banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Muzika osamdestih
PostPoslato: 17 Dec 2002, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Na ovu temu me privukla muzika koja se izvodi sada. Tesko je reci da u poslednje vreme ima kvalitetne muzike (mislim na stranu muzika u mada je takav trend i u exYU muzici) da se preradjuju stare pesme. Jednostavno, nestalo je originalnosti, iskopira se stari hit, prebaci u neki moderni "beat" i imate zagarantovan uspeh od (barem) mesec dana. Pogotovo mi u poslednje vreme idu na zivce ovi sto furaju kao fol elektronsku muziku, vrte neke ploce, ovo, ono, kopiraju neki stari hit, ubace unza unza ritam, natakare par gologuzih polugolih cura da se njisu u ritmu muzike i naprave hit...
Ni muzika nije vise sto je nekad bila...

Zanima me vase misljenje o tome... ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2002, 00:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Apsolutno se slazem.Sto je najgore,toliko se novih izvodjaca pojavilo a i stari su jos tu.Nazalost dobrih pjesama i dalje nema.Sve mi je aktuelno 15 dana i dosadi.
Rep i r&b,malo je reci da su sve iste stvari.Rock(ako jos uvijek postoji)sveo se na urlike tinejdzera,Pop su zauzele jedno 500 Britni i Kristina.Da se razumijemo.Slusam sve ali od svih zanrova jedna , eventualno 2 pjesme godisnje izadju kao dobre stvari kao Fallin',Under the bridge ili in the end od Linkin park koja mi je ok stvar ali 1000 takvih ili slicnih mi ne treba.
Obrade su tek lose.Jedina koja mi je ok je Elvis-little es conversation.
Da preformulisem tekst.Koja bi pjesma od mogla za recimo 20-30 godina postati evergrin.Nekoliko hitova iz prethodnih godina:
NO DOUBT-DON'T SPEAK,EIFEL 65-BLUE,KYLIE-CAN'T GET YOU OUT OF MY HEAD,SHAKIRA-WHENEVER,WHEREEVER,RICKY MATIN-LIVIN' LA VIDA LOCA,EMINEM-SLIM SHADY.Ove sam pjesme nasao na netu kao hitovi godina.Meni se jos uvijek slusa samo DON'T SPEAK.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2002, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
sta reci nego potpuno si u pravu medolino.Sad bukvalno nema dobre muzike na nasim a i na svijetskim podrucijima.I ja uglavnom sve sto slusam to je muzika nekih 80-ih pa nadalje.Sve sto je dobro napravljeno je prije novog milenijuma, mozda cas i prije toga.Ove nove stvari koje se prave i milioni DJ-eva pokazuje na sta nam je spala muzicka scena. Na neke krembilske zvukove koje ne lice ni na sta i kao sto prethodnik kaze na 500 britnusha i kristina. Nema tu vise prave muzike kao sto je bila nekad metallica, led zeppelin, deep purple, white snake ....
ne znam sta vise da kazem...
pozdrav

Vrh

Tema posta: Ispravka
PostPoslato: 19 Dec 2002, 03:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Dobre muzike i te kako ima i u ovim teškim vremenima, samo kao i uvijek u sjenci je smeća koje se bjesomučno vrti na Vivi, MTV-u i sličnim "muzičkim" programima. Doduše, neke od legendi su nam okrenule leđa (Metallica, Mike Oldfield i mnogi drugi), ali npr. sad imamo Tita & Tarantulu koji su po meni trenutno vodeća rok grupa, Vangelis je još živ, izdaje sasvim solidne albume, Mark Knopfler takođe, Type O Negative su ludi kao i uvijek itd. Šta nas briga šta klipani puštaju na radiju i televiziji, fazon je u tome da znaš da iskopaš ono što valja a toga sigurno ima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2003, 22:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Jan 2003, 21:10
da, nazalost, sve je danas svedeno na tri takta(oh, nije tri, dva maximum) u pjesmi, da bi ove "novije" i "mlade" generacije bile happy, jer mogu ici na glupe partyje, tulumariti do zore uz muziku koja nema smisla, mnogo texta, a bogme ni glazbe, samo ono bum bum i bum...
Eto, Las Kechap, svi poludise za pjesmom od dva takta i tri glupa koraka, koja izvodi cijela Evropa, cim je cuje...
U osamdesetima zvuk je bio prirodniji, prolagodljibviji i ugodniji za usi, nije umarao, i furka je bila sasvim drugacija nego sto je danas...
One cool frizure, odjeca, no danas je potrebno...Ma ne treba odjeca!
Slijepi kosu, namazi se uljem, izgledaj vulgarno, nemoj slucajno obuci sta "normalno"...Scena i glazba su bezveze!

Ali :wink: imamo jos nadi!
Nighwish su jos uvijek zivi!
Madonna-kraljica!
Jos ce nam doci Bjork uskoro s necim novim...Valjda...

Usput, slusal ko ovdje kakvu spanjolsku glazbu?? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 14:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Apr 2002, 01:00
ma techno, rave, i ostala sranja od elektronike su napravljena da bi se fino mlađe generacije držale pod kontrolom, u ovoj eri globalizacije... da svi budu "hepi", bezbrižni, da se ne vrte u politiku, već da se krkaju heroinom, extazyjem i ostalim sranjima... fino da im isperu mozak i da ih uklope u mašineriju - jedeš, spavaš, radiš, drogiraš se, skačeš ko ludak...
hljeba i igara

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 15:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Apr 2002, 01:00
ljudi ovdje slabo slušaju metal koji je najprogresivnija i najnaprednija muzika današnjice

imate electro metal, koji ubacuje neke elemente elektronike (pitchshifter, staticx, in flames, andromeda...), zatim simfonijski sa kompletnim orkestrima (bal sagoth, avantasia, cradle of filth, star one... ma kompletan power metal žanr i black metal... i sad pričajte kako su metalci neobrazovani i nemaju blage sa sviranjem... pa dirigujte vi orkestrima)... tu su i elemente gotike (anathema, katatonia, sentenced), orgulja, klasičnih narodnih elemenata (moonsorrow, eternal tears of sorrow...)svaka zemlja ima zasebne vrste bendova... pa naravno ima i doom metalaca (cathedralm, novembers doom, pandemonium...) sa sporim ritmovima, pa onda muško-ženski horovi, operski vokali (nightwish), ženski solo vokali u arabijskom stilu (lacuna coil), pa bendovi inspirisani egipatskom mitologijom i koji sviraju po njihovom stilu, sa klasičnim staroegipatskim melodijama, pa čak i PJEVAJU NA STAROEGIPATSKOM! (Nile, Kotipelto, Kamelot )... moga bih vam nabrajati do sutra koje su sve vrte muzike uključene u metal i koliko je on tehnički zahtjevan za sviranje, agresivan, ali i melodičan, mračan i svjetao, ali kada se sve složi najbolji žanr na svijetu, koji nije za sve... samo oni koji žele da shvate ljepote muzike, mogu da se pronađu u metalu... oni koji žele da im se mozak ispere nek slušaju tuc-tuc muziku

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 16:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Sep 2002, 13:49
Ovo sto je Scissors napisao necu ni da komentarisem, jer sam se svojevremone nesto raspravljao na tu temu, i mislim da je uzaludno. A to sto kazes:
Citiraj:
ali kada se sve složi najbolji žanr na svijetu, koji nije za sve... samo oni koji žele da shvate ljepote muzike, mogu da se pronađu u metalu
Mislim da to moze svako da kaze za muziku koju on ili ona slusa. Necu da ti diram u metal, ti tako mislis i misli, ja licno zivim z amuziku, radim i volim sve sto je vezano za nju, svojevremeno sam svirao bas gitaru, ali nikada se nisam nasao u metalu, a pogotovo ne "tezim" oblicima istog.
Dalje sto se tice elektronske muzike... Svi spomenu DJ-eve koji vrte "plagijate" i odmah se prebace na Britny i onu drugu. Danas ima jako ppuno zanrova te elektronske muzike. E sada ono sto se vrti po popularnim radio-stanicama i TV programima, jeste el. muzike (ne sve naravno), ali kakav oblik. Najkomercijalizovaniji!!! Jer njima treba nesto sto se prodaje. Ako pogledate ni na jednom od tih porgrama necete vidjeti nekog od vodecih DJ-eva na svijetu. Zasto??? To nije iskomercijalizovano! Negdje sam nekada ranije rekao, da u sustini svi koji su nekada slusali rock (znaci Hippy vrijeme), pa nadalje nemaju pravo da ista govore na racun droga. Droge jesu zlo koje je neophodno suzbiti, medjutim ako se pogledaju ti isti hipici koji su isli po koncertima tipa Woodstock, sta su oni radili nego koristili te opijate, a da ne govorimo o metal, punk i slicnim grupama koje su nastajale, proslavile se i nestajale na kraju radi droge. Pa ja sam gledao dokumentarac gdje hipik od nekih 25 godina daje cetvrtinu LSD-a svome djetetu od nekih 3 godine. I sada vi koji slusate tu muziku kritikujete nas koji slusamo ovu muziku radi konzumiranja droga. Ja licno mislim da svi zasluzujemo kritiku, ali ne zasluzujemo da se medjusobno prozivamo. Vi koji ne slusate el. muziku ne vidite ono sto valja u njoj i ne znate da je postujute. Ja licno postujem sve vrste muzike (osim opste poznate fus muzike), kao i one koji je slusaju, a vi to ne znate (ili necete). Naucite prvo to pa onda raspravljajte na tu temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Da, da, te zlatne osamdesete, dosle poslije ludih sedamdesetih, a ove poslije burnih sezdesetih.

Poslije njih su, samo da podsjetim, dosle devedesete. Ali, o tom vec ima tema. Devedesete su bolje od osamdesetih jer je Metallica konacno prestala da svira besmislenu muziku koju je svirala do tada, i pocela stvarati vanvremene pjesme.

Osamdesete su bolje u vecini drugih stvari.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ono, 4 godine tavori tema pa ti rijesio da je ono obnovis ;)

:lol:

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ono, ne vidim nista lose u tome. Ono, po cemu su devedesete bolje od osamdesetih da potonje ne zasluzuju svoju temu. Kad vec, ono, ima tema, makar i cetiri godine stara, zasto je ne bih osvjezio.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 20:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Avg 2005, 18:48
Cisto muzicki, sedamdesete su najjace, tu nema govora, osamdesete su mozda najbolje po proboju pop muzike, i taj trend komercijalizacije se nastavio sve do sada...
Tako meni malac kaze, sad niko ne slusa vise rok, to je za luzere :lol:
Medjutim postoji jedan drugi fenomen, tj glad za kvalitetnom svirkom, tako da su sada svi sastavi jos iz sedamdesetih na turnejama, i to po pravilu rasprodatim...
Kreativno mozda onemocali kao sezdesetogodisnjaci, ali sa prvoklasnom svirkom...
Da ne idem toliko daleko, trenutno je Bon Jovi na turneji. Ti momci :D su svi presli 45-tu i npr u sedamdesetim se nije ni znalo da moze da postoji rok bend u tim godinama :D
Da ne spominjem sastava koji su deceniju i vise stariji od Bon Dzovija...

Zasto sada nema novog Bob Dilana, nekog novog gitarskog heroja, kao sto je Erik Klepton ili novih Stonsa, Bitlsa, Cepelina, Flojdova... ja zaista nemam odgovor, osim mozda pretjerane komercijalizacije svega i svacega...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Ake je napisao:
Zasto sada nema novog Bob Dilana, nekog novog gitarskog heroja, kao sto je Erik Klepton ili novih Stonsa, Bitlsa, Cepelina, Flojdova...

svet je pun gitarskih heroja, samo je problem što ne sviraju ono što ti hoćeš

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 01:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
MaKaZe je napisao:
ma techno, rave, i ostala sranja od elektronike su napravljena da bi se fino mlađe generacije držale pod kontrolom, u ovoj eri globalizacije... da svi budu "hepi", bezbrižni, da se ne vrte u politiku, već da se krkaju heroinom, extazyjem i ostalim sranjima... fino da im isperu mozak i da ih uklope u mašineriju - jedeš, spavaš, radiš, drogiraš se, skačeš ko ludak...
hljeba i igara

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 02:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ma ova tehno reJV zabavna muzika je prava narkomanska i svi piju one droge za skakutanje... :lol: :lol: :lol:

Joj majko mila kakvih sve ima kontova,to je nevjerovatno!!! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Ma ova tehno reJV zabavna muzika je prava narkomanska i svi piju one droge za skakutanje... :lol: :lol: :lol:

Joj majko mila kakvih sve ima kontova,to je nevjerovatno!!! :roll:

jel to reJV ... hm... JV = Juzni Vetar ???

:angel: :angel: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Osamdesete su bile bas bezbrizne. Vrlo kvalitetne kada su muzika i film u pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slazem se.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ]