banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ma ja navedoh solo pjevanje, jer znam kako je tamo, ali činjenica je da važi za sve smjerove tako.

Ne znam...

Nisam pametna :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2007, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
meni je strasno zao a kad jos vidim kako ljudi reaguju na pricu o tom onda mi je jasno da se nista nece promjeniti ubrzo ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Cinjenica je da, kad bi se zaista izvrsila reforma skolstva, 90% studenata na akademiji dobilo sut kartu!!!
Ja "velike talente" gledam svaki dan, i cudim se cudom!!!
Cisto da znate da je banjalucka akademija jedan od najkorumpiranijih fakulteta u BiH i sire (izaslo u slovenackim novinama), pa sto se onda svi iscudjavamo sto je kvalitet nastave katastrofalan!!! Super je to sto imamo vrhunske profesore jednom u mjesec dana, ali zaista, da li je to dovoljno??? Sa nasom diplomom se moze samo dupe obrisati, jer kad se uporede npr. dva solo-pjevaca, jedan iz BL a drugi recimo iz BG, ko ce imati vise sanse (da uzmemo u obzir da su po kvalitetu tu negdje)??? 1000 koncerata (BG) u toku akademije ili 10 (BL)??? Ko je ispraksaniji da stane i zapjeva u operi??? Odgovor je toliko ocigledan.

tako da... ako se niste poceli doskolovavati, pocnite... To je sve sto mogu reci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 22:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Da li je moguce uvesti jos koji predmet u Nizu muzicku? Nesto mi pade na pamet da ne bi bilo lose da se uvede predmet koji bi se zvao recimo Muzicki pravci, i recimo da narod koji ide tamo nauci neke osnovne stvari o dzezu, roku, regama, bluzu, metalu, grandzu, popu, fanki...a moze i znanje iz nase muzike, tj. narodne ili starogradske, ali mislim na pravu narodnu muziku, sto je sada skoro izumrla. Naravno moglo bi da im se objasne razlike izmedju tih pravaca, ili da znaju neke osnovne stvari, tj.da imaju opstu muzicku kulturu. U opste znanje podrazumjevam da se zna ko je recimo Hendriks ili Stiv Rej Von i nesto osnovno o svakom pravcu. Time bi se postiglo da ljudi kada zavrse muzicku budu dosta informisani o muzickim pravcima, a i manje njih bi se okretalo Turbo Folku, sto bi svakako bilo ohrabrujuce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2007, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
F.I. je napisao:
Cinjenica je da, kad bi se zaista izvrsila reforma skolstva, 90% studenata na akademiji dobilo sut kartu!!!

:wink:

Citiraj:
Cisto da znate da je banjalucka akademija jedan od najkorumpiranijih fakulteta u BiH i sire (izaslo u slovenackim novinama), pa sto se onda svi iscudjavamo sto je kvalitet nastave katastrofalan!!!

У ком смислу?
Нисам сигуран да ико на БЛ академији купује испите,
кад комисије ионако поклањају оцјене...

Квалитет наставе катастрофалан??? Дај неки примјер...

Гитару предаје проф.Зоран Крајишник један од најбољих професора у Европи
Клавир проф.Невена Поповић, најјачи проф. клавира у Бг
Фалуту проф. Лаура Леваи, можда понајбољи професор у Европи,
Кларинет проф. Срдић.....итд.....

Нисам никада чуо да се жале гитаристи, флаустисти, клавиристи, кларинетисти...али сам чуо пјеваче, нажалост, јако често да им штошта неодговара....
А од свих ових одсјека, декан на све манифестације и наступе увијек пошаље бар једног пјевача...зашто се онда не бне рецимо гитаристи или кларинетисти?....ја бих се запитао....

Проф.Смиљанић и проф.Савичић су имена свјетски призната у домену соло-пјевања, требам ли наводити имена која су досад изашла из њене класе, а харају европским оперским сценама, а проф. Савичић је првакиња београдске опере....мало ли је???...

Citiraj:
Super je to sto imamo vrhunske profesore jednom u mjesec dana, ali zaista, da li je to dovoljno???

Ја сам студирао и у Новом Саду и у Београду, као студент у двије најјаче класе у бившој Ју и за четири и по године сам имао укупно двадесетак часова. Мојој генерацији је то било довољно.
Академија је ипак у музици врхунска установа на коју студент долази максимално спреман, а професор само даје сугестије.

У Бг или у Нс нема ни теоретске шансе да се студент не појави на првом часу а да не зна читав програм напамет, да није преслушао бар три врхунска извођења свог програма и урадио све што је у његовој моћи. (Требам ли напомињати да смо знали вјежбати по 15 сати дневно?)

Citiraj:
Sa nasom diplomom se moze samo dupe obrisati, jer kad se uporede npr. dva solo-pjevaca, jedan iz BL a drugi recimo iz BG, ko ce imati vise sanse (da uzmemo u obzir da su po kvalitetu tu negdje)???

Да ли под "квалитет" мислиш на таленат или на финални производ?
Имаће више шансе онај ко се темељније спреми, а најбољи доказ је то да бања лука процентуално има највише успјешних соло-пјевача (Дуња Симић, Сњежана Савичић, Оља Дакић, Наташа Јовић...итд)

Citiraj:
1000 koncerata (BG) u toku akademije

Ау, сад га претјера...Био сам студент генерације у Бг и носилац фондације Олга Михаиловић, и асистент-демонстратор код проф.Михаиловић и једва да сам имао свега петнаест цјеловечерњих концерата у Бг....
Било би стварно пуно и да си написала и 50 умјесто 1000 :)

Citiraj:
ili 10 (BL)???

Ја лично знам за пар пјевача из бања луке који су од уласка на АУБЛ до данас имали барем 20 наступа (ако не и више), тако да поређење нема везе са стварном ситуацијом...

Citiraj:
Ko je ispraksaniji da stane i zapjeva u operi???

"Испраксанији" је онај ко за почетак научи напамет цијелу партитуру опере, драмски изради улогу, преслуша бар неколико извођења, све то донесе на час...итд...

Citiraj:
Odgovor je toliko ocigledan.

Свакако...успјех се не мјери географијом, већ количином рада и пожртвовања...

Citiraj:
tako da... ako se niste poceli doskolovavati, pocnite... To je sve sto mogu reci.

Људи, па нисте ни почели, а већ дижете руке...Успјева само онај који се не предаје на првој препреци...Борите се, радите на себи, у томе вам нико не може сметати....

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 11 Apr 2007, 00:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2007, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
Činjenica jedna. Solo pjevači na akademiji imaju u prosjeku jedan čas mjesečno, kod gostujućih profesora. A solo pjevači na akademiji u BG imaju redovno časove i rad sa asistentom, koji je ovdje pojam.

Морам да одговорим на ово питање истини за вољу...

1) Управо сам малоприје преко телефона на ту тему разговарао са проф.Смиљанић и она ми је рекла да је радно мјесто асистента на соло-пјевању укинуто болоњском декларацијом.

2) пјевачи у Бг имају четири часа мјесечно са професором и још толико са корепетитором, исти је случај и у БЛ (с тим што студенти Бг академије немају тај луксуз да долазе неприпремљени на часове, већ буду избачени са часа ако не дођу са напамет спремљеним програмом (што је овдје "виша математика")

Citiraj:
Pitam se, čemu onda taj smjer ovdje, ako nije odrađen kako valja.

А како би требао тај смјер бити "одрађен"?

Ако ћемо истом мјером мјерити, онда би сутрадан било укинуто пола факултета у Бања Луци....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2007, 02:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uf!!!
Ti se začas naljuti! :)

Mogu ti priznati da si me uhvatio.

Ali evo:
Ovo sve sam govorila iz iskustva svoje prijateljice koja ovdje ne vidi pravu priliku da ozbiljno poradi na svom glasu(koja ima moćan glas) jer je glas, ipak, najsloženiji instrument i nije dovoljno samo vježbati kod kuće, jer može postojati mogućnost da se pogrešno radi na njemu što vodi do nepovratnog gubitka kvaliteta glasa.
A novi glas ne možeš kupiti ni u Artistu :wink:

Zato sam navela baš taj primjer, a za ostale ni ne znam.

Tako da i dalje ostajem pri pitanju čemu taj smjer ovdje. Ne mislim da ga teba zatvoriti, naprotiv, treba ostati, al ga i dotjerati.

A ego fazoni pucaju sve solo pjevače ovog svijeta, pa i naše :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2007, 03:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad sam pročitala novu Tikijevu temu i vidim da on priča puno o glasu, pa da ne ispadne da sam od njega pokupila pamet :wink:

Prošle godine sam pročitala knjigu Savremeni belkanto, pa me čika autor istripo za glas :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2007, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не љутим се, само ме јако растужује људска незахвалност... :cry:

А савремени белканто, то би књига чика Николе колико се сјећам,
шта те то истрипало у њој?
Узми од другарице методку пјевања Бруне Шпилер, одлична је књига...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2007, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
F.I. je napisao:

:wink:

Citiraj:
Cisto da znate da je banjalucka akademija jedan od najkorumpiranijih fakulteta u BiH i sire (izaslo u slovenackim novinama), pa sto se onda svi iscudjavamo sto je kvalitet nastave katastrofalan!!!

У ком смислу?
Нисам сигуран да ико на БЛ академији купује испите,
кад комисије ионако поклањају оцјене...

Квалитет наставе катастрофалан??? Дај неки примјер...

Гитару предаје проф.Зоран Крајишник један од најбољих професора у Европи
Клавир проф.Невена Поповић, најјачи проф. клавира у Бг
Фалуту проф. Лаура Леваи, можда понајбољи професор у Европи,
Кларинет проф. Срдић.....итд.....

Нисам никада чуо да се жале гитаристи, флаустисти, клавиристи, кларинетисти...али сам чуо пјеваче, нажалост, јако често да им штошта неодговара....
А од свих ових одсјека, декан на све манифестације и наступе увијек пошаље бар једног пјевача...зашто се онда не бне рецимо гитаристи или кларинетисти?....ја бих се запитао....

Проф.Смиљанић и проф.Савичић су имена свјетски призната у домену соло-пјевања, требам ли наводити имена која су досад изашла из њене класе, а харају европским оперским сценама, а проф. Савичић је првакиња београдске опере....мало ли је???...

Citiraj:
Super je to sto imamo vrhunske profesore jednom u mjesec dana, ali zaista, da li je to dovoljno???

Ја сам студирао и у Новом Саду и у Београду, као студент у двије најјаче класе у бившој Ју и за четири и по године сам имао укупно двадесетак часова. Мојој генерацији је то било довољно.
Академија је ипак у музици врхунска установа на коју студент долази максимално спреман, а професор само даје сугестије.

У Бг или у Нс нема ни теоретске шансе да се студент не појави на првом часу а да не зна читав програм напамет, да није преслушао бар три врхунска извођења свог програма и урадио све што је у његовој моћи. (Требам ли напомињати да смо знали вјежбати по 15 сати дневно?)

Citiraj:
Sa nasom diplomom se moze samo dupe obrisati, jer kad se uporede npr. dva solo-pjevaca, jedan iz BL a drugi recimo iz BG, ko ce imati vise sanse (da uzmemo u obzir da su po kvalitetu tu negdje)???

Да ли под "квалитет" мислиш на таленат или на финални производ?
Имаће више шансе онај ко се темељније спреми, а најбољи доказ је то да бања лука процентуално има највише успјешних соло-пјевача (Дуња Симић, Сњежана Савичић, Оља Дакић, Наташа Јовић...итд)

Citiraj:
1000 koncerata (BG) u toku akademije

Ау, сад га претјера...Био сам студент генерације у Бг и носилац фондације Олга Михаиловић, и асистент-демонстратор код проф.Михаиловић и једва да сам имао свега петнаест цјеловечерњих концерата у Бг....
Било би стварно пуно и да си написала и 50 умјесто 1000 :)

Citiraj:
ili 10 (BL)???

Ја лично знам за пар пјевача из бања луке који су од уласка на АУБЛ до данас имали барем 20 наступа (ако не и више), тако да поређење нема везе са стварном ситуацијом...

Citiraj:
Ko je ispraksaniji da stane i zapjeva u operi???

"Испраксанији" је онај ко за почетак научи напамет цијелу партитуру опере, драмски изради улогу, преслуша бар неколико извођења, све то донесе на час...итд...

Citiraj:
Odgovor je toliko ocigledan.

Свакако...успјех се не мјери географијом, већ количином рада и пожртвовања...

Citiraj:

Људи, па нисте ни почели, а већ дижете руке...Успјева само онај који се не предаје на првој препреци...Борите се, радите на себи, у томе вам нико не може сметати....

Ne osporavajuci nikome kvalitet i vrijednosti koje posjeduje , jer na to nemam pravo niti mogu pojedinim ljudima da nesto osporavam ne kontam onda u cemu je problem konkretno banjalucke akademije !
Ako je sve ovako kao sto si naveo ...
Sorry, ali ko koga onda koci ...

P.S. jedna studentica banjalucke AU na pitanje da li ti stvarno mislis da je banjalucka akademija na nivou pariske je odgovorila : "a zasto ne bi bila" ... :) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2007, 18:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne želim da komentarišem ko je i kako došao do diploma to nije moj problem, samo je navedeno da se o tome priča i mnogo dalje od BL.

Da, možda je i nekome 20 časova bilo dovoljno, ali tad nije svako ni mogao upisati akademiju, mislim da je upis na akademiju umjetnosti nekada bila privilegija.
Nekada se debelo spremalo za upis i vjerovatno se dosta i ulagalo u te studente. Stimulisalo.
Ali ne vrijedi se prepirati, da se treba na sebi raditi, treba se :) Ja radim, jer nemam priliku da baš često dobijam vrhunske savijete. :(
Biti na netu, kopati za neke master časove, radionice, upoznati što više ljudi, muzičara i eto ti još jednog fakulteta :)
Ali krvav je to posao, pa sretno onima koji se žele baviti umjetničkom muzikom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 02:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Ne želim da komentarišem ko je i kako došao do diploma to nije moj problem, samo je navedeno da se o tome priča i mnogo dalje od BL.

Искрено бих волио да слободно прозовеш по имену особу за коју сматраш да је "купила" диплому...

Ова сва прича о куповању испита ме подсјећа на онај виц са цигом који је на пијаци продавао дипломе машинског факултета,
па када се лик цјењкао са њим и рекао како има само 2300 умјесто 3000, циго рекао:

"Добро, ал' мораћу мало да те пропитам" :D

Citiraj:
Da, možda je i nekome 20 časova bilo dovoljno, ali tad nije svako ni mogao upisati akademiju, mislim da je upis na akademiju umjetnosti nekada bila privilegija.

Само ћу ти рећи да је те давне 1994 конкурисало око 70 људи за пар мјеста на клавирском одсјеку, али је ипшак међу пар сретника који су примљени ушло чак три кандидата из тадашње ратом захваћене РС.
(није нас пас имао за шта ујести, а камоли нека прича о семинарима и условима з арад)

Citiraj:
Nekada se debelo spremalo za upis i vjerovatno se dosta i ulagalo u te studente. Stimulisalo.

И даље се људи у озбиљним средњим школама дебело спремају за упис. Проблем дјеце из СМШ Владо Милошевић је у томе што мисле да већ сасвим довољно знају.

Citiraj:
Ali ne vrijedi se prepirati,
da se treba na sebi raditi, treba se :)

То је увијек крајњи фактор успјеха, и не само у музици...

Citiraj:
Ja radim, jer nemam priliku da baš često dobijam vrhunske savijete. :(

Зависи којом се врстом музике бавиш, сигуран сам да те ниједан од гостујућих професора не би одбио за преслушавање и пар савјета.

Citiraj:
Biti na netu, kopati za neke master časove, radionice, upoznati što više ljudi, muzičara i eto ti još jednog fakulteta :)

Слушај, то раде и људи и на Ројал колеџу, и на Чајковски кнзерваторију...то је дио рада сваког озбиљног музичара...истраживање....

Citiraj:
Ali krvav je to posao, pa sretno onima koji se žele baviti umjetničkom muzikom.

Ајд не претјеруј, крвав је месарски посао, музика је супер...

Једино што захваљујући "руководећем кадру" не остане ни пребијене за нас остале...ваља удомити дјецу...купити ново ауто...
па онда док опремиш викендицу, па кућу на мору...ееее....

То је мука права...а не ово наше.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 08:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Cemu ovo sve,Damaskine!?

Koga briga koliko ovo sve vrijedi i ko koliko vrijedi kad su svi nabrijani,svi su Lang Lang.

Znaju da ne znaju,pitali bi a kad im kazes imaju svoje(nepravilno) misljenje i ustvari samo zele potvrdu neceg cega nema(mozda talenta,ne znam).Djeca nisu kriva za to.Znaju oni svoja prava ali im niko nije rekao za obaveze.

Ranije je iz BL na akademije upisivano po 2,3, rijetko 4 ljudi.To je pravo stanje.

Kad vec sve najbolje znaju,neka rade sami.Jedno je mladost,drugo cisti bezobrazluk(i seljakluk).

Nije da nismo pokusali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 10:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hvala na lijepim savijetima...
Nadam se da ce nam sad svima biti bolje i lakse.
A neke stvari ipak samo lijepo stoje na papiru.
Ne radi se ovdje o nezahvalnosti, vec o mogucnostima (nemogucnostima).
Mogucnosti uvijek postoje, ali je pitanje ko se cime zadovoljava.
Ako je toliko sve super na AU, gdje su ti silni muzicari?
BG akdemija je izbacila Bog zna koliko svjetskih muzicara, izbacila je i gomilu muzicara koji se bave raznim varijantama popularne muzike, mislim da je odgovor u selekciji ljudi koji su upisivali tu akademiju.
Pitanje, da li BL treba AU?

Sva ova moja prica je tu samo radi zelje za napredovanjem, ne prepucavanjem, jer glupom pricom, sta je starije kokos il' jaje, necemo nigdje stici.

U svakom slucaju hvala na lijepim rijecima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Damaskin hvala na preporuci. Potrudiću se da je nađem i pročitam, naravno.

A Savremeni Belkanto je čika Nikole Cvejića. Ma ja sam i upozorena da ne shvatam sve zdravo za gotovo iz te knige, al jače od mene. On me je istripo ( :) ) sa pričom kako djeca koja su pjevala u dječijim horovima, gdje se djeca, prirodno, pokušavaju nadglasati najčešće poslije pate od gubitka glasa. Po njemu, sa pravilnim pjevanjem nikad nije prerano početi. A sad uzmi da ja po horovima pjevam već 13 godina, što dječijim, a posljednje 5 i po godina u Jedinstvu.
Ima tu još toga. Bavila bih se pjevanjem ozbiljnije, al samo onaj, kako on kaže, ko koristi meku ataku, pravilni oslonac glasa, pravilnu impostaciju, rezonatore glave, pored grudnih, itd. može očekivati dugu i uspješnu karijeru.

A ja, za sad, to ne znam, a nemam para da kod Herakovića dajem za jedan čas 25 KM (tako je bar bilo).
Eto.

Malo OT, al ne škodi.

@ Astor, ti mi nekako brzo mijenjaš mišljenje. Ne mislim ništa zlonamjerno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@prasica
Nadam se da se neces ljutiti ako ti predlozim nesto.
Kako Damaskin rece, na BLAU dolaze izmedju ostalog dva vrhunska profesora pjevanja, prof. RADMILA SMILJANIC i prof. SNJEZANA SAVICIC, ne bi ti bilo lose da se posavjetujes sa bilo kojom od njih, pa svaki put kad budu imale vremena za tebe kad su u BL, ti doleti i radi sa njima. Tako ces iz prve ruke cuti savjete koji ce ti koristiti. U medjuvremenu radi sama kao i studenti na istom odsjeku. To ne bi trebao biti problem, mislim...

Mozda neko misli drugacije, ne znam. Posavjetuj se jos sa nekim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 12:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne zelim da se prepucavam, ali samo da spomenem da sto se nastupa u BG tice... u srednjoj skoli Stankovic, ucenici odsjeka pjevanje imaju oko 100 koncerata godisnje + interni casovi + takmicenja. Istina ne izlaze svi na koncerte, ali kako god bilo dodje se na broj od najmanje 100 nastupa u toku godine.
Mislim, ako je uopste bitno spominjati... kako je tamo negdje...

Kako god...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Hvala na lijepim savijetima...
Nadam se da ce nam sad svima biti bolje i lakse.
A neke stvari ipak samo lijepo stoje na papiru.
Ne radi se ovdje o nezahvalnosti, vec o mogucnostima (nemogucnostima).
Mogucnosti uvijek postoje, ali je pitanje ko se cime zadovoljava.
Ako je toliko sve super na AU, gdje su ti silni muzicari?
BG akdemija je izbacila Bog zna koliko svjetskih muzicara, izbacila je i gomilu muzicara koji se bave raznim varijantama popularne muzike, mislim da je odgovor u selekciji ljudi koji su upisivali tu akademiju.
Pitanje, da li BL treba AU?

Sva ova moja prica je tu samo radi zelje za napredovanjem, ne prepucavanjem, jer glupom pricom, sta je starije kokos il' jaje, necemo nigdje stici.

U svakom slucaju hvala na lijepim rijecima!

Ja sad vec stvarno ne kontam sta tomasd i damaskin zele da kazu ?
Hocete da kazete da je problem u studentima ? Ha ha ,mozda sam vas pogresno shvatio ali tako mi djeluju vase rijeci ... samo mi nekako to smijesno ...

A kao sto si rekla postavlja se pitanje da li BL treba akademija ?
Moje misljenje je da treba ali i da se ona druga u I.S. treba ukinuti , ili obrnuto ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tomasd je napisao:
Cemu ovo sve,Damaskine!?

Koga briga koliko ovo sve vrijedi i ko koliko vrijedi kad su svi nabrijani,svi su Lang Lang.

Znaju da ne znaju,pitali bi a kad im kazes imaju svoje(nepravilno) misljenje i ustvari samo zele potvrdu neceg cega nema(mozda talenta,ne znam).Djeca nisu kriva za to.Znaju oni svoja prava ali im niko nije rekao za obaveze.

Ranije je iz BL na akademije upisivano po 2,3, rijetko 4 ljudi.To je pravo stanje.

Kad vec sve najbolje znaju,neka rade sami.Jedno je mladost,drugo cisti bezobrazluk(i seljakluk).

Nije da nismo pokusali...

:-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2007, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Lično mislim da ni profesori ni studenti nisu cvjećke!
Ne može nikad biti kriva samo jedna strana!

Da profesore mrzi raditi za malu platu - mrzi!
Da su studenti beteri - jesu!
Da ni jedni ni drugi ne vide cilj u ovoj državi - ne vide!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]