banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 20:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2008, 01:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2007, 00:11
Whitesnake je napisao:
Od prvih 10-ak pjesama znao sam svega 2.

Prvih 10 pjesama, ako se dobro sjećam:

1. Ostaću slobodan
2. Zvezda potkrovlja i suterena
3. Nojeva barka
4. Srbin je lud
5. Jedini način
6. Bilo je žena
7. Jedino moje
8. Poslednja pesma o tebi
9. Neću da ispadnem životinja
10. Sponzori

Ako si ti od ovih pjesama čuo samo za dvije, onda si ti zalutao na koncert...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 02:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Od tih nabrojanih 4 sam znao, Ostacu slobodan, Nojeva barka, Necu da ispadnem zivotinja i Srbin je lud... Sto se tice ostalih blage veze nemam... kada su sve novije stvari... Sto se tice ovih gore jedino je Necu da ispadnem zivotinja vrijedno pomena, ovo ostalo nista posebno... E sad sto se tice tih novih pjesama, ne cudi me da ih znas, kada ih vjerovatno i slusas, a ja sam Corbu prestao aktivno slusati 97-98... Ovo kasnije nista nije vredno pomena, sem po kojih pjesama kao Ovde ljuibav vise ne stanuje... Zadnji album od Corbe koji sam preslusao i da sam bas uzivao je Ostalo je cutanje... Vjerovatno imamo drugacije pojmove o kvalitetnoj muzici, ali opet svakom svoje... I ne prozivaj nikog, kada ne znas ni ko koliko slusa Corbu...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 08:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Whitesnake je napisao:
Od tih nabrojanih 4 sam znao, Ostacu slobodan, Nojeva barka, Necu da ispadnem zivotinja i Srbin je lud... Sto se tice ostalih blage veze nemam... kada su sve novije stvari... Sto se tice ovih gore jedino je Necu da ispadnem zivotinja vrijedno pomena, ovo ostalo nista posebno... E sad sto se tice tih novih pjesama, ne cudi me da ih znas, kada ih vjerovatno i slusas, a ja sam Corbu prestao aktivno slusati 97-98... Ovo kasnije nista nije vredno pomena, sem po kojih pjesama kao Ovde ljuibav vise ne stanuje... Zadnji album od Corbe koji sam preslusao i da sam bas uzivao je Ostalo je cutanje... Vjerovatno imamo drugacije pojmove o kvalitetnoj muzici, ali opet svakom svoje... I ne prozivaj nikog, kada ne znas ni ko koliko slusa Corbu...

Sve je to ok, al u te mora se dodati i JEDINO MOJE, extra stvar, a i prije 97-e :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa i "Zvezda potkrovlja i suterena" je staaara pjesma, sto bi neko ko je slusao Corbu trebalo da zna, tako da se cini da neko nije bio bas neki pomni "slusac" Corbe, zato nije fazon pametovati ljudima u profesorskom fazonu "ja-sam-to-slus'o-pa-sam-prest'o-a-ti-jadnice-to-jos-slusas-zato-i-jesi-vaki/naki".
Ne slazem se da bi 90% onih ljudi sutra otislo na Cecu, jer sam siguran da Ceca i Corba nemaju bas neki velik broj zajednickih fanova (to bi se prije moglo reci za neke druge mejnstrim rok bendove). Jedino ako je neko bukvalno shvatio Borine rijeci "a ja sam vodja ovih mafijasa, Ceca Raznatovic" :D Onda, pola dvorane su cinili klinci od 14-18 godina, nafurani na r'n'r, sta ces im, takvi su kakvi su, i jedna grupa njih u prvim redovima je skandirala "hocemo Boru" i dobacivala Negativu, ali sta ces im, klinci su popili, dosli da vide Corbu, i ne znam ko im moze zamjeriti ako su malo glasnije izrazavali nestrpljenje. Koliko god me Negativ zvucno odusev(ljava)io, nekkao mi se cini da oni i Corba nisu bas najsrecnija kombinacija, Negativ bi mi vise isao uz Neverne bebe ili Van Gog, a uz Corbu bi idealno sjeo Kraljevski apartman (sad emocije progovaraju iz mene).
To sto neki ponavljaju price o Bori i cetnickoj ikonografiji ovaj put ne pije vode, covjek je izgledao bolje nego na posljednjih nekoliko koncerata na kojima sam ga gledao, normalno obucen, solidno je otpjevao, glas mu je izdrzao, nije uopste smarao vicevima, izbor pjesama manje-vise, sve zavisi sta se kome svidja. Sviracki im se nema sta reci.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Pa i "Zvezda potkrovlja i suterena" je staaara pjesma, sto bi neko ko je slusao Corbu trebalo da zna, tako da se cini da neko nije bio bas neki pomni "slusac" Corbe, zato nije fazon pametovati ljudima u profesorskom fazonu "ja-sam-to-slus'o-pa-sam-prest'o-a-ti-jadnice-to-jos-slusas-zato-i-jesi-vaki/naki".
Ne slazem se da bi 90% onih ljudi sutra otislo na Cecu, jer sam siguran da Ceca i Corba nemaju bas neki velik broj zajednickih fanova (to bi se prije moglo reci za neke druge mejnstrim rok bendove). Jedino ako je neko bukvalno shvatio Borine rijeci "a ja sam vodja ovih mafijasa, Ceca Raznatovic" :D Onda, pola dvorane su cinili klinci od 14-18 godina, nafurani na r'n'r, sta ces im, takvi su kakvi su, i jedna grupa njih u prvim redovima je skandirala "hocemo Boru" i dobacivala Negativu, ali sta ces im, klinci su popili, dosli da vide Corbu, i ne znam ko im moze zamjeriti ako su malo glasnije izrazavali nestrpljenje. Koliko god me Negativ zvucno odusev(ljava)io, nekkao mi se cini da oni i Corba nisu bas najsrecnija kombinacija, Negativ bi mi vise isao uz Neverne bebe ili Van Gog, a uz Corbu bi idealno sjeo Kraljevski apartman (sad emocije progovaraju iz mene).
To sto neki ponavljaju price o Bori i cetnickoj ikonografiji ovaj put ne pije vode, covjek je izgledao bolje nego na posljednjih nekoliko koncerata na kojima sam ga gledao, normalno obucen, solidno je otpjevao, glas mu je izdrzao, nije uopste smarao vicevima, izbor pjesama manje-vise, sve zavisi sta se kome svidja. Sviracki im se nema sta reci.

Znaci ako neko slusa neki bend, mora obavezno da zna sve i jednu pjesmu...? Mislim veze, potkrade se uvjek koja pjesma, tako i meni Zvezda potkrovlja i suterena... I sta sada zbog jedne pjesme ja nisam bio pozni slusac Corbe...? U stvari sve jedno mi je, misli kako hoces, necu se raspravljati, niti dokazivati nekom nesto... Sto se tice pametovanja, ne pametujem nikom, samo govorim realne cinjenice, sto umjesto one liste recimo nije moglo biti: ( i nove i stare pjesme)
1. Lutka sa naslovne strane
2. Dobro jutro
3. Pogledaj dom svoj, andjele
4. Necu da ispadnem zivotinja
5. Nazad u veliki prljavi grad
6. Rekla je
7. Ko te ljubi dok sam ja na strazi
8. Dva dinara druze
9. Rock n Roll za kucni savet
10. Ostani djubre do kraja
11. Kad padne noc
12. Nemoj sreco, nemoj danas
13. Amsterdam
14. Ljubav ovde vise ne stanuje
15. Jos jedan sugav dan
16. Ostacu slobodan
17. Nemoj da ides mojom ulicom
18. Avionu, slomicu ti krila
19. Al Kapone
20. Kad hodas ( Zavrsetak)
BIlo bi 25 000 puta bolje... To ti bio koncert koji bi se pamtio...
Druga stvar rekao sam da bi 50% ljudi onih koji su bili otislo sutra na Cecu, a ne 90%. To sam rekao zato sto sam naisao na nekih 30 ljudi koji su vec bili na Ceci, pa su dosli i na Corbu. Mislim da imaju dosta zajednickih fanova, jer sam cuo da se i u njihovim diskotekama pusta Kad sam bio mlad i Srbin je lud, Srbin je proklet, a i realno, nema ko ga nije slusao prije nego sto su krenuli izlaziti i prije nego sto su uopste culi za TF... Tako da svi i na gitarijadama i ovako znaju dosta pjesama Corbinih...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
E vako....
Ja sam sad pobrisao neke postove.....i u daljoj raspravi nas ne zanima ko je koliko imao godina kad se slusalo nesto i sta je to nesto bilo....znaci koncert corbe i negativa.....svako pljuvanje po samom koncertu i izvodjacima je dozvoljeno ali trebalo bi da bude potkrepljeno sa nekim objasnjenjem koje nije vezano za broj godina koje ima slusalac jer nas se to bas i ne tice.....a i nema neke veze sa temom....a i meni je beze da vidim vas (a zna se ko su necu ih sad imenovat) kako se svadjate a corba sve svoje hitove napisao dok jos niste krenuli ni u prvi razred osnovne....tako da....

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 20:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
Rainbow Rising je napisao:
Ako si ti od ovih pjesama čuo samo za dvije, onda si ti zalutao na koncert...

KONCERT NIJE BIO CORBIN! jbte ..

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ko je slušao Čorbu 86-te na ono može samo da se isfura!
A i razglas je bio bolji prije dvije decenije! :lol:

Mada je sve to, očigledno, nebitno... Ko još ide na koncert zbog muzike? :roll:

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Posto sam jedna od onih cije su poruke obrisane, naravno s razlogom jer ono stvarno nije bitno, da napisem nesto na temu.
Ponosna sam jer sam deo mlade publike koja slusa RC sa odusevljenjem.. Svi textovi, sve sto kaze kao i sve sto nije izreceno, vredno je spoznavanja i svake sekunde utrosene na isto.
Koncert je bio odlican. (:
Negativ? Ivana ima savrsen glas. Mogu samo reci - slava joj.. :P

blesses

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 00:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
.

Poslednji put menjao ogledalo dana 03 Apr 2008, 14:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 00:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bilo, ne ponovilo se... Kraj...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 14:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2008, 23:54
A niste culi za kokain :)?
Na tome je bio.
Za svoje godine dobro otpjevao.
Negativ je prstavi komercijalni omladinski bend ili 'mlada perspektivna grupa' kao sto je Bora vise puta ponovio (aludirajuci na Negative),a niko nije shvatio o kome govori,he he he.
Zao mi sto ne ostadoh sa dvije djevojke koje sam upoznao malo duze ispred dvorane mozda bih ga izmolio za potpis...Pio je vodu,bez osjecaja je odradio koncert,isfurao je on to sve davno.Skupljao je dah na dugim modernizovanim soliranjima gitariste koji se malo vise preseravao.
Zalijepio sam plakat u sobu,vratio se zadovoljan u Tursku na nastavak studija sto sam proveo bar jedan lijep dan na raspustu.
Banja Luka je prelijepa.Vjerujte da ni u Sarajevu ili Tuzli ne staju pjesacima na pjesackim prelazima.
Gospodja koju sam pitao za put do centra mi nudi pare za autobus :D...
Imate muziku u parku.
Prelijepe zgrade.
O djevojkama da ne pricam :D.
Po kulturi ste No 1 ;).
Dolazim na ljeto sigurno opet :)!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 03:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
stanibal je napisao:
A niste culi za kokain :)?
Na tome je bio.
Za svoje godine dobro otpjevao.
Negativ je prstavi komercijalni omladinski bend ili 'mlada perspektivna grupa' kao sto je Bora vise puta ponovio (aludirajuci na Negative),a niko nije shvatio o kome govori,he he he.
Zao mi sto ne ostadoh sa dvije djevojke koje sam upoznao malo duze ispred dvorane mozda bih ga izmolio za potpis...Pio je vodu,bez osjecaja je odradio koncert,isfurao je on to sve davno.Skupljao je dah na dugim modernizovanim soliranjima gitariste koji se malo vise preseravao.
Zalijepio sam plakat u sobu,vratio se zadovoljan u Tursku na nastavak studija sto sam proveo bar jedan lijep dan na raspustu.
Banja Luka je prelijepa.Vjerujte da ni u Sarajevu ili Tuzli ne staju pjesacima na pjesackim prelazima.
Gospodja koju sam pitao za put do centra mi nudi pare za autobus :D...
Imate muziku u parku.
Prelijepe zgrade.
O djevojkama da ne pricam :D.
Po kulturi ste No 1 ;).
Dolazim na ljeto sigurno opet :)!!!

hajde moze, pa da idemo traziti tete koje nude pare :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
eto šta znači pogrešan prvi utisak :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 11:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2008, 23:54
species : moze...:D

a nerevar kaki poput bezroga sa svog avatara...i to po svom gradu :p

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]