AntiDope je napisao:
dzabaleban je napisao:
Metallica su stare ofucane prodane fukare. reciklaža ko što neko reče. boy bend sa distorzijama. puni su ko brodovi, al malo je kume, malo je...
bolje da pootvaraju kafane i opijaju se do smrti.
ništa novo i ništa originalno oni više ne mogu napraviti, sve su davno prežvakali i po više puta.
Od Loada nisu izdali ništa posebno. Najupečatljivije stvari koje su napravili u zadnjih 12 godina su :
1. ošišali se
2. promijenili basistu (doveli cirkusku atrakciju)
3. snimili album sa simfonijiskim orkestrom (za šta su mogli upotijebiti jedan kvalitetniji sint)
Gledao sam intervju prije izlaska St. Angera. Obećavali su ko naši lokalni političari, na kraju ispade mačak u vreći. U veoma skupoj i first class isproduciranoj vreći.
Dosadni su.
Kako kome.... pretpostavljam da ti je Tool zakon?
Kratki ste sa pamcenjem! Metalikina zaostavstina je ogromna, gigantska i niko je nikada (pored Maidena i jos nekih) nece sustici, nikada...... a to sto zivite u proslosti je vas problem..... ljudi su oprobali sve i jedan moguci nacin da naprave gitarsku pjesmu.... osim naseg turbo folka i diska i fankija.... ajmo reci roka i sve su dobre... ko kaze drugacije, mora da je neki Betoven ili Mocart moderni koji jos nisu otkriveni....
Ja sam uz Metallicu naučio svirati. Kad sam skinuo seek & destroy uvod bio sam sretan ko nova godina. svaka im čast. Imaju stvarno kamaru dobrih stvari. ALi zar treba da kupujem svaki novi album zato što su mi nekad bili dobri? - neću. Čuvam stare albume i rado ih poslušam ponekad.
To što su se prodali to je njihova stvar, "daj da pokupimo para dok još možemo,a i ne znamo ništa drugo raditi pa nek traje dok traje"
Da su oprobali sve i jedan mogući način da naprave gitarsku pjesmu -nisu. U stvari su još nedovoljno stari da dobiju nagradu za životno djelo.
Da nije bilo Linkin Parka, Limp Bizkita, Papa Roacha i ostalih sličnih sranja u tom naletu ne bi znali kako da se obuku i kako da preoblikuju ovaj današnji imidž. Ponijela je i njih mtv struja.
Sad su u istom rangu sa U2, Robbie Williamsom, 50 centom, Madonnom samo što su oni za mtv mediokritete ona potrebna doza heavy zvuka "momci sa ulice", sa kojima se ne treba zajebavati jer oni snimaju spotove i u zatvoru. Moš mislit!
Sting je recimo, pošteniji od njih. Iz njegove se muzike vidi da čovjek ima para i da ne kuka i ne beči se nekim aggressive stavom, nego pravi muziku u skladu sa onim kako živi.
Zajebi tu filozofiju - ti praviš muziku i pišeš nabrijane tekstove, a ja to treba da živim.
Metallica je kao i mnogi stari metal bendovi danas " profulala pistu i sletela na njivu" i jedino što im je ostalo je trenje...
Al tu je jebi ga, stara slava, koja je fakat, golema...
AntiDope, izvini.
Vjerujem da ti i tvoj bend imate više prava da vrištite i urlate od jedne bezobrazno bogate Metallice.
Ne treba sebi praviti idola ni rezanog lika
jel tako Damaskin?
Nisam neki fan Tool-a i ne živim u prošlosti.
Ponekad je se sjetim uz staru dobru Metallicu.
"Those people who tell you not to take chances
They are all missing on what life is about
You only live once so take hold of the chance
Don't end up like others the same song and dance"