Jamesdin Kurtovic je napisao:
Red Hot Chilly Peppers (cijena ista koliko je potroseno i za Lennyja, stadion bi bio pun)
Rolling Stones (jest da kostaju koliko Lenny, S.Minds i Bl Rock Open zajedno, ali isplati se)
Ac/Dc (fanova samo u BiH koliko volis)
Metallica (licno sam ih vise gotivio prije petnaestak godina, ali i dalje su atrakcija)
Pearl Jam (jeftiniji od svih nabrojanih, uz njih bi se moglo dovesti jos par slicnih bendova i napraviti regionalni grunge fest)
......
Citiraj:
Da podsetimo, dosadašnji rekord su držali „Rolling Stones“ koji su prošle godine nastupili na beogradskom Ušću, a prema nezvaničnim informacijama, Mik Džeger i ekipa su plaćeni 1,6 miliona evra. Američki bend „Red Hot Chili Peppers“ je u junu 2007. za razočaravajući koncert u Inđiji dobio, kako se priča, oko 1,2 miliona evra, a spekuliše se da će istu sumu dobiti i članovi grupe „The Police“ koji će 24. juna svirati na Ušću.
Naravno, sa izuzetkom desetak izvođača iz muzičke A lige koji u svakom trenutku mogu da traže (i dobiju) milione, ostali su mnogo jeftiniji. U vrhu nezvanične liste najskupljih muzičara nalaze se i Lučano Pavaroti (560.000 evra), „Metallica“ (400.000) i „Iron Maiden“ (300.000). Priča se da je koncert sjajne grupe „Muse“ u Beogradu plaćen od 150.000 do 200.000 evra, bend „Kaiser Chiefs“ je koštao oko 100.000 evra, dok je grupa „Tool“ plaćena 75.000 evra.
Za koncert na „Tašmajdanu“ članovi grupe „Whitesnake“ su dobili honorar od 45.000 evra, dok je nastup benda „The Cult“ koštao 30.000 evra...
Све бендове које си набројао (Стонси, Пеперси, Металика и остало) је глупо и покушати довести у БЛ из два разлога:
а) прескупи су (најјефтија је Металика са 800 000 КМ)
б) немаш адекватан простор (имаш дворану Борик која прима 5000 људи и градски стадион који прима максимално 15000)
Друга ствар, Пеперси су пуно скупљи од Ленија.
Треће, глупо ми је окарактерисати Мајндсе као тезгароше, а онда рећи да треба довести Пеперсе. Ја веће тезге у животу нисам видио од концерта Пеперса у Инђији!
Хармоникаш који свира у кафани се насмије, каже неку пошалицу, слуша шта му публика говори.
Ови су изашли на бину и одрадили сат времена. Нису имали ни "Добар дан, Србијо" на приученом српском (није то толико битно, али је геста). Тотално сјебани, нико се не смије. Одабир пјесама - ужас! Нису свирали масу хитова (и мојих фаворита који нису хитови), али зато су одсвирали обраду
S.O.S. од
ABBA! Еј, такав бенд са толиким репертоаром, а они у сат времена свирке одаберу да оставе гитаристу самог (наводно човјек био болестан, па се раја зајебавала да је због тога пјевао
S.O.S. и звао у помоћ) да свира обраде.
Тотално тезгарошки и без енергије!
Био сам на концерту
AC/DC (на ЈНА ове године) и на концерту Металике (такође на ЈНА прије неколико година). По чему то
AC/DC нису "tezgarose kojima je prosao rok trajanja", а Мајндси јесу?