UmiPlus147 je napisao:
A zasto biste odjavljivali? Sta kada odjavite? Pobogu, kao da ljudi nemaju pametnijeg posla, nego jos savjetuju kako i sta se uradi. Nazovite ljude u Total call centru, sigurno ce vas pripaziti, pa vas ta 1.45 KM mjesecno nece dodatno opteretiti. Oprema i podrska Totala je svjetlosnu godinu ispred konkurencije, znaju to svi koji su probali. Probao sam i ja, ne bih nikada vise. Ja imam i Eon aplikaciju za TV, znaci vrh je i danas me odlučno posluzila na skijanju i gledanju Novaka, ono par posljednjih poena...
'ajmo jos jednom, nije nam tesko da ponovimo

Sada je 1,45KM a zaboravljamo ranija poskupljenja po markicu dvije
A imamo obrnuto proporcionalnu situaciju u ponudi, tako da sva poskupljenja je pratilo smanjenje broja sadrzaja i kanala unazad 4-5 godina
Al' to nije bitno, kao ni cinjenica da mtel (u mom slucaju) nije poskupio a gomilu sadrzaja je dodao...
Nisu ni oni sjajni, daleko od toga, ali sadrzaj/cijena... Ni blizu niste
A kad smo kod servisa, i tu svaka cast! 30 maraka da se prikljucak prebaci iz jedne prostorije u stanu u drugu

Pod istim krovom, mora da se plati jer je ugovor istekao a redovno se sada placa 29KM svaki mjesec...
Dok mtel to tako ne radi, ako si korisnik izaci ce na teren, imao ugovor ili ne...
Da ne pricamo vise bajke, serviserima svaka cast, ali to sto brzo dolaze je iz razloga sto je sve manje korisnika a samim tim i reklamacija...