Choban je napisao:
Žex ušmrkan pisao. Pasoš, Amerika, Iran, Jugoslavija...
Ma da. Lupao po običaju. Očito je ovo ipak puno veći udarac po njega i njegovu kompaniju nego što možemo i zamisliti. Ružičasti baron na aparatima.
Nešto drugo je meni ovdje ipak puno bitnije od pinkoglavog. Njega svakako trebaju svi izbaciti, pa tek kada ponudi neku normalnu uslugu, pričati s njim.
Meni je ovdje i dalje misteriozan razlog raskida ugovora. Ljudi, ako je istina da je pravi razlog ono o čemu je Danas pisao, mada pisanje Danasa uvijek uzimam s rezervom, nalazimo se na jako, jako opasnom terenu. Po toj logici, kao što sam već napisao, svako može izbaciti svakoga iz programske sheme. Recimo, Supernova izbaci Hayat, Face, O kanal, OBN i gomilu kantonalca i federalnih lokalaca, jer na njima redovno gostuju razni Orići, Drekovići i Dudakovići, koji su načninili najstrašnije zločine nad Srbima u proteklom ratu, gdje se i danas Srbi tretiraju kao koljači i đikani.
Ili, recimo, zašto bi korisnici nekog kablovskog operatera u Republici Srpskoj koji su preživjeli devedesetih teror Hrvatske vojske plaćali kroz pretplatu operateru HRT-ove i ostale hrvatske kanale, na kojima se i danas veličaju Oluja i hrvatski generali koji su protjerali Srbe iz Krajine, počinivši najstrašnije zločine nad nedužnim stanovništvom. Ako je to nova poslovna logika kablovskih operatera u regionu, onda super, upravo se krećemo ka svijetu 1939. godine, što je sjajno. Sloboda govora očito polako postaje misaona imenica.
Na kraju jedina dobra vijest u svemu ovome je to što će Ružičasti baron uvesti svoj OTT pa neka ga gleda onaj ko hoće. A ne onaj ko mora. Tako je trebalo od početka.