Unbeliever je napisao:
Da ja nešto rečem,
sivim eminencijama ovog reality showa treba potencijalna plastelinska masa koju mogu oblikovati, upakovati i prodati, svježa krv, stariji izrasliji bendovi ne mogu proći jer teže pristaju na kompromise i ne puše bezdušnu menadžersku priču, zato mislim da će daleko dogurati vizuelno i konceptualno interesantniji bendovi kao oni kojima je prosjek 13 godina "Maximum power" i ženski bend "Vibrator u Rikverc", naravno da i "nacionalni ključ" ima veze, živi bili pa vidjeli.
Lično, imam deoksiribonukleinski otpor prema bendovima koji se furaju na Whitesnake, Deep Purple i ostale da tako kažem "grobove", svaka čast pomenutim bendovima, ali pobogu, zar je između njih i današnjeg dana bio nekakav vakuum od 30 godina pa da mladi ljudi ne mogu pokušati nešto drugačije ili je to sve po Zeletovom ukusu? Da sam tamo pitao bih ga jel' se skoro čuo telefonom sa Peletom...zar ne može biti neki bend koji liči na System of a down, Deftones, Biohazard, Billy talent, Placebo, Sum 41, Oasis, Blur, UB40 ili jebeni Korn ili U2? Ili nešto peto, deseto, sedamnaesto? Kao da traže bend koji najviše liči na Bijelo Dugme iz 1976! Kao da se u RnR-u nije ništa desilo u međuvremenu....
Imam 30 i kusur godina u guzici, ali zaista, ne mogu shvatiti da neko sluša i svira Whitesnake ili Deep Purple ima 16-17 godina i osjeća se mlad...
Najsvjetlija tačka u prošloj sezoni su bili Fadil i Dario, zbog njih sam i gledao taj bendovski Supertalent show.
Ok, to je prilika bendovima da se za njih čuje, bez obzira na konačni plasman i to je pošteno i najkorisnije u svemu. Da se u tom showu pojave neki novi Bad Brains ili Nirvana, izbacili bi ih odma jer nemaju frizure kao Richie Blackmore i ne mogu "izvući" kao David Coverdale što je inače u rokenrolu bitno koliko i uzgoj merino ovaca na Novom Zelandu za razvoj srbijanske privrede...
Slusaj rista ,problem je u tome sto su
ovi neki koje si ti naveo( a koji su po tvom stavu prevazidjeni ) postavili takav etalon da to nikakvo vrijeme ne moze pregaziti,zato i jesu dobri i bice uvijek dobri,e sad mozda je u pitanju nesto drugo,a to je stil.Odnosno prica kako muzika napreduje ,trlallaaa,sve se mijenja ,doba visoke tehnologije,kompjuteri......mozda se ovdje krije prica neuspjelih muzicara( ili bolje receno rokera) koji su ljuti na sve oko sebe pa sad miksaju pjesmice za gastarbajtere koji devizno placaju zalopojke za rodnim krajem.Inace moja ozbiljna zamjerka za Rat bendova jest ,sto bi se trebalo napraviti takmicenje sa autorskim pjesmama,jer previse je tezgarosa koji su do savrsenstva ( ili skoro do..) uvjezbali 20 ili 30 pjesmica pa to vrte bjesomucno.Znaci ,djeco draga,ideje ,ideje......
Nisam spominjao kompjutere. Pa dobro može i Massive Attack, Daft Punk...