monument je napisao:
Sta je kompresor moze da se nauci i na internetu
Po toj logici ja mogu da postanem advokat gledajući Ally McBeal (ilikakosevećzove)...
Sluh jeste presudan, ali ne i dovoljan! Uostalom, zar zaista misliš da u neke škole primaju ljude koji ne ispunjavaju "psihofizički minimum"?!
Nije druže ovde problem u sluhu ili nesluhu, već u dosluhu! Šta hoću reći?
Problem koji je ključni sa stanovišta muzičke produkcije u BL je nepostojanje PODJELE POSLOVA! Ono što u normalnom svijetu rade:
- kompozitor
- tekstopisac
- aranžer
- drum programer
- studijski muzičari
- snimatelj
- asistent snimatelja
- miks majstor
- producent
- mastering inžinjer
- cofee boy
i na kraju
- vlasnik studija i
- investitor ili sponzor
na našim prostorima u 90% slučajeva radi JEDAN ČOVJEK!!!
Ja ZNAM i POZNAJEM sve probleme koji su doveli do takve situacije (nema paaaara!), ali dok se to ne počne dovoditi u red - teško da ćemo postići vrhunske rezultate!
A od nečega moramo poći!
btw. Za zvuk bass bagera će ti ipak trebati puuno više od ODB3! Za početak - dobar instrument! A sve ostalo je nadgradnja! Vjeruj mi.
@AntiDope
Mene sve manje stvari nervira u životu. Samo sam vremenom naučio da sa ljudima koji ne znaju šta hoće ne očekujem sjajne rezultate.
I da... niko nikome ne treba da se smije, jer stvari nisu smiješne no žalosne!
@bolexo
Kao što TSM reče - Aco je svirao u takmičarskom dijelu a Arsen u revijalnom. Snimak koji si čuo je bio sirovina, a miksan imaš ovdje
http://www.box.net/shared/2y8301yfpq
Samo imaju u vidu da je zbog .mp3 formata sve malo usko i činele nisu cs cs cs nego ćš ćš ćš, al je&ešga...
Snimao sam na 16 kanala (Korg D32XD), miksao kod sebe (TC Fabrik R plate) i masterovao na Dynaudio BM6A sa TC Finalizer Expressom.
p.s. Ja te tražih preksinoć da preslušamo kod tebe ali nisi bio u studiju!