banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 18:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
bolexo je napisao:
usput... slusao sam vasila u izvedbi ove dvojice iz odvijaca i ace..
fino je to snimljeno!

jesi mixao sta dodatno ili...

Nije to bio Aco, Arsen je svirao Ohrid.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 19:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 23:38
jel arsen s njima svirao cijelo vece?

negdje sam pobrko loncice....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aco Radanović je svirao u pratećem bendu dok je trajalo takmičenje a Arsen se popeo u revijalnom dijelu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 23:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
@Tiki
Sa onim postom sam htio da kazem da moze neko da zavrsi skolu ali ako on ne cuje to sto snima dzaba mu skola! Sta je kompresor moze da se nauci i na internetu (ne kazem da je ovo ispravno) ali sluh ne mozes nigdje, ili se rodis sa tim ili ne, a sluh je kod producenta presudan!!! Nadam se da razumijes sta ti govorim!

Sto se tice ODB-3 reci cu ti nesto, odlicno radi svoj posao, cuo sam na jednom snimku kako zvuci i znao sam da je to pedala koja mi treba! Naravno da ima boljih ali meni je i ovo predobro i bolja pedala mi ne treba!
Ukusi se razlikuju i svako voli drugaciji zvuk, ja postizem zvuk koji hocu i koji mi odgovara sa amaterskom opremom i veoma sam zadovoljan, a moje definicija je da mi bass mora zvucati kao bager!!!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Jes vi serete swi!
Vecina ljudi (snimatelja) ovdje nema pojma sta muzicar trazi, sta zeli, kakav vajb...
@ Tiki, nervira te kad neko trazi muda na gitari!? Vjerovatno zato sto ne razumijes tu osobu... onda ga je najlakse ismijavati. Znas, onda ta osoba kada nadje snimatelja ili producenta koji ga shvati, onda ce se svi zajedno smijati tebi. U ovom komentaru ne mislim licno na bilo kaga ovdje u ovoj temi, vec sam kreirao izmisljenu situaciju kada ne postoji komunikacija izmedju snimatelja i muzicara.
Mnogi sebi ovdje daju za pravo da pametuju i o sviranju i o snimanju i ozvucavanju.

A sve ce se promjeniti.... samo daj boze sto prije da neko ovdje odradi posao kako treba i da odredi standard za sve ostale i da prestane kenjanje i svastarenje, vec da se swi moraju potruditi da budu zapazeni. Prvenstveno mislim na raznorazne studije i snimateje koji prave sranje i skrnave muziku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 10:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Jes vi serete swi!
Vecina ljudi (snimatelja) ovdje nema pojma sta muzicar trazi, sta zeli, kakav vajb...
@ Tiki, nervira te kad neko trazi muda na gitari!? Vjerovatno zato sto ne razumijes tu osobu... onda ga je najlakse ismijavati. Znas, onda ta osoba kada nadje snimatelja ili producenta koji ga shvati, onda ce se svi zajedno smijati tebi. U ovom komentaru ne mislim licno na bilo kaga ovdje u ovoj temi, vec sam kreirao izmisljenu situaciju kada ne postoji komunikacija izmedju snimatelja i muzicara.
Mnogi sebi ovdje daju za pravo da pametuju i o sviranju i o snimanju i ozvucavanju.

A sve ce se promjeniti.... samo daj boze sto prije da neko ovdje odradi posao kako treba i da odredi standard za sve ostale i da prestane kenjanje i svastarenje, vec da se swi moraju potruditi da budu zapazeni. Prvenstveno mislim na raznorazne studije i snimateje koji prave sranje i skrnave muziku...

Znaš šta je tu problem. Kod nas se komunikacija na nivou muzičar-producent svodi na to da gitarista odnese cd voljenog benda i kaže ''oću 'vakav ton gitare'' i pri tom ne razmišljajući (ili ne želeći da se potrudi da nauči) šta sve kreira takav ton, koje pojačalo konkretno, eventualno preamp, koji magnet, gitara itd. Da ne spominjem da niko u našem gradu nije napravio snimak na svojoj opremi tj. na opremi na kojoj svira inače. Slušao sam razne snimke koji su rađeni u CRO i SRB i ljudi su uvijek potvrdili da je snimano na opremi studija (čitaj pojačalo i pedala). Zdravom konačnom zvuku u najvećoj mjeri doprinosi zdrav signal koji ulazi na početku (mnogi su to već spomenuli, da ne ponavljam). Naravno da onda demo snimak urađen u BL zvuči ko goli kurac u odnosu na snimak koji se uradi vani.
Po meni je to i neiskreno. Ono na čemu sviraš inače to treba koristiti i na snimku, da vidim onda kako će to zvučati i koji će ''čarobnjak'' od producenta uljepšati, i u kojoj mjeri, gotov snimak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
monument je napisao:
Sta je kompresor moze da se nauci i na internetu

Po toj logici ja mogu da postanem advokat gledajući Ally McBeal (ilikakosevećzove)... :roll:

Sluh jeste presudan, ali ne i dovoljan! Uostalom, zar zaista misliš da u neke škole primaju ljude koji ne ispunjavaju "psihofizički minimum"?!

Nije druže ovde problem u sluhu ili nesluhu, već u dosluhu! Šta hoću reći?
Problem koji je ključni sa stanovišta muzičke produkcije u BL je nepostojanje PODJELE POSLOVA! Ono što u normalnom svijetu rade:
- kompozitor
- tekstopisac
- aranžer
- drum programer
- studijski muzičari
- snimatelj
- asistent snimatelja
- miks majstor
- producent
- mastering inžinjer
- cofee boy
i na kraju
- vlasnik studija i
- investitor ili sponzor
na našim prostorima u 90% slučajeva radi JEDAN ČOVJEK!!!
Ja ZNAM i POZNAJEM sve probleme koji su doveli do takve situacije (nema paaaara!), ali dok se to ne počne dovoditi u red - teško da ćemo postići vrhunske rezultate!

A od nečega moramo poći!

btw. Za zvuk bass bagera će ti ipak trebati puuno više od ODB3! Za početak - dobar instrument! A sve ostalo je nadgradnja! Vjeruj mi.

@AntiDope
Mene sve manje stvari nervira u životu. Samo sam vremenom naučio da sa ljudima koji ne znaju šta hoće ne očekujem sjajne rezultate.
I da... niko nikome ne treba da se smije, jer stvari nisu smiješne no žalosne!

@bolexo
Kao što TSM reče - Aco je svirao u takmičarskom dijelu a Arsen u revijalnom. Snimak koji si čuo je bio sirovina, a miksan imaš ovdje
http://www.box.net/shared/2y8301yfpq
Samo imaju u vidu da je zbog .mp3 formata sve malo usko i činele nisu cs cs cs nego ćš ćš ćš, al je&ešga...
Snimao sam na 16 kanala (Korg D32XD), miksao kod sebe (TC Fabrik R plate) i masterovao na Dynaudio BM6A sa TC Finalizer Expressom.

p.s. Ja te tražih preksinoć da preslušamo kod tebe ali nisi bio u studiju!

Poslednji put menjao Tiki the Boyler dana 16 Mar 2007, 22:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
TSM je napisao:
AntiDope je napisao:
Jes vi serete swi!

Znaš šta je tu problem. Kod nas se komunikacija na nivou muzičar-producent svodi na to da gitarista odnese cd voljenog benda i kaže ''oću 'vakav ton gitare'' i pri tom ne razmišljajući (ili ne želeći da se potrudi da nauči) šta sve kreira takav ton, koje pojačalo konkretno, eventualno preamp, koji magnet, gitara itd. Da ne spominjem da niko u našem gradu nije napravio snimak na svojoj opremi tj. na opremi na kojoj svira inače. Slušao sam razne snimke koji su rađeni u CRO i SRB i ljudi su uvijek potvrdili da je snimano na opremi studija (čitaj pojačalo i pedala). Zdravom konačnom zvuku u najvećoj mjeri doprinosi zdrav signal koji ulazi na početku (mnogi su to već spomenuli, da ne ponavljam). Naravno da onda demo snimak urađen u BL zvuči ko goli kurac u odnosu na snimak koji se uradi vani.
Po meni je to i neiskreno. Ono na čemu sviraš inače to treba koristiti i na snimku, da vidim onda kako će to zvučati i koji će ''čarobnjak'' od producenta uljepšati, i u kojoj mjeri, gotov snimak

A snimatelji se samo vade na to da je sve do opreme (citaj glupih muzicara koji ne znaju sta hoce). Ziv sam svjedok da se sa XXX om moze snimit mnogo gori ton nego sa Banditom! Do koga je to?

Pun mi je kurac snimatelja i producenata koji su nabudzili svoje pentijume (a nisu ih nesto pretjerano ni nabudzili) i naucili napamet broshure software-a u hardware-a i prosipaju pamet to Banjaluci! Dosta njih su postali smijesni, daleko od rejtinga koji oni misle da imaju koji se moze dobiti samo djelima, a nikako pricom!

Pa sta mislite da sam spreman da izdvojim ozbiljne novce na nekoga da se uci na meni? Da platim trgovacku pricu? Neka hvala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
A snimatelji se samo vade na to da je sve do opreme (citaj glupih muzicara koji ne znaju sta hoce). Ziv sam svjedok da se sa XXX om moze snimit mnogo gori ton nego sa Banditom!

Gore ili bolje... teško da postoje kao kategorije kada je zvuk u pitanju!
Postoji samo Sviđa Mi Se i Ne Sviđa Mi Se!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 18:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Antidope,
ima smisla sve to što kažeš ali u takvoj situaciji ja se ne predajem već uzmem pa naučim sam kako se snima gitara. Svako se može potruditi pa naučiti bar što se tiče svog instrumenta (koje se tehnike koriste, snimanje preko mic-a ili preko lineout-a i sl.) pa ti onda producent ne može prodati muda pod bubrege a s druge strane i ti kao muzičar učestvuješ aktivno u kreiranju zvuka i samim tim olakšavaš posao toncu.
Svima bih savjetovao da nauče bar osnovne stvari tako da svi zajedno podignemo nivo muzičke kulture i producentske obrazovanosti u ovom gradu i poboljšamo cjelokupnu scenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 20:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
monument je napisao:
Sta je kompresor moze da se nauci i na internetu

Po toj logici ja mogu da postanem advokat gledajući Ally McBeal (ilikakosevećzove)... :roll:

btw. Za zvuk bass bagera će ti ipak trebati puuno više od ODB3! Za početak - dobar instrument! A sve ostalo je nadgradnja! Vjeruj mi.

Pa napisao sam ti da to nije ispravan nacin da se takve stvari uce ali moze dosta da se skonta!

Pored ODB-3 koristim i behringer-ov Bass V-amp zbog EQ i kompresora tako da to pomaze, kazem ti da koristim ametersku opremu ali postignem zvuk koji hocu a to mi je najbitnije!
Nisam ja jos stao sa nabavkom opreme, trenutno nemam para ali skupljam polako!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma OK je to! Samo nastavi...
A moj predlog da kreneš od zaista dobrog instrumenta ostaje! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 22:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
AntiDope je napisao:
Jes vi serete swi!

Dosta ljudi i svira i pjeva sranje i htjeli bi nesto da snime.

Mislim da smo svi i u pravu i u krivu samo ne znam zasto niko ne polazi kriticki od sebe.

Eto,ja sam nabudzio AMD-a pa i dalje znam da je to,zanatski gledano,manje-vise bulja i nebitno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja imam AMD-a pa možemo razmjenjivati aranžmane! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 01:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
Nije druže ovde problem u sluhu ili nesluhu, već u dosluhu! Šta hoću reći?
Problem koji je ključni sa stanovišta muzičke produkcije u BL je nepostojanje PODJELE POSLOVA! Ono što u normalnom svijetu rade:
- kompozitor
- tekstopisac
- aranžer
- drum programer
- studijski muzičari

Ovako onaj ko nije sposoban sam napraviti tekst(znaci da u sustini nema sta reci ) i muziku pjesme ne treba se ni baviti muzikom jer navedeno ima i kicheraj pink televizije samo reci da to nazivas muzikom ?,, u "normalnom svijetu" postoji nesto i nesto sto se zove d.i.y. scena koja funkcionise bez kapitalistickih sranja muzicke industrije ciji nacin jedino uzimas kao validan, sa vishe nego dobrom produkcijom , nego ljudi ucite i snimajete se sami iskustvo cini cuda :D .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 11:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Ma OK je to! Samo nastavi...
A moj predlog da kreneš od zaista dobrog instrumenta ostaje! :wink:

To stoji, u skorije vrijeme planiram da kupim neku masinu ali prvo moram da nadjem pare!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 12:21 
Citiraj:
Da ne spominjem da niko u našem gradu nije napravio snimak na svojoj opremi tj. na opremi na kojoj svira inače

Jesam ja....ali sve preko VSt instrumenata i efekata i cubase-a i logic-a...a sviranje je ishlo preko midi kontrolera....i da stvar je izashla na kompilaciji...

Citiraj:
najgore je biti nerealan i govoriti kako nista ne valja , kako nema uslova, kako nema ljudi s kojima bi vi saradjivali i kako vas to sputava u vasim namjerama da postanete popularni !!!

Slazem se...i ja sam pukao vishe od hiljadarke samo da bi kupio ono najosnovnije...znachi zvuchna, midi kontroler i monitori...

Citiraj:
nego junaci koliko vas je kupilo opremu vlastitim zaradjenim parama ,

gore navedeno

Citiraj:
I možeš se roditi 1000 puta, ali bez škole nećeš naučiti kako i šta radi kompresor!!!

i zato chitas, i opet chitash i prevrtjesh knobove, slidere...vidish kakav zvuk dobijash....i opet i opet i opet i opet....

Poslednji put menjao Milan dana 17 Mar 2007, 12:31, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 12:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mislio sam na gitarsku muziku odnosno snimanje gitara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 12:35 
TSM je napisao:
Mislio sam na gitarsku muziku odnosno snimanje gitara.

E u to se vetj ne razumijem, ali pretpostavljam da je skoro nemoguce bez studija...elektronska muzika je vetj druga stvar poshto imam hrpu odlichnih VSt-ova i svega ostalog i mogu dobiti odlichan zvuk i bez masteringa i sl.

I nemoj da mi neko kaze:"Boli te ku*ac sjednaesh za komp i napravish stvar i to je to"... :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Boli tebe ku*ac, sjednes za komp i napravis stvar i to je to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]