banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Metallica mi je bez obzira na sve...
Odlican kultni bend 57%  57%  [ 32 ]
Nesto sto me podsjeca na mladost, davno bilo... 18%  18%  [ 10 ]
Sranje nevidjeno 13%  13%  [ 7 ]
Nemam pojma, slusao sam 2 balade...onako... 9%  9%  [ 5 ]
Nikad ih nisam cuo ili se ne sjecam 4%  4%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 56
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2006, 15:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Sto se mene tice, rispekt za metaliku, uradili su oni puno za metal, to stoji, st.anger je dokaz da su velik bend, mogu da snime sta god hoce i ljudi ce to kupiti.
Imam pravo da kritikujem, evo da ne serem puno, upredi st.anger sa recimo zadnjim testament-om, slayer-om, pantera-om a da ne spomiljem ove nove bendove tipa threat signal, mnemic,.... koji imaju odlicnu produkciju i uporedi kvalitet zvuka. Ne kritikujem ja metaliku zato sto su se "prodali" (nek' sviraju oni sta god hoce, njihova stvar) nego zato sto je ono realno odvratna produkcija!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2006, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ljudi, metaliku nemos porediti sa tim bendovima. Oni su druga vrsta zike. Ja najvise volim SoulFly, ali ono je produkcijska "krdza" u odnosu na Metallicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2006, 10:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@AntiDope
Upadamo u glupu i nepotrbnu raspravu, imamo razlicite stavove i to je to!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2006, 13:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2006, 02:26
AntiDope je napisao:
Stvarno ne znam sta da vise kazem. Kako to da jedan od najuticajnijih bendova u proslom stoljecu bude iskritikovan od nekoga ko je cisto sumnjam uradio bilo sta priblizno veliko kao oni.

Nevjerovatno.To sto su uradili ne podlijeze kritici? Svaki medijski rad podlijeze kritici!Nekome se svidja Julia Roberts, nekome ne. Nekome se svidja Ronaldov stil igre,nekome ne. A jasno je da ovde niko ne zna sutnuti loptu kao on,i sta sad,niko ziv na planeti ne bi smio reci nesto protiv njega?Ti ljudi rade i zbog nas,jer nama serviraju svoj rad, stoga su i vise nego podlozni nasoj kritici.

Citiraj:
sta su trebali reci, ma necemo mi da budemo slavni i da imamo para, radje cemo da zivimo u predgradju ili na selu kao podstanari

Kako ti samo pogresno shvatas neke stvari.Metallica je imala para jos na Master of Puppets!Pa,imali su ih ko blata poslije crnog albuma.Ali tad su jos uvijek imali STAV, metal attitude,dok su danas tipicna komercijalna govna poput Eminema i Ricky Martina.Ista stvar apsolutno!!! To sto ovi imaju distorziju, a eminem nema,jedina je razlika.
Zar ne primjecujes da niko nigdje ne proziva Iron Maiden, ili Sepulturu, ili Slayer? Uvijek je prica o Metallici ( i uglavnom se svugdje svodi na to da stari fanovi ili novi klinci ih brane, ostali znaju da ima boljih stvari u muzici),a i ovi nabrojani bendovi plivaju u parama,ali sv zadrzali su osnovnu star na prvom mjestu,kvalitetnu muziku.Uz jaku masineriju iza sebe, i tvoj bendbi prodao koliko i Metallica,tako to ide na zapadu, reklama,pa tek onda kvalitet muzike.

Citiraj:
Ljudi nikako da prstanu da porede main stream i underground.

To sto ti nazivas undergroundom,u stvari je evropski metal mainstream!Mnemic izdaje za najjacu metal kucu na planeti, a Metallica nije metal mainstream, i sa tim nema veze.Ona je mainstream desete muzicke scene danas,one ljigave americke. Pravi underground ne objavljuje visokotirazne albume za Nuclear Blast, vec ti za takve bendove nisi ni cuo, kao ni izdavacke kuce (No Color Records, ).Ne znam kako ti definises underground,ali pricas o pogresnim stvarima.

Citiraj:
A to sto manji bendovi came cekajuci u sjeni velikih, to nisam ja postavio

Pa ne moras onda to i da priznajes i samo time se vodis pri odabiru bendova!!!Manji bendovi ne came cekajuci,vec sviraju svoju muziku za svoje fanove,koliko god da ih ima.Danasnji produkcijski uslovi i malim bendovima mogu omoguciti da zvuce kao, ali i bolje od velikih.

Jednostavno ne mogu shvatiti tvoju logiku,i tu glupu podjelu na velike i male.Muzika se dijeli na dobru i losu,a ne na visokotiraznu i niskotiraznu!Jebes tiraz!!!

Don't mess with nothingness

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2006, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
burzum zakon!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2006, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
zaboravio si CAPS!

ILDARJIN ZAKON!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2006, 22:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
BURZUM ZAKON!

Ček', ček... jel' Buržum ili Burzum?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2006, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:)
Citiraj:
Nekome se svidja Ronaldov stil igre,nekome ne. A jasno je da ovde niko ne zna sutnuti loptu kao on,i sta sad,niko ziv na planeti ne bi smio reci nesto protiv njega?

Bas si izabrao fudbalera kojem :) niko ne bi trebao ista prigovoriti, osim starijih kolega ili ludjaka pored njega.

Citiraj:
Metallica je imala para jos na Master of Puppets!Pa...

U prirodi covjeka je da tezi ka jos, jos, i jos. Na prste mozes prebrojati ljude na planeti koji se nebi upustili u to sta se ukazalo ovim momcima (tad su bili prilicno mladi). Tu racunam i tebe...sebe...sve ovdje na blic forumu.

Citiraj:
Iron Maiden, ili Sepulturu, ili Slayer
ne bih rekao bas. Sepultura je ispljuvana odmah kad je izasao Chaos AD, zato sto je drugacija. Kad je Roots izasao ljudi su padali u nesvijest od shoka (meni jedan od najboljih albuma). Sada pljuju po njima cak i zato sto je pjevac crn!!!
Maiden je, evo ja cu reci, bio ekstra bend...zar nije dosadilo slusati jedno te isto non stop! Jedno te isto! Najvece osvjezenje je Dickinsonov solo rad.
Slayer je ispljuvan odmah po izlasku God Hate Us All, jer je imao primjese novog talasa muzike (HC-a, ali ovog metaliziranog, ne pukerskog).

Citiraj:
Uz jaku masineriju iza sebe, i tvoj bendbi prodao koliko i Metallica
Neku noc sam gledao koncert Evanescence. Vecina komentarise da su bezzveze...dobro jesu boza, ali ne budi u zabludi da je dovoljno samo biti bogat.

Main stream je:
Franz Ferdinand, Coldplay, Oasis, Gorillaz, Deftones, Static-X, Disturbed, Green Day, Foo Fighters, Radiohead, Rage Against the Machine, Kyuss, Fu Manchu, Nebula, Queens of the Stone Age, Pulp, Blur, Pink Floyd, R.E.M., Soundgarden, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Alice In Chains, Nirvana, Mudhoney, Guns N' Roses, Sonic Youth, The Smiths, Pixies, Hüsker Dü, The Cure, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, Mötley Crüe, W.A.S.P., Aerosmith, the Sweet, Deep Purple, Black Sabbath, Queen, AC/DC, Led Zeppelin, Van Halen, The Ramones, Talking Heads, Billy Idol..... i jos more bendova + Metallica.

Underground je sve ono suprotno od onoga sta su dali ovi gore pomenuti ljudi. A i taj underground cesto postaje slusan i komercijalan, jer NE MOZES LJUDIMA UDARITI GRANICU DOKLE MOGU ICI!

Zamisli jedno veliko povlacenje konopca, na jednoj strani za kvalitet Metallike, a na drugoj ovi kriticari! :)

Da izjavim, ima mnogo dobrih i boljih mladih bendova od Metallice, ali njihov kvalitet i ucinak i nasledje je veliko!

Ewo malo sale:
http://youtube.com/watch?v=VIuR5TNyL8Y
http://www.youtube.com/watch?v=IcoCwg7DcqU&NR

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2006, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
AntiDope je napisao:
Citiraj:
Iron Maiden, ili Sepulturu, ili Slayer
ne bih rekao bas. Sepultura je ispljuvana odmah kad je izasao Chaos AD, zato sto je drugacija. Kad je Roots izasao ljudi su padali u nesvijest od shoka (meni jedan od najboljih albuma). Sada pljuju po njima cak i zato sto je pjevac crn!!!
Maiden je, evo ja cu reci, bio ekstra bend...zar nije dosadilo slusati jedno te isto non stop! Jedno te isto! Najvece osvjezenje je Dickinsonov solo rad.
niko ne zamjera na promjenama... naprotiv... samo pitanje je kakve su te promjene... istina je da je Chaos AD bio velika promjena ali vrlo brzo taj album je postao jedan od Sepulturinih najboljih albuma i kritike su polako nestale... kad sam bio u Zagrebu na promociji Roorback-a ljudi su odsvirali skoro citav Chaos AD... a reakcije publike rijecima se ne mogu opisati :D
a bis je bio, na zahtjev publike... neces vjerovati... ROOTS BLOODY ROOTS!
e sad... pogledaj na drugoj strani koncerte Metallica-e... koje oni stvari na koncertima najvise pice i uz koje stvari masa NAJVISE "luduje"... sta mislis da li iko trazi Frantic za bis ;)

takodje ne slazem se da Maiden-i sviraju "non stop jedno te isto"... sta je sa Virtaul XI i Brave New World... a i sad ovaj A Matter of Life and Death... zar je to isto kao Killers, The Number of the Beast, Powerslave, Fear of the Dark,...???

sto se mene tice...

METALLICA
(1982-1991)
R.I.P.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 01:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Beer good!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 02:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
maximus je napisao:
sto se mene tice...

METALLICA
(1982-1991)
R.I.P.

Rece covek sve :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
maximus je napisao:
sto se mene tice...

METALLICA
(1982-1991)
R.I.P.

Rece covek sve :D

Jel vam se stvarno, bas nikome, ne svidja Unforgiven II, Outlaw Thorn, The House Jack Built, The Memory Remains.

Ajde dobro, recimo da vise nisu metal bend. Ali zasto zbog toga reci da su Load i Reload sranje albumi. Ljudi, ono su tako dobre "blueas heavy rock" pjesme. Naravno ima dobrih i losijih pjesama, ali generalno dobra svirka. Super rifovi, iako su oni rezajuci zamjenjeni bluz temama, ali sta fali. Pa to je muzika ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo sam nasao informaciju da je Metallika total od pocetka do danas prodala oko 200 miliona ploca na planeti Zemlji!

Pored Napstera Metallika je tuzila neke franzuze koji prave parfeme, jedan se zvao Metallica, pa se sada zove Metalys, pa su tuzili nekoga za neki karmin Metallica i Pjer Cardina za odjelo Metallica. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 21:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Koliko je podatak za 200 miliona ploca tacan ne znam,ali znam sigurno da su 2001.izdali 90 miliona ploca i da su najpopularniji metal bend svih vremena i najposeceniji su njihovi koncerti.Meni su oni potpuno ok,i uz Maiden najbolji su mi heavy metal bendovi.Usput ja mislim da treba razumijeti clanove grupe Metallice,jer ipak ljudi su upali u krizu,one silne tuzbe,odvikavanje od alkohola Jamesa Hetfilda i neslaganja kada bend nije radio 9 mijeseci.Zar stvarno treba zaboraviti albume prije pocetka 90-tih i reci da su oni smece ili nesto slicno?PA ne mora nam se svaki album svidjeti kod omiljenog benda.Evo iskreno sumnjam da se svakom svidja bas svaki album iz njegovog omiljenog benda.Meni prvi album Whitesnake nije nesto,a omiljeni bend.Smijesno je sada zbog jednog ili par albuma reci da je bend los,ako su prije toga izdali tone dobrog materijala,i posluzili kao uzor milionima bendova!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 22:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Meni su svi albumi Pantera-e odlicni, savrseni, Pantera nema losu pjesmu, svaki ton im je na mjestu!!!
Ocigledno je da mi je Pantera omiljeni bend ili ti treba jos dokaza! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
monument je napisao:
Meni su svi albumi Pantera-e odlicni, savrseni, Pantera nema losu pjesmu, svaki ton im je na mjestu!!!
Ocigledno je da mi je Pantera omiljeni bend ili ti treba jos dokaza! 8)

Hehehe,ja volim dosta bendova,ali ipak sam i realan, ne mogu reci da je to dobro,ako mi se ne svidja iako je od moje najbolje gurpe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 22:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa meni je sve sto je snimila Pantera savrseno, zato mi jesu omiljeni bend!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uf, cekajte samo da se docepam posla i brzog interneta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
monument je napisao:
Pa meni je sve sto je snimila Pantera savrseno, zato mi jesu omiljeni bend!

Hail!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2006, 23:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
Samo izgovorite rijec Metallica i osjetice se kako to mocno zvuci kao da samo ime Metallica govori samo za sebe (da se podrazumjeva da je to nesto premocno i predobro), bez obzira na sve Load -ove i Reload-ove i sl. (na kojima meni uzgred ima sjajnih pjesama)..............

Pozdrav !!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]