banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2008, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
mf_police je napisao:
@ORBIT Kid Koala je prejeben jedan od naj world dj,a usput je i chlan Ninja Tunes organizacije koja je jednom prilikom i bila u BL. na kastelu i to je ujedno bila i najbolja zurka i muzicki dogadjaj koji je ikad ovdje bio...po meni :fist:

Uh stvarno kad se setim, ona kisica padala, a raja luda, ozvucenje vrhunsko, stvarno extra party

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 01:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
da....

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 02:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
mf_police je napisao:
@ORBIT Kid Koala je prejeben jedan od naj world dj,a usput je i chlan Ninja Tunes organizacije koja je jednom prilikom i bila u BL. na kastelu i to je ujedno bila i najbolja zurka i muzicki dogadjaj koji je ikad ovdje bio...po meni :fist:

Ninja Tunes.....Prejako.Jedini kont te vrste koji me je odusevio.Sta kaze kolega, " Vid' im teroristickog ozvucenja,jebatepas " :lol: :lol: :lol:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 00:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hehehe al bash teror ozvucenje i po izgledu i zvuku....

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
kad samo vidim ko sve sebe naziva DJ-om, sve manje vjerujem da to moze biti umjetsnot :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
:laughing3:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:
kad samo vidim ko sve sebe naziva DJ-om, sve manje vjerujem da to moze biti umjetsnot :D :lol:

jeZ ti cufko iz prijedora mozda :sign9:

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 10 Mar 2008, 17:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 14:03
XXXXXXXXXXXXX

Poslednji put menjao DjDream dana 15 Mar 2008, 08:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 10 Mar 2008, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
DjDream je napisao:

Znaci svako je na svoj nacin Umjetnik
Mali primjeri
DJ Tiesto got 350,000$ for his 74 minutes set in Innercity 1998
Paul Oakenfold got 150,000$ for a 90 minutes set in a club in israel....
Paul van Dyk got 400,000 for his 3 & a half hours set in israel......

ja mislim da ovo dosta govori

ha?? to koliko je ko kao zaradio -po minuti- po tebi "dosta govori" o tome da li je ili nije taj neko umjetnik?? wtf :confused2: :confused2: :confused2: ili?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

XXXXXXXXXXXXXXX

Poslednji put menjao DjDream dana 15 Mar 2008, 08:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"objasnjenje" ti je eeekstra :roll: jel ti imas uopste pojma sta je tema? :confused4:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

XXXXXXXXXXXXXXXXX

Poslednji put menjao DjDream dana 15 Mar 2008, 08:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pod broj 1 totalno si konfuzan.
lijepo sam te pitala da li tebi znaci da ako neko zaradjuje puno para s tim sto radi to znaci da je to umjetnost? nisi odgovorio - odgovori.
to po meni naravno nema veze s vezom mislim da nema ni potrebe to pisati...
a naravno da je MASA ZAGLUPLJENA dobro dosao u stvarnost...... o svasta :confused3:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Poslednji put menjao DjDream dana 15 Mar 2008, 08:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 01:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja ti nekako pokusavam nagovijestiti da je vrijeme da prestanes lupati a ti nikako!

evo objasnicu ja tebi : karleusa zaradjuje vise para od bilo kod underground benda i tu bi po tebi trebalo izvuci zakljucak da ona jeste umjetnik a nijedan od tih bendova nije nimalo umjetnicki?? (ha nisi pokusao obratno poredjenje, nevjerovatno) :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 04:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Poslednji put menjao DjDream dana 15 Mar 2008, 08:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 17:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2007, 22:39
hahahaahahaha.....stvarno se nacitah glupih komentara.....

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
DjDream je napisao:
Pojam Dj se djeli u vise kategorija kao sto se vec i navelo mada je malo dobrih Dj's-a kao sto vec napisa neko
vecinom iz dj se manje vise pelazi u Dj Producer jer svaki Dj posle dosta stecenog Iskustva u mixanju ili Remixanju dobija zelju za svojim orginalnim radovima,stim da ako sagledamo Cinjenice jedan Producer Dj mozda vise uradi od bilo kog umjetnika a zasto tako mislim.

Dj Producer da bi svoje nesto napravio znaci ostavrio on pokusa da odradi Beat recimo na FL ili Reason ili nekom instrumentua kada to odradi onda pokusa da i melodi odradi i poklopi sa beat a kada sve to sredi onda ide

Mixing,BassLine,Intro,Outro,EQ balans,Effects,i na kraju Mastering svega onoga sta je napravio e sada sta umjetnik odradi moze i takvo pitanje.

Umjetnik odsvira ili odpjeva pjesmu i Citav studio od nekih 20 ljudi sto tonaca sto mixingmastera mu obradjuje Vocal ili Melody/Muziku dok jedan DjProducer sve odradi pa onda se treba zapitat ko je koliki umjetnik.

Kategorizacija DJ-eva kao i kategorizacija bilo čega može da ide do besmisla. To je bar jasno!

DJ Producer kog pominješ i dalje slaže nešto u softveru namjenjenom za slaganje. Realno, vrlo malo svira! Ali nebitno, kao što rekosmo, svi umjetnost doživljavamo na različite načine!

Umjetnik koji odsvira pjesmu je umjetnik zato što je on samim svojim sviranjem rekao sve! Niz tonaca,tehničara i producenata je tu da bi tu misao na što ljepši način prenijelo do slušaoca. Svako radi svoj dio posla i zato sve zvuči skladno i ugodno!

Uz dužno poštovanje svih velikih imena DJ scene, jedan čovjek uglavnom ne može da uradi sve tehničke radnje koje si nabrojao kako treba. To se prosto kosi sa nekim fizičkim principima. Ako dovoljno vremena provedeš u štali, balega prestaje da smrdi jer si se navikao na nju!
(A iluzija savršenih djela napravljenih od strane samo jednog čovjeka uvijek može da prođe kod površnih i idolopoklonički nastrojenih slušalaca (kakvih je danas 90%), jer je prosto nevjerovatno da svako sranje koje neko smiksa, sa falš vokalima, distorziranim masteringom itd. - prolazi pod maksimom: Ja sam htio da to tako zvuči!)

E sad opet možemo početi sa prepucavanjem, ali... već smo svi zaključili da je tema u startu glupa, jer svi doživljavamo umjetnost na svoj način! I diskusija na tu temu ne vodi nikuda!

Ovde se u stvari vodi rat oko pristupa pravljenju muzike, a to je već druga (i duga) priča!
(za nekoga je muzika sklad i harmonija, a za nekoga je muzika samo što veća buka)

Zaključili smo da svako može biti umjetnik i da sve može biti umjetnost! I očigledno smo svi u pravu! I niko nije u pravu!

Kao što ja neću promijeniti tvoje mišljenje, tako ni ti nećeš promijeniti moje mišljenje da je granica između Svirane i Slagane muzike tamo negdje gdje prestaje fizika a počinje hemija!

Uživaj!

p.s. Mjerenje umjetnosti mjernom jedinicom koja se zove dolar stvarno ne bih da komentarišem!

p.p.s. Producer se na srpskom kaže Producent.

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 19:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
DjDream je napisao:
F.I. je napisao:
Ne znam... meni kao muzičaru je to pomalo banalizovanje muzike... i umjetnosti... i ja bih mogla slagati različite sličice i sastaviti ih u jednu i postati neki umjetnik, a da ne znam ništa o slikarstvu...
Neću da omalovažavam.... svako svome poslu...
nemamo svi isti pristup umjetnosti... i ne oduševljavaju nas iste stvari...

Pa znati slagati slicice neznaci i znati utapati Boje baram to vi kao muzicar bi trebali znati
a onaj koji zna slozit slicice i ukus boja tako da od 10 slicica napravi jednu sliku u bojama i tonovima istu je i te Kakav Umjetnik

Pojam Dj se djeli u vise kategorija kao sto se vec i navelo mada je malo dobrih Dj's-a kao sto vec napisa neko
vecinom iz dj se manje vise pelazi u Dj Producer jer svaki Dj posle dosta stecenog Iskustva u mixanju ili Remixanju dobija zelju za svojim orginalnim radovima,stim da ako sagledamo Cinjenice jedan Producer Dj mozda vise uradi od bilo kog umjetnika a zasto tako mislim.

Dj Producer da bi svoje nesto napravio znaci ostavrio on pokusa da odradi Beat recimo na FL ili Reason ili nekom instrumentua kada to odradi onda pokusa da i melodi odradi i poklopi sa beat a kada sve to sredi onda ide

Mixing,BassLine,Intro,Outro,EQ balans,Effects,i na kraju Mastering svega onoga sta je napravio e sada sta umjetnik odradi moze i takvo pitanje.

Umjetnik odsvira ili odpjeva pjesmu i Citav studio od nekih 20 ljudi sto tonaca sto mixingmastera mu obradjuje Vocal ili Melody/Muziku dok jedan DjProducer sve odradi pa onda se treba zapitat ko je koliki umjetnik.

Mali primjeri
DJ Tiesto got 350,000$ for his 74 minutes set in Innercity 1998
Paul Oakenfold got 150,000$ for a 90 minutes set in a club in israel....
Paul van Dyk got 400,000 for his 3 & a half hours set in israel......

ja mislim da ovo dosta govori
a moze i ovako

Remix + Video Izvedba - http://www.youtube.com/watch?v=Y9cQCzviUiA

Mix + Video Izvedba http://www.youtube.com/watch?v=SIkOlPPVubk

Licna Produkcija zapoceto od 0-e + Video - http://www.youtube.com/watch?v=NaQvERT9qzo

Pozdrav

To sto neko mozda ima talenta da uklopi boje i slozi slicice u jednu vecu cjelinu, ne znaci da je taj neko umjetnik!

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 19:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2007, 22:39
hmmmm...svirana i slagana muzika???kako god da okrenes danas se sva muzika radi u studijima koji su krcati gomilom elektronske opreme i sve se to koristi za ulepsavanje zvuka bilo sviranog ili slaganog....tj.sve na kraju zavrsi u sekvencerima gde se obradjuje na raznorazne nacine....najvise me smeta kad ljudi koji ne vole elektronsku muziku, komentiraju tako da to nije isto sto i sviranje,blabla,sve se na kraju svodi na elektroniku. cak i gitarski zvuk..zar ne?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]