi poredak ne bi bilo greske....

Sve u svemu Demofest ove godine nije ni malo razocarao....sta vise ja sam mozda vidio i napredak u odnosu na proslu godinu....demo bendovi su bili puno bolji nego prosle godine a to je valjda i najbitnije....revijalne bendove i tako i tako niko nije ni dosao da slusa jer je ovo ipak DEMOfest tako da oni i nisu bitni (ili se mozda varam)....opet veliki (mozda i najveci) plus za voditeljku, svako ko misli da neko "nas" moze bolje to uradit nije bio prethodne dvije godine na kastelu....

Neki mali minusi su to preskupo pivo (iako mene nesto nije pogadjalo al eto), neki bendovi koji ne znam kako su tu dosli i ko ih je progurao (excused4life, strava skola, drustvo sa ogranicenom kreativnom odgovornoscu, SOUL ENGINE...), onaj fazon sa demonima (molim da mi neko objasni koji je efekat tih idiotluka sa alternativnom valutom).....

I eto to bi bilo to....malo minusa (na koje bi trebalo obratit paznju) i puno pluseva (koje ne treba zaboravit za iducu godinu).....

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Freak_on_a_leasH je napisao:
onaj fazon sa demonima (molim da mi neko objasni koji je efekat tih idiotluka sa alternativnom valutom)

Svrha zamjenske valute je da se smanji gužva na šankovima, da konobari ne bi morali svakom pojedinačno vraćati kusur, imaš sitno, nemam da ti vratim, ovo ono. Ali, pošto su demoni važili samo za jedno veče i nije se mogao dobiti novac nazad, onda sva ta priča pada u vodu, jer se ne smiješ zalijetati sa demonima da ti ne bi na kraju propali, tako da na kraju opet nekoliko puta moraš ići do mjenjačnice i stvara se opet ista gužva.

Ako već hoće da uvode zamjensku valutu, onda neka je uvedu kako treba, a ne ovako na pola.

Uh, ja sam se baš bojao da će oni klincu "mi pljujemo po zapadu i imamo ime na engleskom" osvojiti neku nagradu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 14:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2010, 22:43
takodje zamjerki ne bih mogao traziti nego na strani izabranih bendova, posto su piva, video bimovi i ostalo samo peripetija koja gravitira oko centralnog motiva.

excused 4 life su bili ubjedljivo najenergicnije i najmanje neoriginalni od ponudjenih "pank" rijesenja, takoreci, najmanje zlo. bolesna stenad imaju bubnjarku koja realno ne zna svirati, ali sve je to pank, sve se da nauciti osim kreativnosti, mada ni tog nemaju na rasipanje.

manje-vise je vecina zasluzila nastup, ali misterije su odredjeni bendovi, bolje receno ziri, koji kao da nije imao usiju kod selekcije bendova, a zatim ni kod biranja finalista. takve stvari se desavaju od pocetka demofesta i prava su sramota, potkopavaju kredibilitet samog festivala kao i clanova zirija.

misterije od bendova

drustvo sa zesce ogranicenom kreativnoscu, ocigledno je da se guraju drugari i poznanici kojekakvim pritiscima, od 370 prijavljenih bendova da oni prodju uz onakav nekvalitet svirke i koncepta, nemoguce

strava skola. ko ih je cuo a zna sta je rap i hip hop muzika, sve mu je jasno.

recall, tehnicki dobro, ideje nula, sto neko rece, pjesma stara 8 godina, zar je bend toliko napredovao za to vrijeme? tehnikom sviranja ce svaki bend ovladati, ako su isprazni i nekreativni, cemu ih gurati, to se ne moze nauciti?

soul engine,ukrali 1 rif iz pjesme can't get the best of me, i vrtili ga 3 minute. gdje su ziriju bile usi? jasno je da su ova 2 banjalucka benda prosla zbog veza i lobiranja, ali ovi?

neuroza, kao da si izvukao bend sa mjesec dana rada i stavio ih da nastupaju sa pjevaciciom koja nema ni najmanje dara, jos gore, bend je iz Beograda, koji bi kao trebao biti najjaci

kao i proslih godina, ako su vec napravili propust da imaju oko znacajan broj nekvalitetnih bendova, kako tek mogu da ih pustaju u prolaz? to je jos stotinu puta tezi grijeh zirija nego sama selekcija takvih bendova, ostaviti uputstvo 52, grasshopperse, kryn i jos neke sjajne bendove, a pustiti excused i recall? stvarno sam se nadao da ce barem ove godine ziri biti realniji, ali to je izgleda postalo tradicija i pravilo, ubaciti 1/4 losih bendova na fest, pa onda u finale saciniti od istog postotoka losih bendova.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Dzontra Volta je napisao:
A FLC... šta drugo reći osim da se moraju izmisliti riječi koje bi opisale kako sam se super na istima proveo, definitivno za mene najbolji koncert u BL ikad,

Kako sam se samo pozitivno iznenadio!!!
Preslusavao sam dosta FLC na netu prije koncerta, i studijski zvuce skroz lagano i tiho, onako chill fazon.
Ali uzivo...Kakav je ono bend!!!
Prvo udaraju neki lagan bluz uz malo hip hopa pa predju na Scooby Snacks i neku stvar nakon nje koja je metalurgija zesca :)
Stvarno su otprasili posteno!
Bubnjar prelud, jos i pjeva odlicno, basista/klavijaturista/trubac je bas neki jeben muzicar, sve svira.
Pjevac kuler, a zna ga i momacki po nekoj solazi udariti.
Sve u svemu, DF nije razocarao, sto se tice demo bendova, ne bih mnogo o tome, ne pustanje Kryna u finale mi je jos uvijek nejasno ali dobro.
Nista, mogu se usuditi reci da je DF postao jako ozbiljan i posjecen festival i da zbog toga treba da budemo itekako zadovoljni.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
JA sam oduševljen DF-om. A, to je, razumije se, najvažnije.
Apsolutno svime sam ZADOVOLJAN.
Čak mi se i pivo svidjelo, bataliću nektar... ionako sam ga pio
samo zato što su, u prošlosti, sponzorisali kulturna dešavanja u Banjoj Luci.
Jedno što me je izbijalo su oni klinci u prvom redu
koji prosipaju moronske šovinističke dosjetke dok "susjedi" nastupaju.
Ne možemo mi učiniti Banju Luku ljepšom kojiko je mali govnari mogu zapišati.
Najljubaznije bih molio sve roditelje, koji ovo čitaju,
da preventivno, za moju dušu, povuku za uši svoju dječicu.
Hvala unaprijed

Edit:
Zaboravih da naglasim da su najbolji p o b i j e d i l i.

DF je konza!

EDIT:
Aaaa tuge, večeras kod kućata Slika
Evo nesto da lakše ispratimo još jedan DF
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8skSm6Fh9RE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 21:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Last December je napisao:
WTF grobici?!?!?
Mislite stubici?
Da su grobici, bili okrenuti u pravcu bine a ne u pravcu izlaza xD
Znate, kao sto se crkva gradi u pravcu zapad-istok, tako se i grobici postavljaju xD
Jbg, ja volim da sjedim na grobicima, sinoc sam bas odmorio svoju ljubimicu xD
Ali ja taman sjeo, kad neki zombi odozgo sa onom razvodnjenom pivom po meni - kaze - Pumpadzija, prosulo se xD

Eee da iako su grobići opasni, ako vam je to nepoznat teren, dobro posluže za odmoriti guzu 8)

zLo_krme je napisao:
Sinoć je bilo stvarno odlično... Meni najbolje do sada... Koncert je bio super, srela sam ljude koje nisam vidjela 100 godina, baš onako bacila mozak na pašu... :D Bilo je prepuno... Al prepuno.. Ispred nikad više ljudi po klupama...

Da nisi i sinoć nosila jedne od svojih izrađenih patika?!
Gledam neku curu sinoć do mene, spazih cool tene, pa se upitah da nije možda to prasence? :lol:

Kako sam bila samo prvo i posljednje veče, biram da mi je prvo bilo mnogo bolje
Sinoć sam se smrzla i bila sam pomalo smorena
Propaganda je na kraju malo zagladila stvari :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
a Qtera? zadovoljni ste kako je publika glasala?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
skitnica je napisao:
a Qtera? zadovoljni ste kako je publika glasala?

Cinjenica je da ova nagrada publike nikad nije mjerodavna, jer se dosta lobira i slicno. Medjutim, meni je Qtera ostala u sjecanju kao bas dobar bend, i da su prosli u finale, bilo bi zasluzeno, tako da mi je ok sto su oni osvojili nagradu publike.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 23:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Ne znam koliko ste ovde metalski orijentisani, ali ispadanje Kryna jos u kvalifikacijama licno je jedini negativan momenat festa. Sve su rekli na temu metala, na nivou kakav se retko vidi u ovim krajevima. Svetski, zaista.

Evo utisaka malo:
http://www.serbian-metal.org/index.php/ ... tisci.html

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ulaz će se od naredne godine naplaćivati, a metal muzika našla se na trenutak u prvom planu i u obraćanju organizatora novinarima, kada je nagovešteno eventualno pokretanje još jednog stagea gde bi mogli nastupati isključivo čvršći muzički sastavi, jer je najveći deo prijavljenih bendova iz godine u godinu uglavnom iz tih pravaca.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2010, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
osamstotinazena je napisao:
Ulaz će se od naredne godine naplaćivati, a metal muzika našla se na trenutak u prvom planu i u obraćanju organizatora novinarima, kada je nagovešteno eventualno pokretanje još jednog stagea gde bi mogli nastupati isključivo čvršći muzički sastavi, jer je najveći deo prijavljenih bendova iz godine u godinu uglavnom iz tih pravaca.

Izvor informacije?

Ja sam oduševljena što su svi oduševljeni. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2010, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Bilo na ATV da će se naplaćivati od iduće godine. ili je direktor festivala to izjavila ili su oni napomenuli nakon razgovora sa njom.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2010, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Odlicno i jedno i drugo! Glupo da svake godine zavise hoce li naci neko sponzora ili slicno, jedina steta sto to mozda nisu ranije krenuli, ovako se dosta ljudi naviklo da je besplatno pa ce im sad biti tesko kad budu morali placati.. A metal stage, uhhhh, can't wait :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2010, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Baš tako! :D
Predlažem da ulaznica ne bude ispod 50 KM.
Konačno se riješismo balavurdi(jeeeeeeee)!
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2010, 10:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
le_papillon je napisao:
Izvor informacije?

Ja sam oduševljena što su svi oduševljeni. :D

Link u mom postu iznad, tj. Srpski Metal Portal :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]