Kažem da ne postoji najbolji zato što se uglavnom porede likovi koje ne sviraju isti žanr!
Tako će i na ovom festu biti ljudi koji će svirat nešto u metal tripu, a biće i onih koji će svirat u jazz tripu. Likovi koji sviraju dve sasvim različite vrste muzike se ne mogu porediti; nema logike jer im je stil sviranja sasvim drugačiji!
ne možete porediti likove ni koji sviraju istu muziku jer svaki ima nešto što drugi nema. odnosno svira nešto na nekakav zanimljiviji, noviji način nego neko drugi! Može se reci: Ti imaš bolji osjećaj za melodiju u odnosu na njega! Čist primjer; Johnson & Vai, Satriani...
Johnson je lik koji ima lijepe melodije i ne preserava se puno po gitari(a i tehnika mu je odlična), dok ostala dvojica puno koriste efekata, arpegia, skala ,a u principu nemaju nekakve lijepe melodije. Ali to je vec do ukusa!
aleksandartadic je napisao:
niko on njih se ne ponasa kao "nafurati" tinejdzeri i prosipa "filozofiju", nije lepo govoriti u tudje ime gledajuci iz svoje perspektive
A kako se ti ponašaš, majke ti? meni nije baš normalno da lik, ma koliko bio talentiran, sa svojih godinu do dve muz. iskustva daje instrukcije i još izjavljuje kako
akordi, koji čine osnovu za sve, nisu potrebni; Pa jebga!
Btw, rekao sam
vjerovatno će se nafurati!
Vjerovatno!pamella_morrison je napisao:
akav god grad bio i u njemu je neko najbolji!
u svakom razredu, ulazu, ulici, i sl. je NEKO najbolji
Najkompletniji da, ali najbolji... Otkud znaš skriva li se u kakvom podrumu lik koji svira još luđe od tog najboljeg, i tako u krajnost!

svaki ozbiljniji gitarista znas svirati skoro sve znanrove, ko moze uspasno svirati sto vise zanrova taj je najbolji .. vai upravo to moze i jazz i blues i county i metal i rock i klasiku itd ... moze neko biti najbolji u svom zanru ali ce uvek biti cenjeniji koji znas par zanrova vise jer taj je za pocetak muzikalniji od onog prvog, beas zato sto je naslusan svega i svacega, vai ima tripova da svira uz radio po par sati sta god da se pusta, bilo to rap, techno, pop ili ne znam ti ja sta vec, tako da najbolji svakako postoji .. sa druge strane i kreativnost je bitna, neko moze da rastura tehniku i onda dodje neko osrednji ko je odlican kompozitor i onda taj tehnicar ode u ...