spotting scope je napisao:
ApeiroN je napisao:
Ako neko ima bolje ideje, moze i sam da ih realizuje, organizuje neki festival, pa da za promenu uzivamo u tom zvuku dobrom, koji je svima problem konstatno.
Organizacija festivala ili koncerta nije jednako tome da se nazove par ljudi i dogovori: termin, razglas i bendovi. To su telefonski pozivi, a ne organizacija.
Organizacija = dugotrajniji proces iz kojeg treba da se izrode podrska grada u kojem se to radi, sponzori, reklame i ugovori. Iz ovoga direktno proizilazi sljedece: sto je cijena karte niza to je posao sa velikim naporom i sposobnoscu bio uspjesniji. Cijena karte od 10km po danu ili 15km za dva dana je nesto sto treba biti stvar proslosti. Ovakav koncert se uz pomoc sposobnih ljudi trebao i mogao organizovati sa besplatnim ulazom ili najvise cijenom 4-5km *posto je prvi put*.
Ko tako nesto ne moze postici, ne treba se ni baviti 'organizacijom'.
Citiraj:
Ovo su pokusaji da se nesto pokrene i u BL, vreme je odavno..
Ne ovo je bio pokusaj da se narodu uzmu pare, a vjerovatno i djelimicno uspjesan.
--------------
Kod nas je prosjecna plata nekih 450km 450:15 = 30. Znaci sa prosjecnom platom moze se ici na 30 koncerata koji kostaju 15km.
Koncert benda Metallica je kostao jadnih 50 dolara u jednom gradu u americi. Ako uzmemo da je i u najjadnijim uslovima prosjecna plata u Americi 3000 dolara, onda dolazimo do 3000:50= 60. Znaci duplo veci odnos sto se tice srazmjernosti, a dok mi za to duplo vise para gledamo polu-popularni bend iz tamo neke Srbije, Ameri gledaju mega svjetsku Metallicu, jos jednom ponavljam za
srazmjerno duplo manje sredstava u odnosu na prosjecne plate.
Pa vi malo razmislite o svemu...
Apeiron nije svjestan koliko ja i dosta mojih kolega koje on smatra bezveznjacima cijenimo tudji rad, kao recimo ovaj pokusaj da se napravi spektakl u Hall-u.... ali ne konta da nisu ljudi slijepi i gluvi, pa kad nesto ne stima da to prokomentarisu... zatraze odgovor.... mislim prodaju se maltene pod humanitarce... gdje je onda ta transparentnost? Koliko ste Popu platili razglas? Jeste li zvali Perija? Koliko je trazio? Koliko ste platili bendove? Da li ste platili sve bendove? Koliko je kostao bus? Cija je oprema binska?
To je to, prodaju se pod humanitarce i spasoce nase.... a obicna su industrija, odnosno pokusavaju biti, izboriti se za svoj dio kolaca...
A to nije nista ni lose i neuobicajeno, sasvim normalno. Samo, ponasaju se ko sektasi.... svi u glas i u isti ton, guru Apeironov.... koji visi u BG nebi li se zakacio za njihov brod i pobjego iz BL za sva vremena jer mu ocigledno prekodrinski medjedi ne odgovaraju za drustvo.........
A posebno je iritirajuce njegovo zatvaranje ociju sta je npr. Geto sve pokusao do sada da uradi i sta je uradio, koliko je svirki organizovao raznih (ne samo metal, jer nebi bilo ni posteno prema BL omladini), promocija, radionica, doveo jebenog Billy Gould-a iz Faith No More u Geto koji je svirao jebeni bas na poslednjem albumu Fear Factory-ja da prica sa mladim banjaluckim, neiskusnim i iskusnim muzicarima.... projekcija, turneja.... stotine dogadjaja.... ali vidi slucajnosti, izgleda da je bas svaki taj put on bio u BG pa je propustio i promaklo mu ... osim kada svira neki njegov pulen .... Apeirone, mislio sam da si drugaciji, ali ti si izgubljen covjece, izgubljen u prostoru i vremenu.

A pogotovo je smijesno koliko se lozis na svaki jebeni post, pogotovo moj, koji se napise na ovom strarom banjaluckom forumu.
Jos mu je promaklo da vidi ko je uopste najavio ovaj dogadjaj, postavio ovu temu... ko kopa po netu i trazi dobre zabave....
I pravi se da ne vidi naprimjer u mom potpisu da organizujemo svirku, na kojoj cemo svirati dzaba, potrositi svoj novac, ulaz ce biti 1-2 KM-a jer je bezobrazno traziti vise za underground scenu.... zato sto on ne cijeni tudji rad, a ocekuje da bude pohvaljen za svaku zlatnu rijec koju izusti iz zlatnih usta, jos sve na ekavskom....