Frieda je napisao:
Ako se priča o omalovažavanju odnosila na to što sam htjela dati pjesmu bez novčane naknade, da, moja stvar što nisam imala namjeru da zaradim od te situacije. Htjela sam da izađem djevojci u susret jer da nije bilo ljudi u mom životu koji su meni potpuno nesebično pomagali bez ikakve naknade, možda ni ja danas ne bih mogla da se bavim muzikom onako kako sada mogu.
Naravno da svako ima pravo sa svojim radom, u ovom slucaju pjesmama, raditi sta hoce... mislim da nisi dobro razumjela sta sam htjela reci ili sam se ja nespretno izrazila.... Stvar je u tome, sto ja mozda imam nesto vise iskustva kada je prodaja ili
poklanjanje pjesama u pitanju, jer sam sretala ljude kojima se podrazumjeva da ces im uraditi pjesmu za DZ , jer su oni pobogu neke "zvijezde" i sto, kad malo bolje razmislis, oni ustvari tebi cine uslugu, a ne ti njima. Takva situacija mi je vrlo omalovazavajuca... - taj neko ne postuje ni tebe ni tvoj rad... na to sam mislila... Ni meni nije strano da nekom izadjem u susret, pogotovo ako je u pitanju neko za koga smatram da vrijedi i da treba pomoc da isplovi medju gomilom laznjaka.... samo, doces u situaciju da na vrata okacis onu smjesnu isfotokopiranu slicicu iz prodavnica: "Davao je na veresiju!" Ovo mozda malo glupo zvuci, ali vrlo brzo dodjes u situaciju da i kad nekom izadjes u susret, taj te neko i ne pogleda kasnije, ne kaze ti ni hvala, jer je bezimalo truda dobio sta je htio te si mu obicno smijesan i glup zbog toga.... i obavezno je sledeci korak snimanje nove pjesme kod nekog ko svoj rad zna masno naplatiti, nakon cega ce na sva usta pricati kako je tamo super da ne bio ispao/la glup/naivan sto je dao/la silne pare ni za sta... i tako u krug....
Kao i u trgovini kad pazaris

, ako ne znas sta valja, znas sta je najskuplje="kvalitetno"!
Ljudi o kijima sam pisala su obicno sitne duse, koje hoce sve na brzinu, jako povrsne i osobe koje u sustini jako malo znaju o muzici. Samim tim su vrlo neprofesionalni, te zavrse na kraju kao najgori amateri...
Tako je uglavnom ovdje, uz neke izuzetke, kojih uvijek naravno srecom ima...