banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2010, 01:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
I pored svega sto napisaste, Axl jeste malo gay, zar ne? :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Frisky_Dingo je napisao:
Prica da je Axl razjebao ganse je kao i ona da je u srebrenici ubijeno 80.000 ili koliko vec bosnjaka.
Upravo citam Slesovu autobiografiju http://www.amazon.com/Slash/dp/0061351431/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1267813036&sr=1-1 i upravo je ono sto sam pretpostavljao. Slash je jedan dosadan, nezanimljiv lik, koji bi da mu nije bilo gitare zavrsio kao klosar. Axl je potpuno druga prica :D Ima ona anegdota kada je iskako iz auta u punoj brzini jer se nije htio izviniti Slesovoj mami sto je nazvao "crncugom" :lol:

Da, to sam i ja nekako zakljucio citajuci tu knjigu (mada nikad do kraja, nekako me malo smorila nakon polovine). Sles je jedan dobar solo gitarista, sjajnog imidza, koji je jednostavno imao vise srece neg' pameti da se nadje u Gansima sa ekipom sa kojom se nasao. Volim ja Slesa, ali je cinjenica da su natprosjecni muzicari u Gansima bili Eksl i Izi Stradlin, koji su i napisali najveci broj pjesama. Zato i ne cudi fenomen Velvet Revolvera, supergrupe u kojoj jednostavno nema dovoljno jakog autora. Sles ne zna pisati pjesme, on je covjek za dobar rif, finu melodiju i smekerski solo. A to uglavnom nije samo po sebi dovoljno za hit (ili dobru pjesmu).

Ali isto tako mislim da je Slesova pojava i harizma cinila dobar dio harizme Gansa, pa mi se ovi sadasnji i ne gledaju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
@Popokatepetl
Potpis. Ni sam to ne bih bolje srocio. (Ma bi, ali mi je fina fraza :P)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 00:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Mar 2010, 13:00
Frisky_Dingo je napisao:
Prica da je Axl razjebao ganse je kao i ona da je u srebrenici ubijeno 80.000 ili koliko vec bosnjaka.

Upravo tako. I ja bih uvijek radije slusala Axlove Gunse nego Revolver. Osim toga, ovaj sastav je skroz ok i sto je bitno, ljudi se slazu :D .A koncerti traju u prosjeku 2,5 sata
Procitala sam Slashovu knjigu prije par dana. Ono je bila njegova baka u pitanju :)
Samo da puste te karte u prodaju...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 03:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam zasto uopste porediti ove "Gunse" sa VR, ili ih nametati kao neku konkurenciju. VR je bend sjajnih muzicara koji pokusavaju na racun minule slave u nekim drugim bendovima progurati svoju prosjecnu muziku, a "Gansi" su Eksl sa gomilom tezgarosa koji na racun starih hitova uzimaju lovu. Izmedju njih i "classic Whitesnake" ne vidim neku razliku. Meni se, iskreno, ne slusaju ni jedni ni drugi, ja bi' radije Perl Djem slus'o.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
popo@

i ja se slazem sa vecinom sto si napisao, oni su bili potpuno razlicite pojave na sceni,ali su se dobro nadopunjavali. to je bilo vrijeme onih blajhanih glam bendova koji su licili ko jaje jajetu, tipa poison, motley crue :( (btw, u knjizi ima da je malo falilo da sles zavrsi u poisonu, ali ga je na audiciji pobjedio c.c. ili kako se vec zove jer je imao cool frizuru :D ) znaci, izgledali su drugacije i imali su svoju pricu.
mislim da je razlog zasto su se raspali taj sto je axl imao ideju sta za 5, 10 godina, a ostalima je bila bitna samo svirka i zajebancija. necu da spojlujem knjigu, ima o tome dosta detalja ali ono sto je dobro je da slash o axlu danas govori pozitivno, i dalje ga smatra najkreativnijom osobom sa kojom je radio...znaci mozda postoji sanasa za reunion.
i sto se tice muzike, slash je napisao neke jako bitne stvari, recimo welcome to the jungle, mada on tvrdi da su sve nastajale zajedno spontano.

indiana je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

Upravo tako. I ja bih uvijek radije slusala Axlove Gunse nego Revolver. Osim toga, ovaj sastav je skroz ok i sto je bitno, ljudi se slazu :D .A koncerti traju u prosjeku 2,5 sata
Procitala sam Slashovu knjigu prije par dana. Ono je bila njegova baka u pitanju :)
Samo da puste te karte u prodaju...

A daaa...baka :wink: normalno,u svako doba Axla i "iznajmnjene muzicare"... slusas stare pjesme, stari vokal, sta te briga ko svira iza njega.
Ja kad vidim onog Skota smuci mi se zivot :evil: pa i on je iznajmljen, ali izgleda da mu je istekao ugovor 8)

Ali izgleda da cemo se nacekati, otkazan Zagreb, tek na jesen :roll: ...dobro, za turneju koja se najavljuje 15 godina nije strasno :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
to je bilo vrijeme onih blajhanih glam bendova koji su licili ko jaje jajetu, tipa poison, motley crue :(

Meni licno su Poison, Motley Crue, Bon Jovi, tu i tamo Skid Row (Skid Row - 1989 i Slave To The Grind - 1991) mnogo bolji bendovi od Gunsa.
Problem kod ljudi je sto na Glam gledaju kao na hrpu nasminkanih i natapiranih likova. Glam kao muzika ne postoji. To je Hard Rock.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Elvis Presley je napisao:
Skid Row (Skid Row - 1989 i Slave To The Grind - 1991) mnogo bolji bendovi od Gunsa

Mislio sam da sam jedini koji se odusevljavam pomenutim albumima,
al izgleda da nas ima jos 8) :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
to je bilo vrijeme onih blajhanih glam bendova koji su licili ko jaje jajetu, tipa poison, motley crue :(

Meni licno su Poison, Motley Crue, Bon Jovi, tu i tamo Skid Row (Skid Row - 1989 i Slave To The Grind - 1991) mnogo bolji bendovi od Gunsa.
Problem kod ljudi je sto na Glam gledaju kao na hrpu nasminkanih i natapiranih likova. Glam kao muzika ne postoji. To je Hard Rock.

Dobro, i meni su skid row bili ok, ali motley crue :oops: come on man, mene oni podsjecaju na modelsice (i glasom i stasom) :D
Sto se tice Poisona, jedina stvar koju sam volio od njih je Ride the Wind.

A kad smo kod glama, zaboravio si najvece glamere svih vremena :headbang:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WT1LXhgXPWs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poison ... jedan od najbezlicnijih bendova koji sam ikad cuo ... "Every rose has his torns" ... come on! :P
Skid Row - ok prva dva albuma (prvi mi drazi ... "Ricky was a young boy ...") ali na ostala tri koja sam preslusao ne lice sebi ...
Za vas koji slusate ovo, poslusajte bendove Tesla i Blue Murder ...
Ali ipak najveci pozeri .... cak su i Kiss zaebali ... Cinderella :D
Njihov uradak:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=COOf4xfKvtg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
Poison ... jedan od najbezlicnijih bendova koji sam ikad cuo ... "Every rose has his torns" ... come on! :P
Skid Row - ok prva dva albuma (prvi mi drazi ... "Ricky was a young boy ...") ali na ostala tri koja sam preslusao ne lice sebi ...
Za vas koji slusate ovo, poslusajte bendove Tesla i Blue Murder ...
Ali ipak najveci pozeri .... cak su i Kiss zaebali ... Cinderella :D
Njihov uradak:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=COOf4xfKvtg[/youtube]

Pa Motley Crue je imao odlicnih stvari, Kickstart My Heart je zesca rokaca, pa Dr. Feelgood, pa Live Wire, nesto kasnije If I Die Tomorrow itd.
Poison ima uzasnih baladica, ali hej, imaju ih i Gansi :) A Poison ima Look What the Cat Dragged In, odlican album, pa zapravo prva 3 njihova albuma su odlicni.
Teslu i Blue Murder takodje imam, pune diskografije, Tesla mi je drazi bend, a Blue Murder su ok, naravno. Kerber im je maznuo pjesmu, Mama, tata vraticu se ja je identicna Jelly Roll-u.
Twisted sister ima legendarni Stay Hungry ali bojim se da osim toga nema vise mnogo kvalitetnih albuma. Mozda prijethodni You Can't Stop Rock 'n' Roll.
Inace ima jos odlicnih bendova iz tog perioda. Npr Hardline (dobro, to je pocetak devedesetih), Spread Eagle, Jetboy i jedan koji bih posebno htio istaknuti je Ratt. E tom bendu Gunsi ne mogu ni prismrditi!

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Frisky_Dingo je napisao:
Pazite raspored u Areni: 03.06. - Elton Dzon, 06.06. - Bob Dilan, 09.06. - Erik Klapton , 22.6 -Guns N Roses, Steve Vinvud, itd... i sve u junu

Ko gdje ide???? Ja na Ganse sigurno, ako se stvore uslovi i Dilana :D

Bilo bi lepo otici! :(

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ratt nije los, ali mi ne lezi nesto ... Jednostavno, kad pocne njihova pjesma, prebacujem jer me nesto nedefinisano iritira ... Stvarno ne znam sta ali je tako ...
A Poison sam se natjerao i preslusao upravo prva tri albuma ... Namjerno izbrisao sve sa mp3-a da bi mi uslo u usi ... i nikako ... Bezlicni su mi, pocebno cc Devile ili kako se vec pise ... Rijetko ces negdje naci bezlicnije solaze i pjesme koje su bas toliko sablonizovane ...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I budimo iskreni ... Gunsi su ipak bili najoriginalniji ... Cak cu se usuditi i reci da su imali mnogo bolje tekstove od ostalih ... Inace, odrastao sam uz muziku tih glam kosijanera i "toplo mi je oko srca" kad cujem zvuk gitare iz tog perioda i himnicne refrene ali ruku na srce, 90% tekstova pomenutih bendova su na nivou Nedeljka Bajic Baje ... Baby, baby, I love you, I need you ... Baby, baby, hold me and never let me goooooooo ...... kliiiiiiiiiiiseeeeeeeee

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
I budimo iskreni ... Gunsi su ipak bili najoriginalniji ... Cak cu se usuditi i reci da su imali mnogo bolje tekstove od ostalih ... Inace, odrastao sam uz muziku tih glam kosijanera i "toplo mi je oko srca" kad cujem zvuk gitare iz tog perioda i himnicne refrene ali ruku na srce, 90% tekstova pomenutih bendova su na nivou Nedeljka Bajic Baje ... Baby, baby, I love you, I need you ... Baby, baby, hold me and never let me goooooooo ...... kliiiiiiiiiiiseeeeeeeee

Ma da, nema tu puno pametovanja, to je ta muzika osamdesetih, sex, droga, rock, zene i motori. To su te teme u 99% pjesama.
Poison jeste bezlican, ali vec smo utvrdili da su svi ti bendovi tada bili takvi. Ne bih ja tu nesto isticao ni Gunse, pa ni Ratt, ni Bon Jovia. Ratt i Bon Jovi volim jer su krenuli veoma rano sa tim hajde nazovimo ga Glamom, Gunsi jesu bili ok ali mene Axl uzasno nervira. Em glasom em pojavom. Sebastian Bach je meni mozda ponajbolji pjevac tih rock/glam bendova.
Onda Motley Crue volim jer su se odrzali do danas, rijetko koji bend iz tog vremena je to uspio.
E sad treba tu pomenuti i W.A.S.P. Meni jedan od 5 najomiljenijih rock/metal bendova uopste. Iako su oni malo tvrdji i vuku na heavy, poceci cu bili u tom glam talasu. W.A.S.P. je vec po meni malo drugaciji od ostalih bendova tog vremena, jednostavno mnogo kvalitetnih albuma, i iako tematski u pjesmama nisu toliko razliciti imaju ipak The Crimson Idol koji je izvanredan.

Ja se raspisah ovdje a vec smo se davno udaljili od teme.
Pa hajde neka se od ovih zadnjih nekoliko postova napravi nova tema o Hard rocku i Glamu iz '80-ih i '90-ih.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja od glama ipak najvolijem Panteru...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 20:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
A ja Mirzino jato...Apsolutno tvooj,zivot je mooj...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:

Ma da, nema tu puno pametovanja, to je ta muzika osamdesetih, sex, droga, rock, zene i motori. To su te teme u 99% pjesama.
Poison jeste bezlican, ali vec smo utvrdili da su svi ti bendovi tada bili takvi. Ne bih ja tu nesto isticao ni Gunse, pa ni Ratt, ni Bon Jovia. Ratt i Bon Jovi volim jer su krenuli veoma rano sa tim hajde nazovimo ga Glamom, Gunsi jesu bili ok ali mene Axl uzasno nervira. Em glasom em pojavom. Sebastian Bach je meni mozda ponajbolji pjevac tih rock/glam bendova.
Onda Motley Crue volim jer su se odrzali do danas, rijetko koji bend iz tog vremena je to uspio.
E sad treba tu pomenuti i W.A.S.P. Meni jedan od 5 najomiljenijih rock/metal bendova uopste. Iako su oni malo tvrdji i vuku na heavy, poceci cu bili u tom glam talasu. W.A.S.P. je vec po meni malo drugaciji od ostalih bendova tog vremena, jednostavno mnogo kvalitetnih albuma, i iako tematski u pjesmama nisu toliko razliciti imaju ipak The Crimson Idol koji je izvanredan.

Pa hajde neka se od ovih zadnjih nekoliko postova napravi nova tema o Hard rocku i Glamu iz '80-ih i '90-ih.

Sad si me podsjetio, prije par godina na VH1 je bio realiti sou, u fazonu reunion najboljih hard rok muzicara iz 80-tih. Ne mogu da se sjetim ekipe, ali znam da je vokal bio naravno Sebastian Bah, i uopste se nije promjenio...idem da potrazim na yt.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
NiZ je napisao:

Sad si me podsjetio, prije par godina na VH1 je bio realiti sou, u fazonu reunion najboljih hard rok muzicara iz 80-tih. Ne mogu da se sjetim ekipe, ali znam da je vokal bio naravno Sebastian Bah, i uopste se nije promjenio...idem da potrazim na yt.

Damnocracy, to je ta super-grupa.
Mislim da je jos tu Scott Ian iz Anthraxa i Bonhamom sin za bubnjevima. Ne mogu se sjetiti ko je jos u tom bendu.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo pogledah, jos je tu premocni Ted Nugent i Evan Seinfeld iz Biohazarda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]