banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2007, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
OK
Ako ti kažeš da je to dobro onda neka bude tako!
Očigledno je nekim ljudima lakše utjerati u guzicu nego u glavu!

p.s. Razmatranje produkcije bilo kog benda koji je to radio cca 2376km od Banjaluke je potpuno bespredmetno! Ajmo se mi pozabaviti sami sobom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 07:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
@pamella bilo koji audio zapis je snimak.

Citiraj:

ne kazem da je dobro, ali prihvatljivo i naravno da moze puuuuno bolje .

Citiraj:

za tvoje skrivene zelje sluzi drugi podforum :D , i ja kazem , dok u Bl ne bude studio sa normalnim cijenama predlazem svima da se snalaze tako ce i nauciti stogod .

u jednom si u pravu , naravno da treba uciti dakle kad napravim nesto novijeg datuma postavicu pa se vidimo . da ne idemo dalje u oftopic

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo nešto ontopic:
Šta je za tebe studio sa normalnim cijenama?!?
Obojica se slažemo da su cijene studija u BL nenormalne, samo se bojim da pucamo u različitim smjerovima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 18:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 23:38
groznium je napisao:
@pamella bilo koji audio zapis je snimak.

Citiraj:

ne kazem da je dobro, ali prihvatljivo i naravno da moze puuuuno bolje .

Citiraj:

za tvoje skrivene zelje sluzi drugi podforum :D , i ja kazem , dok u Bl ne bude studio sa normalnim cijenama predlazem svima da se snalaze tako ce i nauciti stogod .

u jednom si u pravu , naravno da treba uciti dakle kad napravim nesto novijeg datuma postavicu pa se vidimo . da ne idemo dalje u oftopic

cijene u vecini studija u Bl su realne,a u mnogo slucajeva i ispod cijene.

prilagodjene su plateznoj moci korisnika...

da se razumijemo, u studio moze doci snimati muzicka grupa koja se profesionalno bavi muzikom,sto znaci da svirajuci zaradjuje novac.

druga solucija je da se finansiraju sponzorstvom od nekog sponzora...

ako je u pitanju bend koji ne moze da naplati svoj nastup, i ne moze naci sponzora,koji nije u rodbinskoj ili prijateljskoj vezi sa nekim iz muzicke grupe,logicno je da je u vecini slucajeva u pitanju ne kvalitet pa samim tim i tehnicki nisu sposobni snimati u studiju!

nemojmo valjati gluposti po forumima,ovo je javna stvar i nije diskusija u cetri oka!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 12:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
ineleZub je napisao:
Mislim da je problem sto nema izdavackih kuca,pothitno neko treba nesto organizovati.

Koliko ja znam Menadžer je otvorio izdavačku kuću, koju vodi Pero iz Jubbooka, odnosno SOPOTa; tako da će vjerovatno njegovati alternativniji zvuk.
Pa ko voli, nek izvoli...

Sve je manje opravdanja za muzičarsku lijenost u ovom gradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 14:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Mar 2007, 11:50
da li neko zna na koji je nacin moguce ostvariti autorska prava kod nas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za početak moraš biti autor...
A onda se registrovati kao autor, pa pozvati regulatornu komisiju za medije gdje će se javiti jedna baba. Baba slabo čuje pa morate vikati: Baba, baba, ja bih da registrujem autorska prava!
Ili tako već nekako...

Šalu na stranu... u ovoj državi ne postoje elementarna ljudska prava, a kamoli autorska, tako da je polubesmisleno insistirati na tome...
Ali ukoliko zaista vjerujete u svoj rad i želite da ga zaštitite od bjelosvjetskih lopuža princip je jako prost.
Originalni CD sa vašom numerom zapakujte u kovertu na koju ćete napisati svoje ime i adresu. Potom tu kovertu zapakujte u drugu kovertu i pošaljite je nekom prijatelju rođaku itd. u neku od zemalja Evropske Unije, Sad, Australije... ili već po želji. Kada mu stigne pismo, neka vam on onu prvu kovertu pošalje preporučeno (još bolje sa zaštitnom naljepnicom NE OTVARAJ) nazad! Poštanski pečat njemačke pošte sa datumom je neoboriv dokaz na svakom sudu u svijetu! (sem na našem, ali tu vam se svakako ne vrijedi njakati jer za odštetu nećete dobiti ništa) Na taj način dokazujete da ste Vi prvi odsvirali (otpjevali ili šta već) vašu stvar!
Naravno, kada primite pismo sa vašim CD-om NE OTVARAJTE GA već ga pečatiranog i zatvorenog čuvajte dok vam jednog dana ne zatreba!

Tako to rade i u svijetu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 10:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2007, 15:10
@Tiki

A seme! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najbolja i jedina sigurna!
Još ako možeš ponoviti 2-3 puta!
Milina!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 12:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

chuo sam za sinequanon ili tako nesto , agencija iz sarajeva ..e sad samo ne kontam da li je to za dz ili se nesto placa, navodno je fazon da se posalju note i text i oni onda vode rachuna da li je pjesma pustena negdje bez ovlastenja , mislim nebitna je bilo kakva naknada , znamo da je to smjesno pricati uopste ali barem neka vrsta registracije ... da li postoje neke zvanicne institucije .. da li bend mora biti registrovan ..kao sta? ..udruzenje gradjana ..grupa ..postoje li ikakvi zakonski propisi i zna li neko nesto o tome?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bend je bez sumnje najbolje registrovati kao pravni subjekt u Osnovnom Sudu! Sad da li je u pitanju DOO, STR ili SZR ne znam :lol: , ali se definitivno dobijaju neka prava, tipa: zaštita imena, žiro račun, bla, bla, bla...
Međutim, za registraciju bilo kog pravnog subjekta se plaća neka taksa, kao i vjerovatno neka vrsta poreza na godišnjem nivou (makar paušalno)...

U suštini te ništa ne košta da odeš do Suda i raspitaš se, a ako te ne mrzi cimni i sekretara Udruženja Estradnih Radnika RS - Bobana Plovka na 065 514 480 pa vidi i njihovo viđenje stvari... (mada će te vjerovatno prvo hvatati da ti daju člansku kartu koju ćeš platiti 50KM za ovu godinu + izradu iste 10KM! :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 12:33 
Ma ako znash Milu Dodika nije nisht problem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 13:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

pokusacu kao A.D. :) mozda bude nekih donacija, salim se hvala za info , raspitacu se jos u vezi te registracije, znam za taj zakon tj. da je UER krovna organizacija u RS/BiH bez cijeg clanstva po zakonu nije moguce praviti svirke i sl. koji je po meni zvezebe ali je on jos uvjek na snazi i sumnjam da ce ga mjenjati

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 07:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2009, 07:28
Pozdrav svima,
Blago sam razočaran banjalučkom scenom jer bluz uopšte nije zastupljen. Ponekad mogu nešto čuti u City Pub-u, ali to je jako rijetko. Sviram usnu harmoniku i interesuje me da li u BL postoje bluz bendovi i kako ću ih naći?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2009, 17:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
Prokleta_Nedelja je napisao:
Pozdrav svima,
Blago sam razočaran banjalučkom scenom jer bluz uopšte nije zastupljen. Ponekad mogu nešto čuti u City Pub-u, ali to je jako rijetko. Sviram usnu harmoniku i interesuje me da li u BL postoje bluz bendovi i kako ću ih naći?

staviš oglase. odabereš lokacije mudro. ja vjerujem da ima još uvijek dosta ljudi koji vole i znaju da sviraju bluz, iako ga ne sviraju javno.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 18 Sep 2009, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Tiki the Boyler je napisao:
Za početak moraš biti autor...
A onda se registrovati kao autor, pa pozvati regulatornu komisiju za medije gdje će se javiti jedna baba. Baba slabo čuje pa morate vikati: Baba, baba, ja bih da registrujem autorska prava!
Ili tako već nekako...

Šalu na stranu... u ovoj državi ne postoje elementarna ljudska prava, a kamoli autorska, tako da je polubesmisleno insistirati na tome...
Ali ukoliko zaista vjerujete u svoj rad i želite da ga zaštitite od bjelosvjetskih lopuža princip je jako prost.
Originalni CD sa vašom numerom zapakujte u kovertu na koju ćete napisati svoje ime i adresu. Potom tu kovertu zapakujte u drugu kovertu i pošaljite je nekom prijatelju rođaku itd. u neku od zemalja Evropske Unije, Sad, Australije... ili već po želji. Kada mu stigne pismo, neka vam on onu prvu kovertu pošalje preporučeno (još bolje sa zaštitnom naljepnicom NE OTVARAJ) nazad! Poštanski pečat njemačke pošte sa datumom je neoboriv dokaz na svakom sudu u svijetu! (sem na našem, ali tu vam se svakako ne vrijedi njakati jer za odštetu nećete dobiti ništa) Na taj način dokazujete da ste Vi prvi odsvirali (otpjevali ili šta već) vašu stvar!
Naravno, kada primite pismo sa vašim CD-om NE OTVARAJTE GA već ga pečatiranog i zatvorenog čuvajte dok vam jednog dana ne zatreba!

Tako to rade i u svijetu!

Ja sam do sada zaradio 200 KM od autorskih prava u BiH. Kako nemam pojma, znam da funkcionise ... svirao sam na jednoj pjesmi gitaru (za inostrano trziste) i upisao se kao jedan od autora i eto ga.... :)

Nije neka lova, ali zamislite kada ste autor na hitu poput 2 song od Blur ... ma milioni kapaju....
Next year this time, I will be .....

Usput, eto mene malo nazad na Banjalucki forum, nism odavno bio.... :P

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
@Molotov
Dobrodosao nazad :)

@Prokleta_Nedelja
Ja znam za jedan i po (Crossfire ne svira samo blues) ... Nego, haj da napravimo jedan? Sta bi svirao? ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 19:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

svirao bih usnu harmoniku :)
evo nekog starog mog snimka
http://users.teol.net/~ogisha/blues.mp3

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 16:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Meni ova nedeljina usna harmonika bas dobro zvuci. Podrzavam vasu inicijativu za pravljenje blues benda. I covjek je u pravu, posije tabako bluz benda(mozda jos uvijek sviraju, steta bi bilo da su prestali) nisam cuo posten bluz u gradu. Bio bih vam bubnjar, ali nikad nisam svirao bluz pa vjerujem da bih morao mnogo da vjezbam, i tu bih dosli do problema, jer bas i nemam puno vremena. Pa srecno momci...ako nadjete dobrog bubnjara za bluz, lako ce vam biti napraviti bend.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 17:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Meni ova nedeljina usna harmonika bas dobro zvuci. Podrzavam vasu inicijativu za pravljenje blues benda. I covjek je u pravu, posije tabako bluz benda(mozda jos uvijek sviraju, steta bi bilo da su prestali) nisam cuo posten bluz u gradu. Bio bih vam bubnjar, ali nikad nisam svirao bluz pa vjerujem da bih morao mnogo da vjezbam, i tu bih dosli do problema, jer bas i nemam puno vremena. Pa srecno momci...ako nadjete dobrog bubnjara za bluz, lako ce vam biti napraviti bend.

e hvala velika :)
nije velika nauka biti bubnjar u bluz bendu.
ima nas dakle, troje za sada :)

evo još jednog snimka, nasnimio sam na kleptonovu pjesmu. Svirao sam u sobi, pa nisam smio da pojačam i da pustim svirci na volju zbog komšija, pa je i snimak mrljav.
http://users.teol.net/~ogisha/before_you_accuse_me%28my_cover%29.mp3

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]