banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2009, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Naravno da ziri nije glasao bezveze... s obzirom na to ko je sjedio u ziriju... ipak ti ljudi znaju sta rade i sta su ocjenjivali... i Srbija je dio Evrope i svijeta, a oni znaju sta svijetu treba ponuditi...
Sve ostale pjesme koje su bile na meniju, vec su bile 100 puta sazvakane i ispovracane, a Evropa zudi za Gucom i mirisom kamiona i masnih gostiona, pa neka im...
Ove godine su imali izuzetno grozan zadatak, jer su izmedju 20 zala, morali izabrati 10, pa od tih 10 ono najmanje zlo!

Mada sto vise gledam ovog Kona i slusam "Cipelu" ili kako se vec zove sve mi vise simpaticno zvuci...

Ja navijam za Kona, iako se nece ponoviti pobjeda naravno :)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 04:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Како Македонци кажу "да напишем љубавну пјесму"? - Љубовна песма да напишам! :lol: :lol: :lol:
Македонске ме пјесме увијек насмију :D
Е и да не заборавим, ево ако неког занима шта Марко Кон ради осим пјевања. Додуше, мало је промјенио браду...a и изгубио пар кила. :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-v7uTStyedc[/youtube]

Poslednji put menjao popovich dana 18 Mar 2009, 10:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
MonaLisa je napisao:

Makedonija - nije loše, ali ništa posebno. Ovakve stvari nikada ne prolaze na ESG.

ur u sure? what about Lordi? :roll:

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Onaj Ognjen je bio stvarno kritičan, pravi debil.

Pogađati šta želi evropska publika, to je u najmanju ruku riskantno. Ionako se posljednjih godina sve svodilo na glasanje susjednih zemalja, i pogotovo na promociju po Evropi prije same Evrovizije, a kakve se igre još tu igraju, možemo samo nagađati. Već sam nekoliko puta vidjela Grka na našim televizijama, tako da kad čujem tu pjesmu na Evroviziji biće mi je lakše da je prihvatim nego onu koju prvi put budem čula, osim ako je stvarno odlična.

Zato, ja sam za to da se drži kvalitet, a da ima bar eto minimum prijemčivosti za širu populaciju u skladu sa samom vrstom takmičenja i pristojan scenski nastup. Izrael mi je bio možda i najbolji prošle godine.

Sviđa mi se što će biti žiri ove godine.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2009, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
slayerized je napisao:
MonaLisa je napisao:

Makedonija - nije loše, ali ništa posebno. Ovakve stvari nikada ne prolaze na ESG.

ur u sure? what about Lordi? :roll:

Ni slično nije. Lordi su pobijedili jer nisu bili tipični za Evroviziju. Da sad ne ponavljam svoj stav oko njihovog pobjeđivanja, napisala sam to već prije 2-3 stranice.
A ovakav tinejdžerski punk se na ESG svake godine pojavljuje i nikada ne ostane zapažen.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
beoviziju sam gledala jer mi je iz OT nesumnjivi favorit uvijek bio danijel pavlovic i htjela sam vidjeti njegov i milicin nastup izmedju ostalog. zakljucak je - pjesma ih je s''''ala, bez obzira koliko on dobro pjeva a milica plese i sharmira pjesma je iako simpaticna ipak nepovezana i smandrljana (tri razlicita dijela uvod sredina kraj koje je trebalo puno bolje iskoristiti i svaku razraditi u drugom pravcu...)
a da je bilo UZASNO sve ukupno bilo je!
i meni na kraju nije zao sto je pobjedio kon, on je meni bas likic :)))
slazem se sa FI, morali su od 10 zala izabrati najmanje a jedino su mi u obzir za pobjedu moooozda mogli doci onaj ETAR ne cine mi se losi a opet nisu nesto ludilo za evrovizije... stvarno muka

ma srbija je s marijom serifovic briljirala i zbog svega mislim da i ne treba nerazumno pucati na visoko sledecih nekoliko godina...

a "ostale republike" nisam pratila pogledacu sve zajedno za tu evroviziju kad bude... radi "opste kulture i informisanosti" :fadein: ..

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
I na kraju Mlađan dinkić optužio za plagijat ove naše?

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ispostavilo se da su neki dijelovi pjesme (pocetak refrena ili cijeli refren) zaista maznuti od Dinkiceve pjesmice...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 22:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
U prilog prethodnom postu ide sljedeci clanak...
Citiraj:
Velika buka se podigla oko pesme „Bistra voda” koju bi na ovogodišnjoj „Evroviziji” trebalo da izvede predstavnik BiH, grupa „Regina”. Refren pesme isti je refrenu pesmu „Oltar” koju je komponovao Mlađan Dinkić, a otpevao Kiki Lesendrić na aktuelnom albumu „Mesec na vratima”. Nakon što je ekspert Sloba Marković utvrdio da se radi o plagijatu u delu pesme, ministar ekonomije, ne želeći da od svega pravi veći problem, zahteva samo da bude potpisan kao koautor numere.
Podsetimo, Dinkićeva i Kikijeva pesma „Oltar”, za koju je tekst napisao Đorđe Balašević, u Srbiji je bila hit. U međuvremenu, ista pesma je snimljena kao instrumental koji je korišćen u irskom filmu „Special treatment”, englesku verziju iste pesme pevaju Majkl Bolton i Toni Cetinski, a grčku verziju je otpevala pevačica Đorđa Dagaki.Ekspert iz Srbije, muzičar Sloba Marković je po dogovoru menadžera grupe „Regina” Rake Marića i Kikija Lesendrića napravio analizu pesme i utvrdio da se „može doneti zaključak da u dve melodije postoji sličnost u melodijsko-ritmičkom načinu predstavljanja, čija je verovatnoća značajno veća od puke slučajnosti ili koincidencije, pogotovo kada se radi o tzv. glavi teme (prve tri note u primeru) gde je sličnost 100 odsto”.
Sa druge strane, Raka Marić je poslao pesme i na analizu kod stručnjaka u BiH gde su procenili da se ne radi o plagijatu.
- Što se nas tiče, nema govora da se radi o plagijatu i duboko verujemo da imamo dobru pesmu. Ako i nismo bili sasvim sigurni, sada kada vidimo da hoće i drugi da se priključe autorskom timu, sigurni smo da pesma vredi. Nama odgovara ova medijska pažnja, a pošto nema ni „p” od plagijata, ne razmišljamo o tome da izaberemo drugu pesmu. Naši muzički stručnjaci su napravili stručnu ekspertizu i pokazalo se da pesme imaju ista tri tona u dva takta, što je dozvoljeno - kaže za „Blic” Maja Čengić, portparol delegacije BiH na „Evrosongu”.
Autor numere „Oltar”, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, ne žali da od ovoga pravi veliki problem.
- Ja ne bih želeo da se ova stvar otme kontroli i da ode u negativnom pravcu. Ne bih voleo da pravdu isterujemo preko suda. Predložio sam mojim advokatima da nađu kompromisno rešenje i da predlože predstavnicima Bosne i Hercegovine da ja budem potpisan kao koautor pesme „Bistra voda” i da se tako potpisana pesma pojavi na „Pesmi Evrovizije” - rekao nam je Mlađan Dinkić, dok Raka Marić, menadžer grupe „Regina”, veruje da će naći zajednički jezik.Mislim da je pesma „Bistra voda” po svojoj strukturi i atmosferi potpuno drugačija od pesme Mlađana Dinkića. Mislim da ne postoji nijedan način da se dokaže da se radi o plagijatu, niti da se onemogući da pesma grupe „Regina” putuje u Moskvu. To što pesme liče, ne znači ništa. Ima stotine ljudi koji liče jedan na drugog pa se ne tuže. Verujem da ćemo sa ministrom Dinkićem, koga dobro poznajem, naći zajednički jezik sa nama - kaže Marić.

Stručna analiza Slobe Markovića
Prenosimo najzanimljivije delove iz analize stručnjaka Slobe Markovića:
Na zahtev gospode Lesendrića i Marića izvršio sam ritmičku, melodijsku i harmonsku komparaciju refrena (chorusa) pesme „Bistra voda” grupe „Regina” i pesme „Oltar” u izvođenju K. Lesendrića, i došao do sledećeg zaključka:
harmonski jezik u obe pesme (refrena) je identičan, sa tim što je u pesmi „Bistra voda” kao prva harmonska funkcija korišćen paralelni dur, što je u osnovi isto;
poluperiod od četiri takta u obe melodije, posmatrano i melodijski i ritmički, slaže se u više od 75 odsto slučajeva, a ukoliko se izuzmu takozvani melizmi koji su različiti kod oba izvođača, slaganje postoji i u većem procentu;
može se doneti zaključak da u dve melodije postoji sličnost u melodijsko-ritmičkom načinu predstavljanja, čija je verovatnoća značajno veća od puke slučajnosti, pogotovo kada se radi o glavi teme (prve tri note u primeru) gde je sličnost 100 odsto.

http://www.blic.rs/zabava.php?id=82705

A pogotovo boldovani dio:
Citiraj:
Kada se pažljivo slušaju obe numere i uporede refreni, uočava se da je identično čitavih dvanaest taktova pesme od sedamnaest, koliko ih ima. Po Zakonu o autorskom pravu, svega pet taktova nečije pesme moguće je iskoristiti bez odobrenja autora, a ostalo se smatra plagijatom. Zanimljivo je i da je grupa „Regina” svoju numeru snimala u studiju Vlade Negovanovića, koji je inače gitarista pratećeg benda Kikija Lesendrića kome je pomagao na albumu.

http://www.blic.rs/zabava.php?id=82551

Uostalom neka svako uporedi sam...
grupa Regina - Bistra voda
http://www.youtube.com/watch?v=sJX0Ij3WD3M

Zoran Lesandric Kiki - Oltar
http://www.youtube.com/watch?v=kSv5YQAdWbU

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Pa zar nije prije nekoliko godina predstavnik BiH bio Deen sa pjesmom In the Disco, u kojoj je kompletna uvodna melodija maznuta od Done Samer? Dakle nije baš da BiH nema istoriju plagiranja :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ne branim nikoga i čak šta više ovaj eurosong me apsolutno ne interesuje ali teško je danas, pored svih muzičkih pravaca, napraviti nešto što nije "već viđeno"...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 02:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ma veze. Trinaest puta vise lici na http://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE nego na ovo Kikijevo .... Ko god je ikad uzeo neku pjesmaricu (poput rock lire) zna da naucivsi deset akorda na gitari moze svirati 90% pjesama Ex-Yu prostora, nebitno kog zanra ....

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 08:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
NiZ je napisao:
Ma veze. Trinaest puta vise lici na http://www.youtube.com/watch?v=dvgZkm1xWPE nego na ovo Kikijevo .... Ko god je ikad uzeo neku pjesmaricu (poput rock lire) zna da naucivsi deset akorda na gitari moze svirati 90% pjesama Ex-Yu prostora, nebitno kog zanra ....

nigde veze sa ovim :roll: samo spot, i to što ima sličnu boju glasa...a što se tiče Kikijeve, ma pljunuto :)

ali meni to nije važno, ko prvi devojci, sam u nju upada. Tako je Regina upala na Eurosong :cat:

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Jesam li lud, ali meni pjesma maximalno 10% liči na tu Kikijevu, koja je dosadna kao proliv :(
Coldplay - 0%.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 22:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Ni meni ne lici na Kikijevu pjesmu... pogotovo sto atmosfera nije ista, pa i ako ima 3 iste note, uopste ne dira Kikijevu pjesmu... a harmonskom analizom mozes doci do svakakvih zakljucaka, pa i do porijekla Kikijeve pjesme, tako da...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 22:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Hm!

Citiraj:
Poslije objave pjesme Bistra voda grupe Regina, koja će predstavljati BiH na ovogodišnjem Eurosongu u Moskvi, pojavilo se mnogo spekulacija o eventualnom plagiranju. U prikazanom video, upoređene su harmonije refrena Bistre vode i jedne od pjesama za koju se tvrdi da je plagirana - pjesma Oltar, srbijanskog pjevača Zorana Lesendrića.
U pitanju su vrlo male razlike u harmonijama. Bistra voda napisana je u Fis molu, Oltar u H molu. Melodijski su također vrle slične osim djelomično u 3. taktu. Gledajući cijeli refren, diskontinualno su identična 3 takta, ali zbog same "atmosfere" pjesme, Bistra voda bi vrlo lako mogla biti ocijenjena kao plagijat.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HxfM83R5plw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 05:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
Treba poslati Ramba na evroviziju da izvede ''Ašik mlaka voda'' . Ovo je bezveze.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 07:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Laka je za Reginu treća dimenzija, pa i četvrta...

http://www.youtube.com/watch?v=r0MLzupR ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=2bbcPrnL ... re=related

(ako nekome zasmeta simbol BiH, to je njegov problem, naime zadnja stvar za komentar je to.)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
dzabaleban je napisao:
Laka je za Reginu treća dimenzija, pa i četvrta...

http://www.youtube.com/watch?v=r0MLzupR ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=2bbcPrnL ... re=related

(ako nekome zasmeta simbol BiH, to je njegov problem, naime zadnja stvar za komentar je to.)

Naročito dodajem ovo

http://www.youtube.com/watch?v=x4lmooEr ... re=related ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 04:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
http://www.youtube.com/watch?v=SqsGycw2Ams

Meni najdraza :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]