banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel IPTV
PostPoslato: 28 Dec 2019, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Novo pravilo o pružanju audiovizuelnih usluga koje bi trebalo biti usvojeno do marta i nema odredbu o obavezi operatera da u ponudi ima sve kanale u zoni pokrivanja već samo javne servise i druge javne tv (kantonalne tv) u zoni pokrivanja.

I mtel će morati BHT i FTV staviti na prvih devet mjesta.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
To nema nikakve veze sa ovom preglupom kampanjom Telemaha/Totala, jer pobogu uopšte ne moraš biti korisnik bilo koje pay tv usluge da bi imao prijem NoveBH. Kampanja u kojoj se tvrdi da će samo korisnici Telemaha/Totala imati Novu BH je prevara i obmana građana i tu ima posla za Udruženja koja se bave pravima potrošača i Sud.

E sad, ukoliko je vlasnik televizije Nova BH planirao vratiti koncesiju i preći isključivo na kablovsko/DTH emitovanje, to je drugi par opanaka, ali se onda otvara prostor nekoj zemaljskoj televiziji da otkupi prava za Euro 2020 recimo. Stvari su,po korisnike, vrlo jednostavne, a kablovske kompanije će, očito, i u narednom periodu, koristiti neuređeno tržište, ne birajući načine i sredstva, kako bi obmanuli i prevarili korisnike, i tako pribavili sebi još koju marku/euro.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam ni pisao o kampanji Totala već o novoj regulativi.
Nevezano šta Total reklamira,pravo Nova BH kao i drugih komercijalnih tv da od pay tv operatera traži naknadu,a pravo operatera je da na to ne pristane.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
zakljucak...kupujmo antene :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Novo pravilo o distribuciji audiovizuelnih usluga medija je na javnoj raspravi do kraja januara pa i građani mogu dati komentare i prijedloge za konačnu verziju.

https://docs.rak.ba//articles/77f15552- ... 6f232.docx

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Vjerovatno niko ni ne računa prevaziđenu analogiju pa zato ustvari i hoće biti samo na Totalu i to HD. :) I onaj digitalni SD na mtelu je mutan na HD televizorima, a kamoli analogija. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 10:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
wizzy_bl je napisao:
zakljucak...kupujmo antene :)

Na žalost DA! Inače veoma je zanimljiva lista tv stanica koje će prenositi Euro, tako da uz neki "minimalan trud" korisnici usluga kablovskih operatera i IPTV-a koji nisu u okviru Telemaha, mogu sasvim pristojno odgledati Prvenstvo. Kako stvari sada stoje, najbolje rješenje, bar što se tiče komentatora i kvaliteta slike a ujedno i najisplativiji način, obzirom da nije uopšte riječ o pay tv usluzi biće digitalni zemaljski signal HTV-a. Građani trebaju obratiti pažnju na zamjenu set-top-boxova jer OIV do tada gasi DVB-T i potpuno prelazi u DVB-T2. Detalji:
https://gledajbezbrige.oiv.hr/
Druga opcija, ukoliko imate dobar net, a većina korisnika mtel-a ga jma, dovoljno je tek desetak mbita za odličan HD, jeste kratkoročna kupovina neke od IPTV aplikacija ili neke od listi. Vavoo recimo ima BBC/ITV u HD-u i to je vrh. Sjajan posao će sigurno odraditi ARD/ZDF/ORF, a nije loša opcija, ukoliko vas ne nerviraju italijanski i portugalski, ni Sky Italia i Sport PT. Sve je u HD-u. Veliki broj listi, IPTV aplikacija, ili kako se to već zove, nudi i balkanske kanale, a nije problem doći ni do EON-a, "ima ga u opticaju". Ulog nije veliki i kreće se od 3 do 10 eura za mjesec.

Treća, opcija, tamo gdje je to moguće, kao sjajno rješenje nameće se satelitska antena, FTA risiver DVB-S2, nešto kabla i majstor koji će vam to sve namjestiti, ili jednostavno, "udahnite novi život svom tanjiru" kojeg ste skinuli pojavom kablovske. Vodite računa, da se na anteni nije pekao roštilj ili kuvao pekmez, da vam risiver bude DVB-S2 i antena podešena na Astru 19,2. Tu su u HD-u ARD/ZDF, što znači da je uživanje zagarantovano. Sve to danas uopšte više nije skupo nabaviti, i zavisi od toga jeste li nešto od opreme ranije imali. Čak i sa starim DVB-S risiverima možete jos uvijek loviti ZDF/ARD ali je slika onda SD.
I posljednja opcija jeste sobna antena, koju je pametno uvijek bilo nekako držati u šteku i obični analogni zemaljski signal Nove BH. Slika hoće biti loša, komentator takođe, ali ipak nećete ostati bez Eura.

Hvala i uživajte u fudbalu.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
a jeste napravili frku oko jednog kanala koji uopste nije vrijedan spomena, i koji se svakako moze gledati bez prikljucka na kablovsku. pogledam ga inace samo silom prilika i to samo kad igra Srbija i to onda kad te utakmice nema na rts-u. na polarisu ga svakako nema i ne nedostaje mi ni najmanje. haha

za euro iduce godine cu sigurno uzeti sve sto je potrebno da bi gledao na hrt, mada ga i sada moj tv lovi sam, bez ikakvih dodatnih receivera na 23. kanalu, i sa sobnom antenom. slika odlicna.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Možemo mi pričati šta hoćemo ali to je jedan od najgledanijih kanala, ako ne i najgledaniji. Ako slučajno nestane sa mtela, vidjeće oni frku kad ljudi ne budu mogli gledati Grand, domaće, turske serije.
A kao što neko reče, sasvim solidan kanal u poređenju sa ostalima. Pogotovo za one koji nemaju Novu S, jer dosta toga preuzimaju s tog kanala, doduše često sa nekim zakašnjenjem
Može se gledati analogno ali aj sad objasni ljudima koji godinama nisu to koristili da moraju opet kupiti antenu :)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa sto bi bila frka, kad se, ako ga neko i ukine, taj kanal moze gledati ovako bez kablovske? jesam li samo ja glup ili smo svi glupi? hahaha

ma ajde budimo realni, kakva gledanosti kakvo sto, narodu ne smijes samo ukinuti ptpc i bn ostalo sve luk i voda. imam ja taj grand na polarisu, na prvoj, pa ga niko kod mene kuci ne gleda.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
kako gledati kad vise od pola ljudi vise nema nikakvu antenu

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 15:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
Slična situacija kao i sa RTL HR prije otprilike 13 godina,kada su zabranili reemitovanje za područje BiH,a većina države je mogla imati zemaljski signal(osim jugoistoka države),pa su na kraju postigli dogovor.

Послато са SM-J600G помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

evo moje, sa pijace, sluzi mi za domace kanale, lovim ove obicne kanale: rtrs, bn, bel, simic, nova bh, obn, bht, atv, kanal 3, tv1, slobomir, mozda sam nekoga zaboravio i imam digitalne kanale sve ove nase i cetiri hrvatska kanala. polaris mi je za sve ostalo. u sustini polaris mi je najvazniji, ovo kad bas nesto tipski hocu da pogledam, poptu evropskog prvenstva u fudbalu, odlicna vijest je da ce prenositi hrt haha

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li sa tom antenom hvataš DVB T2 mux na 43 kanalu?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne otvara tv. samo stane, skenira signal, ali ne otvara. moram uzeti neki receiver koji lovi ovaj njihov novi sistem emitovanja, najkasniej do ljeta da, bih mogao gledati euro, ako sam dobro razumio.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro si razumio.
Samo napisa da hvataš četiri hrvatska što znači da nemaš signal sa 39 i 58 kanala.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kada pomjerim antenu do kraja ormara, imam rtl 2 doma hrt 3 i 4, ali onda su mi losi onda svi ovi nasi analogni, tako da sam sada namjestio ovako i nista ne diram. haha
u sustini dosta mi je da imam hrt 2 za euro i rtl sada ide rukomet tako da sam miran, a te kanale nemam na polarisu.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 16:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Jul 2013, 12:16
Uzmi pojacalo ista situacija bila i kod mene pa sam tako rijesio.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

babic je napisao:
kada pomjerim antenu do kraja ormara, imam rtl 2 doma hrt 3 i 4, ali onda su mi losi onda svi ovi nasi analogni, tako da sam sada namjestio ovako i nista ne diram. haha
u sustini dosta mi je da imam hrt 2 za euro i rtl sada ide rukomet tako da sam miran, a te kanale nemam na polarisu.
Rukomet će prenositi Arena a Euro će prenositi RTS najvjerovatnije.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2019, 17:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
babic je napisao:

ma ajde budimo realni, kakva gledanosti kakvo sto, narodu ne smijes samo ukinuti ptpc i bn ostalo sve luk i voda. imam ja taj grand na polarisu, na prvoj, pa ga niko kod mene kuci ne gleda.

pa nije tvoja kuca mjerilo gledanosti, kao sto nije ni moja....eto kod mene niko ne gleda rtrs i bn a opet su oni i nova bh i obn najgledaniji kanali..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]