banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 00:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2009, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja to tako ne vidim. Kada su u pitanju takmičenja visokog ranga, podrška ex YU zemalja ne znači mnogo, osim one sentimentalne vrijdnosti nema bitnijeg uticaja.
Kada zapadni mediji poput tiražnih Daily Mirror ili Gardiana napišu nešto negativno o predstavniku BiH, svi možemo od Triglava pa do Đevđelije da kažemo da nas boli ona stvar za tim i to je sasvim OK. Međutim sama ta činjenica da su oni obratili pažnju od tolikih takmičara na Laku i ostavili komenatar, uticalo je na mišljenje glasača iz tih zemalja.

Zbog svega ovoga najveću odgovornost snosi stručni žiri i svi oni imaju ime i prezime i isključivi su krivci za plasman našeg predstavnika. Zato ne vidim ništa loše u Dori ili Beoviziji i najpoštenije bi bilo da grđani ove države imaju priliku da sami odaberu svog predstavnika za Evroviziju.
I transparentno i pošteno.

Protiv Lake nemam ništa, ne pratim njegov rad niti volim tu vrstu muzike, ali me se tiče ko ispred BiH ide na Evroviziju.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
filozof sa vrbasa je napisao:
takmičenja visokog ranga

:roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Hajde, molim te, postavi te tekstove da vidim šta su oni to pisali što nas je moglo toliko obrukati u očima tog cijenjenog evropskog građanstva.
Čovječe, tu se radi o muzici, a ne o nekim ozbiljnim društvenim temama.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Zato ne vidim ništa loše u Dori ili Beoviziji i najpoštenije bi bilo da grđani ove države imaju priliku da sami odaberu svog predstavnika za Evroviziju.
I transparentno i pošteno.

Vjerovatno nisi previše u toku kada je muzička scena u BiH u pitanju...
"Pop Scena", da je tako na zovemo (kao nešto iz čega bi trebali poteći takmičari za jedno takmičenje poput Evrovizije) u ovoj državi otprilike NE POSTOJI. Na prste jedne ruke možeš nabrojati kvalitetne pop muzičare. Ostalo je sve teški šund i amaterizam koji je blamaža i na prostoru Balkana, a kamoli Evrope! Znači, da se na glavu nasadiš ne možeš naći 15 kvalitetnih izvođača sa 15 kvalitetnih i tehnički korektno urađenih pjesama, tako da se tu sva priča završava!

I zar stvarno misliš da cijela priča postaje transparentna i poštena ako je neko prikaže na televiziji!

Na kraju krajeva... sve je to skup sport!
BHT kao nosilac licence ima poprilično ograničena sredstva za realizaciju cijelog projekta, a savršeno su svjesni činjenice da ih u cijeloj državi zapravo niko i ne gleda. Koja je onda ekonomska logika pravljenja show programa zvanog BeHaSong?
Vjeruj da je puno bolje da to malo sredstava ulože u jednu čestitu pjesmu nego da ih rasplinu na 15 otužnih!

I opet... sva prava za Eurosong (bar koliko ja znam) ima BHT. Daj mi bar jedan razlog da ja To osjećam kao nešto svoje!?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2009, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Tiki the Boyler je napisao:
"Pop Scena", da je tako na zovemo (kao nešto iz čega bi trebali poteći takmičari za jedno takmičenje poput Evrovizije) u ovoj državi otprilike NE POSTOJI. Na prste jedne ruke možeš nabrojati kvalitetne pop muzičare. Ostalo je sve teški šund i amaterizam koji je blamaža i na prostoru Balkana, a kamoli Evrope! Znači, da se na glavu nasadiš ne možeš naći 15 kvalitetnih izvođača sa 15 kvalitetnih i tehnički korektno urađenih pjesama, tako da se tu sva priča završava!

Један примјер из комшилука када имаш избор за Пјесму Евровизије у земљи која има крш музичку сцену... И онда овакав сељаклук прође:

"Чија си, лијепа ђевојкооооо..."

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VEGKvlcMFNU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ni ja ne pratim BHT, ali kada je u pitanju jedno takvo takmičenje uvijek navijam i podržavam umjetnike iz Srpske i dok se prikazivalo bilo je gledano, jer obično to prenosi i RTRS i FTV.

Ma koliko da nam je muzička scena očajna, svi plaćamo RTV pretplatu i oni su dužni jednom u godini izdvojiti sredstva za dvostano muzičko takmičenje. Ako imaju para za prenos svakog vikenda engleske Premijer lige onda mogu i to omogućiti.

Što se tiče kvaliteta on je takav kakav je, to je naša realsnost i sa tim se moramo pomiriti.
Ako Slovenija, Moldavija, Andora imaju finalne muzičke večeri za izbor pjesme za Evroviziju ne vidim razloga zašto BiH to nema.

Citiraj:
„Regina“ umesto Adnana!

Sarajevsko-beogradski bend „Regina“ predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem izboru za „Pesmu Evrovizije“ koji će biti održan u Moskvi! Tako je na sastanku održanom juče u prostorijama BHRT odlučila komisija iako je to mesto produkcijska kuća „Emotion“ „rezervisala“ za pobednika „Operacije trijumf“Adnana Babajića. U pitanju je kompozicija „Bistra voda“, za koju je muziku i tekst napisao Aleksandar Čović poznatiji kao Aca Regina. Pesma koja će predstavljati BiH na 54. Evrosongu u maju 2009. godine premijerno će biti izvedena u specijalnom TV programu koji će biti emitovan uživo na BHRT u nedelju 01.marta.

Citiraj:
Ексклузивци музичке куће „Мјузик Стар Продакшн", сарајевска група „Регина" песмом „Бистра вода", од 79 извођача одабрана је да на овогодишњем такмичењу за песму Евровизије, представља Босну и Херцеговину. Разговарали смо са Бојаном Милићевићем о припремама пред одлазак на „Евросонг".
- Велика је част али и одговорност пред нама. Тек сада кад је почела медијска кампања почиње да нас хвата и позитивна еуфорија. Слично је било и када смо свирали са „Стонсима".
Како се припремате?
- За сада су припреме везане само за договоре око организације. Што се певања тиче, ми смо бенд који живи раздвојено, два члана живе у Сарајеву, два у Београду, тако да још увек не вежбамо заједно, него свако за себе. Планирамо да се састанемо кад будемо радили припреме за сценски наступ.
У поређењу са наступом на „Јазу" где сте „Ролингстонсима" били предгрупа, да ли је сада трема већа?
- Када је била та свирка, сматрали смо да је то врх. Нама је највећи успех у каријери тада значио, бити на истој бини са Џегером и екипом. Када нам је честитао на наступу њихов директор, мислили смо нема већег признања. Велика је разлика између тих свирки. Оно је велика рок бина, док је „Евровизија" већи спектакл, којем морамо да се прилагодимо. Са „Стонсима" смо били природни, овде ћемо морати мало и да глумимо, јер није све тамо прилагођено рок бенду.
Да ли ће вас пратити нека плесна група?
- Не, због пропозиција „Евровизије" које дозвољавају шест људи на сцени, имамо и два пратећа вокала, а и нама то није потребно. Ми смо рок-ен-рол бенд.
Да ли је песма брза, или балада?
- Једва чекамо први март кад ће публика моћи да чује песму. То је балада, која највише подсећа на химну. Јако је певљива. Ми имамо одличну песму и са њом планирамо да победимо. Хоћемо „Евросонг" да доведемо у Сарајево.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Tiki the Boyler je napisao:
Frieda je napisao:
Drago mi je zbog novog starog glasanja na Evroviziji. Svaka čast Regini, ali nabijem na q stručni žiri i onog ko odlučuje u ime BiH građana predstavnika na Evroviziji.

Meni je dobar način na koji se biraju pjesme. Otkad se ovako bira, još se nismo obrukali. Građani kad biraju to skoro uvijek bude najgori izbor.

Činjenica!

Ti onda nisi čitala šta su Zapadni mediji pisali o Laki, njegovm stajlingu, pjesmi i ponašanju.
:(

Izvini, ali Laka je otkrovenje godine!
I savršeno mi se je&e šta kažu Zapadni mediji!

Potpis. U potpunosti. Ali nisu li smecari kad kazu (objave u stampanim i elektronskim medijima) da aplikanti moraju imati 2 albuma iza sebe, i te iste godine izaberu Laku koji ima jedan? Ok je sto bira ziri, ali sastav ... O cemu Kukric odlucuje? Kako se ko obukao??? Zasto ne bi sastavili ziri u kome bi bili Haris Dzinovic, Dino Merlin, Vajta, Zele Lipovaca .... i izabrali desetak razlicitih izvodjaca koji bi to izveli uzivo? Protiv sam televotinga, jer bi tada Adnan isao sigurno ili neki drugi "zavijac".
I jos da dodam: sjeca li se neko Amela, lika koji je pobjedio prvi put na "OBN Music Talents" ili kako vec? Ili bilo koga od finalista (Jelena, onaj sto mu ime pocinje sa E ...)? Mislite li da bi takvi glasovi, pa cak i da im Kornelije Kovac uradi pjesmu, u ovakvim "BHRTovskim" zakulisnim izborima ikad imali sansu? Ako je vas odgovor potvrdan, mnooogooo ste naivni....

P.S. Filozofe, stvarno lupas.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
ma jebo to, paz sad vamo

Slika

bitch!!!!!!!

*For Lovers of Fantastic Musicianship and Good Progressive Metal, this is not to be missed!*

Slika

Eniac Requiem - Space Eternal Void (1998) (@320)

(1) Prelude (2:26)
(2) Amulet Of The Sun (4:36)
(3) Wyrm (4:09)
(4) Endless Cosmos (5:24)
(5) Shadows Fall (4:08)
(6) Lost In The Void (4:52)
(7) Sad Clown In Europe (3:04)
(8) The Slow Poisoners (4:22)
(9) Nemesis (4:12)
(10) Darkness Planet Earth (3:59)
(11) Guenhwyvar (3:33)
(12) Empire Of Dolls (4:20)
(13) Finale (1:11)

Personnel :
Derek Taylor/Vocals & Guitars
Scott Stine/Guitars
David Perry/Bass
Brett Stine/Keyboards
Rob Stankiewic/Drums

Part1 -
Kod:
http://tinyurl.com/2yphyc

Part2 -
Kod:
http://tinyurl.com/ytzhaf

sta reci nego

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 02:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Zele Lipovača je mastermajnd iza fenomenalnog benda Mirzino jato!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ja mislim da bi nas trebali prestavljati neki mladji bend,ionako ovo takmicenje vise nema smisla.....bolje dati sansu nekim mladjim muzicarima!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hrna je napisao:
Ja mislim da bi nas trebali prestavljati neki mladji bend,ionako ovo takmicenje vise nema smisla.....bolje dati sansu nekim mladjim muzicarima!!!!!!!!!!

Mirza Alijagić!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Harvester je napisao:
Hrna je napisao:

Mirza Alijagić!

Jeko taj???....nikad cuo za njega!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
Potpis. U potpunosti. Ali nisu li smecari kad kazu (objave u stampanim i elektronskim medijima) da aplikanti moraju imati 2 albuma iza sebe, i te iste godine izaberu Laku koji ima jedan? Ok je sto bira ziri, ali sastav ... O cemu Kukric odlucuje? Kako se ko obukao??? Zasto ne bi sastavili ziri u kome bi bili Haris Dzinovic, Dino Merlin, Vajta, Zele Lipovaca .... i izabrali desetak razlicitih izvodjaca koji bi to izveli uzivo? Protiv sam televotinga, jer bi tada Adnan isao sigurno ili neki drugi "zavijac".
I jos da dodam: sjeca li se neko Amela, lika koji je pobjedio prvi put na "OBN Music Talents" ili kako vec? Ili bilo koga od finalista (Jelena, onaj sto mu ime pocinje sa E ...)? Mislite li da bi takvi glasovi, pa cak i da im Kornelije Kovac uradi pjesmu, u ovakvim "BHRTovskim" zakulisnim izborima ikad imali sansu? Ako je vas odgovor potvrdan, mnooogooo ste naivni....

Evo, ove godine su promijenili uslove:

Izvođač ili grupa moraju ispunjavati slijedeće kriterijume:

* iskustvo u živim nastupima (na koncertima, televiziji...);
* da ima snimljena najmanje 2 (dva) kvalitetna video spota;
* da ima objavljen najmanje 1 (jedan) album;
* da ne smiju biti mlađi/mlađa od 16 godine na dan 12.05.2009. godine i
* da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Možda je trebalo ostaviti prostora i za izvođače koji nemaju toliko izdanja iza sebe (albuma i spotova), pa na kraju krajeva, ako nije kvalitetan, da ga i ne izaberu. Mislim, dva kvalitetna video spota..
Ide se na provjereno, nije to loše, ali možda tamo negdje ima nekih ljudi koji bi kvalitetom mogli da se takmiče sa već afirmisanima.. možda.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Hoces ti na Eurosong, vidim ja to :P :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ha ha, uvijek sam obožavala trash! :) :)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako se dođavola definiše "kvalitetan" video-spot???

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Harvester je napisao:
Kako se dođavola definiše "kvalitetan" video-spot???

HQ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
[quote="NiZ"] Ili bilo koga od finalista (Jelena, onaj sto mu ime pocinje sa E ...)?
/quote]

Enver.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 03:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Frieda je napisao:
Možda je trebalo ostaviti prostora i za izvođače koji nemaju toliko izdanja iza sebe (albuma i spotova), pa na kraju krajeva, ako nije kvalitetan, da ga i ne izaberu. Mislim, dva kvalitetna video spota..
Ide se na provjereno, nije to loše, ali možda tamo negdje ima nekih ljudi koji bi kvalitetom mogli da se takmiče sa već afirmisanima.. možda.

Upravo to je bila moja poenta. A u krajnjoj liniji, zasto ne pruziti nekim ljudima sansu da bar za to vece kica predstave nesto svoje pred milionskom publikom? Kao da je jedino vazno "pokusati otici na Evrosong i pokusati biti prvi tamo"... Npr. sto ti ili Pajperovci ili ... ne bi otpjevala/li nesto svoje pa da te/vas/njih i oni koji imaju manje od 18, vise od 30 godina i ne zive u Banjaluci cuju? Mozes gostovati na nekoj televiziji, pa cak i da puste tvoju pjesmu pred dnevnik, opet gledanost (prilika da skrenes paznju na sebe) ne bi bila ni priblizna onoj u toku izbora bh pjesme za Evrosong.
A prica "ma ko jos gleda to srnje" ne pije vode. Npr. moj otac ima 69, a majka 57 godina i posto se glasanje uvijek zalomi bar do ponoci, uvijek me ujutro cekaju pitanja "Ko je pobjedio? Kako je prosla BiH/Srbija/Hrvatska? Koliko je ko kome dao glasova?" O klincima u srednjim skolama, koji cine skoro pola aktivne publike na koncertima i jezgro su buducih, potencijalnih "fan klubova", i da ne pricam.

Poslednji put menjao NiZ dana 13 Feb 2009, 06:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da je normalna država i televizija, bendovi ne bi morali da se predstavljaju na Izboru za Pjesmu Evrovizije, zar ne.
A dok god je taj Izbor na nivou na kojem je posljednji put bilo, teško da bi neki "alternativni" bendovi dolazili... a ne bi ih ni primili vjerovatno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]