banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 798 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2009, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Stvar je u tom' sto su svi jaki na rijecima. Kad treba filozofirati i kritikovati dobrovoljaca je hrpa.
Kad treba pohvaliti ono sto imamo i biti zahvalan na tome, nidje nikog.
Svi su jaki na rijecima a niko prstom da mrdne.
Ako vam je sve lose i ako vam sve ne valja fino u banku, digni kredit pa napravi klub "da valja".
To je ono sto sam ja pokusao reci ali dzaba.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
F.I. je napisao:
Prazne price...

Pretpostavljam da vam je i Demofest sranje... i da vam i tu nesto ne odgovara...

Ajd se malko prestanite brecati i ti i Tiki na svaki komentar koji vam ne pase a kada je u pitanju projekat u kojem ste direktno ucestvovali. Niko nije popljuvao ni klub ni demofest (naprotiv, isti je i vise nego hvaljen na ovom forumu) nego su tu i tamo istaknuti poneki nedostaci.

Citiraj:
Ovaj grad nekad stvarno ne zasluzuje da bude ista vise od obicne kasabe i da zuvijek vladaju 90-te... Sve sto iole mirise na nesto drugo, nazalost Velikoj vecini smrdi...

Ko si ti da odredjujes sta ovaj grad zasluzuje a sta ne? :roll: Jel' nesto ne pase uhvatite se te suplje price kako je BL kasaba .. kako nema normalnih ljudi .. kako se treba boriti sa seljacima :roll: Elitizma i gledanja s visine .. nikad dosta :angry3:

Citiraj:
Stvar je u tom' sto su svi jaki na rijecima. Kad treba filozofirati i kritikovati dobrovoljaca je hrpa.
Kad treba pohvaliti ono sto imamo i biti zahvalan na tome, nidje nikog.
Svi su jaki na rijecima a niko prstom da mrdne.
Ako vam je sve lose i ako vam sve ne valja fino u banku, digni kredit pa napravi klub "da valja".
To je ono sto sam ja pokusao reci ali dzaba.

Nije moje da pravim 'klub da valja' .. moj zeljeni posao je nesto sasvim deseto .. ja sam u ovom slucaju 'potrosac' i kao takav imam pravo da hvalim/kudim produkt (u ovom slucaju klub).

Ili da ogranicimo komentare samo na vlasnike klubova? :angry3:

Citiraj:
a jel' moguca kombinacija fensi urban, ima para i slusa andergraund?

Ne. On ako ima para onda nije trvv andergraund stovatelj :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
V@nja je napisao:
Nije moje da pravim 'klub da valja' .. moj zeljeni posao je nesto sasvim deseto .. ja sam u ovom slucaju 'potrosac' i kao takav imam pravo da hvalim/kudim produkt (u ovom slucaju klub).

Pa naravno.
Uvijek je lakse hvaliti/kuditi nesto nego angazovati se i stvoriti nesto.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 19:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da jeste .. al' to ni u kom slucaju ne znaci da je stvaratelj necega, samo zato sto je stvaratelj imun na kritiku ili rijec pohvale. Svi mi ovde nesto radimo, samo u razlicitim drustvenim sferama i svaciji rad je podlozan kritici, a pogotovo ako je produkt tog rada nesto za sire narodne mase.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
V@nja je napisao:
Citiraj:
a jel' moguca kombinacija fensi urban, ima para i slusa andergraund?

Ne. On ako ima para onda nije trvv andergraund stovatelj :lol:

a jesam ja ciko zato glup sto to nikako ne razumijem? il' zato sto sam iz glamoca?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok nisi iz Lijevca, sve ti je oprosteno :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 20:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Citiraj:
Ajd se malko prestanite brecati i ti i Tiki na svaki komentar koji vam ne pase a kada je u pitanju projekat u kojem ste direktno ucestvovali. Niko nije popljuvao ni klub ni demofest (naprotiv, isti je i vise nego hvaljen na ovom forumu) nego su tu i tamo istaknuti poneki nedostaci.

Ovako, nisam se tebi obracala i ne znam zasto se Ti meni obracas direktno.
Ja nemam nikakvog ucesca u ovom projektu, ama bas nikakvog! Tiki jeste i svoj dio posla je odlicno odradio i ono sto je jos vaznije ima argumente za sve svoje odluke koje je donio po pitanju dizajna akustike i zvuka u DFK! On je uvijek otvoren za bilo kakvu KONSTRUKTIVNU diskusiju...
Imas vrlo ruzan prepucavacki stav i nema potrebe da mi se tako obracas.

Citiraj:
Ko si ti da odredjujes sta ovaj grad zasluzuje a sta ne? :roll: Jel' nesto ne pase uhvatite se te suplje price kako je BL kasaba .. kako nema normalnih ljudi .. kako se treba boriti sa seljacima :roll: Elitizma i gledanja s visine .. nikad dosta :angry3:

Ja sam kulturni radnik i imam puno pravo da kazem sta ovom gradu nedostaje, jer sam vrlo upucena u sve nedostatke...
Slusajuci necije suplje price sticem utisak da je BL kasaba iako mi moja baka, (a njoj njena baka) nije pricala da je nekad bilo tako... bilo je vise kulturnih sadrzaja nego danas, a sa seljacinama (ne seljacima) se nisu morali boriti, jer su oni savrseno znali gdje im je mjesto. To nije Elitizam niti pogled s visine...

P.S.Jesi ti maloljetan? Ako jesi, nemamo o cemu pricati...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja klub nisam kritikovao nego Tikijev nastup, a onda potom tvoj. Kada su ljudi ukazali na ono sto im se ne dopada presjeceni su time da je u klub ulozeno mnogo truda te da je zvuk vrhunski. Niko zvuk nije kritikovao (posto ne sumnjam da jeste vrhunski) kakva je potreba uvlacenje istog u diskusiju?

To djevojko draga sto si ti kulturni i sto su ti babine babe bile u BL okaci macku o rep. Ne daje ti to za pravo da ljude nazivas seljacinama niti ovaj grad kasabom.

Sva diskusija se mogla izbjeci da je uvodna recenica glasila .. lupam .. "nov klub - vrhunska bina - vrhunski zvuk" .. umjesto toga se krenulo u kvazi-socio-filozofsko-ekonomske analize :roll:

Citiraj:

Nema sta .. PRAVA Banjalucanka .. akademski gradjanin :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stvarno sam ocekivao urbaniji odgovor od moderatora/ administratora

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne moze urbanije .. nije mi zadnjih 13 koljena familije iz BL :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Ne moze urbanije .. nije mi zadnjih 13 koljena familije iz BL :lol:

ma pusti to...asociraju me ova koljena...jes' jeo koljen'ce u rosuljama na semaforu?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 21:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Btw. Ne znam sta je tebi moglo zasmetati u mom ili Tikijevom nastupu??? Kao i svako drugi i mi smo iznijeli svoje misljenje, zar ne? Pri tom nikoga nismo imenovali niti se nekome direktno obracali, a Ti sebi dajes puno za pravo mladicu...

[quote=To djevojko draga sto si ti kulturni i sto su ti babine babe bile u BL okaci macku o rep. Ne daje ti to za pravo da ljude nazivas seljacinama niti ovaj grad kasabom.[/quote]

Ja nikoga nisam nazvala seljacinom... Zasto se pronalazis u svemu tome??? Slucajno ili???
A to sto se bavim takvim poslom, apsolutno mi daje za pravo da pricam o nekim stvarima, kao sto ti kao potpuno laik imas puna usta neke svoje price... mozda smo ravnopravni, mozda ne, ja se svakako ne bih usudila da pricam o necemu o cemu ne znam mnogo...

Citiraj:

[/quote]Nema sta .. PRAVA Banjalucanka .. akademski gradjanin :lol: :lol: :lol:[/quote]

Vrlo akademski...

Meni je samo drago da se neke stvari pomjeraju na bolje... i svakako to treba podrzati...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 21:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ok, ljudi, spustite loptu. I ti Vanja, a i ostali koje necu imenovati. :P
Nije to poenta diskusije/debate, ako je ovdje i moguce je imati.
Emocionalne reakcije nisu podlozne zdravom argumentisanju.

Stvar koja meni licno smeta je stvar upadanja u klub. Citiracu ovaj dio posta, pa cu nastaviti u sljedecem dijelu obrazlozenje.

F.I. je napisao:
Ne zaboravite da je osnovni cilj DFK-a da napokon muzicari koji dodju svirati imaju savrsene uslove, a slusaoci odlican zvuk! To je jedino mjesto u gradu u koje je ulozeno malo vise u sam zvuk, nego u sam enterijer, sto je sasvim normalno s obzirom na svrhu!

Upravo zbog toga sam ja neku vece otisao dole, sa jos dvije starije osobe, da posjetim ovaj Jazzlook festival, ili kako se vec zove.
Nisu me pustili, pod objasnjenjem "imas manje od 24" (zar neko ne spomenu 22 negdje gore?!).
U redu, shvatam da klubovi imaju izbacivace i sve, ali meni kao punoljetnom gradjaninu ovo stvarno ne izgleda OK. Kao nekom ko stvarno voli party-je, ples (makar me kostao i iscasenog koljena, kao trenutno :D ), muziku i zabavu, svaki put po dolasku u BL, ovo mi se cini kao najveci, cesto uzaludni problem.

Eto, uzecu cist primjer drugih gradova za upad.
Mostar. Dole sam vecinu vremena u godini i postoji slicna stvar za muzicare, ljubitelje dobrog zvuka i slicno, Abrasevic OKC (omladinski kulturni centar).
Bio sam na dosta svirki, nedavno i na Jazz festivalu i slicnim dogadjajima; i sam nastupao; i nikad se nisam susreo sa problemima sa ulazom i selekcijom ljudi.

Tako da... eto... i kad se hoce poci sa dobrim namjerama, ne moze se.
Ali dobro, nije sve za svakog, izgleda. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 21:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
P.S. Jos jedna stvar samo, malo nevezana za sam klub...

Vidjeh na ovom linku sa slikama na FB da je svirala doticna grupa:
Spoiler:
Slika

Slika

Slusao sam ih u vec pomenutom Abrasevicu i bilo mi je super... cak smo i pricali sa clanovima i dobili CD, ali, zaboravih jednu stvar... kako se zovu? :D

Update: Nasao. KillingJazzHardCoreBaby.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Ja bih samo par predloga izneo, ako ovo cita neko ko ima uticaja u DFKu.

To da je klub vrhunski opremljen, i da je divan osecaj uci u prostorije ex KSETa nakon toliko godina, suvisno je i govoriti. Bio sam na nazovi predotvaranju kad je Tanker udarao, i ono je po svetskim standardima. Dakle sa te strane sve pohvale.

Medjutim, odem na zvanicno otvaranje, i imam da vidim i cujem isto ono sto sam imao da vidim i cujem u svim klubovima od kad izlazim u ovom gradu - mesanje svega i svacega. Spoj gomile nespojivih zanrova, taktika koja nikad nije urodila plodom u ovom gradu - sve za svakoga (sto daje za rezultat nista ni za koga).

Ne bih da kritikujem prerano, jer prostor je tek proradio, ali brine me nakon te veceri da ce se desiti isto sto i svakom klubu u ovom gradu - DAJTE LJUDI TEMATSKE VECERI. Ako je techno, neka je techno, ako je rock, neka je rock, ako je rege, neka je rege itd. itd. Rasporediti veceri, da svaki dan u sedmici ima ono sto zeli odredjena populacija. Ne moze DJ da pusta nedefinisanu polu techno muziku nakon nastupa rock (ili kakvog god drugog benda), to nema nigde na svetu osim u BL.

Rasporediti fino dane da za svakoga bude po nesto, ali ne sve strpati u jedno vece, jer niko ne moze biti zadovoljan.

A sa strane svirki, ostaje jos uvek da se vidi koji su tacno uslovi za organizovati tamo nesto, a za sto se nadam da nece biti problema...

I tako, sve u svemu, nadam se da ce od ove price da bude nesto, jer nakon sinocnjeg dogadjaja vezano za Music Hall (poslednji i jedini prostor za iole rock svirku organizovati), gde je struja iskljucena, i gde se agregat dovlacio iz dvorane kako bi se makar bina osposobila (u WCu svece rasporedjene bile), jasno je da vise nema opcije za bilo kakvu svirku (ne mislim tu na tezge), i ako DFK ne bude TO, nista onda nece...

Pozz

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
ApeiroN je napisao:
Ja bih samo par predloga izneo, ako ovo cita neko ko ima uticaja u DFKu.

To da je klub vrhunski opremljen, i da je divan osecaj uci u prostorije ex KSETa nakon toliko godina, suvisno je i govoriti. Bio sam na nazovi predotvaranju kad je Tanker udarao, i ono je po svetskim standardima. Dakle sa te strane sve pohvale.

Medjutim, odem na zvanicno otvaranje, i imam da vidim i cujem isto ono sto sam imao da vidim i cujem u svim klubovima od kad izlazim u ovom gradu - mesanje svega i svacega. Spoj gomile nespojivih zanrova, taktika koja nikad nije urodila plodom u ovom gradu - sve za svakoga (sto daje za rezultat nista ni za koga).

Ne bih da kritikujem prerano, jer prostor je tek proradio, ali brine me nakon te veceri da ce se desiti isto sto i svakom klubu u ovom gradu - DAJTE LJUDI TEMATSKE VECERI. Ako je techno, neka je techno, ako je rock, neka je rock, ako je rege, neka je rege itd. itd. Rasporediti veceri, da svaki dan u sedmici ima ono sto zeli odredjena populacija. Ne moze DJ da pusta nedefinisanu polu techno muziku nakon nastupa rock (ili kakvog god drugog benda), to nema nigde na svetu osim u BL.

Rasporediti fino dane da za svakoga bude po nesto, ali ne sve strpati u jedno vece, jer niko ne moze biti zadovoljan.

A sa strane svirki, ostaje jos uvek da se vidi koji su tacno uslovi za organizovati tamo nesto, a za sto se nadam da nece biti problema...

I tako, sve u svemu, nadam se da ce od ove price da bude nesto, jer nakon sinocnjeg dogadjaja vezano za Music Hall (poslednji i jedini prostor za iole rock svirku organizovati), gde je struja iskljucena, i gde se agregat dovlacio iz dvorane kako bi se makar bina osposobila (u WCu svece rasporedjene bile), jasno je da vise nema opcije za bilo kakvu svirku (ne mislim tu na tezge), i ako DFK ne bude TO, nista onda nece...

Pozz

Evo... ovo je konstruktivna kritika... i ovako nešto očekujemo u ovoj diskusiji.

Siguran sam da i ljudi iz DFK čitaju ovaj forum, jer se ne radi o nekoliko balavaca koji su dobili džeparac da se poigraju Kluba, tako da...
predlažem da ipak date malo vremena ljudima da slože taj program onako kako treba. Siguran sam da će biti puno dobre žive svirke, siguran sam da će biti tematske večeri, a siguran sam da će biti prostora i za afirmaciju lokalne scene...

Zato... opušteno!
Ubacivača klipova u točkove je uvijek bilo i biće. Ništa novo. Ali dok god neko vrti taj točak dobro je!

Pozdrav!

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 02:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Nov 2009, 09:24
Tiki the Boyler je napisao:
Evo... ovo je konstruktivna kritika... i ovako nešto očekujemo u ovoj diskusiji.

Siguran sam da i ljudi iz DFK čitaju ovaj forum, jer se ne radi o nekoliko balavaca koji su dobili džeparac da se poigraju Kluba, tako da...
predlažem da ipak date malo vremena ljudima da slože taj program onako kako treba. Siguran sam da će biti puno dobre žive svirke, siguran sam da će biti tematske večeri, a siguran sam da će biti prostora i za afirmaciju lokalne scene...

Zato... opušteno!
Ubacivača klipova u točkove je uvijek bilo i biće. Ništa novo. Ali dok god neko vrti taj točak dobro je!

Pozdrav!

Ekipa iz DFK prati forume, sluša, gleda, uči. Tiki zna pod kakvim pritiskom i u kakvim nemogućim rokovima je nastao DFK. Treba nam koji dan da stanemo na noge. :)

Kao "insajder", mogu reći da program živih svirki kreće od 06.01., kada u DFK nastupa Marčelo. Kompletan januarski program će biti objavljen u prvim danima Nove Godine. Uglavnom su to žive svirke i poneki DJ.
Za neke bendove će se ulaz naplaćivati, dok će za druge ulaz biti besplatan. Večeri će biti tematske i neće biti miješanja žanrova u toku iste večeri. To je bilo samo na otvaranju 19.12. zbog šarolike publike. Neki misle da je to bila greška, a drugi misle da je to OK. Ko bi ga sada znao.

U sklopu DFK je planirana i besplatna vježbaona za banjolučke bendove koji imaju ozbiljnu želju da naprave nešto od sebe. Nadam se da će to moći biti realizovano već u februaru-martu. Oprema će biti kvalitetna (u saradnji sa Tikijem) , a parola će glasiti: "Red, rad i disciplina."

Problem sa ulazom namjeravamo riješiti članskim kartama, pa će redarima biti olakšan posao, a ljubitelji dobre svirke, članovi DFK, neće biti u situaciji da možda ne mogu ući u klub. Nezavisno od godina. Članske karte su već u idejnoj razradi i vjerujem da ćemo početi sa njihovim izdavanjem već u drugoj polovini januara.
Dok ne dobijemo članske karte moramo se osloniti na slobodnu procjenu redara. Desilo se i da neki od naših drugara ne budu pušteni u DFK na svirku. To je loše. Izvinjavamo se svima na doživljenim neprijatnostima. Trudićemo se da to brzo riješimo.

Što se tiče lokalne, BL-scene, znam da su već planirani njihovi nastupi, ostaje da ih naš čovjek kontaktira sljedeće sedmice i dogovori detalje za januar, februar, itd. Tanker je imao čast da bude prvi, a valjda će uskoro i da ovjeri svoje djelo novim nastupom.

Hvala svima i vidimo se u DFK.

Pozdrav,

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
trojanac je napisao:
Problem sa ulazom namjeravamo riješiti članskim kartama, pa će redarima biti olakšan posao, a ljubitelji dobre svirke, članovi DFK, neće biti u situaciji da možda ne mogu ući u klub.

Najveća GLUPOST koja vam je pala napamet. Znači, meni dođu gosti iz inostranstva i hoću da hi odvedem na neko OK mesto u gradu, a onda ispušim ko najveći debil jer, ko zna zbog čega, neće da nas puste u klub? :roll:

Zašto???? :confused2:

To sa redarima se može rešiti i nekim drugim metodama a ne članskim kartama :roll:

Planirala sam da dođem u taj klub, ali sad iz principa neću!

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 11:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
trojanac je napisao:
Ekipa iz DFK prati forume, sluša, gleda, uči. Tiki zna pod kakvim pritiskom i u kakvim nemogućim rokovima je nastao DFK. Treba nam koji dan da stanemo na noge. :)

Kao "insajder", mogu reći da program živih svirki kreće od 06.01., kada u DFK nastupa Marčelo. Kompletan januarski program će biti objavljen u prvim danima Nove Godine. Uglavnom su to žive svirke i poneki DJ.
Za neke bendove će se ulaz naplaćivati, dok će za druge ulaz biti besplatan. Večeri će biti tematske i neće biti miješanja žanrova u toku iste večeri. To je bilo samo na otvaranju 19.12. zbog šarolike publike. Neki misle da je to bila greška, a drugi misle da je to OK. Ko bi ga sada znao.

U sklopu DFK je planirana i besplatna vježbaona za banjolučke bendove koji imaju ozbiljnu želju da naprave nešto od sebe. Nadam se da će to moći biti realizovano već u februaru-martu. Oprema će biti kvalitetna (u saradnji sa Tikijem) , a 1. parola će glasiti: "Red, rad i disciplina."

2. Problem sa ulazom namjeravamo riješiti članskim kartama, pa će redarima biti olakšan posao, a ljubitelji dobre svirke, članovi DFK, neće biti u situaciji da možda ne mogu ući u klub. Nezavisno od godina. Članske karte su već u idejnoj razradi i vjerujem da ćemo početi sa njihovim izdavanjem već u drugoj polovini januara.
Dok ne dobijemo članske karte moramo se osloniti na slobodnu procjenu redara. Desilo se i da neki od naših drugara ne budu pušteni u DFK na svirku. To je loše. 3. Izvinjavamo se svima na doživljenim neprijatnostima. Trudićemo se da to brzo riješimo.

Što se tiče lokalne, BL-scene, znam da su već planirani njihovi nastupi, ostaje da ih naš čovjek kontaktira sljedeće sedmice i dogovori detalje za januar, februar, itd. Tanker je imao čast da bude prvi, a valjda će uskoro i da ovjeri svoje djelo novim nastupom.

Hvala svima i vidimo se u DFK.

Pozdrav,

1. jel' tebi iko rekao da je komunizam propao odavno?! :lol:
2. sta ce vam redari uopste, pravite identicnu glupost kao nekadasnji kic sa ovim clanskim kartama, oni su bili orginalniji pa su davali kljuceve...
3. sta imaju ljudi konkretno od tvog izvinjavanja, neki idioti na ulazu, koje ste vi angazovali ponize vam goste i ti kazes izvini, to vam je neka kao selekcija odmjeravate ko je dostojan da udje u klub a ko nije, ko ima novca a ko nema, propascete brzo sa tom bezveznom politikom...

nevezano za DFK to je vec sada propao projekat, zasto u ovom gradu je nemoguce naci prostor, osmisliti sadrzaje nesto kao beogradski skc koji traje 40 godina, ovdje sve neki palanacko-podanicki mentalitet, kratkotrajni interes, zar ne postoje kreativni ljudi u ovom gradu koji bi mogli iznijeti jedan ciklus kreativnosti od 5 godina, pa da ih naslijede drugi koji ce isto tako iznijeti ciklus i obuciti trecu generaciju... zar je problem naci ljude koji bi dizajnirali enterijer, cijene pica svima prilagodjene, tematske veceri...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 12:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
budjav_lebac je napisao:
zasto u ovom gradu je nemoguce naci prostor, osmisliti sadrzaje nesto kao beogradski skc koji traje 40 godina, ovdje sve neki palanacko-podanicki mentalitet, kratkotrajni interes, zar ne postoje kreativni ljudi u ovom gradu koji bi mogli iznijeti jedan ciklus kreativnosti od 5 godina, pa da ih naslijede drugi koji ce isto tako iznijeti ciklus i obuciti trecu generaciju... zar je problem naci ljude koji bi dizajnirali enterijer, cijene pica svima prilagodjene, tematske veceri...

Nevezano za DFK, jer tu ostaje tek da se vidi sta i kako ce biti, na ovo sto si ispisao postoji sasvim logican odgovor - nikad ni u jednom klubu ili koncertnom prostoru u BL nisu radili ljudi koji imaju veze sa muzikom (cast izuzecima, ali su ili bili u manjini, ili se nisu nista pitali). Tacnije, naslusani su koliko i bilo koji slucajni prolaznik. Ne znaju ni kako organizovati svirku, ni koje bendove zvati, a i kako ce, kad ih ne slusaju, ne poznaju... Tako je oduvek ovde, od KSETa jos, pa na ovamo. Uvek pogresni ljudi na pogresnim (odlucujucim) mestima, i ne bi stvar bila losa da oni zele priznati to svoje neznanje, i zvati prave ljude za prave zanrove i prepustiti taj deo organizacionog posla onima koji znaju, ali ne, naravno da je bolje uzeti pare, upropastiti klub/festival vremenom (milion primera iz glave mogu navesti), i zato ne postoji ni jedan jedini prostor od rata na ovamo za koji bi se mogla reci pozitivna rec. Naravno, ovo je samo moje misljenje, mada nije daleko od realnosti, jer u ovom trenutku nema gde da se dovede neko da svira (Krunu i sl. ne treba racunati u koncertnu opciju za ono sto nas zanima, naravno).

Godine su naucile da ne mozes biti optimista ovde (pa, postoji li Dom omladine poput ovog u BL igde na svetu, gde omladina ne moze ni prici tamo, gde nema normalne bine niti ikakvih koncertnih desavanja?), i stvarno je interesantno kako i najgore koncertne rupe u Beogradu ili Novom Sadu imaju normalan sedmicni program, i vode ih ljudi koji zive za tu muziku. Pomenuo si SKC (livingroom je pravi primer), pomenuti se moze i KST, pa sve sto treba ovde uraditi je PREKOPIRATI program koji imaju ti prostori, nema tu sta preterano praviti se pametan.

Stvarno se nadam da onolike ulozene pare i onako dobar prostor nece propasti pogresnim vodjenjem, ali evo, rekao je covek (Trojanac) dosta pozitivnih stvari, ako se realizuje to kako treba, DFK moze postati mesto koje ce BL upisati i na svetske koncertne karte, gomila bendova bi dosla ovde samo da ima ko konkretno da ih zovne i odradi to. A i ipak govorimo o ekipi koja je odradila onakve Demofestove, mora se biti pozitivan majku mu :D

Poslednji put menjao ApeiroN dana 27 Dec 2009, 12:40, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 798 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 40  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]