banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 23:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Metallica mi je bez obzira na sve...
Odlican kultni bend 57%  57%  [ 32 ]
Nesto sto me podsjeca na mladost, davno bilo... 18%  18%  [ 10 ]
Sranje nevidjeno 13%  13%  [ 7 ]
Nemam pojma, slusao sam 2 balade...onako... 9%  9%  [ 5 ]
Nikad ih nisam cuo ili se ne sjecam 4%  4%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 56
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Nova Metallica?
PostPoslato: 16 Sep 2008, 08:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
dzabaleban je napisao:
Zadnji Album koji je vukao stvari naprijed je bio Load.
Na Reload-u (album sa b-tracks) je već nestalo Fuel-a.
Zadnje što sam uopšte osjetio od Metallice su obrade Turn the Page, Astronomy i Loverman.

Pogledao sam The day that never comes.
Yugo. Simpatično. Muzika - Metallica kliše, ponovo upakovan.
Nemam želju da ga slušam.
Kao što nemam želju da slušam ičije lažne i plitke frustracije.
Čim neko od tih bogatih seratora (ne isključivo Metallica, nego svi ti tobože napaćeni zapadnjaci koji se šatro lišavaju negativne energije preko muzike (čitaj - al u kurcu!))
počne da nešto sere, čim digne glas kao on nešto ima pametno da kaže...naježim se i pomislim kako mi je drago što smo sada tako daleko i što više nisam emotivno vezan za svako govno koje poseru, svaki album koji izbace.

Za mene je Metallica bio bend uz koji sam naučio svirati. Alfa i Omega.
Danas za mene Metallica nije više ništa ni sveto, ni magično. Kao da gledam bend iz komšiluka. Dapače, smaraju time kako se vraćaju korjenima, kako je ovo nešto novo, ono duboko iskreno, samo za fanove, nečuveno, kako su prošli kroz krizu koja ih je još više ojalčala učvrstila...znači kad vidiš cd u izlogu, prvo se pokloni i zahvali Bogu što imaš tu čast da ga vidiš...ALO!!! BULLSHIT!!! Najbolje da ništa ne govore o novim albumima. Ionako je to sve komercijalna podvala za klince, za one koji još nisu prežvakali njihove žvake i nisu skontali da je to sve samo "lutka na baterije, koja je bez baterija kao i svaki drugi beživotni predmet".

St. Anger zvuči moćno uživo na turbo razglasu? Vjerujem, kao i 100 drugih stvari, drugih grupa, samo zašto ne zvuči tako dobro kod mene na pc zvučnicima? Jesu li u pitanju muda ili sama pjesma? Čemu težimo, šta tražimo od muzike? Nakon 25 godina sviranja još je dovoljno odvrnuti do daske i ekstaza?
Avaj!!!

Zaista ne mogu vjerovati da uživaju u sviranju tako predvidive muzike i nakon skoro 30 godina slušanja iste. Pa oni mora da su roboti!
Nisu roboti. Oni su muzički biznismeni. Prave muziku koju ne žive.
Nisam protiv distorzije i žestokog zvuka, naprotiv. Ali mislim da "samo onaj koga boli ima pravo da urla i da viče".
Metallicu, ne boli ništa. Njih, da se tako figurativno izrazim, boli kurac.

A stara slava, Justice, Puppets, Lightning, Kill 'em all... stara slava pa šta?

Sting i U2 su pošteniji. Oni barem ne prenose vlastiti lažni bijes i frustracije na publiku. Oni žive kao u bubreg u loju i muzika je odraz njihovog načina života.

Ne znam zašto ovo napisah uopšte, kao da će to nešto promijeniti kod vas ili kod mene...neće.

Slušajte ono što volite i nemojte se obazirati na ono što drugi pričaju.
Slušajte ili ne slušajte, radi sebe.

Hvala na pažnji!

Potpisujem od pocetka do kraja.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 19:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2005, 19:20
kakva glupost od benda.
sve poslije ride the lightninga je preseravanje.

sto rece ovaj britney spears of metal.

oops i did it again :fist:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam skinuo sa neta album u mp4 formatu, ne mogu da vjerujem da je t čudo teško oko 200 MB.

Ali stvarno uživam! Podsjeća me na Gunse! :D

A da još dodam, pjesma i spot za pjesmu Dan koji nikad nije došao, me je držao u neizvjesnosti i napetosti, da li će oni Ameri pobiti one iračane ili će Iračani aktivirati bombu i pobiti Amere.

Kao dam sam gledao neki film!

Spot je odlican, ako ga gledas bez predrasuda i za paznjom .. spot je jednostavan, jeftin, a veoma dobar ....

Zaista mi je smijesno citati komentare tipa "nemaju oni pojma, levati" ahahahaha ..

oni su jedna gromada .... gromada od benda!!! I istina je, od govneta su u stanju da naprave pitu, ali meni to nije za kritiku vec pohvalu.
Matorci se zajebavaju sa gitarama i to kako oni hoce i boli ih kurac. Ne drze nikakvu tajnu formulu od kojih mase lude .. rade sta hoce, ocigledno, jer ih pola metal svijeta mrzi (bezrazloga) od Loada, cak i ranije.... a za one sa druge strane su takodjer preglasni pa ih ne vole. Ne znam samo kako imaju milione fanova jos uvijek na svijetu? Da li sam ja glup, mutav i retardiran ako mi je Metalika jos uvijek dobar bend i ako vidim smisao u njihovoj muzici, mnogo vise smisla od tehnickog prepucavanja bendova poput Soilworka i slicno.

Nije to stara slava, to je slava i to Vjecna Slava!
A oni sviraju i sviraju i zive, boli ih kjurac...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 18:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Sep 2008, 18:12
metallica je metallica.
Load, Reload, St. Anger, sve odlicni albumi sa razlicitim pricama i nastojanjima, imaju para, nemaju pravih frustracija, (prodali se????), nemaju inspiracije(?), mozda, ali ipak prave vec 25 godina dobru muziku koju neki kude neki hvale ali svi slusaju. jedino sto mi smeta kod njih je sto previse spominju i guraju vracanje korjenima kad i oni znaju da je to nemoguce, npr Load je po meni njihov najkreativniji album i tad su radili bez obzira ne komentare prodali se i sl. tako treba da nastave. James, Lars, Dave Mustaine i Klif Burton su ustvari zaceli Metallica-u i thrash uopste i mogu sada da rade ono sto vole a uvjek ce biti novih bendova koji ce biti zestoki i beskompromisni da bi se dokazali, zasto metallica da se dokazuje kad su se davno dokazali, treba samo da izdaju dobru muziku kao i do sada.
novi album je dobar mada ne i njihov najbolji (na zalost), ima mjesta kad se cini da su malo na silu htjeli da zvuce kao old metallica i po svaku cijenu da se vrate "korjenima"
ali All Nightmare Long rastura i to je prava metallica!!!!

MetallicA

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Metallica je moj dobar druuuuuuuuugg... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2008, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ja sam u isto vrijeme skinuo novu Metallicu i novi Extreme i nisam bio srecan poslusavsi ni jedne ni druge. Nekako, nije da je to los album/losi albumi, ali prvi utisak mi je da nema onog osjecaja moci i velicine koji sam volio na nekim prethodnim albumima doticnih grupa. Onda, kad slusam sve te rifove, mnogo mi toga na silu, bas kao da nema dovoljno inspiracije pa se nadomjesta iskustvom, ali se osjeti. Ali opet, treba jos malo preslusati pa prosuditi.
Govori se i o tome kako se oni samo zajebavaju, i to je u redu, ali s obzirom da su velicine u tom poslu, ali ne treba ni ugled krcmiti tek tako. Mislim da je bolje snimati album svakih 10 godina ili nikako ako vec ne ide, jer htjeli to priznati ili ne, Metallica je kao nijedan drugi metal bend pomjerala granice i dizala ljestvicu, zasto onda to ne bi i za njih same vazilo, ti postavljeni standardi. (Posto ne postoji posebna tema za Extreme, a ne da mi se otvarati jer ne vjerujem da ce privuci neko interesovanje, iskoristio sam priliku da ih pomenem uz Metallicu-samo mi je zao sto 13 godina nakon sto su se raspali i opet sastali, nisu snimili bolji album.)

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Slika

A mozete i glasati za njih na http://ema.mtvadria.com/vote/#_

i to u dve kategorije:
1. Rock Out
2. Headliner

ja jesam..... :)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 17:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
Molotov, izvini što zagađujem thread, ali izgleda da pm nešto ne funkcioniše, pa je ovo jedini način. poslah ti poruku (zapravo, dviije) prije par sedmica, ali još ne dobih tvoj odgovor, pa bih te ako može zamolio za neki email ili neki drugi kontakt.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 17:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
HellasVerona je napisao:
kakva glupost od benda.
sve poslije ride the lightninga je preseravanje.

sto rece ovaj britney spears of metal.

oops i did it again :fist:

prvi put čujem da je neko za Master of Puppets rekao da je preseravanje. ajd, doživjeh i to...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2008, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam skinuo sa neta album u mp4 formatu, ne mogu da vjerujem da je t čudo teško oko 200 MB.

Ali stvarno uživam! Podsjeća me na Gunse! :D

A da još dodam, pjesma i spot za pjesmu Dan koji nikad nije došao, me je držao u neizvjesnosti i napetosti, da li će oni Ameri pobiti one iračane ili će Iračani aktivirati bombu i pobiti Amere.

Kao dam sam gledao neki film!

I mene je pozitivno iznenadilo.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 05:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Metlica rulz

Slika

:lol: :lol: :lol:

Usput, ko vec hoce da slusha, nadjite malo bolji snimak po netu, originalni miks ima ozbiljnih clipping (white noise) problema

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 22:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2008, 15:28
Novi album mi je bas bezveze.

Inace, ni St. Anger mi se nije svidio, jednostavno to nije Metallica.

Smatram da su im najbolji albumi Master of puppets i Ride the lightning i mislim da su se njima dovoljno dokazali. A to sto su sad komercijala i sto im je ponestalo kreativnosti..ah, pa boze moj... mora neko i pare zaradjivati.. u surovom smo svijetu :)

Zakljucak ovog posta je da mi je Metallica bez obzira na sve bila i ostala jedan od omiljenih bendova.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 22:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2007, 17:57
Jebiga ljudi,ne moze se sa 40 godina svirati Damge Inc i ostale speed thrash metal muzicke numere,nema se energije.
Najveci problem je problem sa krstenicom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC [ DST ]