banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 02:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RTV taksa
PostPoslato: 20 Sep 2011, 02:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
filozof sa vrbasa je napisao:
Svi bi trebali placati pretplatu, jer posjedujemo tv prijemnik ili tranzistor, tako zakon kaze. Meni je zao sto se taj novac ne djeli srazmjerno prema gledanosti televizija u drzavi pa bi tri javna emitera dobila go qrac.

Jooooj, мој (назови) филозофе!!! Ево шта све закон каже па нешто не видим да се поштује:

- Sudovi u svom radu postupaju nepristrasno, blagovremeno i efikasno. (Закон о судовима РС; Сл. гласник РС 111/04, 109/05, 37/06, 119/08)
- Нико нема права да тражи од грађана да поднесе доказе о својој осуђиваности или неосуђиваности.
Грађанима се, на њихов захтев, могу давати подаци о њиховој осуђиваности или неосуђиваности само ако су им ови подаци потребни ради остваривања њихових права у иностранству. (Кривични закон РС, Сл. гласник РС 49/03)
- Radnikom, u smislu ovog zakona, smatra se lice koje je zaposleno na osnovu ugovora o radu. (Чл. 2 Закона о раду РС)
- Radnici imaju pravo da po svom slobodnom izboru organizuju sindikat i da se u njega učlanjuju, u skladu sa statutom i pravilima sindikata. (чл. 6.1 Закона о раду РС)
- Sindikat i udruženja poslodavaca osnivaju se bez ikakve prethodne saglasnosti bilo kog državnog organa. (чл.6.3 Закона о раду РС)
- Ugovorom o radu smatra se ugovor na osnovu koga se između radnika i poslodavca, u skladu sa ovim zakonom, zasniva radni odnos (чл. 10.4 Закона о раду РС)
- Puno radno vrijeme radnika iznosi 40 časova sedmično (чл. 40.1 Закона о раду РС)
- Prekovremeni rad iz člana 43. ovog zakona ne može trajati više od 10 časova sedmično. Izuzetno, radnik može dobrovoljno, na zahtjev poslodavca, raditi prekovremeno još najviše do 10 časova sedmično.
Radnik u toku kalendarske godine ne može raditi prekovremeno više od 150 časova. (чл. 44 Закона о раду РС)

И тако даље и тако даље....

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 03:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
za "drinin vuk" sve sto si napisao stoji ali me interesuje koliko vec ne placas pretplatu, da li ti urucuju racun uopste i jesi li imao do sada neke zakonske sankcije (jesu li dolazili otimati ormare, usisivac, sporet i ostale dragocijenosti)?

za "insp_CaLLahan" kazes prosao je taj neki zakon o inkasatima. Nisam znao za to ali odlicno ako je tako, znaci ko je odjavio fixni sad bi trebao imati zakon na svojoj strani da im nije duzan placati istu, a kamoli se udostojiti otvoriti vrata.

za "filozofa sa vrbasa" velis svi bi morali placati rtv taxu jer posjedujemo radio i tv. U tom slucaju stvar je jasna, tv i radio van kuce (kod komsije, u podrum bilo gdje) zovnes doticne da ti pregledaju stan i pitas: sta ja sad imam da placam i mogu da te povuku za karinu.

Sto je najzalosnje konstatovali smo da veci dio love ide u federaciju. Pa s obzirom koliko se nasa vlast "voli" sa njima zar ne bude oci to sto su nasi sudovi najefikasniji u otimacini upravo te sice od gladnog naroda.
Uostalom na kraju zar nas nije "nas" predsjednik pozvao da ne placamo tu rtv taxu?

Kazem vam nema druge nego da se pokrene ozbilja prica o ovome, i kolektivno prestane placati ovaj teski lopovluk.
Jos mi je u sjecanju kako pretukose prosle godine onog invalida u BN sto nije platio jebenu taxu. U njegovoj sopstvenoj kuci. I to "nasa" policija.
Zar dozvoliti sad da zmirimo na ovu otimacinu. I to u najsiromasnijoj drzavi Evrope?

Ovdje mi se sve vise cini da smo blizu nekog arapskog proljeca na nas nacin.
Jer ko sto rece K. Marx nema druge nego kad ti dodje iz nutrine, kad ne moze vise... onda ce morati ulica i motka da progovori.
A polako nek krene od taxe, mozda dodjemo i do lopova na vlasti sto pokradose milione od naroda.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 03:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
dtkbl je napisao:
Uostalom na kraju zar nas nije "nas" predsjednik pozvao da ne placamo tu rtv taxu?

Kazem vam nema druge nego da se pokrene ozbilja prica o ovome, i kolektivno prestane placati ovaj teski lopovluk.
Jos mi je u sjecanju kako pretukose prosle godine onog invalida u BN sto nije platio jebenu taxu. U njegovoj sopstvenoj kuci. I to "nasa" policija.
Zar dozvoliti sad da zmirimo na ovu otimacinu. I to u najsiromasnijoj drzavi Evrope?

Jer ko sto rece K. Marx nema druge nego kad ti dodje iz nutrine, kad ne moze vise... onda ce morati ulica i motka da progovori.

A polako nek krene od taxe, mozda dodjemo i do lopova na vlasti sto pokradose milione od naroda.

дтк, ја први подржавам све што ти велиш, али хајде да видимо колико ће људи са овог форума (камоли из БЛ, тј. читаве РС) имати муда да то не плати? Ићи ће логиком - ако не платим одох на суд, а шта ћу онда?
Повежи то са мојим претходним постом и изводима из Закона о раду и чињеницом да се сваки наш запослени "радник" (јер није по закону радник ако није под уговором, отуд наводници) боји организовања у синдикате за које по закону не треба ничију сагласност, и онда очекуј да ће за такву тричарију дизати буну?!
А ја сам рецимо незапослен (иако сам могао имати посао и то фино плаћен) само зато што што сваком потурим под нос овај горе закон и питам за своја права. (Умријећу од глади, ал везе које имам никад, никад, али никад потегнути нећу!!!!)
Сачекај док нам нарасту муда, па тек онда позивај на буну! Мада, заиста, од овако нечега као што је РТВ такса треба почети направити неко наше "прољеће"!

Proletarier aller Länder, vereinigt euch! :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 07:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Od kada sam odjavio fixni telefon ne placam RTV pretplatu niti ko pita, niti ko dolazi.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 07:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Evil_Dead je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Svi bi trebali placati pretplatu, jer posjedujemo tv prijemnik ili tranzistor, tako zakon kaze. Meni je zao sto se taj novac ne djeli srazmjerno prema gledanosti televizija u drzavi pa bi tri javna emitera dobila go qrac.

Jooooj, мој (назови) филозофе!!! Ево шта све закон каже па нешто не видим да се поштује:

- Sudovi u svom radu postupaju nepristrasno, blagovremeno i efikasno. (Закон о судовима РС; Сл. гласник РС 111/04, 109/05, 37/06, 119/08)
- Нико нема права да тражи од грађана да поднесе доказе о својој осуђиваности или неосуђиваности.
Грађанима се, на њихов захтев, могу давати подаци о њиховој осуђиваности или неосуђиваности само ако су им ови подаци потребни ради остваривања њихових права у иностранству. (Кривични закон РС, Сл. гласник РС 49/03)
- Radnikom, u smislu ovog zakona, smatra se lice koje je zaposleno na osnovu ugovora o radu. (Чл. 2 Закона о раду РС)
- Radnici imaju pravo da po svom slobodnom izboru organizuju sindikat i da se u njega učlanjuju, u skladu sa statutom i pravilima sindikata. (чл. 6.1 Закона о раду РС)
- Sindikat i udruženja poslodavaca osnivaju se bez ikakve prethodne saglasnosti bilo kog državnog organa. (чл.6.3 Закона о раду РС)
- Ugovorom o radu smatra se ugovor na osnovu koga se između radnika i poslodavca, u skladu sa ovim zakonom, zasniva radni odnos (чл. 10.4 Закона о раду РС)
- Puno radno vrijeme radnika iznosi 40 časova sedmično (чл. 40.1 Закона о раду РС)
- Prekovremeni rad iz člana 43. ovog zakona ne može trajati više od 10 časova sedmično. Izuzetno, radnik može dobrovoljno, na zahtjev poslodavca, raditi prekovremeno još najviše do 10 časova sedmično.
Radnik u toku kalendarske godine ne može raditi prekovremeno više od 150 časova. (чл. 44 Закона о раду РС)

И тако даље и тако даље....

Ili tebe ili nekog tvog u porodici muče na poslu, kada si se većim dijelom samo uhvatio zakona o radu. Pa kod nas od strane "viših " se ne poštuje najmanje još 10 zakona

Kao što sam i u prethodnim postovima pisao kada smo mi dužni državi nešto (u ovom slučaju rtv taxa) naplata ide i prinudnim putem (sud, evo imamo na forumu pr. lolipop), a kada je država nama nešto dužna (isplata po tužbenom zahtjevu, isplata oduzete zemlje...) to se može odužiti i čekati.

I dobro su i lollipop i Filozof rekli da je zakonska obaveza plaćanja rtv taxe. Treba samo penzionere (bar one koji imaju ispod 350KM penzije) osloboditi od ovog plaćanja, jer su većinom ugrožena kategorija društva.
A reći ovima u RTRS-u, kada dođu da naplate, "nemam tv" ili "nemam ni tv ni radio u kući", pa ko još danas nema u kući tv ili radio? :lol:

Sve je lijepo pričati dok nekoga ne opeče, neću da plaćam, zatvaram vrata ovima iz RTRS-a, koga briga za rtv taxu, a na sudu nekome ta ista muda (koja si spominjao) se još više smanje

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
Treba samo penzionere (bar one koji imaju ispod 350KM penzije) osloboditi od ovog plaćanja, jer su većinom ugrožena kategorija društva.

A sto samo njih?jel znas da ima penzionera koji imaju i po hiljadu kermi penzije,mislim na one koji primaju vojnu penziju a takvih je dosta,spomenut treba i one sto primaju i iz inostranstva koji imaju jos vecu-oni nisu ugrozeni,Ima i radnika koji uopste ne primaju tih 350km ,tako da su oni ugrozenija sorta i od tih penzionera...Kad bi se neko oslobadjao vec od placanja na tome bi se trebalo dobro poradit.
Po nekadasnjem zakonu rtv taksu nisu placali jedino invalidi teske kategorije koliko se sijecam,al i to su izmjenili na skupstini prije neke 3 godine ,ako ne i vise.Sad je placaju i sljepci,jer eto cuju oni,pa makar i slusali vijesti sa onog kineskog tranzistora duzni su placati.J`bem ti drzavu upisanu!
Citiraj:
za "insp_CaLLahan" kazes prosao je taj neki zakon o inkasatima. Nisam znao za to ali odlicno ako je tako, znaci ko je odjavio fixni sad bi trebao imati zakon na svojoj strani da im nije duzan placati istu, a kamoli se udostojiti otvoriti vrata.

Poshte RS su preuzele potpuni monopol nad komunalnim uslugama,kako ce dalje ici naplata nisam siguran,uglavnom poshtari ce imati pune ruke posla.

Poslednji put menjao insp_CaLLahan dana 20 Sep 2011, 09:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:
A sto samo njih?jel znas da ima penzionera koji imaju i po hiljadu kermi penzije

Koliko vidim napisao sam one penzionere do 350KM penzije. A porediti radnike i ove penzionere je isto kao porediti Golfa I i Golfa VI

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@barsa vidio sam ja sta si ti napisao,al ispod sam naveo ako bi trebalo oslobadjat nekog od placanja ne mozes uzeti samo jednu grupu ljudi...dotakeli smo se radnika koji skoro i da ne primaju platu,da ne pricamo o masi nezaposlenih.Ne vidim smisao u poredjenu auta.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:
@barsa vidio sam ja sta si ti napisao,al ispod sam naveo ako bi trebalo oslobadjat nekog od placanja ne mozes uzeti samo jednu grupu ljudi...dotakeli smo se radnika koji skoro i da ne primaju platu,da ne pricamo o masi nezaposlenih.Ne vidim smisao u poredjenu auta.

Pa nije rtv taxa problem nezaposlenosti majku mu. A poređenje ako ne razumiješ između Golfa I i VI evo: penzioner (Golf I) do 350KM svoje penzije ogroman dio daje za ljekove, što se i na tv-u priča stalno, evo i sinoć bila neka emisija o tome, ali država ne može da im pomogne, kao nema se para, a radnici da li sa malom platom ili oni koji ne rade će na neki način (ako to hoće, npr. odo cijepati drva 10m i zaradim 40-50KM, odo brati šljive, kupiti krompir, odo na građevinu, odo čistiti snijeg....) naći sebi neki način zarade. Penzioneri od 70+ godina to više ne mogu. Oni imaju samo tu svoju penziju. I zato sam naveo njih kao jedan dio ugroženog društva

I slažem se s tobom da bi trebalo uvesti još kategorija stanovništva od oslobađanja plaćanja rtv taxe

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hehe,shvatio sam ja sta ti hoces reci s`golfovima`nego ovdje kod nas nista nema smisla i da recimo samohrani otac majka bez posla dvoje troje dijece ode cistit jebeni snjeg ,ode na baustelu,kupit sljive to su poslici...najljepse u svemu je da te poslodavac i u tome zajebe pa ni tu sicu ti ne isplati.. ovdje ima toliko socijale da kad bi se mnogi oslobodili od placanja oni nikad one zgrade ne bi napravili,tako da mozemo s argumentima u nedogl;ed,jer drzava nam je trulez.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Potpuno se slažem sa ljudima koji smatraju da bi novac od rtv pretplate, koji mi uplaćujemo, trebao ostati u RS-u.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
dtkbl je napisao:
za "drinin vuk" sve sto si napisao stoji ali me interesuje koliko vec ne placas pretplatu, da li ti urucuju racun uopste i jesi li imao do sada neke zakonske sankcije (jesu li dolazili otimati ormare, usisivac, sporet i ostale dragocijenosti)?

Sto je najzalosnje konstatovali smo da veci dio love ide u federaciju. Pa s obzirom koliko se nasa vlast "voli" sa njima zar ne bude oci to sto su nasi sudovi najefikasniji u otimacini upravo te sice od gladnog naroda.

Прије свега не желим кукати,сажаљење нити било шта друго,нек опросте сви што ће одговор бити подужи јер само на тај начин чини ми се да је поента и аргумент зашто не плаћати јасан.

Претплату (дакле да се разумијемо у стамбеном објекту у ком живим све иде на главу куће,у овом случају мајку,отац погинуо 92. године) не плаћамо од када постоји.
Рачун наравно стиже, уз рачун од фиксног телефона (према РС што се тиче осталих дугова,вода,струја,телефон све измирујемо редовно и рачуни су на нули). Законских санкција није било, а лично бих волио тог који би ми дошао (нисам никаква сила,оружје у кући никад нисам имао) па нек дигне руку,нек се позове на закон,нек запријети,то бих једва дочекао,а онда би се превасходно обрати Одбору за људска права.

Као што сам у претходном посту навео основни разлог због ког не плаћам, постоји још пар њих (изузмимо стандардну причу о садржајима које плаћамо, законске прописе и све друго).

Наиме, први знам много људи који плаћају, знам још једну половину која не плаћа.
Чуо сам и за судске позиве,али људи моји па знате ли ви на шта личи то.
Сад ћу вам описати, имам дједа,који живи на селу (веће сеоско насеље,не смијем именоват) и човјек није посједовао телевизијски пријемник од 2000-2005 (није посједовао купатило у кући а камо ли такав луксуз), 2006 је добио тв, уредно плаћао иако сам ја на њега вршио пресију да не плаћа. Ал пазите ово, онај што му је доносио рачун, му је узимао паре и за претходни период дакле 2005 годину (пазите тог парадокса,безобразлука), уз све то нагласиом да се ради о пензионеру (болеснику,који живи са супругом) чија укупна примања за мјесец дана износе 263 марке.
Крајем 2007 године,преселио се дјед у замјењену кућу, шта се дешава, схватио је и он да законска обавеза,заправо јест све само не правно адекватна и реална, ја сам му рекао да не видим зашто би он плаћао нешто,кад је мимо законске провјере платио и 5 мјесеци нешто што реално није потрошио??? А при том позивајући се на исте законе,тужба је једно од рјешења,али људи моји ради се о човјеку који од тих 260,даје 100 марака само на оне основне режије,од чега платит тужбу,превоз и остало?
Но би шта би,и дјед је дакле од почетка 2008 наставио плаћат,плаћао до мјесеца децембра,да би од 2009. престао и није плаћао никако (с једне стране није имао од чега,с друге схватио о каквом се лоповлуку ради,при том и сигнал оператера којима даје 6 марака не постоји,хвала Богу у том селу). Шта се дешава?
Не самом мом дједу,већ већини тих јадних сељака (да се разумијемо дјед у своје вријеме завршио 6 разреда,умио читат,писат и разумије се у већину ствари,нажалост у том селу има доста нешколованих људи,ипак се ради о осамдесетогодишњацима). У марту 2011. године, долазе му двије жене,заправо једна жена и једна дјевојка, слажу следећу причу (пазите само парадокса) " Ђеде ви морате платит 130 марака одма иначе ће полиција доћи и почети износити вам ствари ,а ви ћете морат у затвор" Рећи таквим тоном,срчаном болеснику нешто ,при том часном домаћину који никад сата није провео у затвору ради истраге а камо ли чега другог......
Ђед је објаснио да пензија ће бити 10. дакле за два дана. Шта мислите каква је прича услиједила?
" Ђеде ет сад смо вам рекли,доћи ћемо ми за два дана".
И би тако и опет иста прича, ако се томе дода да те двије жене нису ђеду ни појасниле који период ће он плаћат ни колико мјесеци. Ђед не даде 130 већ даде 102 марке (није тешко закључити ко и већина пензоса дакле од 260 оде ти 200 марака на режију,лијекови су 40,ти с бабом умири и тих 20 марака распореди 30 дана.
Добио је неку па смјешно рећ признаницу на којој му стоји да је платио за 2011 (три мјесеца) и 2010 (наводно 9 мјесеци) Дакле година је 102 марке (а тада је претплата била чини ми се 7 марака. Дакле 12х7=84 :roll:
А шта се догађа за тим, након тих жена долази човјек и жена из истог предузећа,дакле пошта, и с истом причом након 15 дана поново заплашују Ђеда али и остале сељане. Овај пут прича иде како ће (пазите рећи то пензионеру старом и болесном,не бједном,али никако просјечног живота) морат платит и до 3000 марака.
И шта бива дочекали су идући мјесец 10, Ђед је опет дао 100 марака, наводно за та три мјесеца 2010 и за 2009.
Да у свој овој безобразној акцији ни то није мало, показало се што су ђеду дошли 20 дана касније с истом причом о затворима,плаћањима и томе сличном и причом како би он морао дати пазите безобразлука и рушења свих правних непровјерених чињеница и 2008 и дат наводно неких 84 марке (пазите на сву ту контрадикторност). У међувремену,нажалост касно стигао сам и ја код ђеда ,исприча ми човјек (донекле и са страхом да га не наружем,иако сам унук, на њега сам гледао као на оца ког не памтим,јер један дио тог његовог условног сиромаштва је последица што је све што је имао практично дао мени,који сам изашао са кесом у рукама из Федерације),све ми је било јасно,шта му рећи (како схватит да ова држава за коју су нажалост гинули нечији синови јединци,за коју су гинули углавном голобради момци,а у којој су матори дрипци бјежали из ровова да спасу дупе,у којој су богати дрипци својих 5 синова слали док се не смири,а туђе јединце слали у рат) но то је био дан прекретница,рекао сам ђеду да ни случајно ни динара док је жив не да,а нек га суде ако имају образа,нек покушају. Схватио је и он,исприча да по селу практично има случајева гдје људима узимају сва примања,јер има доста људи који не знају бројат,да нема аршина по ком обрачунавају итд итд..... његова основна порука је та два мјесеца сам преживио на сувом хљебу, нек ме ставе и у затвор овако болесног,ал нема плаћања.

И да није то важно што је мој дјед,важно је то што се сви позивају на некакву обавезу закон,к..ац палац. Закона људи моји нема јер да има......

Мало и о болдираном,не већи дио већ тачно 75% од тих 7,8 марака.
Додик је јасно нагласио шта мисли о плаћању,свјестан је и он да практично грађани РС финансирају опстанак ФТВ и БХТ нарочито,дакле проста и јасна рачуница. Нек отворе неки фонд за РТРС даваћемо по 3,4 марке мјесечно и сви задовољни у РС,овако........мада ет сад ја испадох контрадикторан,нећу плаћат ни тако док се законски не одреде одреднице,док се јасно не дефинише износ који се неће мјењат у складу промјене цијене жита и осталог,тек тада дакле треба почет вјероват,јер плаћати такозвани луксуз ваљда значи уживати у истом,нешто нисам сигуран да велика већина нас ужива у луксузу пљувања по нама,називања разноразним именима,омаловажавања и осталог.

ТЕШКИ ЛОПОВЛУК - кључна ријеч, не треба бит ни паметан ни образован,треба само видјет примјере других,не кажем да се треба огледати о туђи успјех или неуспјех,али треба учити свакако на туђим грешкама. Будимо свјесни,те тужбе,знам и за такве случајева и шта ви стварно мислите да су људе осудили да плате из разлога што су правно и законски били у надмоћи? Схватићете да у то не вјерује нико,па један од главних аргумената је тај што РТРС,али и ниједна друга фирма се не бави истраживањем нити посједује ту технологију за провјеру посједовања уређаја. То гарантујем а то је основни аспект и аргумент,који они реално немају ;)

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne sporim ja da je taxa zakonska kategorija ali pitam sebe i sve vas, gdje je prag tolerancije svega ovoga sto nam se desava unazad 5 godina (sasvim slucajno odkad je snsd na vlasti)

Konkretno, meni, skrecem sa teme, je ljetos dolazila komunalna policija u vise navrata i slikala auto koji stoji ispred ulaza zgrade, gdje uzgred receno nikom nije smetao. I tako svaki put po 40 km. Kad sam otisao u komun.policiju da objasnim da sam invalid i da moram parkirati gdje parkiram, da nikom ne smetam, da imam parking kartu, saglasnost stanara... tamo neki sefic nije htio da slusa nego se izderao na mene DA JE TO ZAKON I da mora da se postuje.

Ja hvala Bogu jos uvijek nisam socijalni slucaj, ali sjetite se nedavnog strajka civilnih invalida koji primaju "naknadu" od 41 Km.
Od kojih para ce oni placati razne taxe, kazne, zalbe.
Od cega ce hljeba da jedu?

Znaci zakon vamo, zakon tamo, udri po dzepu, otmi pokradi dok ima para, jos mao pa nestalo, jer ipak valja isfinansirati dobar broj snsd-ovog kadra na drzavnim jaslama.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
пише у данашњем Блицз да треба такса послупити на 12 марака?!
па јесу ли они нормални? :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

peticija, neposlusnost, pa da vidimo kad ne plati jedno 50.000 domacinstava hocel imati toliko policije da iznosi stvari iz kuca.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
пише у данашњем Блицз да треба такса послупити на 12 марака?!
па јесу ли они нормални? :angry4:

O tome pišemo ovdje od juče

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dtkbl je napisao:
peticija, neposlusnost, pa da vidimo kad ne plati jedno 50.000 domacinstava hocel imati toliko policije da iznosi stvari iz kuca.

Da smo mi imalo slozni,da smo ko Grci npr to ne bih bilo problema...Ali izgleda da se kod nas Srba ukorjenilo da nas moze svako gaziti i da mozemo sve trpiti,500 godina jarma i uslo nam je u gene.

POliciji i sudu koliko znam nema nista gore nego ta pljenidba,sta ce pljenit?stare televizore ,shporete,linije..neki ni to nemaju.I ako sud ne proda te artikle sto zapljene na nekoj aukciji oni od toga nemaju nista moze samo da trune u nekom skladistu.
Samo da je vise solidarnosti,ne bi bilo jebavanja.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja ovaj put necu pristati na pljacku, to je sigurno.

Znaci osim mene, moja baba u selu ce dobijati samo pretplatu za fixnu i rtv taxu ravno 25 Km, bez da digne slusalicu!

Prvo to necu platiti pa nek dodju nek nose smederevac od 100 kila, ionako nema nista vrijednije u kuci.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 14:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Neka naplaćuju taksu uz kablovsku, kad neko ima 40-50 kanala onda neka se od toga izdvaja i za rtrs. Ja televizor uključujem desetak sati mjesečno, pogledam možda par filmova i to je to.
Kome tv signal treba neka plati i koristi, kome netreba neka ga nesmaraju stalnim dolascima.

I još nešto, kad se upustiš u priču sa ovim nesrećama njihov argument je da je to porez na posjedovanje rtv prijemnika. Zašto onda novac naplaćuju oni, zašto se kao i za sve ostalo (nekretnine, oružje) porez neplaća u poreskoj upravi.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 01:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Avg 2011, 01:00
nek se gone u tri lepe P.materine!!!bem ti drzavu govnjivu i glup narod koji samo cuti!zasto ne dovode firme da zaposljavaju,zasto ne isplacuju redovno plate,zasto smo zaostali naj vise od svih u evropi...o tome nece ni jedna tv stanica da prica a umeju samo da seru o nacionalizmu da huskaju vec 16 godina da ne bi se narod ujedinio i oterao bagru lopovsku!alo jel ima imalo mozga ovde ili je i ovo sto je ostalo toliko isprano da ce proci cutke?!za ovakve stvari se razbijaju gradovi i leti vlada u pm derikoze lopovske.nemam ni posao nit ko pita odakle da platim,pa 25km da placamo za VAZDUH ALOOO!odmah cu iskljucim i fiksnu monopolizovanu govnariju i ovu TV bedu.ako treba protestvovacemo i molotovljevim koktelima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]