drug je napisao:
CopyLeft je napisao:
To još treba provjeriti. Nisam pravnik ali sigurno da im možeš ako ne pokrivaju cjeli teritorij.
Samo sa Total TV - pokrivaju cijelu teritoriju. Taj dio su uslova su sigurno zadovoljili.
Ali treba imati na umu, da su npr i odgovorni u kablovskoj nakon povecanja pretplate htjeli prema nama korisnicima, biti fer, tj da im je bilo imalo stalo do korisnika, i zadrzali SK, mi danas ne bi imali sta kuckati ovdje.
CopyLeft je napisao:
Zašto bih sve živo gledao na ekavici? Ajmo malo tako. Jebo ih onaj koji im je dao da kupuju prava za BiH.
Ne kontam zasto ti smeta ekavski izgovor.
Ne pokrivaju. Zemaljski ne pokrivaju tj preko kabla, problem je što to kod nas niko nije naveo kao problem. Ne smeta mi uopšte ekavski izgovor ali eto ako ćemo tjerati sve regule kao što to radi SK oni nisu lokalizovali komentatore za BiH a po zakonu je to SRB/HRV/BOŠ i nijedan od njih lokalno nije ekavski. Kad oni tjeraju monopol i njih bi trebalo osporavati tako. Inače da tog problema sa distribucijom isključivo preko Totala nema nebi ni ja potezao uopšte pitanje ekavice koju savršeno razumjem i cjenim. Vlasnici tog SK su stranci i njima treba sjesti za vrat dal su rumuni ili mađari manje je važno samo naši vlastodržci na nivou BiH moraju donijeti strože zakone. Ne dozvoljavati monopol. Ne udarati na situ i ljude koji koriste CS nego na takve korporacije kao što su IKO Media i Total.
Kad pogledam region i zemlje koje su već počele uvoditi EU zakone pravo na ekskluzivu nekog kanala određena platforma može imati isključivo 3 do 6 mjeseci najviše. Kod nas Total jebe sve po državi a nemaju infrastrukturu koja građanima pruža kvalitet a ne samo kvantitet. I da nebude da su oni jedini eto Telemach se isto tako ponaša a nemaju pokrivenost nikakvu samo Sarajevo, Mostar, Tuzla. Osim toga striktno bi se trebala razlikovati Satelitska platforma od kablovske i IPTV to su tri oblasti dok kod nas ne prave razliku uopšte. Zašto? Zato što naši političari koji su zaduženi za taj sektor primaju mito u džep i to pitanje ne potežu.