banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 19:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
ocarD je napisao:
F.I. je napisao:
korišćenje

+ si nepismena; u srpskom se kaze korisTenje...

Jako mi se teško spustiti na tvoj nivo, ali pokušaću ti objasniti tvojim jezikom...
Ne brini ti za mene, jer je moj seksualni život sasvim OK! :wink:
Ti na svom poradi sa Pamellom... a ako i to radiš jednako loše kao i sve ostalo, radite pobogu bilo šta, samo ne valjajte gluposti na forumu! :wink:

Mislim da ću te ubuduće iskulirati na ulici... Mali je ovo grad...
Podosta svojih godina trošim na muzičku edukaciju (srednje i visko obrazovanje) da bi mi ti solio pamet o muzici... :wink:
Pošto o muzici nemamo šta pričati, možda nešto novo naučiš iz srpskog jezika...

Jotovanje

Glasovna promjena u kojoj tvrdi nenepčani suglasnici spajanjem sa sonantom j iza sebe daju neki novi prednjonepčani suglasnik naziva se jotovanje.

Sonant j u dodiru sa suglasnicima d, t, z, s i sonan-tima l, n tako daje nove suglasnike: đ, ć, z, š, Ij, nj, na primjer: glođem; buđenje; pruće; mažem; kažem; prošen; košen; voljen; branjen; korišćen : korist > koris[b]tjen[/b]; srećan; hranjen itd.

Jotovanju podliježe i strujni suglasnik c, kao i velarni suglasnici k,g, h, na primjer: kličem;jači; drag > draži; tih > tiši itd.

A može se reći i korišten...
Pravilno je i jedno i drugo...

Ti da si išta naučio iz engleskog jezika, znao bi da se jedan narod ne odriče bogatstva svog jezika...Kao što izgleda nisi naučio ni osnovnu stvar - da za zvanje profesora za početak moraš završiti fakultet!
(Nažalost još jednom potvrđuješ moju pretpostavku da živiš u svom svijetu, daleko od stvarnosti i da je svaka moja riječ napisana "ubudale".)

Uostalom stvarno nije primjereno da me za gramatiku ispravlja čovjek kom je u potpisu mjesecima stajalo Mužijak...

A ja mislila da si ti loš samo kao bubnjar... :-?

Još te jednom molim da me zaobiđeš...
... a ja sa tobom više neću komunicirati, jer definitivno nismo na istom nivou!

Hvala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2007, 20:37 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2007, 14:11
F.I. je napisao:
ocarD je napisao:
F.I. je napisao:
korišćenje

+ si nepismena; u srpskom se kaze korisTenje...

Jako mi se teško spustiti na tvoj nivo, ali pokušaću ti objasniti tvojim jezikom...
Ne brini ti za mene, jer je moj seksualni život sasvim OK! :wink:
Ti na svom poradi sa Pamellom... a ako i to radiš jednako loše kao i sve ostalo, radite pobogu bilo šta, samo ne valjajte gluposti na forumu! :wink:

Mislim da ću te ubuduće iskulirati na ulici... Mali je ovo grad...
Podosta svojih godina trošim na muzičku edukaciju (srednje i visko obrazovanje) da bi mi ti solio pamet o muzici... :wink:
Pošto o muzici nemamo šta pričati, možda nešto novo naučiš iz srpskog jezika...

Jotovanje

Glasovna promjena u kojoj tvrdi nenepčani suglasnici spajanjem sa sonantom j iza sebe daju neki novi prednjonepčani suglasnik naziva se jotovanje.

Sonant j u dodiru sa suglasnicima d, t, z, s i sonan-tima l, n tako daje nove suglasnike: đ, ć, z, š, Ij, nj, na primjer: glođem; buđenje; pruće; mažem; kažem; prošen; košen; voljen; branjen; korišćen : korist > koris[b]tjen[/b]; srećan; hranjen itd.

Jotovanju podliježe i strujni suglasnik c, kao i velarni suglasnici k,g, h, na primjer: kličem;jači; drag > draži; tih > tiši itd.

A može se reći i korišten...
Pravilno je i jedno i drugo...

Ti da si išta naučio iz engleskog jezika, znao bi da se jedan narod ne odriče bogatstva svog jezika...Kao što izgleda nisi naučio ni osnovnu stvar - da za zvanje profesora za početak moraš završiti fakultet!
(Nažalost još jednom potvrđuješ moju pretpostavku da živiš u svom svijetu, daleko od stvarnosti i da je svaka moja riječ napisana "ubudale".)

Uostalom stvarno nije primjereno da me za gramatiku ispravlja čovjek kom je u potpisu mjesecima stajalo Mužijak...

A ja mislila da si ti loš samo kao bubnjar... :-?

... a ja sa tobom više neću komunicirati, jer definitivno nismo na istom nivou!

Hvala...

- Nekad je bilo pravilno - sad Srbi, bar oni koji znaju svoj jezik, govore korisTenje, a Hrvati koriscenje. Inace, povlacim komentar ako nisi Srpkinja, tako da odjebi...
- Cim ti tako branis svoj seksualni zivot, mora da tu nesto zestoko ne stima? Sta je - da ti ne kisi ko Eileen?
- WOW - mislis da ces me iskulirati na ulici??? Ne znam kako ce moj zivot od danas uopste funkcionisati? :(
- Vidim neupucena si po pitanju mog engleskog (da, fax je pri kraju), pa cu ti reci da ipak taj posao radim vec dugo dugo vremena, nezavisno od stanja na fakultetu. Nekako, sposobne ljude zovu da rade ne pitajuci previse ako isti posao odradjuju iznadprosjecno, pa cu odmah povuci i paralelu sa muzicarima - BOZE, zasto li me Revolt (Tica) zvao da sviram s njima ponovo prije 3 godine? Nemoguce je da valjam kao bubnjar, kad, evo, na ovom forumu saznadoh da je suprotno...

---
Samo da pojasnim "muzIJak" - naime, to je bilo posveceno nasem dragom uredniku Blackhand-u koji se fura na ekavski (jer se u ijekavskom gubi), inace porijeklom iz Sarajeva, a u BG-u je proveo samo jedno kratko vrijeme...
---

Citiraj:

ILI STA?!

Citiraj:
Hvala...

nema na cemu!
i drugi put ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC [ DST ]