banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2387 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 120  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sport Klub
PostPoslato: 28 Nov 2017, 01:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Koliko znam već postoji SK1 BiH (ako ti je to bitno da bi kanal nazvao "domaćim").

Dakle, treba razlikovati nacionalne i regionalne kanale. SK i Arena su regionalni jer kupuju prava za sve države u kojima se reemituju i ne mogu se porediti sa RTS-om ili BHRT-om koji kupuju prava samo za svoje države.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2017, 13:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Dec 2012, 01:27
Obrenboj je napisao:
Ovo je vjerovatno nešto novo, ovo prije nije bilo moguće, ali očigledno da je zinula guzica svima za parama.

Činjecina je da trenutno SK ne postoji u Bosni i Hercegovini, a dva kanala bi sigurno morali imati da realiziju prijenose na tržištu Bosne i Hercegovine u toku prvenstva.

Koliko god SK i AS bili srbijanski kanali, smatram ih domaćim, pogotovo AS jer se toliko trude da to dokažu i u prijenosu, kod SK je malo, ali skroz malo drugačije, tako da AS dajem prednost zbog ponašanja, a i kanala koji zbog neprijenosa BH Telecom Premijer lige, ostao je skoro identičan kao srbijanski, samo nekada bude male razlike.

Tja pitanje koliko je i Arena domaća. Ok mi u Republici Srpskoj ih tako posmatramo jer nam je više stalo do Zvezde i Partizana nego do Želje i Sarajeva. Ono što je očito je da je uslovno reći srpskija jer joj je domaći sport ( bio to fudbal ili košarka ) bitniji. Vidi se da je vlasnik srpska firma. Kao što se odlično vidi ko je vlasnik SBB i Sport kluba. A vidi se i da im je u BiH prioritet federalni dio. Jer kako drugačije objasniti da otkupiš pravo za nešto a onda to ne prenosiš iako znaš koliko je ljudima stalo da to gledaju. Primjer su i EP u košarci i sad ove kvalifikacije. Pri tome još zatamniš sve druge i pogasiš sve linkove na netu da slučajno ko ne bi gledao utakmicu negdje drugo.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2017, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EP su uredno prenosili.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2017, 16:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Nov 2017, 00:14
http://www.mozzartsport.com/vesti/zbogo ... ubu/186307

Послато са X5max уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2017, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I HRT je zvanično objavio:

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2017, 20:13 
Pripravnik
Pripravnik

Daky je napisao:
EP su uredno prenosili.

Jesu. Ali tako što dvije ( ili čak tri ) utakmice Srbije uopšte nisu prenosili. A naravno RTS se morao zamračivati. Nije dobro ovo što su oni otkupili prava. Ali nema tu pomoći.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 00:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2017, 23:35
Daky je napisao:
Koliko znam već postoji SK1 BiH (ako ti je to bitno da bi kanal nazvao "domaćim").

Dakle, treba razlikovati nacionalne i regionalne kanale. SK i Arena su regionalni jer kupuju prava za sve države u kojima se reemituju i ne mogu se porediti sa RTS-om ili BHRT-om koji kupuju prava samo za svoje države.

Bio je samo na kratko, za vrijeme europskog prvenstva zbog potreba reprezentacije Srbije.

Porazna je samo činjenica da Bosna i Hercegovina spada i isti koš sa malenom Crnom Gorom i Makedonijom. Nisam to od onih što zahtijevaju kanal na Bosanskom jeziku, ali želim da u budućnosti vidim barem taj jedan kanal od njih.

Neće AS u Srbiji za vikend raditi utakmicu Hrvatske lige, ako ima popunjenu šemu za svojih pet kanala, sa ostalim više gljedljivim "live" sadržajima u tom trenutku, baš kao što nisu ni radili uvijek utakmice Premijer lige. Opet kažem, trenutno nema potrebe za tim, čak ni AS nema potrebu za kanalom za Bosni i Hercegovinu, jer su izgubili sve što je izlazilo iz ove države.

Nemamo mi još države da se pobrine za nas, ili pak imamo, ali ne žele, ili ne mogu jer svaka životinja vuče na svoju stranu.

faust79 je napisao:
Tja pitanje koliko je i Arena domaća. Ok mi u Republici Srpskoj ih tako posmatramo jer nam je više stalo do Zvezde i Partizana nego do Želje i Sarajeva. Ono što je očito je da je uslovno reći srpskija jer joj je domaći sport ( bio to fudbal ili košarka ) bitniji. Vidi se da je vlasnik srpska firma. Kao što se odlično vidi ko je vlasnik SBB i Sport kluba. A vidi se i da im je u BiH prioritet federalni dio. Jer kako drugačije objasniti da otkupiš pravo za nešto a onda to ne prenosiš iako znaš koliko je ljudima stalo da to gledaju. Primjer su i EP u košarci i sad ove kvalifikacije. Pri tome još zatamniš sve druge i pogasiš sve linkove na netu da slučajno ko ne bi gledao utakmicu negdje drugo.

Arena je za nas ljubitelje domaćeg i regionalnog sporta kao stvorena. Šteta za prijenose Premijer lige, radili bi to dosta kvalitenije, ne računajući samo kvalitet slike. Poželio sam "kvalitetnu" utakmicu pogledati na TV, a ne da se patim po streamu.

To za prijenos EP je na frku bilo, malo su popustili zbog nemara, ali su kasnije ispravili kada su uveli SK1 BiH. U ovom slučaju kao korisnika mtel usluge, krivim njih, jer navrijeme nisu ubacili u šemu taj kanal, iako je već od druge utakmice postojao.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 00:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
Postoji i dalje na EON-u.Razlika u odnosu na SK 1 HD SRB je u tome što nema oznake HD u donjem desnom uglu i onih SK zagrada u gornjem lijevom uglu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 00:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Mene zanima kako je SK kupio prava za zemaljsko emitovanje, a nema televiziju da to pokrije? Mozda su zato htjeli kupiti Novu Tv? Ili ovi prodaju sve u paketu pa kako hoces emitujes?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 00:12 
Početnik
Početnik

Nisam to znao, nemam to. Hvala.

Eto ako ne nabave zemaljski kanal, onda će ići na državnoj televiziji. Ne vidim smisla da to prodaju OBN.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 08:59 
Pripravnik
Pripravnik

Obrenboj je napisao:

Porazna je samo činjenica da Bosna i Hercegovina spada i isti koš sa malenom Crnom Gorom i Makedonijom. Nisam to od onih što zahtijevaju kanal na Bosanskom jeziku, ali želim da u budućnosti vidim barem taj jedan kanal od njih.

Neće AS u Srbiji za vikend raditi utakmicu Hrvatske lige, ako ima popunjenu šemu za svojih pet kanala, sa ostalim više gljedljivim "live" sadržajima u tom trenutku, baš kao što nisu ni radili uvijek utakmice Premijer lige. Opet kažem, trenutno nema potrebe za tim, čak ni AS nema potrebu za kanalom za Bosni i Hercegovinu, jer su izgubili sve što je izlazilo iz ove države.

Nemamo mi još države da se pobrine za nas, ili pak imamo, ali ne žele, ili ne mogu jer svaka životinja vuče na svoju stranu.

faust79 je napisao:

Arena je za nas ljubitelje domaćeg i regionalnog sporta kao stvorena. Šteta za prijenose Premijer lige, radili bi to dosta kvalitenije, ne računajući samo kvalitet slike. Poželio sam "kvalitetnu" utakmicu pogledati na TV, a ne da se patim po streamu.

To za prijenos EP je na frku bilo, malo su popustili zbog nemara, ali su kasnije ispravili kada su uveli SK1 BiH. U ovom slučaju kao korisnika mtel usluge, krivim njih, jer navrijeme nisu ubacili u šemu taj kanal, iako je već od druge utakmice postojao.

Žalosno je da BiH nema svoj sportski kanal. Pa makar to bio nivo SOS kanala. Što se tiče prenosa za EP u košarci tačno se sjećam da sam se bunio zbog utakmice. Čini mi se da je bilo sa Belgijom ili Britanijom. Odgovor im je bio nismo kupili pravo za tu utakmicu. Tada mi je bilo došlo da nekog zadavim.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Volio bi da SK bude u HD, kada smo zelje i pozdravi xD

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 09:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
sk 1, 2 i 3 jesu u HD

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 10:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Priča sa pravima prenosa ozbiljno je uzdrmala region po svemu sudeći. Dolaze nova vremena, sve je to tačno, ali da prava mogu ovako da se krčme to svakako predstavlja diskriminaciju.

Da se razumijemo, i prije par mjeseci, u jeku frke oko košarke, sam na ovom forumu isto napisao. A to je, da razumijem da za vrhunske sportske sadržaje specijalizovane sportske televizije kupe prava i mlate njima ispred nosa, ali za Evropska i svjetska prvenstva ili Olimpijske igre, moraće se postaviti nekakva pravila pobogu.

Nije normalno da pola Republike Srpske/BiH ne može gledati reprezentaciju Srbije ili BiH, u bilo kojem sportu i ovom slučaju je svejedno, samo zato što su zemaljska prava ostala kod nekoga u fioci.

Interesantan je taj faomozni Član 10 Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine:

Citiraj:

Član 10.

(Međunarodna razmjena i ekskluzivna prava)

(1) S ciljem ostvarivanja interesa cjelokupnog stanovništva Bosne i Hercegovine, BHRT dužan je osigurati
pokrivanje najvažnijih kulturnih, sportskih, zabavnih i drugih događaja koji se održavaju u zemlji i svijetu.

(2) Emiteri čiji programi nisu dostupni cjelokupnom stanovništvu Bosne i Hercegovine nemaju pravo na
dobivanje eksluzivnih prava za sljedeće sportske događaje:

a) olimpijske igre;
b) svjetska i evropska prvenstva u nogometu, košarci, rukometu i drugim sportovima ;
c) utakmice u okviru zvaničnih međunarodnih takmičenja u kojima nastupaju reprezentacije Bosne i
Hercegovine;
d) međunarodna takmičenja koja se održavaju u Bosni i Hercegovini.
(3) BHRT će uložiti sve napore da stekne ekskluzivna prava na sve važne događaje, kako su definirani i
pobrojani u stavu (2) ovog člana.

http://www.mkt.gov.ba/bos/dokumenti/zak ... gTag=bs-BA

Šta ovo znači? Nekoliko pitanja se samo nameće.

BHRT nije obezbijedio prava pa je prekršio Zakon?

Šta ako BHRT ne obezbijedi prava?

Zakon je monopolistički? Kakva je evropska praksa, vidim da je u Njemačkoj prava za EURO 2020 je obezbijedio ARD/ZDF, u Austriji ORF i u Mađarskoj MTV.

Specijalizovani sportski kanali krše Zakone ove zemlje?

BiH je stvarno cirkus?

Da se razumijemo, imam Sport klub, korisnik sam usluge platforme koja ga ima u ponudi, a sve što sam napisao u postu ima za cilj da vidimo šta smo to zeznuli u pravilima, Zakonima, odredbama i slično da nas neko, juče, danas, sutra, nebitno ko, može ucjenjivati kupljenim pravima za zemaljsko emitovanje a ne emituje svoj program zemaljski, i još uz sve to, nije u ponudi svih kablovskih i IPTV operatera? Opet posla za Konkurencijsko vijeće?

I treba požuriti s tim jer očito nije to samo Euro 2020.

Citiraj:
SBB-ov sportski kanal kupio je ekskluzivna prava na prenose kvalifikacionih mečeva za Evropsko prvenstvo 2020, Mundijal 2022, Ligu nacija 2018/2019 i 2020/2021 i kao krunski dragulj: sam Euro 2020. godine!

Naravno, to što je Sportklub kupio ekskluzivna prava za prenose ne znači da ne može da ih uz određenu nadoknadu iznajmi Radio televiziji Srbije, kao što je do sada činio sa nekim teniskim i košarkaškim takmičenjima. Međutim, kad su u pitanju ova najveća i samim tim najskuplja takmičenja poslovna logika nalaže da TV prava zadrže za sebe.

http://www.mozzartsport.com/vesti/zbogo ... ubu/186307

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Sve nekako, ali ko će slušati one komentatore sa SK, njanjavi glasovi, skoro gledam PL frajer prenosi kao umjetničko klizanje, stalno jedan isti tonalitet, ubilo se za zaspati.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Niko nije branio RTS-u, HRT-u, BHRT-u, RTRS-u, FTV-u...da se udruže i dostave jednu kvalitetniju ponudu.
Ah da, politika ;)

Meni je drago da se desilo ovo i da je neko pomrsio konce javnim servisima u regionu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad još kad im oduzmu sport, mogu i da ih ugase. Pogotovo ova "naša" tri. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2017, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ma nije samo do ponude. Sportski kanali ganjaju sportske sadržaje, logično. I njima nije problem da u paketu ide ono što te državne i ne bi puštale. Na primjer, košarka i žensko prvenstvo u paketu sa muškim EP. Pa Liga nacija u fudbalu uz EP. I još imaš komentatore koji su u odnosu na neke "državne" doktori znanja... Gledajući tako, ovo je i bolje. Trebalo bi biti, da ovi naši ne petljaju uvijek. Tipa puštanja preko SK ad hoc kanala, što zadrže zemaljska prava ili su ograničeni samo na određene mreže... Znaju ti koji su preuzeli SK kako da lagano sve više izvlače novca... Neka ih malo država pritisne...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2017, 17:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
Obrenboj je napisao:
Daky je napisao:
AS nema potrebu za kanalom za Bosni i Hercegovinu, jer su izgubili sve što je izlazilo iz ove države.

Kako nema, ne čemu bismo onda gledali Ligu Evrope? Npr. Crvena zvezda - Arsenal je prenošeno samo na AS1 BiH.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2017, 23:38 
Početnik
Početnik

pejas je napisao:
Kako nema, ne čemu bismo onda gledali Ligu Evrope? Npr. Crvena zvezda - Arsenal je prenošeno samo na AS1 BiH.

Ima pogrešno sam se izrazio, siguran sam da sam u nekim drugim postovima i napisao da ide baš rijetko što na njoj. Eh eto, to je prednost samo jednog domaćeg kanala. A usput i često u Srbiji služi kao kanal za 6. utakmicu Lige Prvaka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2387 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 120  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]