banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Temple_of_the_king je napisao:
da.dobro.to zavisi sta se smatra pod rok.meni novi talas nije rok.to je to! :D

Ja ne volim tu muziku sta god da to bilo, ali hol je nekad jedina opcija, zato i odem nekad tamo.

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 12:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
All 2 Human je napisao:
da ti ne nabrajam dalje ako si vec prerastao metal i dosao na Bad Brains 8)).

Ovo zvuci potcjenjivacki prema Brainsima. Ima i drugih bandova - Germs, Jerry's Kids, Verbal Abuse, Gang Green, Big Boys...sta mislis koga Slayer obradjuju na Undisputed Attitude? :)

E, a sta je za vas (sto ga ne volite) "novi talas"? Elektricni orgazam i Idoli, hehe?

Poslednji put menjao HR dana 30 Okt 2006, 15:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
mogu ti ja prodati i drugi Enjoy Sarma, ako hoces

Ne bih bas. Jedino ako ima vinilno izdanje. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ja bih volio preslusati albume Lune i La Strade. Krivo mi je sto nikada nisam cuo nesto odatle ( a mozda i jesam :fadein: ) a chuo sam da je mnogo dobro... Puno sam citao o tome, ali dzaba mi kad nista nisam cuo... E, sad ide ona kultna : ako ima ko ljubazan da mi to prebaci... :lol:

Sto se tice Draconica, i meni se svidjaju. Jest da znam samo Exordium, ali cuo sam da je vecina pjesma takva... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
HR je napisao:
Ovo zvuci potcjenjivacki prema Brainsima.

Ma neeee, nego se ti potcenjivacki postavljas prema metalu, koji ne mora nuzno da se preraste :D

@ Pero - Draconic danas i Draconic o kojem ti govoris, prakticno nije isti bend. Prvi album je prog black metal ala Arcturus/Kovenant i sl, a ovaj novi ce biti Soilwork/In Flames/Meshuggah/Scar Symmetry orjentisan. Zvuci 1000% bolje i zrelije, ako mi verujes 8)

@ Temple - (sad cemo se posvadjati, osecam :D) - Meni je malo glupo sto mladja ekipa u BL, recimo oni najmladji u Hallu, sve sto znaju od muzike, nastalo je decenijama pre nego sto su se oni rodili. Lepo je to, jeste tad svirana kvalitetna muzika, ali kao da ste u vremenu zarobljeni. Ne mogu nikako shvatiti ozbiljno nekoga ko ima 14 godina a kaze da mu su mu Doorsi omiljen bend... pa ta muzika nije pravljena za decu iz osnovne skole! Pa dalje, Azra, Rolling Stones i sl. To su nam roditelji slusali, pored toliko toga sto se snimalo 80ih, 90ih i danas, slusati samo muziku koja je izlazila na plocama... ne znam. Udjes u Hall i imas osecaj da si u 1994. ratnoj, a ne 12 godina kasnije.

Ovo napisah pretpostavljajuci da si mislila da treba da se pusta tamo stari rock. Ako nisi, promasio sam kome to pisem, ali na isto se svodi :D

p.s. I u pakao vise sa Sweet Child Of Mine ili Enter Sandman! :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 18:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
Ma neeee, nego se ti potcenjivacki postavljas prema metalu, koji ne mora nuzno da se preraste

Ni ja ne potcjenjujem metal. Kao sto rekoh, to je samo faza, nikad iskreno. Metalac,skin i rejver. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
All 2 Human je napisao:

@ Temple - (sad cemo se posvadjati, osecam :D) - Meni je malo glupo sto mladja ekipa u BL, recimo oni najmladji u Hallu, sve sto znaju od muzike, nastalo je decenijama pre nego sto su se oni rodili. Lepo je to, jeste tad svirana kvalitetna muzika, ali kao da ste u vremenu zarobljeni. Ne mogu nikako shvatiti ozbiljno nekoga ko ima 14 godina a kaze da mu su mu Doorsi omiljen bend... pa ta muzika nije pravljena za decu iz osnovne skole! Pa dalje, Azra, Rolling Stones i sl. To su nam roditelji slusali, pored toliko toga sto se snimalo 80ih, 90ih i danas, slusati samo muziku koja je izlazila na plocama... ne znam. Udjes u Hall i imas osecaj da si u 1994. ratnoj, a ne 12 godina kasnije.
[/quote]

po tebi cova u kom periodu zivis samo tu muziku slusas....kakve veze ima ko sta slusa i koliko je staro sta...il kad je sta nastalo.....to nema nikakve veze sa zivotom...svako slusa ono sta mu se svidja.....ccc kakvi komentari u pm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
P.S. poje*ao mi se quote ne da mi se popravljati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
@all2human...ne brini se ti ,svjesna sam ja svoje starosti! :lol:
no ozbiljno,ne kazem ja da se treba pustati stari rok,jer tamo zalaze stotine ljudi koji u biti slusaju razlicitu muziku(u redu je da se miksa),samo mi je zasmetalo sto je neko rekao da se tamo pusta rokenrol :D ,a njega se nesto i nije culo... :wink:
p.s.odsad mrzim sweet child o' mine,masku i jos neke pjesme :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
@monumet
mogli smo se i mi ovako prepucavati, kao ovi iza....
ko nam je kriv...

enjoy sarma... haha...dobro ime... originalno, mada nije ko Zaklana Celjad ali dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 19:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
E ovako moram malo da stanem na stranu Temple_of_the_king-ice :lol: ,zato sto je u pravu u nekim stvarima.
Prvo da se zna da grupa koja se najcesce pusta u holu je 357,i pusta se 2 puta Idem na selo,i Cigane jednom :cry: ,prvo ne omalozavam 357,bio sam na njihovom koncertu u Slatini,i nisu losi,ali da to bude najpopularniji bend to je smijesno.E da i u zadnje vrijeme se pustaju i Kise Jesenje,sto je dno dna,samo cekam kada ce ceca zapjevati u holu.Naziv tog izlaska se zove rock vece,a sada zadnjeg petka sam isao ranije kuci oko pola 2,i zamislite da nijednu pijesmu deep purple-a nisu pustili,dj-a sam molio da pusti still of the night od ws, lik kaze da nema cd whitesnake,dalje rainbow kad bi pustio,pa to bi bilo cudo,isto i za aerosmith.Dalje ni pink floyd ne pusta,dalje diov glas nisam cuo nikako u holu,tako da bih ubacio i Dio bend i naravno Black Sabbath,e da ali bitno je da mozes cuti gunse po 50 put,i da mozes cuti nirvanu.Okey nema veze nek pusta sve pravce,ali barem kada dodje vrijeme za rock pa jebemu neka pusti rock,a ne da pusti neki rock koji se slusa i subotom u holu.E da a sto se tice repertoara pijesama,citiracu jednu poznanicu"dobro je da raspored mijenjaju",pa pijesma poison i sl.su dosadile i Bogu i narodu.Dalje slusam rock,ali smatram da trebaju ubaciti i malo heavy metala,Maiden da pusti recimo Futureals ili Rainmaker,ili Out of silent planet,a ne uvijek Aces High ili Trooper,od Metalike Enter Sandman je malo dosadio,mogli bi promijeniti,ja bih stavio Memory Remains.Mozda jedna pijesma od Blind Guardina ne bi skodila,od Judasa painkiller ne smije izostati,i jos neke stvari.Valjda nije predugacak post,ali moje divljenje prema dj-u me je navelo da ga napisem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@monstrum
Sto se tice metal revolucije,smijesno je i pricati o tome,a i sto se mene tice ne daj Boze,daj prvo da se izvrsi hard rock revolucija,pa tek onda razmisljaj o metal revoluciji.
@All 2 human
Po tvom misljenju sta bi se trebalo sada slusati od rock-a u music hallu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 19:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rock vece ne znaci Rock vece 70ih i 80ih. To da nema danasnjeg (dobrog) rocka, to je cista glupost. Druga je stvar sto DJ nema pojma o toj muzici, a radi tamo. Nego je mnogima najlakse ovde nabaviti Gunse nego nesto sto je danas objavljeno, a sa slusanjem praistorijskih bendova iskljucivo necemo mi u EU nikad :D

Ne znam koliko ko od ovde prisutnih obraca paznju na to da danas drugi neki bendovi pune stadione i koncertne hale u svetu, a takva muzika se nikad ne pusta ovde... Within Temptation sviraju pred prepunim stadionima... Nightwish je najprodavaniji bend u Evropi za 2004., Lordi su pobedili na evrovizji, Darkness je uzdrmao Englesku i ostatak Evrope... ... takva muzika nikad nije dosla kod nas kako treba, a kako se cini, to ce isti ovaj DJ u Hallu pustati ali tek za 30 godina :D

Ima tu tona dobre muzike, samo kad bi se neko malo vise potrudio da potrazi. Meni iskreno apsolutno ne znaci nista slusati tamo nekakav Smoke on the Water koji i moja baba prakticno zna napamet. Ili onaj prokleti Hotel California... Treba znati sta je vredno u muzici, ali ne i ostati zarobljen u 70im i 80im, kao da danas nista drugo ni ne postoji.

Neka slusa ko sta voli, nemam problema sa tim, vec smatram da ne valja ono sto se tamo radi sa pustanjem samo stare muzike... Repertoar kao da smo u SFRJ u zlatnom komunizmu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 20:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nisam rekao da pustaju Smoke on the water ili sl.hitove,ali cek jesu li ti bendovi umrli,mislim na Purple ili Ws ili...Ne bih imao nista protiv da pusti Rapture of the Deep ili Bananas, ili recimo da pusti Restless Heart iz 97 od WS.Istina je da ima jako dobrih bendova danas,kako stranih tako i domacih i ok nek ih pustaju,ako vrede svi ce ih podrzati,evo primjer cold play danas je najpopularniji bend u engleskoj i sl.Ali ok neka iskljuci stari rock strani,ali koji kurac pusta onda novi val i sl.sranja.Ili Maiden samo najkomercijalnije stvari a sta je sa novim albumom(ne mislim na Dance of Death),isto i za Metallicu...
A najsmijesnije sto je taj DJ dobijao cd-ove od ljudi koji idu tamo,pa zar mi koji izlazimo u hol trebamo njima da sakupljamo materijal i sl.Po meni ako je DJ vec DJ na rock veceri,pa nek se barem razume u muziku koju pusta!
Sto se tice EU,razmisli da li je zaista dobro da odemo tamo??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 21:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Whitesnake je napisao:
Nisam rekao da pustaju Smoke on the water ili sl.hitove,ali cek jesu li ti bendovi umrli,mislim na Purple ili Ws ili...

Ma nisu umrli, vec se uvek jedna-dve pesme od pomenutih vrte vekovima... Kao da nemaju boljih pesama... gde je kakva Wings of the Storm od WS da se nekad pusti? Gde je Nightrain od Gunsa? Children of the Damned/Heaven Can Wait itd itd itd od Maidena... dosta mi je vise tih preforsiranih pesama, bendovi imaju po 10-20 albuma, a ovuda samo 1,2 pesme se vecno pustaju...

EU... ja bih pre u EU nego u novi rat koji je kad tad izvestan. U stvari, ja bih samo pasos kojim mogu da putujem po Evropi bez viza, ali to je neka deseta tema :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
• svaki dan 24000 ljudi umre od gladi;
• svaki dan više od 100 milijuna djece nemaju pristup obrazovanju;
• svaki dan 1,1 milijarda ljudi pije onečišćenu i zagađenu vodu;
• svaki dan 8200 ljudi umre od AIDS-a.
• svaki dan 50000 ljudi umre od bolesti uzrokovanih siromaštvom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 23:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@milioner
Nema razloga za raspravu, svako ima pravo na svoje misljenje, kad se to shavti onda nema svadje! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 01:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
Whitesnake je napisao:
Nisam rekao da pustaju Smoke on the water ili sl.hitove,ali cek jesu li ti bendovi umrli,mislim na Purple ili Ws ili...

Ma nisu umrli, vec se uvek jedna-dve pesme od pomenutih vrte vekovima... Kao da nemaju boljih pesama... gde je kakva Wings of the Storm od WS da se nekad pusti? Gde je Nightrain od Gunsa? Children of the Damned/Heaven Can Wait itd itd itd od Maidena... dosta mi je vise tih preforsiranih pesama, bendovi imaju po 10-20 albuma, a ovuda samo 1,2 pesme se vecno pustaju...

EU... ja bih pre u EU nego u novi rat koji je kad tad izvestan. U stvari, ja bih samo pasos kojim mogu da putujem po Evropi bez viza, ali to je neka deseta tema :angel:

Pa u pravu si sto se toga tice,mislim i ja realno da hitovi nisu najbolje pijesme,jer bendovi biraju sta ce biti hitovi,jer ono sto odaberu u repertoar kada je svjetska turneja i promocija novog albuma,to i ispadne hit.Meni je recimo od WS najbolja pijesma Sailing ships,od Purple-a mi je prejaka pijesma Knockin' at your backdoor,a pola ljudi nije culo za nju,jer nije hit,dalje kada vec spomenu Gunse Rocket Queen najaca,pogotovo zadnji dio...Medjutim kada bi se pustale pijesme koje su neisforsirane i koje su,pa recimo nazovi "nepoznate" mislim da opet ne bi bilo dobro,jer ima ljudi koji ne znaju o svakoj grupi sve pijesme,nego od samo 4-5 grupa,medjutim ima i dosta ljudi danas u holu koji su gotovo nabubali tekst napamet od pijesama koje ce biti u holu,a generalno ne slusaju skoro nijednu grupu onako dubinski,pa bi se oni izbili nevidjeno :lol: :lol: :lol: ,valjda i to docekam.
Btw,koliko je repertoar postao smijesan evo napisacu ti neke pijesme koje ce uvijek biti od stranih grupa:
1.Bon Jovi-Runaway
2.Billy Idol-Rebel Yell
3.Metallica-Enter Sandman
4.Metallica-Master
5.Iron Maiden-Aces High/Trooper
6.Judas Priest-Painkiller
7.Guns'n'Roses-Sweet child o mine
8.Guns'n'Roses-You could be mine
9.Guns'n'Roses-Welcome to the jungle
10.Alice Cooper-Poison
11.Whitesnake-Here I go again(i to je krenuo pustati kada sam mu ja krenuo srati da mora pustati malo i WS-a)
12.Deep Purple-Hush
13.Deep Purple-Smoke on the water
14.AC/DC-Thunderstruck
15.AC/DC-You Shook me all night long
16.System of a Down-Aerials
...
mogu do sutra,a ovo je smijesno kako kada budem otisao i za pola godine bice isti repertoar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Pa sve iste pjesme kao kad sam ja izlazila tamo, a to je bilo podavno :-?

All 2 Human je napisao:
p.s. I u pakao vise sa Sweet Child Of Mine ili Enter Sandman! :evil:

Definitivno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2006, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Moram da se slozim sa A2H, od toliko dobre nove muzike ljudi slusaju samo starudiju, nemam nista protiv, volim i ja stare metal bendove, tacnije obozavam, ali ja stalno nabavljam nesto novo, a ljudi u ovom gradu kao da to ne zele, ne znam zasto je to tako, poslusaju Maidene, Metaliku, Panteru, Sepulturu, Slayer i tu stanu, kao da nema vise nista na planeti!
Da se slusa vise muzike onaj DJ u holu bi morao da pusti nesto drugo. Evo ja bih prvi narezao CD sa pjesmama Metal-Core i Modern Metal bendova koje su preenergicne i odlicne za skaknje i mlacenje glavom, pa nek' pusti, kad bi ga nagovorio i rekao mu da to ljudi zele da cuju pustio bi on to, samo sto mislim da ljudi koji budu tu nece znati sta izlazi iz zvucnika i tako ce to da propadne, u tome je stvar!

Ovde sam naveo primjer sa Metal-Core i Modern Metal bendovima, ne bitan je pravac muzike, isto bi se desilo da se nareze bilo sta drugo sto nije gore navedeno!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]