E pa drugari, moram iznijeti svoje utiske vezano za IPTV ali srecom ne na svojoj kozi nego na puncevoj
Covjek potpisao predugovor za open paket trio i dosli ljudi u relativno brzom roku za nase uslove (12 dana) i prvo razocarenje. Kako po navici samo povrsno gledamo ugovor koji potpisujemo a salterasi u Mtel-u nebi ni pod razno objasnili covjeku sta ga ocekuje u probnom periodu on se nadao internetu kad ono - SIPAK!
Posto sam i ja bio juce kod njega kad su serviseri dosli i rekli da oni u probnom roku isporucuju samo IPTV, ja sam odmah sugerisao puncu da im se zahvali i da prekine predugovor. Tamo su svi ocekivali internet vise od svega a nisu dobro procitali sta pise u ugovoru, pa je to bilo takvo razocarenje jer je covjek ocekivao da ce se napokon cuti preko Skypa

sa sinom. Medjutim sto sad sav svoj bijes istresati na serviserima koji nisu za to krivi mi ipak pristanemo da nam to sve srede, mada po obicaju i tu je bilo nekih tehnickih problema ali su na kraju ipak otklonili sve probleme. Kad sam ih pitao da li moramo cekati citav probni period da bi dobili internet, oni su nam rekli da tek poslije 15 dana probnog rada covjek moze da uplati za open paket i da dobije sve usluge.
Uvod je veci od same sustine ali morao sam to napisati jer to je prava slika drustva u kojem zivimo.
Utisci su malo za i puno protiv. Kad sam vidio uredjaj odmah sam skontao da je naziv "Set top box" skoro veci od samog uredjaja

. Pa ljudi moji sta je ono??? Ono izgleda tako jeftino a i sam serviser nam je rekao da kad zaglupi STB samo iskopcamo strujni dzek iz STB a ostalo nikako jer toliko su slabi kontakti da to sve moze da popuca?!
Kad sam ga malo bolje pogledao vidio sam da na sebi ima muski F ulaz za satelitsku antenu pa mi ni to nije jasno. Modem u obliku rama i slike mi je u najmanju ruku smijesan. Kad sam usao u meni STB-a za mozda neke mladje generacije to nije komplikovano ali za mene a tek za mog punca ono je ziva konfuzija. Covjek navikao da okrece kanale po brojevima na daljinskom a ovdje brojevi razbacani od 1 do 500-600 i treba to sve zivo popamtiti, a da to slaze u favorite e to je tek enigma i vise ti treba da dodjes do njih nego da zapamtis broj na kome je kanal. Teletext necu ni da spominjem jer nisam nikako dosao do njega, a ovdje vidim da postoji pa cu instrukcijama koje sam vidio na ovoj temi pokusati da dodjem do njega. Koliko vidim na Mtel-ovom sajtu vise nema zvjezdica da bi u nekom narednom periodu mogli biti uvedeni neki novi kanali sto znaci da nema Sportkluba, History, Explorer,Vikom

,K3, TV Istocno S. i jos nekih koje su obecavali. Opet se vracam na meni jer tamo ima opcija za Video on demand i pravo da u probnom periodu "dignes" tri filma gdje vlada isto opsta konfuzija a filmovi su uglavnom bajati. Posto su u probnom periodu pusteni svi kanali iz ponude bice mi jako tesko objasniti puncu da tih kanala vise nece biti kad proba prestane jer covjek je starog kova i navikao je da ono sto jednom dobije da je to to, bez nekih izmjena.
Hajde da ne bude sve lose, pozitivna stvar su kanali arenasport koji su bez ikakvih smetnji i sa odlicnim zvukom a ulaze gratis u ovaj paket . Sto se tice kvaliteta slike u poredjenju sa Eltinom digitalnom kablovskom su tu negdje, mada, ipak je Elta za nijansu bolja.
Rezime:
Sto se punca tice on ce vjerovatno ostati na ovom paketu jer da je znao za ovo, uzeo bi samo internet a ja cu u buducem periodu naje..ti od njegovih poziva tipa kako ovo, jeb..o te ovo, sto me nagovori na ovo itd, itd
Ja necu uzimati IPTV jer je po meni od loseg IPTV-a i lose digitalne Elte bolja losa Elta, bar za sada (o moj boze da sam dozivio da govorim nesto pozitivno o smetli ,pardon, Elti

).
Eto to je to i izvinite na ovom opsirnom tekstu ali sam se poprilicno razocarao sa IPTV-om i Mtel-om uopste.
Pozdrav.