Ljudi, Arena ne bi smjela da bude zamracivana.
Pogledajte ovu sezonu. Kad se doslo do termina kad se igra samo jedna utakmica po veceri, Arena nije zamracivana. Ja sam gledao oba polufinala LS i finale LS na Areni, kao i finale Lige Evrope. Dakle, tada je Arena prenosila istovremeno sa javnim emiterima.
Ako sam ja dobro upoznat, Arena je nosilac prava sa glavni paket utorkom, a to znaci da ce moci da biraju utakmicu koju hoce da prenose, a ako se ona bude poklapala sa mecom koji prenose javni emiteri u BiH, niko nece biti zamracen jer i jedni i drugi, svaki u svojoj oblasti (kabal, i free) imaju prava na taj osnovni mec. Koliko cujem, Arena ce tu najzanimljiviju utakmicu utorkom prenositi na prvom kanalu da bi mogli da je gledaju i oni koji nemaju cijeli arena paket. Na kanalima 2, 3 i 4 ici ce multiprenos, odnosno prenosi jos dve utakmice.
Srijedom arena nije glavni nosilac prava i nece prenositi mec na prvom programu, vec ce prepustiti nosiocima prava iz zemalja regiona da izaberu sebi glavnu utakmicu (dakle, OBN, RTS i HRT), a oni ce prenositi po vec uhodanoj semi na dvojki, trojki i cetvorki.
Ne mora biti da ce ovo sto sam napisao zaista biti praksa, ali zasad imam informacije da ce biti takav ishod.
Ono sto je meni jos zanimljivo jeste podatak na ovom linku
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UE ... oadcasterspogledajte koja televizija ima prava za NJemacku u free mrezi...