banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Kid_A je napisao:
my mornig jacket su meni hm, hm. precijenjeni. ovaj z je bezeze. kao slusali smo radiohead, pa smo sad pametni. post rock je mrtav, bar sam tako cuo da ljudi pricaju.

helem, brkaš stvari.

prvo, maj morning džeket nemaju veze sa rejdiohed, ama baš nikakve. a kad već komentiram, te seronje (rejdiohed, na čelu sa frljavim) su ekstramegagigaultra precijenjene od oh-toliko-smo-srećni-jer-konačno-imamo-o-čemu-da-seremo muzičke štampe sa tog nesrećnog ostrva, koja je, eto, uspjela da ih lansira. seronje.

drugo, maj morning džeket nemaju veze niti sa post rokom. barem ne sa onim što ja podrazumijevam pod tim. tortoise, slint, gastr del sol, aerial m i dave pajo projekti, donekle i mogwai itd ...

treće, meni je taj Zed sjajan album. i tačka.

više u njima ima uticaja nil janga, nego toga gore. praviš, brate, neke čudne paralele. ali ovo je tema o interpolu. e imam neki audio koncert iz francuske, pa ako nekom treba, neka zna da mu neću prebaciti. :lol:

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 21:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
z je album malo previse drugacijih od njihovih dotadasnjih radova. z je pod cistim uticajem radioheada i post rocka. ja obozavam liarse i mislim da je drum's not dead najbolji album u ovoj godini dosada, ali da nije bilo radioheada i animal collective, ne bi bilo ni tog albuma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
ja i dalje nemam blage o cemu se ovdje govori :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ehhhh... interpol :D
i dalje pozitivan. mada sam ih toliko slushala da ne mogu vishe... nikako... do novog albuma. do nadam se skorog koncerta...
kid_a...arcade fire! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka

posto sam na smrdljivom dial upu zamolio bih nekoga da mi samo u par kratkih recenica objasni ko sta gdje koliko o ovim bendovima... ja sam lupio da su vjerovatno neka mtv novotarija samo gledajuci onih par fotki..aj cisto nek me neko uputi... (hm gledajuci fotke prva asocijacija: franz ferdinand?? jesam li blizu???)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kid_A je napisao:
z je album malo previse drugacijih od njihovih dotadasnjih radova. z je pod cistim uticajem radioheada i post rocka.

tragova post roka ima možda u pjesmi broj dva sa Zed albuma, it beats for you, na početku, ona gitara, i to je otprilike sve. ja više ne mogu da iščitam. a rejdioheda tek nema, bar ja ne mogu da čujem ... treba li reći i da je post rok instrumentalna muzika.

Kid_A je napisao:
ja obozavam liarse i mislim da je drum's not dead najbolji album u ovoj godini dosada, ali da nije bilo radioheada i animal collective, ne bi bilo ni tog albuma.

e za njih ti ne bih znao, jer nisam neki fan. teško su slušljivi. ali to, jopet, nema veze sa maj morning džeket.

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
posto sam na smrdljivom dial upu zamolio bih nekoga da mi samo u par kratkih recenica objasni ko sta gdje koliko o ovim bendovima... ja sam lupio da su vjerovatno neka mtv novotarija samo gledajuci onih par fotki..aj cisto nek me neko uputi... (hm gledajuci fotke prva asocijacija: franz ferdinand?? jesam li blizu???)

to je, što bi se narodski reklo, alternativa. nema veze sa francEm ferdinandEm niti sa aktuelnim trendovima u muzici, koji se dadu vidjeti na tom emtiviju. a oni sami na emtiviju se nalaze samo, što reče kidej, tamo negdje poslije ponoći u emisijama za takvu muziku, i to možda.

vazda se u popularnoj muzici dešava nešto novo. tako je i sa ovim grupama. ako ne pratiš, onda ni ne znaš, i to je razumljivo. oni su, uslovno rečeno, neki novi zvuci, relativno mladi, sa po dva-tri albuma. čak ni u matičnoj americi nisu nešto pretjerano popularni (mislim na interpol), već su bar zasad, slušani u uskom krugu ljudi. više ovde

http://www.interpolnyc.com/

meni interpol zvuči kao križanac the smiths i the pixies. ako ni njih ne znaš, probaj da nađeš, što ne bi trebalo da bude teško i poslušaj. the pixies ocjenjuju kao bend koji je najzaslužniji za pojavu nirvane, što je i sam kobejn rekao. link na apdejtovan sajt, jer su se nedavno ponovo oformili, valjda zarad para.

http://www.pixiesmusic.com/

the smiths su nekakav urbani alter pop iz britanije, iz sredine osamdesetih. poslije njih, pojavila se gomila takvih bendova ... više o njima ovde.

http://www.askmeaskmeaskme.com/

post rok je, opet, nekakav kvazi pravac, kidej tvrdi da je umro. ja ne znam, iskreno, prestao sam nešto da pratim. bio jednom jedan slint, iz kojeg se izrodila nekolicina bendova, uglavnom u čikagu, i producenata, okupljeni oko par izdavačkih kuća. post rok bi se dao opisati kao eksperimentalna, uglavnom instrumentalna muzika na konvencionalnim instrumentima. karakteriše ju nekonvencionalno korišćenje tih instrumenata (citat vikipedija). i dalje vikipedija - podrazumijeva miješanje raznih žanrova, ponekad takođe eksperimentalnih - džeza, ambijentalne, razne elektronike ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Post-rock

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka

e hvala sonic youth il sta vec...aj ako si u bl moze da se nadjemo da mi prebacis jedan edukativni cd, interesuje me ta 'nekonvencionalna upotreba konvencionalnih instrumenata'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 00:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

post rock ne mora da bude iskljucivo instrumentalan, iako cesto jeste. bukvar post rocka:

slint - spiderland
mogwai - young team
tortoise - millons now living will never die
sigur ros - agaetis byrjun
godspeed you black emperor - lift your skiny fists like antenas to the sky
jim o'roruke - eureka

bendovi koji imaju post rock senzibilitet, ali nije to to:
stereolab
yo la tengo
calexico
low

u svakom slucaju, post rock je najblize sto se ljudi koji slusaju metal ili hm, cvrscu muziku priblizavaju onome sto nazivaju alternativa, a sto je u stvari pop.

interpol. hm. interpol cesto porede sa joy divisionom. ali tu bi trebalo ugurati i josef k. sto se tice pixies, svi bendovi formirani nakon sto je objavljen surfer rosa su automatski pod uticajem pixies, tako da interpol nisu ni po cemu posebni. the smiths? prvo pustite this charming man, pa say hello to angels i vidjecete koliko su interpol duzni the smithsima. interpol se oslanjaju na mnogo gitara koje se preplicu i prave tu divnu muziku. sjetni si prilicno i imaju hladan vokal sa sjajnim tekstovima. prilicno su svojstveni. postoji taj jedan bend the editors koji su ih pokusali iskopirati, ali to je zavrsilo prilicno nesrecno. ove godine, interpol izdaju nov album.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
VeLiKi je napisao:
e hvala sonic youth il sta vec...aj ako si u bl moze da se nadjemo da mi prebacis jedan edukativni cd, interesuje me ta 'nekonvencionalna upotreba konvencionalnih instrumenata'.

ajd neka tebe Miki obrazuje, a mene ce frxy ... :D :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pero_Bombas je napisao:
ajd neka tebe Miki obrazuje, a mene ce frxy ... :D :lol:

ne diraj frksi, da ne bih koristio represivne mjere. :wink:

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ti se drzi Vel'kog , njemu si potreban, a meni i frxy - ne! :P :D :lol:

Vrh

Tema posta: Eh
PostPoslato: 22 Mar 2006, 12:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Jedno vece sam slusao C'mere, pjesmu sa albuma Antics. Ne znam zasto bas tu, onako slucajno. I to je bilo to. Iskrenost. Emocija. Krv. Ljubav. sve to i jos vise. Ne znam. Interpol. Ja ih volim. Zaista. Od sada ih volim. Volim ih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 16:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

meni c'mere mnogo lici na not me sa it'll end in tears. pogotovo pocetak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka

nemojte se mene drzati, bojim se :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
nemojte se mene drzati, bojim se :lol:

sta se imas bojati, to su ti : iskrenost, emocija, krv ljubav... sve to i jos vise! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2006, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Eh,C`mere je sjajna pjesma ,a ni spot nije los..

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=am ... byxd7b2olg

nije potrebno daunlodovati,samo morate imati malo brzhu vezu da bi odgledali..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2006, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

red je, da ne bi frksi frkisala i obrisala vse postove ... nemam pojma koliko je ovo staro/aktuelno, ali eto ...

INTERPOL have recorded a new song for the soundtrack to ’SIX FEET UNDER’.

The band were approached by the American television series to contribute an original song and they found the idea for it in the archives of their practice sessions.

Guitarist Daniel Kessler told NME.COM: “We basically recorded a rehearsal a long time ago where something interesting was happening and we kept it on a tape”.

Titled ‘Direction’, the track features very little vocals and has been described by Kessler as “atmospheric.” The New York band broke their usual recording methods by writing the four minute cut during sound checks on their April European tour.

He explained: “We brought out the idea and wrote painfully throughout soundchecks. It’s really contrary to how we normally write songs. We recorded it two days after we got back. We’ve never done it all in one day before and it came out well. It’s good.”

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

onli for blek milk

Slika

neviđeni šminkeri. :wink:

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Viva la Muerte!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]