U čast dr Neleta Karajlića, nekadašnjeg frontmena grupe "Zabranjeno pušenje", u subotu će u banjalučkom prigradskom naselju Česma biti svečano otkrivena tabla ispred stadiona Fudbalskog kluba "Rekreativo", čije rukovodstvo je čvrsto riješilo da svoju sportsku arenu "krsti" imenom popularnog rokera.
Uprava "Rekreativa" je odlučila da fudbalski stadion kluba, koji se takmiči u četvrtoj ligi RS, nazove imenom legendarnog rokera, glumca i zabavljača, čiji skečevi iz nezaboravne "Top liste nadrealista" i nakon više od dvije decenije nisu izgibili ništa od neponovljivog šarma i duhovitosti.
Predsjednik sportskog kolektiva iz Česme Aleksandar Grbić otkriva da osnovni motiv koji ih je inspirisao da njihov stadion nosi ime dr Neleta Karajlića predstavlja činjenica da su svi igrači i rukovodstvo "Rekreativa" veliki fanovi muzike "Zabranjenog pušenja".
"Ideja vodilja za novi naziv našeg stadiona su legendarni stihovi Neleta i "Pušenja", koji kažu: "Ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku". Pošto je Rekreativo klub osnovan isključivo ljubavlju i entuzijazmom petnaestak mladih ljudi, koji su nakon prošlogodišnjeg gašenja FK "Sinđelić" iz Česme, 26. jula ove godine riješili da na njegovim temeljima izgrade klub koji će prvenstveno predstavljati mjesto gdje ćemo se svi zajedno okupljati i družiti, shvatili smo da je naprikladnije da naš stadion nosi ime dr Neleta Karajlića", kaže za "Press RS" Aleksandar Grbić, predsjednik "Rekreativa".
Goran Arbutina, sekretar FK "Rekreativo", kaže da su svi članovi uprave istovremeno i fufbaleri kluba iz Česme, koji svakog dana postaje sve popularniji među mladim Banjalučanima.
"Naš predsjednik igra zadnjeg veznog, dok ja obavljam ulogu "neprelaznog libera". Banjalučani su prepoznali našu originalnost i ljubav koju osjećamo prema fudbalu pa je tako, izuzimajući FK "Borac", najvjernije navijače u gradu na Vrbasu stekao upravo naš Rekreativo! Za samo nekolimo mjeseci već imamo registrovanih 180 navijača, a naziv navijačke grupe je "gromada". Naši navijači na sve utakmice dolaze u punom sastavu, sa transparentima, a često nas prate i na gostovanjima u Piskavici, Šargovcu, Ramićima, Lazarevu... Nakon što smo od dr Neleta Karajlića dobili potvrdu da će u subotu doći na naš stadion, riješili smo da konačno i ozvaničimo inicijativu koja postoji već duže vrijeme, a to je da poprište naših sportskih duela i zvanično nazovemo njegovim imenom. Vjerujem da neće biti nikakvih problema sa registracijom i da će gradska uprava izaću našim željama", kaže Arbutina za "Press RS".
Dr Karajlić oduševljen!
Popularni Dr Nele Karajlić ne skriva oduševljenje idejom rukovodstva malog fudbalskog kluba iz Banjaluke da svoj stadion nazovu njegovim imenom.
"Moram priznati da sam iznenađen, jer je pokojni Tito za života imao takvu čast da se objekti nazivaju po njemu. Ipak, za razliku od Tita, imam sreću što su mojim imenom nazvali jedino obdanište i stadion dok, koliko znam, njegovo ime ne nosi ni jedno obdanište ili stadion. Kada svojim prijateljima u Argentini budem pričao da u Banjaluci postoji klub koji se zove Rekreativo i da imaju stadion koji nosi moje ime, garantujem da će svi postati članovi fan kluba! O ovom događaju ću sasvim sigurno pričati i Maradoni, pa možda i najveći svjetski fudbaler postane vatreni navijač Rekreativa", kaže dr Nele Karajlić.