LemiGO je napisao:
Demofest je sasvim dobar koncept za uzimanje para, da sve se svodi na to. Prvo krene iz ljubavi i tripova, a kasnije se svede na kes, i tripanje mladjih generacija kako je to gotivno, kako je dobro biti pripadnik copora koji zna prave vrijednosti.
Jooooj...
Kako su bezobrazni! Oni bi da naplate! Sram i stid da ih bude!
Zmaju, neko provodi sate, dane i sedmice, pripremajuci, organizujuci... reazlizujuci taj DF.
Pa i ti radis za pare!
Niko nije rekao da su to PRAVE vreijednosti.
To su vrijednosti koje ODUDARAJU od onoga sto mass mediji forsiraju.
To je najblize alternativnoj sceni.
Konacno nesto i za nas drugacije.
Ja nisam proveo mladost na splavu
i drago mi je sto postoje DF i DFK.
Sve izvan toga je prazna prica.
DF i DFK su ono sto nam je trebalo.
DFK nije nekadasnji Onazis... ali, mozda to i nije tako lose.
Bilo bi dobro, da, bilo bi dobro da se ulaz naplacuje.
Zasto i kako - vec sam obrazlozio.
DFK ne moze propasti (finansijski),
ali kvalitet diktira publika...
a publika je odron... tezak.
Stavi filter... nabij cijene... forsiraj kvlaitet... Napravi brend...
ignorisi beznacajne... budi hram drugacijeg... nezavisan... neunistiv.
Borac Banjaluka - OoOo!

V@nja je napisao:
Znaci, neko ce doci na festival koji se naplacuje 10KM po danu,
ali nece doci na isti kada je on besplatan? I to samo zato sto ce cijena od 10KM odbiti one koji 'kvare stimung' ostalima?
Supljak
Ta prica o 'kvarenju stimunga' mi je tol'ko pacenicka, da to nije za pricu. Ponovicu se, al' cuj molim te - neko 100m od tebe ko te uopste ne konstatuje tebi moze da pokvari ugodjaj na svirci?

Na stranu to vrednovanje publike po mjestu iz kojeg dolazi? Sad je odjednom mali purger iz Zagreba bolji od nekoga iz Trna samo zato sto je 'Posjetioc'. Pff

Jedna od najvecih prednosti demofesta i ujedno razlog njegovoj ogromnoj posjecenosti je ta sto posjetioci besplatno mogu da slusaju domace i svjetske izvodjace za koje bi inace platili nekoliko desetina KM. Ljudi koji su ciljano dosli da cuju demo bendove su u manjini i to je cinjenica. Bez obzira sto je to slucaj, uopste nije nuzno da je u pitanju losa stvar. Narod besplatno dobije dobru zabavu, demo bendovi dobiju priliku da sviraju pred 10x vecom publikom nego pred kakvom bi svirali da je u pitanju samo festival demo bendova. Na stranu to sto ce svako od posjetioca, bez obzira sto primarno nije dosao zbog njih, pronaci svog favorita u jednom od demo bendova. "win win" situacija u svakom slucaju. Praviti bilo kakvo odstupanje od koncepta koji radi odlican posao je totalno bespotrebno, da ne kazem glupo. P
acenika kojima licni provod zavisi od toga ko je pored njega, sta je obukao i koliko se 'uzivio' u svirku, a sa kim nema apsolutno nikakve veze, je uvijek bilo i bice. Al' to je vec njihov problem. Nije to suplja prica. Smogovci se okupe, strumfuju rakiju, Guraju raju, bacaju flase, vilene, i kvare atmosferu... a poslije sam ja agresivan!
Stari, ja sam znao iskljuciti ozvucenje kad popijem... Na sred koncerta. I vjeruj mi.... to je samo meni bilo duhovito. Da sam samo ja takav - pa i nekako. Ali, ove nove generacije su me presisale odavno. Nije meni zbog mene, al' ko ce njih kasnije indentifikovati?
Ja to, bolan ne bio, zbog njih... Brinem se... Sikiram se.
Kao posten Posjetilac, ja bih da uzivam o onemo zbog cega sam dosao... ali i neposten Posjetilac je gonjen istim motivima. I on bi da uziva u onome zbog cega je dosao. Vec slutis... On i ja nismo dosli zbog iste stvari... Pa, sta onda, kog mog i tvog, radimo na istom mjestu? On je to mogao, za iste pare (0 KM) i u rodnom mjestu, tamo gdje su ga naucili da se tako ponasa na javnom mjestu.
Ja sam, u svoje vrijeme, spavao na otvorenom u lokvici bljuvotina... I nije mi bio grch.
Al' sad se drugacije osjecam. Godine cine svoje. Ne trpim ljude koji imaju potrebu da pisaju pred mojom djevojkom i povracaju po publici.
Ja nema problem sa njihovom odjecom, niti mi smeta nacin na koji se oni zabavljaju, smeta mi to sto mi smetaju.
I sto se sve svelo na onu "pametniji popusta"... Pa Publika polako popusta... Posjetilaca sve manje a (kako ti rece) Posjetioca sve vise.
Uvazavam svacije misljenje i ne ocekujem nista manje.
Servus