banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Okt 2013, 20:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Cinemania u novom ruhu. Vec od novembra. I to pod dirigentskom palicom Ivana Karla. :wink:

Citiraj:

Ivan Karl: Rastanak sa Tijanićem
Jasmina Grbić | 18. oktobar 2013. 13:15

Od urednika filmskog programa RTS do direktora filma na SBB. Uradio sam sve što je moglo da se uradi, i smatram da je došlo vreme da se ide dalje - kaže Karl

POSLE uspešnih šest godina na mestu urednika filmskog i stranog serijskog programa RTS, Ivan Karl je napustio Medijski javni servis, a nove izazove pronašao je u najvećem srpskom kablovskom operateru - kompaniji SBB.

Kada posle priznanja, nagrada i rejtinga koji potvrđuju da ste u samom vrhu ostavite sve iza sebe i odlučite da krenete drugim putem, postavlja se pitanje da li je odlazak profesionalni izazov ili teška finansijska kriza koja je zadesila RTS. Ivan Karl je u tome izričit:

- Nema ničeg melodramatičnog u mom odlasku sa javnog servisa, niti moj postupak ima veze sa finansijskom oskudicom u kojoj se televizija ne svojom krivicom nalazi poslednjih godinu-dve. Mislim da se obrisi te krize kada je reč o filmskom programu na ekranu nisu videli i da je ponuda sve vreme, pa čak i ove sezone, koja je jedna od najtežih, bila dobra i raznovrsna.

Moji motivi su bili profesionalni, i prevladala je želja da prihvatim novi izazov. Šest godina koliko sam proveo na mestu urednika filmskog programa, a čini mi se da je u istoriji TV Beograd samo Radoslav Zelenović bio duže na toj poziciji, sasvim je dovoljno. Uradio sam sve što je moglo da se uradi, i smatram da je došlo vreme da se ide dalje.

* Šta ste ostavili iza sebe?

- Pre svega nisam ostavio nered, niti glavobolje ni menadžementu ni mojim bivšim saradnicima. Filmski program je svih šest godina bio najgledaniji u Srbiji, što su verifikovali i "AGB Nilsen", ali i nagrade vaših čitalaca.

To jeste veliki uspeh, ako se uzme u obzir činjenica da je konkurencija bila jaka i bogata, i da je Filmski program RTS sa manje para, manje mejdžora i manje filmova, redovno "tukao" komercijalne televizije koje su sve to imale.

Slika

* Kakav je bio rastanak sa Aleksandrom Tijanićem?
- Poneo se veoma korektno i kao čovek i kao direktor. Nije mi stajao na putu. Rastali smo se kolegijalno i prijateljski.

* Vidite li dobru budućnost RTS-u?

- RTS je imao tri zlatna doba. Prvo je bilo sedamdesetih kada je uveden Drugi program, pa slika u boji, snimljene antologijske serije "Otpisani", "Grlom u jagode", "Više od igre"... Drugo pripada kraju osamdesetih kada su proizvedeni serijali "Vuk Karadžić", "Bolji život", iniciran Treći kanal, dok je treće, period od 2007. do 2010. godine, kada je organizovan Evrosong, obnovljen toranj na Avali, snimljeno više stotina epizoda domaćih serija. Između svakog od ovih perioda programskog procvata bio je značajan protok godina, bojim se da će do nekog novog uzleta RTS-a proći još više vremena, ako se ovaj državni i društveni nemar prema javnom servisu nastavi.

* Kako gledate na tretman filma na zemaljskim televizijama?

- Film gubi pozicije koje je imao pre pet, a naročito deset godina i seli se na specijalizovane kanale preko kojih pronalazi nove puteve do gledalaca. Strane hit serije i atraktivan sport su već tamo. Dakle dolazi do pregrupisavanja ponude i njenog dodatnog profilisanja, što u krajnoj meri može samo da koristi TV auditorijumu, jer će izbor biti ogroman.

Sa druge strane, zemaljske televizije, mada taj termin će sa nastupajućom digitalizacijom iščeznuti, naginju sadržajima kojima su isključivo prva stanica, poput premijernih domaćih serija, živih rijaliti programa i visokobudžetnih zabavnih formata.

* Kako to da niste otišli na neku konkurentsku televiziju?

- Zato što to ne bi bio korak napred.

* Zašto ste prihvatili ponudu SBB?

- Zato što to jeste korak napred. Kada je reč o filmu, i ne samo filmu. To je kompanija koja raste i pomera granice. Osećam se kao da sam ušao u brzi voz za budućnost.

Citiraj:
Quote:BLIŽI SE FEST

* KAKO teku pripreme za Fest, čiji ste jedan od selektora? - Bora Anđelić i ja smo upravo predali prvu ruku programa. Ciljamo 60 do 70 filmova, spremili smo i neke novine sa ciljem da dodatno animiramo publiku. Poslednje tri godine rezultat Festa čini 5 odsto ukupnog bioskopskog tržišta u Srbiji i taj novi legitimitet ovog festivala i snaga koja iz njega proističe, jeste naš najveći uspeh kao umetničkih rukovodilaca.

* Koja su vam zaduženja u kompaniji SBB?

- Kao direktor za filmske sadržaje, vodim resor za film. Prvi bitan projekat kojim se upravo bavim je sređivanje kanala Sinemanija koji će osvanuti u novom ruhu u novembru.

U međuvremenu sam oblikovao i ponudu filmova u okviru platforme "Video na zahtev" koja će uskoro biti značajno povećana.

* Kako će izgledati nova (TV) Sinemanija?

- Po holivudskom rečniku to je takozvani reboot. Najstariji domaći filmski kanal dobija nov izgled, nove filmove, nove satnice i novu koncepciju. Sinemanija će dnevno emitovati filmove u deset termina.

Obezbeđeno je dosta naslova, među kojima velike franšize poput "Sumrak sage" i "Pirata s Kariba", ali i mnogi drugi hitovi, autorski filmovi, žanrovi za sve uzraste, domaća ostvarenja.

Svi su uzeti po principu ekskluzivnih kablovskih prava, što znači da ono što emituje Sinemanija, neće biti u ponudi drugih kablovskih kanala. To je recimo sada slučaj sa nekim gromoglasno najavljivanim filmovima koji se istovremeno emituju na više različitih domaćih i stranih filmskih kanala.

http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.14 ... -Tijanicem

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 21:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Start nove Cinemanie.

Citiraj:

NOVA CINEMANIA – VIŠE FILMOVA, VIŠE HITOVA!
31. okt 2013.

Krenula je nova Cinemanija. Najstariji domaći filmski kanal je dobio moderan izgled i atraktivne filmove koje u svojoj ponudi neće imati drugi kablovski kanali.
Cinemanija će emitovati filmove u čak deset termina: 10h, 12h, 14h, 16h, 19h, 21h, 23h, 01h, 03h, 05h
Program donosi i raznovrsne kratke forme – emisije o filmu, top liste gledanosti, prikaze bioskopskog repertoara i odabranu filmsku muziku.
Na Cinemaniju dolaze – Nacionalno blago, Sumrak saga, Pirati sa Kariba, Tri musketara, Kraljev govor, Vozač, Armagedon, Priča o ogračkama, Božiji grad, Fer igra, Dilan Dog, Leri Kraun, Magični Majk, Rimu s ljubavlju, Perl Harbor, Deja Vu, Čelična Ledi i mnogi drugi svetski filmski hitovi...

Programska shema za prva tri dana:

Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Déjà vu

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2013, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Realno, i dalje nije na nivou Pink Moviesa.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 18:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Jan 2013, 18:39
nova cinemania fenomenalna, imam pinkove kanale sedam godina ali nije to ni blizu ovoga sto je cinemania napravila.
logo, najave, 16:9 slika, titl, pracenje seme, vrhunski naslovi, glumacke, rediteljske, zanrovske veceri.
tako je to kada se dovede covjek koji zna svoj posao.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
SBB-ov odgovor na Pinkove treš kanale. Morali su pojačati Sinemaniju.
Kao što napisah, već viđeno.
Ovi filmski kanali su kao jedno vrijeme muzički, a potom informativni kanali. Stalno neki novi. A ništa novo ne nude.

Bez nekih novijih naslova nemaju šta tražiti, a vidim po pregledu programa da im je najnoviji film iz 2007.
Ima tu još fore, do 2013 je 6 godina razlike.
Jbg, jedno je biti urednik u kući koja ima onoliki budžet (RTS), a drugo na na kablovskom kanalu.
Za pohvalu ako prate trendove (16:9) ako im je titl usklađen i ako prate šemu :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 19:21 
Pripravnik
Pripravnik

e ako ovo nisu noviji filmovi ne znam sta su onda

http://www.imdb.com/title/tt1343727/
http://www.imdb.com/title/tt1554091/

najave vrhunske, sve sinhronizovano

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
obzirom da se prije nije imalo šta vidjeti na ovom kanalu, sada ovo izgleda fenomenalno.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013, 19:49 
Pripravnik
Pripravnik

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GcPvGw0lU4Y[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2013, 14:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sinemanija u novom ruhu:

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2013, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

garry69 je napisao:
nova cinemania fenomenalna, imam pinkove kanale sedam godina ali nije to ni blizu ovoga sto je cinemania napravila.

Ma bitno je pljuvanje po Pinku pa čak iako je nešto dobro. :lol:
Meni su Pinkovi filmski kanali bolji od Cinemanie, jedino što Pink ne ide u 16:9. A tih 7 godina si mogao imati samo 2 Pinkova filmska kanala (movies i action) jer su ostali pokrenuti ove godine. 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2013, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Prodavanje muda pod bubrege. Od kad je Sumrak Saga kultni film :lol:
Imaju blockbustere u rangu FTA kanala RTL HR-a i NOVA TV. One sve filmove gore smo mogli gledati na Novoj TV uključujući Iron Lady i Kraljev govor i Pirate sa Kariba... Nisu bolji ni od Cinestara a kamoli ovih Pinkovih filmskih koji koliko god nedostataka imali ipak imaju zavidan filmski sadržaj. Iako nemam Cinemaniju redovno pratim sve najave filmova na TV Profil.netu jer sam filmofil i Cinemania je uvijek imala neku reciklažu. Ovih 10-tak "hitova" u mjesec dana neće promjeniti moje mišljenje o tom šrotu. Svaka čast onome ko misli drugačije ali ovo je moj stav.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2013, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako su ovo vrhunski filmovi, onda ne znam stvarno... :D

Slika

Ne volim to pljuvanje po nečemu samo zato što ima oznaku Pink. Druga stvar je Pinkov zemaljski treš program, ali ovde je riječ o filmskim kanalima koji su neuporedivo bolji. Kao što reče CopyLeft, i Cinestar ima bolji program. Još kad krenu 2 nova nova Cinestara u SD i još 2 u HD...
Uostalom uporedite.

Cinemania http://tvprofil.net/sr/tvprogram/#!kanal=cinemania
Pink Movies http://tvprofil.net/sr/tvprogram/#!datu ... ink-movies
Cinestar http://tvprofil.net/sr/tvprogram/#!kanal=cinestar-tv

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2013, 20:13 
Pripravnik
Pripravnik

niko od vas nije vidio najave na cinemaniji pa samim tim i ne moze i ne treba da komentarise.
cinestar premijer ce sigurno biti bolji od svih kablovskih filmskih kanala, mozda jedino nece od hbo, ali ce se posebno placati, cinemanija je u osnovnoj ponudi i nije porasla pretplata radi nje.
filmove koje ce pustati cinemanija pink nije, niti ce pustati na svojim kablovskim kanalima, fox movies npr. pusta gotovo sve sto i pink, nece toga biti na cinemaniji, ekskluziva.

smijesno je porediti nesto sto se skida piratskim putem i pusta i nesto sto je otkupljeno, ima vrhunski kvalitet slike i zvuka, ima titl jedne te iste boje, srpski titl, ne bosansko-srpski, ne srpsko-hrvatski.

Ivan Karl ako ne znate ko je, a vi proguglajte, popodne filmovi za djecu, zna se koji zanr ide kojeg dana, ovog mjeseca veceri Stalonea, Ovena i Nilsena.
bice isto tako i veceri drame, komedije, trilera i akcije, pa veceri odredjenih reditelja i tako iz mjeseca u mjesec. smislen i kjvalitetan program, ne playlista i nema ni na jednom not for sale or public presentation. sema se prati u minut, ima cak i filmske muzike i emisija o filmu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 15:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Daky je napisao:
Ma bitno je pljuvanje po Pinku pa čak iako je nešto dobro. :lol:
Meni su Pinkovi filmski kanali bolji od Cinemanie, jedino što Pink ne ide u 16:9. A tih 7 godina si mogao imati samo 2 Pinkova filmska kanala (movies i action) jer su ostali pokrenuti ove godine. 8)

Gary je sigurno mislio na Total Srbija. Evo i ja sam korisnik usluga ovog distributera, pa mogu potvrditi da su vec dugo u ponudi Action, Movies, Film, Family, Kids, Plus, Extra, a od gasenja Avale, na njenoj poziciji je Dvojka dok je odskora prisutna i Trojka. Opet, ne mogu se sloziti ni sa Garyijem a ni sa velikim brojem pljvaca Mitrovicevog lika i djela medju kojima sam i sam, da Pinkovi kanali nisu ponudili obilje dobrih filmova, serija i geenralno - kvalitetnih programskih sadrzaja.

CopyLeft je napisao:
Prodavanje muda pod bubrege. Od kad je Sumrak Saga kultni film :lol:
Imaju blockbustere u rangu FTA kanala RTL HR-a i NOVA TV.

I ovo je prodavanje muda pod bubrege. RTL i Nova nisu FTA kanali. Kao sto to nije ni Sinemanija.

CopyLeft je napisao:
One sve filmove gore smo mogli gledati na Novoj TV uključujući Iron Lady i Kraljev govor i Pirate sa Kariba...

A prije svih smo ih mogli pogledati na HBO, pa sta :roll:

Daky je napisao:
Ne volim to pljuvanje po nečemu samo zato što ima oznaku Pink. Druga stvar je Pinkov zemaljski treš program, ali ovde je riječ o filmskim kanalima koji su neuporedivo bolji. Kao što reče CopyLeft, i Cinestar ima bolji program. Još kad krenu 2 nova nova Cinestara u SD i još 2 u HD...
Uostalom uporedite.

Cinemania http://tvprofil.net/sr/tvprogram/#!kanal=cinemania
Pink Movies http://tvprofil.net/sr/tvprogram/#!datu ... ink-movies
Cinestar http://tvprofil.net/sr/tvprogram/#!kanal=cinestar-tv

Zasto vec kad si poredio nisi poredio kompletnu filmsku ponudu koju imamo, pa da vidimo gdje su "Svi pinkovi" VS "Svi Cinestar-ovi" ili recimo da vidimo gdje su Cinemania VS MGM. Ili gdje je u cijeloj prici HBO i Cinemax. Ovako, ovo poredjenje je prodavanje muda pod bubrege kao sto rece Copy. :wink:

I fulate poentu, Sinemanija nije pandam Cinetaru. SBB i Total imaju Cinestar u ponudi, vec se jacom Sinemanijom, pa i pokretanjem Prve plus zeli stvoriti ravnoteza u filmskoj ponudi u usranom ratu Telekom protiv SBB-a, u Srbiji. Jedni kao adute imaju FOX-ove, Cinestarove, Sinemaniju, dio Pinkova drugi imaju sve Pinkove, sve Feelmax kanale, onda jedni imaju Sport klubove drugi Arenasport kanale i tako dalje i tako dalje...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato što su ovo uglavnom najkvalitetniji kanali. MGM i TV1000 opet nisu u tom rangu sa Pinkom. Zašto bih poredio premium kanale (Cinemax i HBO) sa kanalima iz osnovnog paketa?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Kako nisu Nova i RTL HR FTA kad ih ja hvatam zemaljski putem DVB-T-a.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

FTA znači da su kanali dostupni preko satelita besplatno. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 21:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Copy, namjerno ili slucajno brkas satelitsko i zemaljsko emitovanje. Ili sam nesto propustio?

Daky je napisao:
Zato što su ovo uglavnom najkvalitetniji kanali. MGM i TV1000 opet nisu u tom rangu sa Pinkom. Zašto bih poredio premium kanale (Cinemax i HBO) sa kanalima iz osnovnog paketa?

Pa u Totalu su Pinkovi filmski kanali - premijum kanali a Sinemanija je u Total TV paketu. Onda se ni tu ne bi mogli porediti. Pinkovi kanali su u Elti na mala vrata protureni kao kanali u osnovnom paketu a onda svi korisnici, zeljeli to ili ne - imaju ih u ponudi. Doduse Elta nista drugo ni nema osim osnovnog paketa. Odnosno sve je strpano u isti. :D

Ali kao sto vec rekoh, pokretanje nove, osvjezene Sinemanije ima sasvim drugaciju ulogu:

Citiraj:
...se jacom Sinemanijom, pa i pokretanjem Prve plus zeli stvoriti ravnoteza u filmskoj ponudi u usranom ratu Telekom protiv SBB-a, u Srbiji. Jedni kao adute imaju FOX-ove, Cinestarove, Sinemaniju, dio Pinkova drugi imaju sve Pinkove, sve Feelmax kanale, onda jedni imaju Sport klubove drugi Arenasport kanale i tako dalje i tako dalje...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2014, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Film Plus promjenio naziv u Cinemania Plus ...

Slika
Bilo bi fino da vidimo i Cinemaniu u ponudi BL operatera

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]