Rainbow Rising je napisao:
U inat seljacinama iz Banskog dvora... Izvor: Novosti
NOVOGODIŠNjI besplatni koncert rok grupa "Riblja čorba" i "Negativ" na trgu Krajina u Banjaluci otkazan je 15 dana pred doček, uz usmeno obrazloženje da su ovi izvođači nepodobni u Republici Srpskoj. Ovaj nastup, zajedno sa podelom novogodišnjih paketića i prigodnim programom, trebalo je da bude poklon Banjalučanima od strane M:TEL Republike Srpske, što je lokalni organizator Mišo Petrić kojeg je angažovao gradonačelnik, prihvatio još 3. novembra.
- U ponedeljak me je pozvao gospodin Petrić i saopštio da je angažovanje Bore Đorđevića problematično i nepodobno u Republici Srpskoj - kaže nam Gane Pecikoza, menadžer "Riblje čorbe" i "Negativa". - Rekao mi je da je poznato da Bora uvek ima neke viceve i provokacije koji bi bili opasni u sadašnjoj situaciji. Na pitanje zašto je nepodobna i grupa "Negativ", nisam dobio odgovor. Bora Đorđević je nekoliko puta telefonski razgovarao sa predsednikom Dodikom, ali mu ni on nije mogao pomoći.
Iako su koncerti "Čorbe" i "Negativa" bili poklon, organizator Mišo Petrić angažovao je druge izvođače koje mora da plati iz odobrenog gradskog budžeta od 150.000 KM. To su Luis, Marija Šestić i nekoliko lokalnih bendova.
- Sad je glavni fazon da kada organizator nema lični interes, odnosno novac, izmisli da je neko nepodoban - smatra Pecikoza. - Boru Čorbu ne može niko da proglasi nepodobnim u RS i zato sam za sve one u Banjaluci koji ga vole zakazao koncert "Riblje čorbe" za 14. februar u hali "Borik". Namerno, na Dan zaljubljenih i pod parolom "Volimo se svi".
Ni "Čorba" ni "Negativ" neće ostati bez angažmana u najluđoj noći, jer je u poslednjem trenutku stigao poziv da se M:TEL-ov koncert održi u Doboju.
- Predsednik opštine Doboj nije mogao da veruje da će dobiti besplatan rok koncert i dečje paketiće. Čovek je mislio da je u pitanju skrivena kamera - dodaje Pecikoza
Jbt, kakav bi to koncert bio na trgu. Inace bas gotivim i Negativ i Riblju Corbu. Jbt, Ivanu iz Negativa sam gledao samo jednom, ali koliko je bilo dobro mislim da mogu da gledam njihov koncert stalno. Glas joj je najbolji.
E a cuj reci da je Corba nepodan ovdje u Republici Srpskoj, koliko neko treba biti glup da to izjavi. Da je to bila Seka Aleksic pa onda bi ove seljacine sto su to otkazale, bile presrecne i zadovoljne... A sto je najgore sta jedna Marija Sestic, juce se ispilila, preskakala po 20 godina u onoj korumpiranoj Muzickoj Skoli samo zato sto joj je otac neki kurac... Sve su to ista bagra, sto joj se jos ne pridruzi Romana... Tada bi cirkus bio zagarantovan...
P.S.Sto se tice koncerta Corbe naravno da ce se ici.