banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 03:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Prvi Aplauz 2008
PostPoslato: 26 Jun 2008, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
"Koncertna poslovnica", "Monolith vision" i Kulturni centar "Banski Dvor" Banjaluka i ove godine organizuju festival Prvi Aplauz.

Citiraj:
„Prvi aplauz“ je svoju priču počeo 70-ih godina prošlog vijeka. Na njemu su prve muzičke korake napravili Željko Samardžić, Hari Varešanović (Hari Mata Hari), Jasna Gospić, Mahir Paloš, Emir Bašić, Alma Ekmečić, Goran Kovačević (Teška industrija), Goran Gerin i mnogi drugi. "Prvi aplauz" je, u muzičkim krugovima, bio sinonim za Banjaluku.

Obnovljeni Omladinski muzički festival „Prvi aplauz“ već je na scenu iz anonimnosti izvukao par mladih imena koja će se svojim kvalitetom nametuti, a svojim daljnjim radom i zadržati na estradnom nebu ove, a najvjerovatnije i ostalih država u okruženju.

„Prvi aplauz“ je jedna od rijetkih manifestacija u Bosni i Hercegovini koja okuplja mlade umjetnike i izvođače iz cijele države. Na prošlogodišnjem Festivalu, u dvije festivalske večeri uzvedene su 34 kompozicije, a nastupilo je pedesetak mladih ljudi iz Trebinja, Livna, Vareša, Rudog, Mrkonjić Grada, Prijedora, Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Gradiške, Laktaša, Sanskog Mosta, Travnika, Prnjavora, Kneževa i Banjaluke. nastupilo je 30 učesnika iz 14 gradova Bosne i Hercegovine.

Autorski karakter festivala podrazumijeva nove kompozicije koje su pisane namjenski za "Prvi aplauz". Ovo je prilika i mladim i talentovanim kompozitorima da se promovišu, usavršavaju i budu izloženi kritici publike.

Takmičarske večeri su 03. i 04. jula, a sve se naravno održava na Kastelu!

Ako imate svoje favorite možete i da glasate za njih putem poziva u mreži fiksne telefonije ili SMS porukama...

Više detalja na oficijelnom sajtu festivala!

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Prvi Aplauz 2008
PostPoslato: 27 Jun 2008, 12:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
oceL bit hardkora?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
jasta ce. rok armija rulz :)))
sajt je lijep za oko ali ... trebali bi pokrasti par fazona sa demofest.org
imate brojeve telefona, glasajte. a to sto nisam cuo ni jednu pjesmu? znaci, ko ima vecu familiju / raju ....

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pjesme (tj. segmenti istih) se vrte svako malo na RTRS-u!
A glasaće se i u toku festivalskih večeri, tako da... ima smisla.

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
NiZ je napisao:
jasta ce. rok armija rulz :)))
sajt je lijep za oko ali ... trebali bi pokrasti par fazona sa demofest.org
imate brojeve telefona, glasajte. a to sto nisam cuo ni jednu pjesmu? znaci, ko ima vecu familiju / raju ....

upravo to :)
ko ima vecu raju pobjedjuje bar sto se tice nagrade publike (prosle godine dobili momci i cure kojih je bilo 5 na sceni:) sto znaci najvise ljudi :) ) a sto se tice zirija neke druge stvari su u pitanju u koje ne zelim da ulazim. Ja sam prosle godine ucestvovao kao autor na tom festivalu i to je to hvala lijepo :)
malo mi sve to nema smisla, al na spostvenim greskama se najbolje uci . . .
jedino da mi masno plate :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 19:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 17:44
Ako imate svoje favorite možete i da glasate za njih putem poziva u mreži fiksne telefonije ili SMS porukama...
glasam za stoju

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pjesme (tj. segmenti istih) se vrte svako malo na RTRS-u!
A glasaće se i u toku festivalskih večeri, tako da... ima smisla.
e nije bas tako. nemaju svi zainteresovani rtrs (recimo, ja), neki ga ne gledaju (pola ljudi koje poznajem) a i ne zanima me sve. nista licno astor, tiki ... ali po mom neskromnom misljenju, pjesme na dosadasnjim festivalima su toliko sablonizirane da je odmor kad cujes neki zanimljiv prelaz. prica nije "ja sam roker, to je po difoltu bezze". cak ima i dobrih vokala i dobrih kompozicija ali rijetko zanimljivih i ultra rijetko inovativnih (da li ih je i bilo?). mozda ove godine ne bude tako i uistinu bih volio kad bih imao mogucnost da, kao za demofest, odvojim dva sata i poslusam nesto.
P.S. najgore mi je kad mama obuce klinku od deset godina u minic i plati joj pjesmu koja prica o vrelim usnama iz trece klupe :roll: :oops:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da dodam: glasanje mi je potpuno nebitno. samo me zanima kako su neke stvari uradjene.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2008, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ne znam zašto se po skoro svim pitanjima u ovom gradu zauzima negativan stav?!?

Daleko od toga da NiZ nije u pravu kada kaže da su današnje festivalske pjesme u najvećem broju slučajeva šabloni CASIO produkcije, ali... većina festivala je otvorenog tipa! Dakle, dohvatite se vaših instrumenata i napravite nešto što po vama nije šablon, što vrijedi... i ponudite to publici! Niko ti ne traži nikakve pare, niko ti ne postavlja nikakve nebulozne uslove (bar su moja iskustva takva) - napravi dobru pjesmu i učestvuj!

E sad... to što na većini Festivala pobjeđuju raznorazne šeme i kombinacije - druga je priča! To u startu znaš, ne očekuješ previše, furaš svoju furku i kuliraš! Na kraju krajeva, niko nije rekao da će se pjesma za koju je žiri dao najviše bodova najviše puta da se zavrti na radio stanicama!

U svakom slučaju, bolje da se zezamo po festivalima nego da sjedimo u kladionici i buljimo u teletext!

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mislio sam da vise ne ucestvujem na ovoj diskusiji, ali morao sam da napisem samo jos ovo jer iskreno mislim da je bolje sjediti u kladionici i gledati teletext nego ucestvovati na ovakvom "festivalu". Ako su ovo najbolje pjesme i pjevaci koji su im dosli na konkurs (uz par izuzetaka) jadna nam je ova nasa mala zemlja i grad. Ne znam zasto organizatori ne povedu racuna o kvalitetu pjesama, pjevaca, promociji pobjednika i ostalih ucesnika. Imam utisak da se sve radi na brzinu i da se samo gleda kako uzeti lovu ... Umjesto da se ugledamo na festivale na kojima se svira i pjeva uzivo, na kojima sviraju i komponuju djeca i mladi mi imamo "prvi aplauz" ... svaka nam cast ... uz kvin estradu ovo je "ponos" Banjaluke ! Zivjeli !

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 22:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2008, 10:13
Astor_Piazzolla je napisao:
Ne znam zasto organizatori ne povedu racuna o kvalitetu pjesama, pjevaca, promociji pobjednika i ostalih ucesnika. Imam utisak da se sve radi na brzinu i da se samo gleda kako uzeti lovu ... Umjesto da se ugledamo na festivale na kojima se svira i pjeva uzivo, na kojima sviraju i komponuju djeca i mladi mi imamo "prvi aplauz" ... svaka nam cast ... uz kvin estradu ovo je "ponos" Banjaluke ! Zivjeli !

kvalitet neću komentarisati
vjerovatno je izabrano najbolje od onoga što je pristiglo na konkurs
ali jednu stvar ne kontam
koji to festival pravi promociju učesnika nakon festivala??? s koje si ti kruške pao?
autor i izvođač će progurati pjesmu na stanice, publika će to prihvatiti ili ne i to je to!
ako ni autor ni izvođač nisu u stanju da to urade, neka plate menadžera
ako ni to nisu u stanju, onda nisu u stanju da se bave tim poslom ili ga ne shvataju ozbiljno

poređenje sa kvin estradom nije baš na mjestu
ono je karaoke show sa ljudima koji ne znaju da pjevaju
ovdje su ipak nove kompozicije u pitanju, a ima i dobrih pjevača

izgleda da ti nisi pobjedio prošle godine, pa si duboko razočaran
opusti se. nemaju svi isti ukus.
pjesma ti može uspjeti kod publike, ako je kvalitetna
ovo je super šansa za promociju i dobra odskočna daska
to je valjda bila i idejna zamisao

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 22:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
vjetar je napisao:

poređenje sa kvin estradom nije baš na mjestu
ono je karaoke show sa ljudima koji ne znaju da pjevaju
ovdje su ipak nove kompozicije u pitanju, a ima i dobrih pjevača

izgleda da ti nisi pobjedio prošle godine, pa si duboko razočaran
opusti se. nemaju svi isti ukus.
pjesma ti može uspjeti kod publike, ako je kvalitetna
ovo je super šansa za promociju i dobra odskočna daska
to je valjda bila i idejna zamisao

Jedino što je par "talenata" sa Queen estrade učestovalo na aplauzu. Neka paze da ne odskoče previše sa te daske, mogli bi se gadno prizemljiti. :lol: :lol: :lol: Muzički tobogan u pet minuta gdje su djeca komponovala je imao daleko veći kvalitet nego ovo takmičenje u dva dana.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Malo sam i ja slušala večeras pjesme (dok nisam skontala da OBN prenosi nastavak finala u Wimbledon-a :) - fenomenalno).
Moram reći da je meni to sve nekako bilo ispod nekog nivoa. I to što se ne pjeva uživo, to mi je nezanimljivo. :-? Scena sa travom je isto tako malo smiješna.
Pretpostavljam da nagrade nisu velike pa ljudi ne šalju dobre pjesme. A i reputacija im je upitna zbog prošle godine..
Zar festival ne zadržava neka prava nad kompozicijama (osim autorskih)? Možda zato Astor spominje promociju.. :oops:

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 22:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Jedino što je par "talenata" sa Queen estrade učestovalo na aplauzu.

Stvarno? Ko?
kakve su pjesme imali?

fantomacan je napisao:
Neka paze da ne odskoče previše sa te daske, mogli bi se gadno prizemljiti. :lol: :lol: :lol: Muzički tobogan u pet minuta gdje su djeca komponovala je imao daleko veći kvalitet nego ovo takmičenje u dva dana.

pa da. zato i rekoh da kvalitet neću kometarisati, iako je bila koja dobra pjesma.
al' u tome i jeste poenta. da je bilo boljih, bio bi i fest kvalitetniji.
a ovako, ta pokoja dobra ima veću šansu da se zavrti.

nego, mi smo ti takav narod! samo kritikujemo nešto
napravite super pjesmu, pa im jebite kevu

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 22:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
A i reputacija im je upitna zbog prošle godine..

šta je bilo prošle godine?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sa koje kruske sam pao nije vjetre na tebi da sudis :) ako se posao organizatora zavrsava sa televizijskim prenosom to je strasno ... a organizatori zadrzavaju i izvodjacka prava izmedju ostalog ... to sto ja nisam pobjedio nema nikakve veze ... mada je moja pjesma zasluzila bolju poziciju al nebitno ...

a sto se tice ovogodisnje parade, pa slobodno mogu da kazem da je proslogodisnji festival bio jedno 8 puta bolji a bio je los, generalno . ove godine katastrofa (uz par izuzetaka) i pjesme i pjevaci ... a ljudi koji ocjenjuju jos su gori. ako zbog niceg drugoga onda zbog zirija na ovakav festival vise nikada necu dati pjesmu ! ne treba komentar, ko poznaje scenu, muziku onda moze i da skonta da ovi sto su bili u ziriju ne znace ama bas nista u svijetu pop-rock muzike ...
ne znam sta jos reci ... sve mi je to mucno, al s druge strane zalosno je da ljude zanima samo lova i nista drugo, nista ... nikakve veze sa muzikom. . . zalosno...

p.s. osim sto se ovdje pjevaju nove pjesme ja ne vidim razliku izmedju prvog aplauza i queen estrade ...

Poslednji put menjao Astor_Piazzolla dana 06 Jul 2008, 23:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vjetar je napisao:
a ovako, ta pokoja dobra ima veću šansu da se zavrti.

nego, mi smo ti takav narod! samo kritikujemo nešto
napravite super pjesmu, pa im jebite kevu

ko se zavrtio prosle godine ! ? a prosle godine je bilo o.k. pjesama, u svakom slucaju boljih nego ove godine.
a ne mozes sefe napraviti pjesmu jer se tu zna ko pobjedjuje ... i dzaba ti pjesma kad neces proci ... sve su to klanovi i raja... svake godine iste face i sve u krug ...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 23:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Jul 2008, 23:00
Ne razumijem se u muziku...Ali podrzavam sve sto se novo desava

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Veca je napisao:
Ne razumijem se u muziku...Ali podrzavam sve sto se novo desava

ja sam uvijek za to da se odrzava sto vise stvari, jer iz kvantiteta obicno ispliva kvalitet, ali kod nas je takva situacija da je svake godine sve gore i gore. Bas me zanima da li od ovogodisnjeg moze da se desi losiji festival ...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 01:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
vjetar je napisao:
fantomacan je napisao:
Jedino što je par "talenata" sa Queen estrade učestovalo na aplauzu.

Stvarno? Ko?
kakve su pjesme imali?

Mihaela Čataj (ona je i dobila neku nagradu) i extravagantni brko iz Dervente Kucurski. Možda je bio još neko koga se ne sjećam, a ne sjećam se ni pjesama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]