Ni ja ne pratim BHT, ali kada je u pitanju jedno takvo takmičenje uvijek navijam i podržavam umjetnike iz Srpske i dok se prikazivalo bilo je gledano, jer obično to prenosi i RTRS i FTV.
Ma koliko da nam je muzička scena očajna, svi plaćamo RTV pretplatu i oni su dužni jednom u godini izdvojiti sredstva za dvostano muzičko takmičenje. Ako imaju para za prenos svakog vikenda engleske Premijer lige onda mogu i to omogućiti.
Što se tiče kvaliteta on je takav kakav je, to je naša realsnost i sa tim se moramo pomiriti.
Ako Slovenija, Moldavija, Andora imaju finalne muzičke večeri za izbor pjesme za Evroviziju ne vidim razloga zašto BiH to nema.
Citiraj:
„Regina“ umesto Adnana!
Sarajevsko-beogradski bend „Regina“ predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem izboru za „Pesmu Evrovizije“ koji će biti održan u Moskvi! Tako je na sastanku održanom juče u prostorijama BHRT odlučila komisija iako je to mesto produkcijska kuća „Emotion“ „rezervisala“ za pobednika „Operacije trijumf“Adnana Babajića. U pitanju je kompozicija „Bistra voda“, za koju je muziku i tekst napisao Aleksandar Čović poznatiji kao Aca Regina. Pesma koja će predstavljati BiH na 54. Evrosongu u maju 2009. godine premijerno će biti izvedena u specijalnom TV programu koji će biti emitovan uživo na BHRT u nedelju 01.marta.
Citiraj:
Ексклузивци музичке куће „Мјузик Стар Продакшн", сарајевска група „Регина" песмом „Бистра вода", од 79 извођача одабрана је да на овогодишњем такмичењу за песму Евровизије, представља Босну и Херцеговину. Разговарали смо са Бојаном Милићевићем о припремама пред одлазак на „Евросонг".
- Велика је част али и одговорност пред нама. Тек сада кад је почела медијска кампања почиње да нас хвата и позитивна еуфорија. Слично је било и када смо свирали са „Стонсима".
Како се припремате?
- За сада су припреме везане само за договоре око организације. Што се певања тиче, ми смо бенд који живи раздвојено, два члана живе у Сарајеву, два у Београду, тако да још увек не вежбамо заједно, него свако за себе. Планирамо да се састанемо кад будемо радили припреме за сценски наступ.
У поређењу са наступом на „Јазу" где сте „Ролингстонсима" били предгрупа, да ли је сада трема већа?
- Када је била та свирка, сматрали смо да је то врх. Нама је највећи успех у каријери тада значио, бити на истој бини са Џегером и екипом. Када нам је честитао на наступу њихов директор, мислили смо нема већег признања. Велика је разлика између тих свирки. Оно је велика рок бина, док је „Евровизија" већи спектакл, којем морамо да се прилагодимо. Са „Стонсима" смо били природни, овде ћемо морати мало и да глумимо, јер није све тамо прилагођено рок бенду.
Да ли ће вас пратити нека плесна група?
- Не, због пропозиција „Евровизије" које дозвољавају шест људи на сцени, имамо и два пратећа вокала, а и нама то није потребно. Ми смо рок-ен-рол бенд.
Да ли је песма брза, или балада?
- Једва чекамо први март кад ће публика моћи да чује песму. То је балада, која највише подсећа на химну. Јако је певљива. Ми имамо одличну песму и са њом планирамо да победимо. Хоћемо „Евросонг" да доведемо у Сарајево.