banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Euroth je napisao:
loveless je napisao:
Satko sam se nasmijao citajuci ovaj post. Jer, dvije stvari:

1. remek-djela uglavnom i nastaju slucajno, spontano bez nekog velikog planiranja i priprema
2. album o kojem govoris je, MEDJUTIM, bio pripreman i sniman mjesecima.
3. Postoje bolji njegovi albumi
4. da li ti zaista mislis da to sto malo nesto drndas po gitari (cemu vec) i slusas debelog ekspoatatora crnackog naslijedja te cini kompetentnim znalcem da ocjenjujes kako treba da nastaju remek-djela?
5. I don't think so

So sada se nisam ukljucivao, prosto mi je bilo previse simpaticno...
Elem...1-kardinalna greska. Remek djela NIKAD ne nastaju slucajno. Ideja moze doci slucajno, dok je da bi se sprovela u djelo potrebno mnogo rada i truda da bi imalo dovoljno smisla (sem ako ga radi samome sebi a onda automatski ne moze biti remek djelo, jer ono mora imati nekakav UTICAJ - ono gdje tvoji bendovi podbacuju (i nemoj sad da izvuces iz konteksta da veliki uticaj=dobro, to nisam rekao, ali je neophodno da utice na nesto mimo dva benda za koja isto nece niko cuti, tebe i Scaruffija da bi se moglo o tome pričati...))...treba malo vise od dobre ideje da bi se dobra ideja realizovala.
Mislim da njega to sto "drnda" po gitari ili mene koji drndam po saksofonu (izmedju ostalog...) to cini ipak malo kompetentnijima od onih koji ne drndaju, iz razloga koje je vec naveo...fina je ta teorija, ali...dzaba ti sva teorija termodinamike SUS-motora ako kad otvoris haubu ne znas sta je svjecica a sta dizna...shvatas?
I, do sada nisi dao niti jedan validan argument koji drzi vodu...istina, nije ni druga strana blistala, ali ti si taj koji pokusava da im "objasni", te bi stoga trebalo malo vise truda od "Scaruffi said..." i "oni su palcu".
Svako dobro

P. S.
Mona, ako Boga znas (ko da gledam-rece da je ateist...), ne zakljucavaj ovu temu, propasce mi kokice...
(plus...jedna je od jako rijetkih na ovom forumu na kojoj se vodi ovako zestoka rasprava, a ipak je zadrzan odredjeni nivo diskusije...let's not spoil it...)

1. Vec sam obajasnio gore o spontanosti, pa procitaj opet. (PS zivo me zanima koji je tvoj omiljeni bend...)

2. Takodje sam obajsnio opet o "kompetenciji" gore. Procitaj da se ne ponavaljam. (Sustina: Kriticar NE mora znati svirati, dovoljan je drugi tip dara)

3. Ne mogu da detaljno pisem i objasnjavam znacaj svakog benda ponaosob (za to treba mnogo vremena i truda, niko me na placa ovdje). Ali nisam se nikad drzao onoga "tako kaze pjero"... imamo i on i ja nesuglasica, i to mnogo. Ali sam generalno dobro argumentovao ono sto sam zelio NAGLASITI i DATI podstek ljudima za DALJE istrazvinanje.. a TO JE POENTA ove teme

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
loveless je napisao:
Elvis Presley je napisao:
loveless je napisao:
4. da li ti zaista mislis da to sto malo nesto drndas po gitari (cemu vec) i slusas debelog ekspoatatora crnackog naslijedja te cini kompetentnim znalcem da ocjenjujes kako treba da nastaju remek-djela?

A da li ti zaista mislis da to sto ti citas Scaruffija te cini kompetentnim znalcem koji najveca muzicka imena naziva osrednjim i "minornim" ??

I don't think so.

Ne zato sto citam Scaruffija, vec zato sto sam jedini na forumu - osim mozda Block Outa - pokazao spremnost za prihvatanjem novina i odbacivanjem onog sto "volim" a sto je osrednje (sad bih ja trebao da hvalim U2 da su najveci jer sam kao mali imao sve njihove ploce... e pa nisu... osrednji su). A i mislim da sam toga najvise - i sto je vaznije najraznovrsnijeg - cuo...

Ma daj. Mani me gluposti. Ti si prihvatao novine...a ostali nisu? Ja da nisam prihvatao novine jos bih slusao Deep Purple. Stvar je u tome sto se tebi muzicki ukus promijenio dok se meni npr. samo prosirio. Ti sad degradiras i omalovazavas neke stvari koje si slusao prije, jer kao to si "prerastao", i onda to treba da znaci da je to muzika za pocetnike ili tako nesto. Glupost.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nije tacno. Nekad sam slusao Cavea. I danas. I mnoge. Samo odbacujem one koji su osrednji. Tipa U2 u mom slucaju...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Lovess... Opet supljiras.
Ako te niko ne plaća i to ri je svrha ovoga, odustani onda.
Omiljeni bendovi: Azra i Rupa u zidu.

I, nisi ti nista "objasnio", vec si iznio svoje "kako mali Pjerica zamislja muziku", sto sa stvarnoscu nema veze i kontradiktorno je stvarima koje su ostali napisali, a niko od njih nit' je lud, nit' je glup, a u vecini su, tako da ce biti da su oni u pravu.
Adio

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
loveless je napisao:
Nije tacno. Nekad sam slusao Cavea. I danas. I mnoge. Samo odbacujem one koji su osrednji. Tipa U2 u mom slucaju...

I ja odbacujem one koji su dosadni....tipa Pere Ubu recimo....

P.S.
Na ovoj temi nema vise pisanja o teoriji umjetnosti....za istu postoji tema....

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 17:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Euroth je napisao:
Lovess... Opet supljiras.
Ako te niko ne plaća i to ri je svrha ovoga, odustani onda.
Omiljeni bendovi: Azra i Rupa u zidu.

I, nisi ti nista "objasnio", vec si iznio svoje "kako mali Pjerica zamislja muziku", sto sa stvarnoscu nema veze i kontradiktorno je stvarima koje su ostali napisali, a niko od njih nit' je lud, nit' je glup, a u vecini su, tako da ce biti da su oni u pravu.
Adio

Pa necu valjda objavljivati eseje na forumu! A to da sam ekonomicno sazei i sustinski objasnio neke stvari ce negirati samo neko ko ne voli prosirivati muzicke horizonte. I odbacivati "komercijalu"...

A to sto se vecina ne slaze sa Pjerom ne znaci nista... postoji vecina na jednom drugom forumu koja se slaze... Vecina ne mora, ali i moze, biti u pravu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Naravno...u ovom slucaju nasa vecina je u pravu a na tom drugom forumu nije....

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislis obrnuto... da.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, ne mislimo obrnuto.Mi smo u pravu, ti nisi, sto prije shvatis, prije ce ti Scaruffi oprostiti sto su podbacio u svetoj misiji...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Citiraj:
Vrlo cesto umjetnici u nekom magnovenju, u stanju ludila, nervnog rastrojstva stvaraju velika djela. Uzmite Virginju Vulf. Uzmite Tori Ejmos. Nika Drejka. Jana Krtisa. Bekrajno ih ima. Oni koji cesto nisu u stanju da vode normalan zivot ali zato SPONTANOST INSPIRACIJE cini da njihova djela budu velika. Ne moraju biti "tehnicki" sjajni muzicari (Syd Barrett, sam Jan Kertis, na primjer), dovoljno je da imaju dar od Boga... to se zove spontanost, to nije nesto sto moze da ima bilo ko, nije dovoljno biti obrzovan, elokventan itd pa onda odluciti da "ozbiljno komponujes/pises" i budes dobar. Radovi takvih ljudi cesto budu akademski i jalovi. JALOVI.

Ovo posebno vazi za muziku koja je najtananija od svih umetnosti, koja zahtijeva posebnu vrstu senzibiliteta od svog konzumenta. Da je najvaznija ambicija i "planiranje" onda bi valjda Queen bila najveca grupa svih vremena. Pa onda i Dream Theater.

'Ajde, molim te, pokušaj na trenutak progutati tu silnu sujetu, i manje pisati o stvarima o kojima ne znaš ništa, ili (očigledno) samo površno. Da bi ovakve stvari tvrdio moraš znati kako umjetničko djelo nastaje. Tek onda možeš tvrditi kako to ''umjetnici često rade u stanju ludila'', itd. Talenat (dar od boga, kakogod), je samo početna stepenica, i sam za sebe ne znači mnogo, kao ni ideja, bez pripreme, rada, guzičenja, usavršavanja vještine. Ima mnogo situacija kada je dobra ideja uništena zbog traljavosti, lijenosti i neusavršenih tehničkih sposobnosti, otprilike, zbog tvog shvatanja ''umjetnosti''. Svi veliki ljudi uglavnom govore da je talenat (spontanost, dar od boga) samo 10-20 posto uspjeha. Možda svi odreda lažu, ali nisam siguran da je to slučaj.
I pokušaj da izbjegavaš ove početničke fazone u debatisanju, tipa ''ako je umjetnik usavršio tehniku, njegov rad je automatski jalov i nije spontan''. Okači to mačku o rep. Ponoviću, sirova ideja je kao sirovo meso - pojedi ga i bićeš sit, ali nećeš imati onaj osmijeh na licu kao poslije roštilja.
To što ne shvataš senzibilitet Queenovog i Dream Theaterovog ''planiranja'', nije razlog da ih odmah optužiš za ''sterilnost i banalnost'', jer su ove dvije grupe daleko, daleko od toga. Možda bih se za Purple i mogao donekle složiti da često upada u banalnost, ali za ove dvije grupe nikako. To što misliš da su ''apokaliptični free-jazz pasaži'' (a vjerujem da nisi u potpunosti siguran o čemu je riječ u vezi sa free jazzom, pa ni jazzom uopšte) vredniji od Dream Theater ''banalnih'' harmonija i Queenove ''pastirske'' polifonije je na tvoju sramotu. Free-jazz je, nažalost, često izgovor za gomilu loše izabranih tonova. Sa druge strane, melodije i harmonije Dream Theatera su sve samo ne banalne. To što su tonovi precizno i čisto odsvirani (iako pod distorzijom), ne čini ih ''vještačkim''.
Zatim, kao što sam već rekao, čitaj malo i knjige. U nekima od njih su veliki umjetnici opisivali baš to - stvaralački proces, odnosno proces nastanka umjetničkog djela. Ja prihvatam tvoje sugestije o proširivanju muzičkih vidika i zahvalan sam ti na njima, prihvati i ti moje o proširivanju kulturnih vidika.

Citiraj:
Jos jednom, vi brkate potenciju sa darom za muziku. To sto se neki ovdje pale na dugokose frajere koji su "furiozni" na gitari ne znaci nista. Takvi muzicari su kao neki podmazani roboti. Tehnicizam, a nigdje sustine. S druge strane, ja sam o PERE UBU pisao mnnooooogo uvjerljivije ZA nego vi PROTIV. Tako da sam - objektivno - bolje uspio u odbrani...

Dakle, pročitaj još jednom prethodno - niko ne brka potenciju sa darom za muziku. Niko nije spominjao ''dugokose furiozne frajere'' (mada, ko se ne pali na njih nako zgodne). Koliko si ti tih šredera poslušao, da bi tako pričao o svima, da su ''podmazani roboti''? Sigurno da ih ima mnogo takvih, ali tebi je sve to isto, jer suštinu očigledno ne bi vidio ni da te lupi po nosu. O Pere Ubu nisi pisao ništa osim ''apokaliptična nadogradnja roka'' i slične floskule koje znače šta? Kad kažeš da je Marica kurva, onda odgovarajući argument ne bi glasio ''zato što nokte boji u roze i nosi mini suknju'', već ''zato što se za pare *ebala sa Stevom, Perom (Ubuom) i Milanom''. A ti nam sve vrijeme pričaš o laku za nokte i oskudnoj odjeći.

Citiraj:
3. Ne mogu da detaljno pisem i objasnjavam znacaj svakog benda ponaosob (za to treba mnogo vremena i truda, niko me na placa ovdje). Ali nisam se nikad drzao onoga "tako kaze pjero"... imamo i on i ja nesuglasica, i to mnogo. Ali sam generalno dobro argumentovao ono sto sam zelio NAGLASITI i DATI podstek ljudima za DALJE istrazvinanje.. a TO JE POENTA ove teme

Ja sam mislio da je poenta ove teme ''najbolji albumi pop muzike''.

Citiraj:

Najbolja stvar koju si dosada rekao. u tvom slučaju. Drži se tvog slučaja.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

1. Prije svega to da album nastaje "spontano" ne treba shvatiti doslovno. To bi onda znacilo da svako od nas moze napraviti umjetnicko djelo kada je "down". Ali to da je specificno stanje, koje je SPONTANO, jer ga umjetnik NE BIRA cesto kljucno za neko djelo je neupitno. Jer, kad imas to spontano (dar) nije problem tehnicki se usavrsiti. A kad ga nemas dzaba ti stotinu skola i lekcija gitare - i dalje ces biti mediokritet. A to da sam rekao da je ''ako je umjetnik usavršio tehniku, njegov rad je AUTOMATSKI jalov i nije spontan'' nije tacno. Rekao sam da to cesto moze da bude. Ali to je slucaj tipicnog izvrtanja mojih recenica na ovom forumu, na koje sam vec navikao.

2. O mom "fraziranju" je vec bilo rijeci. Sta cu, nekima se mozda ne svidja kako pisem, ali vjerovatno se vise ne svidja O KOME pisem. Njihov problem. Ja iskreno mislim da je moje zapazanje o "free jazz" elementima (koje ne moze i ne treba svak da shvati) vrlo poetsko... Ah, da pre neki dan sam opet slusao Operation: Mindcrime (album grupe Queen... pardon... Queensryche) i moram priznati da sam UMRO od smijeha.

3. Ne znam, ako te bas zanima, na prelazu sam izmedju Keroka i Desnice, pa ne znam na osnovu cega zakljucujes da ne citam knjige. Meni je to nekako komplementarno sa muzikom. Ali ni u jednom romanu recimo do sada nisam naisao na nego marginalizovanje "dara" cak i kad umetnik pise o stvaranju. Jer, samo ako je stvaranje "spontan" proces ne mora znaciti da nije "dug" i "bolan". Ja to nisam ni rekao. Ne-spontano je ono sto je iskalkulisano. A to je rijetko dobro.

4. Poenta ove teme jesu najbolji albumi, ali samo ako su hrabri, originalni i lijepi kao NEKI sa Scaruffijeve liste...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
4. Poenta ove teme jesu najbolji albumi, ali samo ako su hrabri, originalni i lijepi kao NEKI sa Scaruffijeve liste...

Onda si temu trebao nazvati "najbolji albumi, ali samo ako su hrabri, originalni i lijepi kao NEKI sa Scaruffijeve liste".

Ovako kad si temu nazvao najbolji albumi svih vremena svi ti se smiju kao sto se ti smijes Operation Mindcrimu (i hajde nas prosvijetli, onako argumentovano kako samo ti znas, sto je taj album toliko smijesan?)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 05:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I, kad si vec tu, de usput i reci zasto je "Ja nisam odavle" glup i smijesan sablonski idiotizam a ne mozda najbolji album sa ovih prostora. Ili ga Scaruffi nije slusao, pa ne znas sta bi?
Kad smo vec kod njega... Rece da imate dosta nesuglasica...nadam se da ne utice na vasu vezu...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Elvis Presley je napisao:
loveless je napisao:

Onda si temu trebao nazvati "najbolji albumi, ali samo ako su hrabri, originalni i lijepi kao NEKI sa Scaruffijeve liste".

Ovako kad si temu nazvao najbolji albumi svih vremena svi ti se smiju kao sto se ti smijes Operation Mindcrimu (i hajde nas prosvijetli, onako argumentovano kako samo ti znas, sto je taj album toliko smijesan?)

Ne razumijem., ja sam mislio da taj album i treba da bude smijesan. Valjda je neka parodija, sta li... ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
loveless je napisao:

Ah, da pre neki dan sam opet slusao Operation: Mindcrime (album grupe Queen... pardon... Queensryche) i moram priznati da sam UMRO od smijeha.

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
1. Prije svega to da album nastaje "spontano" ne treba shvatiti doslovno. To bi onda znacilo da svako od nas moze napraviti umjetnicko djelo kada je "down". Ali to da je specificno stanje, koje je SPONTANO, jer ga umjetnik NE BIRA cesto kljucno za neko djelo je neupitno. Jer, kad imas to spontano (dar) nije problem tehnicki se usavrsiti. A kad ga nemas dzaba ti stotinu skola i lekcija gitare - i dalje ces biti mediokritet. A to da sam rekao da je ''ako je umjetnik usavršio tehniku, njegov rad je AUTOMATSKI jalov i nije spontan'' nije tacno. Rekao sam da to cesto moze da bude. Ali to je slucaj tipicnog izvrtanja mojih recenica na ovom forumu, na koje sam vec navikao.

Oho, sad polako ''spuštamo gard''. I ponavljaš moje riječi, dobro je, znači dopiru do tebe. Naravno da je dar bitan, to niko nije sporio, kao ni tvrdio da tehnika sama radi posao. Žao mi je što sam te pogrešno naveo, ali čak i reći da je rad tehnički potkovanih umjetnika često jalov je generalizacija. Isto kao kad bih ja rekao da su djela umjetnika koji se isključivo oslanjaju na ''dar'' često dosadna, konfuzna i bez ikakvog smisla (makar inherentnog).

Citiraj:
2. O mom "fraziranju" je vec bilo rijeci. Sta cu, nekima se mozda ne svidja kako pisem, ali vjerovatno se vise ne svidja O KOME pisem. Njihov problem. Ja iskreno mislim da je moje zapazanje o "free jazz" elementima (koje ne moze i ne treba svak da shvati) vrlo poetsko... Ah, da pre neki dan sam opet slusao Operation: Mindcrime (album grupe Queen... pardon... Queensryche) i moram priznati da sam UMRO od smijeha.

O tvom ''fraziranju'' sam već govorio, neću se ponavljati. Tvoja način pisanja sam po sebi nije sporan, već tvoje uzimanje običnih pozitivnih iskaza kao aksioma. Ali, dobro, kako god hoćeš. Što se tiče free jazza, zapažanja su ti, oprosti na izrazu, smiješna. Šta uopšte znaš o jazzu, da bi pričao o free jazz elementima?
A to što Operation:Mindcrime na tebe ostavlja isti utisak kao na mene čitanje tvojih postova je slučajna koincidencija. Da nije, onda bi već bilo pomalo spooky...

Citiraj:
3. Ne znam, ako te bas zanima, na prelazu sam izmedju Keroka i Desnice, pa ne znam na osnovu cega zakljucujes da ne citam knjige. Meni je to nekako komplementarno sa muzikom. Ali ni u jednom romanu recimo do sada nisam naisao na nego marginalizovanje "dara" cak i kad umetnik pise o stvaranju. Jer, samo ako je stvaranje "spontan" proces ne mora znaciti da nije "dug" i "bolan". Ja to nisam ni rekao. Ne-spontano je ono sto je iskalkulisano. A to je rijetko dobro.

Nisam zaključio da ne čitaš knjige, već da ti nedostaje širine u istom. I da nisi rekao šta trenutno čitaš, mogao sam pretpostaviti da je neko iz ''beat generacije'', pošto je u fazonu sa muzikom koju preferiraš. Desnica bi mogao da nas navede na zaključak da završavaš srednju školu, mada ne mora nužno da bude.
E sad, niko nije pričao o ''marginalizovanju dara'', već o načinu da se isti na najbolji način kanališe, da se iz njega izvuče najbolje.
Uzmi za početak, recimo, predgovor koji je Umberto Eko napisao za ''Ime ruže'', u kojem detaljno objašnjava kako, koliko dugo se spremao za pisanje, šta je čitao, kako je proučavao arhitektonske spise, pravio kartice sa osobinama likova i sl. Ili Poovu ''Filozofiju kompozicije'' (o kojoj je već bilo riječi na nekoj temi), u kojoj se do detalja bavi nastankom ''Gavrana''. Lav Tolstoj je imao lutke sa imenima likova iz ''Rata i mira'', i spaljivao ih je kako bi vodio evidenciju o mrtvim likovima. E sad, ako ti tvrdiš da navedena djela nisu remek-djela, onda si ti pobijedio, i završićemo diskusiju.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Citiraj:
Mislim da njega to sto "drnda" po gitari ili mene koji drndam po saksofonu (izmedju ostalog...) to cini ipak malo kompetentnijima od onih koji ne drndaju, iz razloga koje je vec naveo...fina je ta teorija, ali...dzaba ti sva teorija termodinamike SUS-motora ako kad otvoris haubu ne znas sta je svjecica a sta dizna...shvatas?

Zavisi iz kojeg ugla gledas, a ovakav banalan pristup apsolutno nema smisla.
Citiraj:
Ne, ne mislimo obrnuto.Mi smo u pravu, ti nisi, sto prije shvatis, prije ce ti Scaruffi oprostiti sto su podbacio u svetoj misiji...

Koji mi?
Citiraj:
I ja odbacujem one koji su dosadni....tipa Pere Ubu recimo....

Mozes ti i bolje od tog "Dosadni".
Takodje, zamolio bih te da za sve imas isti kriteri:
Citiraj:
P.S.
Na ovoj temi nema vise pisanja o teoriji umjetnosti....za istu postoji tema....

Hvala!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Odgovori na Popokatepetl-e mudrolije:

1. Niti spustam gard, niti ponavaljam tvoje rijeci. Bio sam jasan prvi put, ali to sto nekima treba BUKVALNO objasniti sve to je drugi problem. Dakle ovako: SPONTANO je nesto sto MOZE nastatjati dugo zato sto je spontano - inspiracija. To nema veze sa tim da li djelo nastane za noc ili za pola godine. Ali spntano je spontano. Sto se tice generalizaicja, ja bar nisam kao mnogi ovdje pod njim podraumijevao "sve iz neke kategorije". Moje "uglavnom" je upotrebljeno potpuno legitimno.

2. Ja ne uzimam nista za askiom. I to "fraziranje" je zapravo eknomicno elaboriranje. Ali, opet, problem je sto se tebi ne svidja sto je ne uzdizem grupe koje se TEBI svidjaju. Onda bi sigurno pisao: "Loveless je to najbolje rekao...". Ovako presipas iz supeljeg u prazno. Koprcas se kao riba na suvom. Moje "fraziranje" je precizno i vrlo smisleno. I, da, drago mi je ako moji postovi ostavljaju na tebe utisak koji na mene ostavlja muzika Queen.. pardon.. Quennsryche. Mislim, wow, mi smo se toj grupi, dobro se sjecam, ismijavali jos u srednjoj skoli, kad smo slusali sve, od Wagnera do Slint.

3. I "beat" knjizevnik i Desnica su samo primjeri, kao sto sam mogao navesti Richardsona i Holebeka (koje podjednako volim). Dakle, opet me nesto na silu suzavas u stilu "slusas/citas samo to" sto nije tacno. Dakle - izmisljas (nista novo). Sto se tice "kanalisanja" opet je najvaznije imati taj dar - da bi se kanalisao. Dakle i Eko i Tolstoj (usput: preociti primjeri; ja sam mislio ti ces navesti makar Dzojsa) su imali dar, a da nisu... ne bi im bilo dovoljno ni 100 godina da napisu remek-djela. Jer da su bili prosjecni a "gomilali" informacije i podatke, mogli su evntualno napisati kakav istorijski udzbenik, ne umjetnicko djelo. Kapis? Ili ne zelis da kapis?

PS Ne pisi u mnozini. Na ovom forumu ne postoji "mi". Ako nisi u stanju da obranis svoje misljenje ne udruzuj se u copore.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1. Zjev. Nisi ti ni najmanje jasan, iz prostog razloga što ti misli nisu dovoljno dobro razrađene, a samim tim imaš problema da ih jasno formulišeš. Spontano može biti odjednom, ili u nekim intervalima spontanosti. Ali nemoj to brkati sa inspiracijom.

2. Nemam ja nikakav problem oko tvog neuzdizanja grupa koje mi se sviđaju. To me ni ne interesuje. Što se fraziranja tiče, neću više da ''presipam iz šupljeg u prazno'' na tu temu, jer verbalna interakcija naših mudrih glava upućuje upravo na to.

3. ''Preočiti'' primjeri su imali baš tu svrhu: da pokažu kako je to najnormalniji proces kod velikih, svima znanih umjetnika. I opet ponavljaš moje riječi. Ili one utiču na tebe na način da ih nisi svjestan dok ih ne počneš sam uobličavati u misli, samo ''svojim riječima''. Zato ti je onaj pokušaj sarkazma na kraju izlišan. Ili ti sve vrijeme pokušavaš biti autoironičan?

P.S. Hajde, možeš ti i bolje. Dobro si svjestan da ja množinu koristim jedino kad to stil zahtijeva, i ne udružujem se ni u kakve čopore. Nisi jedini sa kojim sa polemisao na ovoj temi. Pored toga, kad su počele priče da hoće da te banuju, oštro sam se protivio tome. Tako da, ovaj pokušaji da me diskredituješ ću pripisati trenutnom ponestanku daha.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Ne razumijem., ja sam mislio da taj album i treba da bude smijesan. Valjda je neka parodija, sta li... ;)

Gdje nestade sva ona silna argumentacija??
Hajde Scaruffi, prosvijetli nas, sta je toliko smijesno kod tog albuma??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]