banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: PUNK
PostPoslato: 18 Feb 2008, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Rakun_Slavko je napisao:
Pravite se ludi koliko hocete, dobro znate da sam mislio na Banjaluku i punk(ere) u njoj... Nema mjesta nacionalizmu, patriotizmu, huliganstvu, feminizmu ili sovinizmu, seksizmu ..

i ostalim izmima 8)

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 16:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Rakun_Slavko je napisao:
Pravite se ludi koliko hocete, dobro znate da sam mislio na Banjaluku i punk(ere) u njoj... Nema mjesta nacionalizmu, patriotizmu, huliganstvu, feminizmu ili sovinizmu, seksizmu i ostalim losim stranama ovog drustva...

A jel ima mjesta pederizmu???

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
:lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Tipicni Balkanski kompleksi... Sta se javljate vas dvoje kada ni jedno ni drugo nemate veze sa pankom? Da pokazete koliki ste krkani? Do sada su ljudi skontali i bez dodatnog truda.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kad mi ti kazes da "nisam panker" i da sam "krkan" to mi dodje kompliment.... klinac - razguli

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 20:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
Da li je punk u BL samo zezanje u mladosti uz povremenu upotrebu alkohola i lakih droga (zato sto je IN) koje se brzo preboli odrastanjem ? Da li je ikad ovaj muzicki pravac bio u ovoj palanci neciji nacin razmisljanja i pogleda na svijet - kao tlo iz kojeg kasnije izraste djelo vrijedno postovanja, ili se formira zrela licnost ?

Kao sto sam milion put dodasad napisao Punk je d.i.y. ostalo = komercijalni rnr . Postoji "punk" koji predstavlja upravo ono sto si napisoa kao što postoji politčki obojen anarho punk . Za jedne je punk zabava , za neke borba , a za neke i jedno i drugo borba kroz zabavu.
Monkey i svi drugi ovdje ima jedna tekst sto se tiče Bl punk scene iz period 96 - 06
http://anarhopunksavezbih.blogspot.com/ ... -luci.html

Citiraj:

reče čovijek koji drka na muškarce u helankamo odnosno hevićima :P , de mali kad nešto naučiš o punku pričaj a do tada se zabavljaj sa svojim muskarcima u helankama .

Citiraj:
Tesko ce ovde biti punkera dok god su "punkeri" pravoslavci, veliki srbi, homofobi koji smatraju homoseksualce bolesnicima, desno nastrojeni.... To ne ide, izaberes, ili punk razmisljanje, ili ne. Nema u punku tolerancije prema netolerantnosti.Nema mjesta nacionalizmu, patriotizmu, huliganstvu, feminizmu ili sovinizmu, seksizmu i ostalim losim stranama ovog drustva...

Upravo jer je punk kontra sadasnjem sistemu stvari .
Da punk kod nije samo čista zajebancija je i dokaz osnivanja inicijative za anarhopunksavezbih jer se pojedini inicijatori te ideje iz Bl , sa čijim radom ,stavovima i aktivnostima se možete upoznati na http://www.myspace.com/anarhopunksavezbih i na http://anarhopunksavezbih.blogspot.com/

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Teto nikada nisi ni znala sta je punk, par albuma i par martinki te ne cini nista boljom od ostatka klinki koje sa 15 udju a sa 16 izadju iz punka, a ja sam klinac jer sam tvoj vrsnjak i jos se nisam vjerio :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

klinac si jer si klinac i mislis da si svu pamet svijeta pokupio (baziranu na pricanju o drugim ljudima koji ne konstatuju da postojis uopste.. kako vidim :roll: :lol: ) - jedna od upecatljivijih osobina klinaca :confused1:
da imas vise para vec bi sad merc parkirao u krunu a vako se kao nesto lozis na taj neki fazon...(def : lozenje - morati imati sve osobine koje treba da ima "panker" :lol: ako ti jedna nedostaje ne valja moras vise da se trudis :confused1: ) jer za tebe je to to a mozes pricati sta god hoces. zato me zaobici ziv bio u sirokom luku... :cat:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 00:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Pare mijenjaju ljude. ko god misli suprotno u zabludi je ili je svetac.
kad imaš više para, odma isplivavaju na površinu i veće želje i prohtjevi.

Biti punker što se ono kaže "u duši", to se ne bira kao u trgovini, sa tim se rađaš.
sa neprilagođenošću, nezadovoljstvom onim što se nudi, a nude se otpaci uglavnom,
ikonografija i stajling su kita. I sve ostale stvari poput obilaženja svirki, cuganja piva, duvanja, povraćanja, tuča, brljavljenja i pekmezarija.
Ključne riječi su "sloboda, zdrav razum i široka shvatanja" ( nabrojao bi ih i više, ali ovako je romantičnije :lol: ) to polako počne da izlazi iz okvira onoga što se generalno smatra punk. Učenje odnosa stvari čini da punk sagori u nama, nije dovoljan, on je uvijek početak a gdje je sredina i kraj? "hoću sada i hoću sve" - Dokle u krug?
Ljudi odrastaju i mijenjaju se, neko hoće više da čita, neko više da kara. Neko hoće u visinu , neko u dubinu. Svako je kovač svoje sreće. "Čopor" se raspada, svi postajemo države za sebe. Ostaje muzika, ali ona je sporedna u punku.
Vidimo da smo prevareni "the great r'n'r swindle"
Povlačimo se u svoje sobe, posljednje bastione otpora narodnjacima i ostalom shit-balastu koji ide uz to.
Pamtimo, učimo, stičemo obrazovanje i diplome, zapošljavamo se. Hoćemo nešto promijeniti?
Prestari za šutke, premladi za politiku.
U stvari "topovsko meso" starijih stranačkih vođa koji kao po nekom pravilu, najviše gotive narodnjake i ostali shit-balast koji ide uz to.
Oni nisu čitali "Čizme slobode" ali su jebali preko nekoliko konobarica.
Oni ne slušaju muziku, njima je muzika upotpunjavanje enterijera. Oni žele pare i samo pare.
A ja, zar sam ja gluplji od njih i ne zaslužujem svoj dio?
Vraćamo se na početak. Pare mijenjaju ljude...

Ali ipak,
Živio Punk!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 02:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Biti punker što se ono kaže "u duši", to se ne bira kao u trgovini, sa tim se rađaš.
sa neprilagođenošću, nezadovoljstvom onim što se nudi, a nude se otpaci uglavnom,
ikonografija i stajling su kita. I sve ostale stvari poput obilaženja svirki, cuganja piva, duvanja, povraćanja, tuča, brljavljenja i pekmezarija.

Ne ne rađaš se tim nego to stičeš vlastitm iskustvom, kao sto sam rekao postoji panker/e cije se "bunt ogleda u obilazanju svircki povraćanju i slično ,i postoji anarhopunker/ke koji su socijalne i politčki osvješteni koji grade kontrakulturu i sve što ide uz to.
Citiraj:
Ključne riječi su "sloboda, zdrav razum i široka shvatanja" ( nabrojao bi ih i više, ali ovako je romantičnije ) to polako počne da izlazi iz okvira onoga što se generalno smatra punk. Učenje odnosa stvari čini da punk sagori u nama, nije dovoljan, on je uvijek početak a gdje je sredina i kraj? "hoću sada i hoću sve" - Dokle u krug?

Sloboda, zdrav razum i siroka shvatanja su itekako kotra sadasnjem patrijahalnom sistemu stvari. Ako vjeruješ u ono što radiš nećeš sagoriti, ako radiš i boriš se pokreneš nešto uspio si !

Citiraj:
Ljudi odrastaju i mijenjaju se, neko hoće više da čita, neko više da kara. Neko hoće u visinu , neko u dubinu. Svako je kovač svoje sreće. "Čopor" se raspada, svi postajemo države za sebe. Ostaje muzika, ali ona je sporedna u punku.
Vidimo da smo prevareni "the great r'n'r swindle"

Naravno svako ima svoje zadovljstvo , neko je konformista neko nije , izvor svačije sreće je individualan.Biti gomila (ili ti čopor ) je biti samo jedan od mnogih ili ti dio marginilizovane grupe jer na kraju ostaješ sam/jer si se i rodio/la sam/a ali to je i normalno.
Muzika nije sporedna u panku barem mnei , jer da je tako nikad ga ne bi slušao bez obzira koliko mi ideje bile bliske, npr rijetko cu slusati neki punk rock - vecinom je to crust/punk ili hard core .
Ovaj citat bend koji je ubio punk - nije nasa ntko prevario , zivimo radimo i djelujemo onako kako mozemo u sadasnjem trentku stvari .

Citiraj:
Povlačimo se u svoje sobe, posljednje bastione otpora narodnjacima i ostalom shit-balastu koji ide uz to.
Pamtimo, učimo, stičemo obrazovanje i diplome, zapošljavamo se. Hoćemo nešto promijeniti?

sigurno da nećemo ništa promijeniti ako prestanemo vjerovi da možemo promijeniti ili ti ako razmiišljamo po sistemu ako ih ne možeš pobijediti pridruži im se.Ali ako i dalje inicira i gura stvari naravno da će se promijeniti što šta , a na nama je da to uradimo i da se pokažemo koliko vredimo i vjerujemo ,a koliko nam je punk fetiš.

Citiraj:
Prestari za šutke, premladi za politiku.
U stvari "topovsko meso" starijih stranačkih vođa koji kao po nekom pravilu, najviše gotive narodnjake i ostali shit-balast koji ide uz to.
Oni ne slušaju muziku, njima je muzika upotpunjavanje enterijera. Oni žele pare i samo pare.

Ali ipak,
Živio Punk!

Nikad nisi premlad za politiku, jer ako se ti ne baviš politkom ona se bavi tobom. Da li si dovoljno glup/a da glasaš za one koje živi na na našoj grbači je tvoja lična stvar ali tako samo jačaš trenutne pozicije moći ,ali su upravo društveni odnosi ono što se generalno mora mjenajati !

Citiraj:

Ali ipak,
Živio Punk!

Čizma slobode je samo jedna više glišećeva knjiga , nit je neka punk ikona , ovo drugo je konformističko shvatanje , a onaj koji tako razmišlja nema šta ni tražiti u punku kao takvom.

Bilo kako bilo punk u Bih je tek sad u kolijevci i kako ga budemo njegovali ,tako će rasti i sazreti i postati pokret,a ne samo fetiš mladalački/pubertetski prolazni bunt, pokrete su inicijative koje daju dobre osnove da punk stvarno kod nas postane više od same muzike i provoda . prema tome : " okavan svijet u privid i laž iskrivljene vrijednosti daju mu draž, tako je lako biti dio toga , u svijetu gdje se igraju boga ! Nema Boga !"
Ljubav, Mir, Anarhija!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
klinac si jer si klinac i mislis da si svu pamet svijeta pokupio (baziranu na pricanju o drugim ljudima koji ne konstatuju da postojis uopste.. kako vidim :roll: :lol: ) - jedna od upecatljivijih osobina klinaca :confused1:
da imas vise para vec bi sad merc parkirao u krunu a vako se kao nesto lozis na taj neki fazon...(def : lozenje - morati imati sve osobine koje treba da ima "panker" :lol: ako ti jedna nedostaje ne valja moras vise da se trudis :confused1: ) jer za tebe je to to a mozes pricati sta god hoces. zato me zaobici ziv bio u sirokom luku... :cat:

Niko od tvoje uskorgudnosti i nije ocekivao da shvatis sirinu punka i da neki ljudi mogu istinski biti u tome, a ne zato sto "Nemaju Merc za Krunu" (u Krunu se moze i sa 50 KM i pjeske...), a ne mogu te zaobici jer dolazis gdje ti nije mjesto i blatis nesto o cemu pojma nemas. Zato fino ostavi punk punkerima, ako vec nemas sta reci o istome, pusti sestru na net da se zapocne neka kvalitetnija diskusija... Usput, jel i tvoja sestra nema para da ode u Krunu pa je zbog siromastva u punku? Ili ima u tome punku nesto vise, za tebe nedokucivo...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@grouznium, punk će uvijek biti samo "u kolijevci,iliti povoju".
postoje više stvari od punka, na to sam mislio kad sam govorio o sagorijevanju. Više stvari, ali ne pare i politika, već duhovni razvoj i učenje, saznavanje.
Ništa na ovom svijetu ti ne pruža više od onoga koliko si spreman dati i uložiti, pa ni punk.

Kad sam rekao da se sa tim rađa, mislio sam na slobodni duh, slobodu volje koja punk samo koristi da bi se izrazila i izašla na površinu. Iskustvo, nema nikakve veze sa punkom, anarhijom ili ćosinim karamelama.

Anarhija je iluzija, sistem mora da postoji. Planete se okreću oko sunca, postoje zakonitosti gramatike kojih se svi moramo pridržavati,to su samo neke nepromjenjljive činjenice, sistem je uvijek tu i uvijek će biti. Anarhija je romantika.

Zašto bih izdvojio punk, zato što obiluje plemenitim idejama, ali u dobu svađe i licemjerja među ljudima ko može tvrditi da je oslobođen materijalističkih želja i egoizma?

A što se tiče politike, glas nije dovoljan, treba se aktivirati politički, ali stari imaju jak filter, oni traže samo podobne produžetke svoje vrste, barem je u našim provincijama kasabama od 15 000 - 30 000 hiljada stanovnika tako.
A kada se recimo, aktiviraš, postaješ dio sistema, šta ćeš kao pojedinac promijeniti?
Punkeri jedva sastavljaju bendove sa kakvim takvim istomišljenicima, a gdje je ovo...

Možeš li mi objasniti kako Ljubav, Mir i Anarhija idu zajedno?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 11:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2008, 16:30
PUNK je individualni osjećaj nepripadanja niti jednom postojećem sistemu i zakonitostima koji vladaju u njemu (mislim na ljudske tvorevine) Tako je za mene od kad sam se rodio. PUNK su moji sukobi sa ocem,problemi u školi,bježanje u alkohol i droge,izbjegavanje vojske,neuroze sa kojima živim,potreba za nesputanim izražavanjem... Nekad je to i bilo propraćeno odgovarajućim izrazom u oblačenju i ponašanju a danas ne. Ostao je samo taj osjećaj i potreba da se uputi poruka, da se nešto kaže kroz muziku,poeziju.
A čini mi se što sam stariji da ta potreba nekako dobija na snazi.
Ova prepucavanja sa mercom i sličnim glupostima ničemu ne vode - ja bih prvi u mercedesa ali u krunu NIKAD. Već na more sa dobrom ribom koja puno ne priča.

Bloody Chickentown smrdi (BL)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Monkey je napisao:
PUNK je individualni osjećaj nepripadanja niti jednom postojećem sistemu i zakonitostima koji vladaju u njemu (mislim na ljudske tvorevine) Tako je za mene od kad sam se rodio. PUNK su moji sukobi sa ocem,problemi u školi,bježanje u alkohol i droge,izbjegavanje vojske,neuroze sa kojima živim,potreba za nesputanim izražavanjem... Nekad je to i bilo propraćeno odgovarajućim izrazom u oblačenju i ponašanju a danas ne. Ostao je samo taj osjećaj i potreba da se uputi poruka, da se nešto kaže kroz muziku,poeziju.
A čini mi se što sam stariji da ta potreba nekako dobija na snazi.
Ova prepucavanja sa mercom i sličnim glupostima ničemu ne vode - ja bih prvi u mercedesa ali u krunu NIKAD. Već na more sa dobrom ribom koja puno ne priča.

Bloody Chickentown smrdi (BL)

Otprilike. :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:

Niko od tvoje uskorgudnosti i nije ocekivao da shvatis sirinu punka i da neki ljudi mogu istinski biti u tome, a ne zato sto "Nemaju Merc za Krunu" (u Krunu se moze i sa 50 KM i pjeske...), a ne mogu te zaobici jer dolazis gdje ti nije mjesto i blatis nesto o cemu pojma nemas. Zato fino ostavi punk punkerima, ako vec nemas sta reci o istome, pusti sestru na net da se zapocne neka kvalitetnija diskusija... Usput, jel i tvoja sestra nema para da ode u Krunu pa je zbog siromastva u punku? Ili ima u tome punku nesto vise, za tebe nedokucivo...

znam da su neki ljudi "istinski u tome", ali isto tako ne mislim da TI jesi.

moja sestra se sama izjasnila na ovu temu tako da necu pricati u njeno ime to joj nije potrebno... pristup racunaru ima kad god hoce samo sto se ona naravno ne opterecuje glupostima i nebitnim stvarima... zato i jeste super :wink:

a da u panku ima nesto "vise" za mene je "dokucivo" sigurno da je to nesto vise od tog skupljanja osobina koje moras posjedovati da bi "bio panker" sto vidim da tebi primarno u cijeloj toj prici.... :roll:
i prestani sebi davati za pravo da mislis da ZNAS ISTA o meni :angry3:

@Monkey - ne obaziri se na ovu pricu, obracam se direktno rakunu slavku, to se samo na njega odnosi! (uopste ne mislim to generalno, shvatas)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

znam da su neki ljudi "istinski u tome", ali isto tako ne mislim da TI jesi.

moja sestra se sama izjasnila na ovu temu tako da necu pricati u njeno ime to joj nije potrebno... pristup racunaru ima kad god hoce samo sto se ona naravno ne opterecuje glupostima i nebitnim stvarima... zato i jeste super :wink:

a da u panku ima nesto "vise" za mene je "dokucivo" sigurno da je to nesto vise od tog skupljanja osobina koje moras posjedovati da bi "bio panker" sto vidim da tebi primarno u cijeloj toj prici.... :roll:
i prestani sebi davati za pravo da mislis da ZNAS ISTA o meni :angry3:

@Monkey - ne obaziri se na ovu pricu, obracam se direktno rakunu slavku, to se samo na njega odnosi! (uopste ne mislim to generalno, shvatas)

Ja čim sam vidio tvoj nick na temi, znao sam da si vratila lopticu Rakunu preko mreže, isto tako kad sam jutros vidio njegov nick bio sam siguran da je u pitanju "imperija uzvraća udarac" :lol:
Vjerovatno će i groznium nešto meni prebaciti pa ćemo se eto, tako igrati.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 15:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
Neki ljudi ovde ocigledno nece da shvate jednostavnost problema - dijete kad se uci svirati pocne od panka, pa kad preraste (i muzicki i tehnicki) tu tzv. muziku krene dalje... Nazalost, neki nikad ne odrastu pa se loze na neku nazovi filozofiju.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
spotting scope je napisao:
Neki ljudi ovde ocigledno nece da shvate jednostavnost problema - dijete kad se uci svirati pocne od panka, pa kad preraste (i muzicki i tehnicki) tu tzv. muziku krene dalje... Nazalost, neki nikad ne odrastu pa se loze na neku nazovi filozofiju.

I ti ga malo pretjera....punk jeste malo vise od faze u muzici....i mozes ga slobodno nazvat i filozofija jer nekim dijelom to i jeste.....druga je stvar sto mi zivimo u BL gdje je bilo koje drugo razmisljanje koje nije kao i kod vecine ljudi ne prolazi....svi te gledaju cudno kad krenes da im pricas o bilo cemu sto nije mobilni telefon ili skupo auto ili subotnja pijanka....kao "nisi normalan" i slicne stvari....

A sto se tice tehnicke zahtjevnosti u samom sviranju punk muzike.....i tu si se zeznuo....ima u punku stvari koje ne mogu ni puno jaci muzicari u gradu da odsviraju.....tako da....

A vi ostali malo manje sa licnim podbadanjima a malo vise o temi....

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 18:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Iskustvo, nema nikakve veze sa punkom, anarhijom ili ćosinim karamelama.

jok nego se rađaš sa unapred snimljenim podacima :P

Citiraj:
Anarhija je iluzija, sistem mora da postoji. Planete se okreću oko sunca, postoje zakonitosti gramatike kojih se svi moramo pridržavati,to su samo neke nepromjenjljive činjenice, sistem je uvijek tu i uvijek će biti. Anarhija je romantika.

Anarhija je moguca kao svaki sitem društvenog organizovanja , no za razliku od sistema nije građena na piramidi moći , već paukove mreže slično kao interent , postoje razlićite doktrine o mogućim oblicima organizovanja , (mutalizam , federalizam , kolektivizam , anarhokomunizam , i anarhoprimitivizam ) ,

Citiraj:
A što se tiče politike, glas nije dovoljan, treba se aktivirati politički, ali stari imaju jak filter, oni traže samo podobne produžetke svoje vrste, barem je u našim provincijama kasabama od 15 000 - 30 000 hiljada stanovnika tako.
A kada se recimo, aktiviraš, postaješ dio sistema, šta ćeš kao pojedinac promijeniti?

pa da mlade na liste pa da od njih napravite iste, dakle omladina političkih partija su isto gamada kao same oligarhije njihove jer se neće boriti za opšte dobro engo samo za učvršćivanje pozicije moći svoje politčke partije.
Organizovana grupa može da promijeni svijet, nije li se tako svijet i mjenjao da su male grupe ljudi pokrenule lavinu događaja koji je mjenjao točak istorije.

Citiraj:
Možeš li mi objasniti kako Ljubav, Mir i Anarhija idu zajedno?

Jedno je neizostavni dio drugog . Anarhija je bez ljubavi i mira kaos .
Ljubav je slavljenje života, ljudske topline,oslobađanje od tabua , poštivanje drugih i njihove volje.preispitivanje patrijarhata. Mir je osuda licemjernog ponašanja, odbacivanje rasnih, vjerskih i spolnih nejednakosti, odbacivanje nacionalnosti i porijeklom određene pripadnosti religijama, odbacivanje novca i društvenog statusa, a sve u ime općeg i traganja za ličnim identitetom. Odbacivanje autoriteta i prinude i zivotom pod prislilom .
Anarhija je oblik društva u kojem bi se nastojalo poništiti svaki oblik nametnutog autoriteta; anarhisti vjeruju u čovjekovu prirodnu sposobnost autokontrole u društvu. Postojanje društvenih pravila i ugovora nije isključeno u anarhiji, bitno je samo da je ta pravila i te ugovore slobodno odredila i prihvatila zajednica koje se ona i tiču i da nisu nametnuta odozgo, kao što se događa tamo gdje jedni ljudi imaju veću moć od drugih.Anarhija je skup antiautoritarnih odnosa među pojedincima i zajednicama.

Anarhija je također i istraživanje i eksperimentiranje horizontalne društvene organizacije koja se u potpunosti suprotstavlja i istovremeno nudi konkretnu alternativu aktualnom sustavu moći kojeg anarhisti smatraju državnim, autoritarnim, hijerarhijskim, kapitalističkim, vojnim.

Anarhično društvo je bazirano na slobodnom dogovoru, na solidarnosti, na slobodnim udruženjima, na federacijama, na poštivanju pojedinca koji ne želi sudjelovati u svemu tome, držeći se principa prema kojem odluke vrijede samo za one koji na njih pristaju.

simbol anarho punk scene je upravo ljubav, miri anarhija . od Crass , Conflicta , Discharge dosad da ne idemo redom po anarcho d.i.y. sceni.

uf odosmo u of topic ...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 18:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
groznium je napisao:

Citiraj:

reče čovijek koji drka na muškarce u helankamo odnosno hevićima :P , de mali kad nešto naučiš o punku pričaj a do tada se zabavljaj sa svojim muskarcima u helankama .

Jbt, stvarno gluplji komentar nisam procitao u skorije vrijeme. Vidim daleko vas je dovelo takvo obracanje prema ljudima, koliko vas ima 3,4,5 koliko u cijeloj BL?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]