banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: BL rock open air
PostPoslato: 07 Dec 2009, 18:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
Konacno se u nasem gradu pocelo nesto desavati. Imamo Demo fest, Neofest, Ex-Yu Rocks, pa sad i BL rock open air. Poceli su nam dolaziti bendovi poput: UK Subs, Lenny Kravitz, Uriah Heep, Kosheen, ADF, Simple Minds... Sada najavljuju da ce 2010 na BL rock open air-u doci: MM Classic Whitesnake i Genesis kao i jos neki bendovi. Jedva cekam!!! :)

Vrh

Tema posta: Re: BL rock open air
PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Porist je napisao:
Konacno se u nasem gradu pocelo nesto desavati. Imamo Demo fest, Neofest, Ex-Yu Rocks, pa sad i BL rock open air. Poceli su nam dolaziti bendovi poput: UK Subs, Lenny Kravitz, Uriah Heep, Kosheen, ADF, Simple Minds... Sada najavljuju da ce 2010 na BL rock open air-u doci: MM Classic Whitesnake i Genesis kao i jos neki bendovi. Jedva cekam!!! :)

Meni ipak nije jasno zasto dovoditi ovakve bendove. Mislim hajd da je pravi Whitesnake u pitanju, ali ko je zapravo slusao ili slusa Micky Moodyja i njegov projekat??
Jedino se nadam da ce popuniti ostale ucesnike nekim boljim imenima.
A Genesis je dobar bend, ali opet, pitanje je koliko ljudi odavde ih zapravo slusa.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Porist je napisao:

Meni ipak nije jasno zasto dovoditi ovakve bendove. Mislim hajd da je pravi Whitesnake u pitanju, ali ko je zapravo slusao ili slusa Micky Moodyja i njegov projekat??
Jedino se nadam da ce popuniti ostale ucesnike nekim boljim imenima.
A Genesis je dobar bend, ali opet, pitanje je koliko ljudi odavde ih zapravo slusa.

Korijeni WHITESNAKE

(prevod intervjuja koji je sa Stefan Berggrenom vodila Nadja Notzke)

Whitesnake je jedna od najjpopularnijih rock grupa svih vremena. Iako hard-rock grupa, njihovi hitovi su plijenili i ljubitelje drugih muzičkih pravaca. Sa pjesmama „Is it Love“, „Here I go again“ ili „Slide it in“ bivši pjevač Dee Purple, David Coverdale je sa grupom oduševljavao širi auditorijum publike. Prije nekoliko godina dolazi do raspada benda i presonalnih problema koji ih prate do danas.

M3 classic WHITESNAKE, kojeg su pored ostalih muzičara činili članovi od samog osnivanja i stvaranja prepoznatljivog zvuka, Micky Moody, Bernie Marsden i Neil Murray, nastavlja uspješno sa radom. Njihovim postojanjem i nastupima, pjesme WHITESNAKE kojima su oni i autori, osvježene novom pjevačkom zvijezdom i poletnošću i dalje su u vrhu interesovanja ljubitelja rock i hard-rock muzike. Stefan Berggren svojom interpretacijom donosi novu karizmu u pjesme i one doživljavaju svoj preporod.

Na nedavnom gostovanju u Ghota u Njemačkoj, vodjen je razgovor sa Stefan Berggrenom.

Već dugo godina ste sa grupom classic WHITESNAKE na turnejama i raznim nastupima širom svijeta.....
Nastupi i sama svirka sa Whitesnake čini me sretnim i ludo se provodimo dajući novi život pjesmama Whitesnake od samog početka pa do danas. Svi smo dobro pripremljeni i djelujemo puni entuzijazma i pozitivne energije.

Da li ste očekivali poziv kada je nastajao M3 classic Whitesnake? Paralelno je David Coverdale pokušavao ponovo okupiti WHITESNAKE, gdje su mu bivše kolege i začetnici Whitesnake jasno dali do znanja, da sa njim više ne žele saradjivati.

Ono kako sam ja shvatao tadašnju situaciju u kojoj je došlo do nerazumijevanja izmedju tadašnjeg frontmena i drugih članova postave, moralo se krenuti na dvije strane u kojoj su onu jaču činili trojka, nosioci grupe WHITESNAKE u odnosu na Coverdalea. Ono što je dodatna prednost ove postave u kojoj sam ja i danas, trojka koja se provlači kroz postojanje Whitesnake, dolazi iz istog područja u blizini Londona, koji razmišljaju na isti način, ponašaju se sličino, srodni su kao jedan i otuda maksimalno medjusobno razumijevanje. Sa svima njima sam saradjivao i ranije i bilo je logično da postanem dio Classic Whitesnake.

Ironija je da David Coverdale, do današnjih dana nije uspio napraviti niti jedan veliki svjetski hit?
Da, razlazom sa Marsdenom koji je napravio tvorac najvećeg hita grupe u Americi „Here I Go Again“ i Micky Moodya, svi njegovi pokušaji stvaranja velikog hita bivaju neuspješni.

Da se vratimo na M3 Classic Whitesnake. Moody, Murray i Marsden bili su članovi Whitesnake od 70-ih pa sve do 80-ih godina, kada oni napuštaju bend. Vi ste tada nastupali za Bad Company. Nekako su se sva trojica, vjerovatno dajući pečat i impuls Whitesnake, uvijek vraćali korijenima. Prvo su imalli grupu Company of Snake, i sada M3 Whitesnake. Šta je to posebno što čini Whitesnake?

Ja mislim da je osnovi razlog fantastične pjesme. Ne smijemo ni sami sebi lagati, to je i najbolji način doći do zarade. Ljudi dolaze na koncerte da čuju pjesme Whitesnake koje je upravo ova trojka komponovala. Žele da čuju pravu formu pjesme ljudi koji su ih stvarali. To je najbolji način da čuju pravi original pjesme, sve ostale kombinacije su izgubile osjećaj i dušu originalnosti.

Na turneji svjetskih grupa, kao što je nekada grupa Queen sa Paul Rodgersom, svirala povratničku turneju, znam da su ljudi pričali, Queen bez Fraddie Mercurya nije Queen. Kako to izgleda kod Whitesnake? Da li je Whitesnake bez David Coverdala ili David Coverdale bez originalne postave još uvijek Whitesnake?

Moje lično mišljenje je, jer nema pravo da iznosim mišljenja drugih članova benda, da David Coverdale nema pravo da prisvaja jedini ime Whitesnake, jer pored njega nema niti jednog člana od nastanka benda. Više prava na korištenje imena ima trojka koja je privh 10-albuma komponovala i koja je najveće hitove Whitesneka izbacila na površinu. Ova postava je jedina koja čini Whitesnake pravima. To je vrlo teško pitanje, na koje je teško dati pravi odgovor. Korištenje imena Whitesnake, po meni, raspadom prvobitne postave, trebalo je ostati van snage, kada se već koristi, ova postava ima veće pravo na ime nego pojedinac.

Činjenica je da „himne“ grupe Whitesnake „Is it Love“ ili „Hare I Go Againe“, kao i mnog druge, su djelo Marsdena i Moodya i da nastankom i aktivnošću grupe Classic Whitesnake, pjesme traju i žive svoj život dalje.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mislim da se isplati ovo pogledati.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ja sam prosle godine kukao sto Uriah Heep a ne Whitesnake,
tako da sad moram i ja da podrzavam ideju :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma mogu oni srati o Coverdaleu koliko hoce ali on je uvijek bio nosilac Whitesnake-a.
I ne znam zasto seru o autorstvu pjesama kada skoro da ne postoji pjesma Whitesnake-a u cijem pisanju nije ucestvovao Coverdale.
Ali da vrijedi pogledati, vrijedi. Ali posto sam gledao Whitesnake na Tasmajdanu prije nekoliko godina ne ocekujem nesto mnogo od ovog MM Classic Whitesnake-a.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Mislim da je ok potez dovesti takav i slicne bendove, sto da ne...a uvijek ima onih kojima nije po volji, ne mozemo svi biti zadovoljni 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stani, stani...nisam razumio...jel to oni dovode nekakav Whitesnake bez Coverdalea???
Kakvo je to sranje, pa Whitesnake je upravo prepoznatljiv po njegovoj boji glasa?
Pa onda isto im dodje i da dovedu federalno Zabranjeno pusenje, takvu svirku mozemo napraviti i mi sa foruma. Bljak.

Jos samo nek dovedu Genesis bez Phila Collinsa i to ce biti pun pogodak :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Da, da........Nema Coverdale-a.......
To je meni kao neki Whitesnake tribute bend al dobro, sta ces sad

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci opet neki tezgarosi...glup sam i ja kad sam mogao da se ponadam...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Znaci opet neki tezgarosi...glup sam i ja kad sam mogao da se ponadam...

Ipak cemo opet pljuvati...jeeeee! :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 00:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 13:36
Ja cu ici na Ritam Nereda sviraju i oni.Samo ne znam koliko je upad, rece mi drugar kao da se karta moze uzimati na rate?Jebote koliko je onda karta? 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Preko 50 KM sigurno :) :)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci idem prvo trazit zirante :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

De se malo informisite prvo.
http://www.blrockopen.com/?_link=moduli ... _lang=srp_
http://www.blrockopen.com/?_link=moduli ... _lang=srp_
@Jamesdin - Nisu to tezgarosi, vec originalni clanovi Whitesnake-a koji su bili clanovi na prvih nekoliko albuma, cak na prvih 8 mislim. Ucestvovali su u pisanju nekih od najboljih pjesama Whitesnake-a, pise gore u ovom intervjuu koji je postavio Porist.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 02:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Jamesdin - Nisu to tezgarosi, vec originalni clanovi Whitesnake-a koji su bili clanovi na prvih nekoliko albuma, cak na prvih 8 mislim. Ucestvovali su u pisanju nekih od najboljih pjesama Whitesnake-a, pise gore u ovom intervjuu koji je postavio Porist.

Dzaba buraz, ja sam seljacina koja smatra Whitesnake prodisao tek kada se oslobodio ekipe koja je u kontu "da je stimovanje gitare komercijala",
i kada se oslobodio upravo tih likova okupljajuci sadasnju postavu negdje prije albuma "1987" > Whitesnake = Coverdale.

Upravo sad pogledah da zaista i Genesis dolazi bez Philla Collinsa...samo jos da dovedu Stonese bez Jaggera i Richardsa i to je to. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 11:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Fint Mehanika je napisao:
Ja cu ici na Ritam Nereda sviraju i oni.Samo ne znam koliko je upad, rece mi drugar kao da se karta moze uzimati na rate?Jebote koliko je onda karta? 8)

Ja sam vec porucio dvodnevnu kartu, moze se poruciti preko njihovog sajta po cijeni od 25 KM

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:

Dzaba buraz, ja sam seljacina koja smatra Whitesnake prodisao tek kada se oslobodio ekipe koja je u kontu "da je stimovanje gitare komercijala",
i kada se oslobodio upravo tih likova okupljajuci sadasnju postavu negdje prije albuma "1987" > Whitesnake = Coverdale.

Upravo sad pogledah da zaista i Genesis dolazi bez Philla Collinsa...samo jos da dovedu Stonese bez Jaggera i Richardsa i to je to. :lol:

Hehe, apsolutno, i za mene je Coverdale = Whitesnake.
Da, izgleda da dovode Genesis sa Ray Wilsonom. Ma bezveze, ne znam samo kako misle da privuku ljude na festival, to sigurno nece postici ovakvim bendovima i izvodjacima. Treba jedno svjetsko ime, jedan komercijalan bend. Znam da je bilo glasanje na ovom sajtu prosle godine - koga biste voljeli da vidite slijedece godine na open air-u? I znam da su opasno prednjacili Judas Priest, pa onda Deep Purple pa Black Sabbath. A od ta tri imena ja licno ne bih zelio gledati ni jedne. A nakon njih po broju glasova dolaze Whitesnake, a sa sramotno malim brojem glasova su Santana i Bryan Adams, koje bih ja volio pogledati vise nego Judas, Sabbath i Purple zajedno. Ali sta ces, vidi se opredjeljenje rok populacije ovih prostora u tom glasanju.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
A ne znam ni koja je poenta tog glasanja kad nece ni dovesti bend koji velika vecina publike hoce da vidi? :) Stvarno sam mislio da ce biti nesto od ROA ali izgleda da sam se zajebao.. Da je Coverdale dosao to bi bilo zlo, ali ovako..

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
A ne znam ni koja je poenta tog glasanja kad nece ni dovesti bend koji velika vecina publike hoce da vidi? :) Stvarno sam mislio da ce biti nesto od ROA ali izgleda da sam se zajebao.. Da je Coverdale dosao to bi bilo zlo, ali ovako..

Pa dobro, festival ce trajati 3 dana, ima vremena za headlinere.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]