banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2007, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
kad vas vidim kako i šta pišete, ne da neću da dođem na to takmičenje, već da hendriks i stivi rej von ustanu iz grobova ne bi me natjeralo. gitaristi su najveći smarači.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2007, 23:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2006, 03:00
ADJazzBV.Aco je napisao:
Kažem da ne postoji najbolji zato što se uglavnom porede likovi koje ne sviraju isti žanr!
Tako će i na ovom festu biti ljudi koji će svirat nešto u metal tripu, a biće i onih koji će svirat u jazz tripu. Likovi koji sviraju dve sasvim različite vrste muzike se ne mogu porediti; nema logike jer im je stil sviranja sasvim drugačiji!
ne možete porediti likove ni koji sviraju istu muziku jer svaki ima nešto što drugi nema. odnosno svira nešto na nekakav zanimljiviji, noviji način nego neko drugi! Može se reci: Ti imaš bolji osjećaj za melodiju u odnosu na njega! Čist primjer; Johnson & Vai, Satriani...
Johnson je lik koji ima lijepe melodije i ne preserava se puno po gitari(a i tehnika mu je odlična), dok ostala dvojica puno koriste efekata, arpegia, skala ,a u principu nemaju nekakve lijepe melodije. Ali to je vec do ukusa!

aleksandartadic je napisao:
niko on njih se ne ponasa kao "nafurati" tinejdzeri i prosipa "filozofiju", nije lepo govoriti u tudje ime gledajuci iz svoje perspektive

A kako se ti ponašaš, majke ti? meni nije baš normalno da lik, ma koliko bio talentiran, sa svojih godinu do dve muz. iskustva daje instrukcije i još izjavljuje kako akordi, koji čine osnovu za sve, nisu potrebni; Pa jebga!
Btw, rekao sam vjerovatno će se nafurati! Vjerovatno!

pamella_morrison je napisao:
akav god grad bio i u njemu je neko najbolji!
u svakom razredu, ulazu, ulici, i sl. je NEKO najbolji

Najkompletniji da, ali najbolji... Otkud znaš skriva li se u kakvom podrumu lik koji svira još luđe od tog najboljeg, i tako u krajnost! 0X

:-? svaki ozbiljniji gitarista znas svirati skoro sve znanrove, ko moze uspasno svirati sto vise zanrova taj je najbolji .. vai upravo to moze i jazz i blues i county i metal i rock i klasiku itd ... moze neko biti najbolji u svom zanru ali ce uvek biti cenjeniji koji znas par zanrova vise jer taj je za pocetak muzikalniji od onog prvog, beas zato sto je naslusan svega i svacega, vai ima tripova da svira uz radio po par sati sta god da se pusta, bilo to rap, techno, pop ili ne znam ti ja sta vec, tako da najbolji svakako postoji .. sa druge strane i kreativnost je bitna, neko moze da rastura tehniku i onda dodje neko osrednji ko je odlican kompozitor i onda taj tehnicar ode u ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2007, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ADJazzBV.Aco je napisao:

Najkompletniji da, ali najbolji... Otkud znaš skriva li se u kakvom podrumu lik koji svira još luđe od tog najboljeg, i tako u krajnost! 0X

ovo je vec filozofsko pitanje :D
jer odgovor na pitanja tipa "sta bi bilo kad bi bilo", "sta ako", i sl. je naravno nemoguce dati.....!
recimo, da ce se na tom takmicenju (kao i na bezbroj drugih) pokazati ko je najbolji u tom trenutku... :wink:
p.s. ovaj "mali zeleni" stvarno ne znam sta ce ti.... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 00:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
-danas nam je divan dan.divan dan ,divan dan
1.mart napokon jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
pa cemo da vidimo'ko je najbolji :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 03:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
ADJazzBV.Aco je napisao:
Kažem da ne postoji najbolji zato što se uglavnom porede likovi koje ne sviraju isti žanr!
Tako će i na ovom festu biti ljudi koji će svirat nešto u metal tripu, a biće i onih koji će svirat u jazz tripu. Likovi koji sviraju dve sasvim različite vrste muzike se ne mogu porediti; nema logike jer im je stil sviranja sasvim drugačiji!
ne možete porediti likove ni koji sviraju istu muziku jer svaki ima nešto što drugi nema. odnosno svira nešto na nekakav zanimljiviji, noviji način nego neko drugi! Može se reci: Ti imaš bolji osjećaj za melodiju u odnosu na njega! Čist primjer; Johnson & Vai, Satriani...
Johnson je lik koji ima lijepe melodije i ne preserava se puno po gitari(a i tehnika mu je odlična), dok ostala dvojica puno koriste efekata, arpegia, skala ,a u principu nemaju nekakve lijepe melodije. Ali to je vec do ukusa!

niko on njih se ne ponasa kao "nafurati" tinejdzeri i prosipa "filozofiju", nije lepo govoriti u tudje ime gledajuci iz svoje perspektive

A kako se ti ponašaš, majke ti? meni nije baš normalno da lik, ma koliko bio talentiran, sa svojih godinu do dve muz. iskustva daje instrukcije i još izjavljuje kako akordi, koji čine osnovu za sve, nisu potrebni; Pa jebga!

:-? svaki ozbiljniji gitarista znas svirati skoro sve znanrove, ko moze uspasno svirati sto vise zanrova taj je najbolji .. vai upravo to moze i jazz i blues i county i metal i rock i klasiku itd ... moze neko biti najbolji u svom zanru ali ce uvek biti cenjeniji koji znas par zanrova vise jer taj je za pocetak muzikalniji od onog prvog, beas zato sto je naslusan svega i svacega, vai ima tripova da svira uz radio po par sati sta god da se pusta, bilo to rap, techno, pop ili ne znam ti ja sta vec, tako da najbolji svakako postoji .. sa druge strane i kreativnost je bitna, neko moze da rastura tehniku i onda dodje neko osrednji ko je odlican kompozitor i onda taj tehnicar ode u ...

Mislim da si se malo zajeb'o oko ovoga. Nema veze sa pomanjkanjem muzikalnosti ako sviras samo jedan stil ili vrstu muzike. Niti je muzikalniji onaj koji svira vise vrsta, tu se samo radi o tehnici. U jednom stilu se vise koriste neke tehnike, u nekom neke druge, neko svira trzalicom, neko prstima, ali to samo po sebi nema veze sa muzikalnoscu. Je li muzikalniji Angelo Batio od Duane Allmana zato sto svira na dva vrata odjednom, ili Vai od Slasha zato sto Slash solira sa samo tri prsta? Sam si odgovorio na ovo pitanje svojom posljednjom, nedovrsenom recenicom.
Sto se Riff-Raff takmicenja tice, unaprijed se nadam dobroj przi, i vjerujem da cu doci. Volio bih da se prijave Dado, Bota i Zoka, to bi onda bila prza, iako nisam siguran da li njima treba dokazivanje ovakvog tipa.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 04:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
ADJazzBV.Aco je napisao:

Mislim da si se malo zajeb'o oko ovoga. Nema veze sa pomanjkanjem muzikalnosti ako sviras samo jedan stil ili vrstu muzike. Niti je muzikalniji onaj koji svira vise vrsta, tu se samo radi o tehnici. U jednom stilu se vise koriste neke tehnike, u nekom neke druge, neko svira trzalicom, neko prstima, ali to samo po sebi nema veze sa muzikalnoscu. Je li muzikalniji Angelo Batio od Duane Allmana zato sto svira na dva vrata odjednom, ili Vai od Slasha zato sto Slash solira sa samo tri prsta? Sam si odgovorio na ovo pitanje svojom posljednjom, nedovrsenom recenicom.
Sto se Riff-Raff takmicenja tice, unaprijed se nadam dobroj przi, i vjerujem da cu doci. Volio bih da se prijave Dado, Bota i Zoka, to bi onda bila prza, iako nisam siguran da li njima treba dokazivanje ovakvog tipa.

bluz, dzez i klasika se mogu svirati i na trubi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 04:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Je li muzikalniji Angelo Batio od Duane Allmana zato sto svira na dva vrata odjednom, ili Vai od Slasha zato sto Slash solira sa samo tri prsta?

da

http://www.youtube.com/watch?v=qG74eVb6V10

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Sto rece neko gore... ajoj teme, ajoj vas... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
Ne sviram gitaru, basista sam, ali ne znam da li bi se prijavio na ovakvo nesto! Nemam zasto da se dokazujem, sviram ovaj instrument zato sto volim da sviram, jedino da je nagrada neki bas puno dobar bass, od par hiljada KM, recimo ovaj Warwic Thumb 5 sto mi je u potpisu ali posto znam da nemam sanse da pobjedim tako opet dolazimo na to da se vjerovatno ne bih prijavio!
Veze. A takmicarski duh? Takmicenje je uvijek pozitivno jer podstice ljude da rade nesto pozitivno, vjezbaju, napreduju. Zatim, ljudi se na takmicenjima upoznaju, razmjenjuju misljenja i informacije, pa ... Ma sta ja objasnjavam. Jasno je kao dan da bilo kakva vrsta pozitivnog takmicenja je odlicna stvar. E sad, ako se neko ne takmici da ne bi bio porazen onda je promasio citavu poentu.
Citiraj:
Confused svaki ozbiljniji gitarista znas svirati skoro sve znanrove, ko moze uspasno svirati sto vise zanrova taj je najbolji .. vai upravo to moze i jazz i blues i county i metal i rock i klasiku itd ... moze neko biti najbolji u svom zanru ali ce uvek biti cenjeniji koji znas par zanrova vise jer taj je za pocetak muzikalniji od onog prvog, beas zato sto je naslusan svega i svacega, vai ima tripova da svira uz radio po par sati sta god da se pusta, bilo to rap, techno, pop ili ne znam ti ja sta vec, tako da najbolji svakako postoji .. sa druge strane i kreativnost je bitna, neko moze da rastura tehniku i onda dodje neko osrednji ko je odlican kompozitor i onda taj tehnicar ode u ...

Ovo je... ma necu se truditi ni da je komentarisem. Popokatepetl je vec rekao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 12:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Ovo je strasno sta pojedinci izjavljuju. Tadicu da li ti mislis da je Vai najbolji gitarista?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa meni se isto cini... ali to je ipak stvar licnog izbora (da ne kazem ukusa)... tako da nema smisla dokazivati bilo sta kontra... kao sto ni mene niko ne moze ubediti da je Vai cudo nevidjeno... onu njegovu muziku ja mogu nazvati samo budalestinom... ali to je ipak samo moj licni stav...

Gitaristi znaju biti dosadni... gitaristi-instrumentalisti takodje... al' sto gitaristi-performans-umetnici-pomeraci-granica znaju biti dosadni... to je tek cudo jedno...

Ali radi mira u kuci recicemo "VAI je NAIbolji" ... eto... sve 5 ...

Sto se tice komentara o sviranju svih stilova... pre 15tak godina Al Pitrelli je rekao da je najveca greska gitarista sto pokusavaju savladati vise stilova. Tada ni jedan stil nece biti dovoljno savladan... jer "sviranje" odredjenog stila podrazumeva i bavljenje tim stilom, a ne cisto bildanje fraza... drugim recima... sviranje mnogo stilova je kao pravljenje pite od govana... a pita od govana se ne pravi... tj. pravi se... ali se zove pita govnara...

... i sad ce mene neko pokusati ubediti da Vai svira conutry bolje od Alberta Lee-ja... fusion jazz od Holdswortha... na kraju krajeva... na G3 Satriani-Vai-Malmsteen, blesavi Malmsteen je bio definitivno najveca faca... Vai je bio najglasniji, Satriani je najvise zujao, a onaj blecak Yngwie ih je porucao za dorucak...

Ne postoji najbolji... postoji samo omiljeni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Licni izbor nego sta! Jednostavno pustite bilo koji solo sa Rust in peace i placite!!!
Ono je vrh, vrhova... davne 90 godine! A joj, samo sto je ograniceno samo na metalce. Uf, kako volim slusat tog covjeka kako je tu svirao. Marty je zakon!

Veceras ipak navijam samo za jednog, najjaceg i ne ponovljivog Tadica! Go Tadic!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 16:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
Warlock je napisao:
Ne postoji najbolji... postoji samo omiljeni...

Upravo! Uostalom boli me uvo!
p.s. ovaj "mali zeleni" stvarno ne znam sta ce ti....

Čisto da bi mogao/la pitat! :fadein:
bluz, dzez i klasika se mogu svirati i na trubi

Jel ovo treba da prestavlja direktu uvredu na ove žanrove?
Ovi su žanrovi mnogo kompleksniji nego misliš!
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Licni izbor nego sta! Jednostavno pustite bilo koji solo sa Rust in peace i placite!!!
Ono je vrh, vrhova... davne 90 godine! A joj, samo sto je ograniceno samo na metalce. Uf, kako volim slusat tog covjeka kako je tu svirao. Marty je zakon!

U daaaa... dobro me podseti na Marty Friedmana... kako me njenov bending "nervirao" dok mi valjda neko nije rekao da je covek levoruk sta li, al' da svira "desnu" gitaru... pa da zato ima onaj blesavi bending.

Al' njegov rezon muzike... pogotovo sa onog prvog solo albuma... (i naravno originala "Thunder march" koji je bezocno ukraden)... dobar dobar...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 20:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 16:38
Tadicu pa ti si zajebo i filipa visnjica i proroka tiresiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 09:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
pre 15tak godina Al Pitrelli je rekao da je najveca greska gitarista sto pokusavaju savladati vise stilova.
Neko se trovao "Heavy Metalom"/"Hard Metalom" Jadranke Jankovic? :D :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stara garda, sta ces ... ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
ADJazzBV.Aco je napisao:
p.s. ovaj "mali zeleni" stvarno ne znam sta ce ti....

Čisto da bi mogao/la pitat! :fadein:

da li je po tebi pamella ---- musko ili zensko????? :roll:

NISAM NISTA PITALA! :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 16:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
da li je po tebi pamella ---- musko ili zensko?????

Recimo, Žensko!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A da vas dvoje to resite na PP?

Ne offtopicarite ovde sunce vam poljubim... svadjajte se na PP, a ova tema treba da lagano ide u zaborav...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]