banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 04 Feb 2011, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Jan 2011, 15:31
Moze li mi iko reci da li se moze snimati program na iptv,jer iza stb-a ima ulaz za usb,a i na daljinskom ima opcija record,..

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 16:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2010, 22:03
skypostman je napisao:
lollipop je napisao:
Axyflion je napisao:

Ih, da se ona samo ponekad zaledi ja bih bio presretan. Pojave se one "kockice" i to ne u samo nekim diejlovima slike, vec se slika potpuno pokvari, pa se stabilizuje na manje od sekunde i onda opet. Mislim nzm do cega je ovo ali cu ih zvati,placam uslugu kao i svako drugi, ako cu ih ja morati zvati svake sedmice da "to nesto" restartuju onda nema smisla nikakvog...

.

e to i meni.. javi sta su ti rekli kad ih nazoves.

Провјери куда ти иде кабл, ако се поклапа са кућним инсталацијама(прекидачи, утичнице) може бити да то изазива сметње. Да ли се коцкице појаве нпр кад упалиш свијетло или сл?

Danas sam uocio prvo poklapanje smetnji sa radom kompjutera, možda je to bilo i ranije ali ja nisam primjetio, jer mi je to bilo potpuno nelogično ali hajde.

Jutros se slika kvarila nenormalno, pokušao sam restart i STB-a i modema, rezultat - ISTI. E onda, kasnije kad sam upalio kompjuter, slika se stabilizovala, (tad mi je postalo sumnjivo), kad sam ugasio kompjuter, slika je opet postepeno pocela da se kvari, od par kockica pa do cijele slike zamucene. Onda sam opet, kad je vec gledanje TV-a postalo nemoguće upalio kompjuter, slika se stabilizovala u roku od par sekundi.

Bilo bi logično da modem ima problema prilikom istovremene konekcije i kompjutera i STB-a, ali eto nije, slika je normalna kad je kompjuter upaljen a kvari se kad je OFF.

Stvarno ne mogu drzati kompjuter upaljen non-stop ili ga paliti zajedno sa TV-om jer je jednostavno retardirano, nzm sta da radim.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 19:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 19:32
evo skrin moga web configuratora...
imam pixelizaciju- nekad manje nekad više, udaljen sam do 2 km-a od centrale, imam dodatni stb...kad je pix. prevelika restartujem modem i stb...jbga.
http://img69.imageshack.us/i/webconfig.jpg/

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
stonyx je napisao:
imam pixelizaciju- nekad manje nekad više, udaljen sam do 2 km-a od centrale, imam dodatni stb...kad je pix. prevelika restartujem modem i stb...jbga.

SNR Margin Down/Up(dB) 10.2 / 6.2 ti je mali,
na 6 i ispod sve je losija veza,pucanje konekcije i problemi.
SNR Margin je odnos signala i suma (smetnji) odnosno mjerenja u decibelima
jacine signala u odnosu na nivo buke. Sto je SNR Margin veci to je bolje i on varira u toku dana.
Pre podne je veci dok navece pada.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 17:43 
Početnik
Početnik

StigoStriko je napisao:
stonyx je napisao:

SNR Margin Down/Up(dB) 10.2 / 6.2 ti je mali,
na 6 i ispod sve je losija veza,pucanje konekcije i problemi.
SNR Margin je odnos signala i suma (smetnji) odnosno mjerenja u decibelima
jacine signala u odnosu na nivo buke
. Sto je SNR Margin veci to je bolje i on varira u toku dana.
Pre podne je veci dok navece pada.

zahvaljujem SS. možeš li mi reći da je taj šum (smetnje) uzrokovan lošim tel.instalacijama u kući ili je nešto drugo u pitanju.
jutros bio poznanik koji radi u telekomu i kod sebe je imao aparat" koji između ostalog mjeri i propusnost instalacija. na parici protok 18500 KB, a na modem dolazi 16700 KB. gubim dosta , vjerovatno zbog instalacija...pa ću pokušati da dovedem kabal od parice do modema direktno bez nastavljanja. on kaže takođe da je najbolje zavrnuti žice na spojevima i eventualno zalemiti.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2011, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Pa SNR varira u toku dana vise puta usled razlicitih uzrocnika, obicno je prije podne najveci dok navece dosta opada.
Recimo kod mene je po danu i ujutro oko 22db dok navece je oko 13db.
Zbog kvalitetnijeg rada aDSL-a i veceg SNR-a ja sam prebacio u G.dmt mod sebi, ne koristim IPTV.
E, sad sum se javlja zbog vise uzrocnika, ukljucivanje elektricnih aparata u kuci tj. televizori, grijalice, usisivac pa cak
i osvjetljenje. Recimo isto tako kad tel. instalacija prolazi u blizini elektricnih instalacija.
Znaci sum moze biti pokupljen u kuci a moze i van nje sto zavisi kud' tel. linija sve prolazi od centrale do kuce.
Ima jos jedna stvar sto utice a to je cross talk kako se zove a to je jedan mali dio smetnje sto pokupi linija
od drugih korisnika aDSL-a. Svaka linija treba odredjeni iznos SNR da radi na odredjenoj brzini a obicno je otprilike 1db=450kbps brzine.
Imaju tu i drugi faktori jos a to je slabljenje i izlazna snaga.
Dakako znaci i kvalitet tel. linije (zice) utice na kvalitet interneta kao i broj spojeva na liniji.
Ovo sam pokusao onako prostim rijecimai da objasnim.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 08:47 
Početnik
Početnik

zahvaljujem,
ja sam pokušavao sa prebacivanjem u G.dtm....ali iptv neće da radi, mada sam čitao po srbijanskim forumima da neki to praktikuju da bi se riješili pixelizacije.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 16:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2010, 18:26
Da li je iko uspio da na daljinskom od IPTV nastima da radi i televizor. Ako je uspio pomoc. Imam samsung televizor sve one sifre iz kataloga koji se nalazi u uputstvu sam probao ali ne ide. Pomoc

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 21:54 
Početnik
Početnik

ranko je napisao:
Da li je iko uspio da na daljinskom od IPTV nastima da radi i televizor. Ako je uspio pomoc. Imam samsung televizor sve one sifre iz kataloga koji se nalazi u uputstvu sam probao ali ne ide. Pomoc

probaj ponovo...trebalo bi da može SAMSUNG

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 11:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
E pa drugari, moram iznijeti svoje utiske vezano za IPTV ali srecom ne na svojoj kozi nego na puncevoj :lol:
Covjek potpisao predugovor za open paket trio i dosli ljudi u relativno brzom roku za nase uslove (12 dana) i prvo razocarenje. Kako po navici samo povrsno gledamo ugovor koji potpisujemo a salterasi u Mtel-u nebi ni pod razno objasnili covjeku sta ga ocekuje u probnom periodu on se nadao internetu kad ono - SIPAK!
Posto sam i ja bio juce kod njega kad su serviseri dosli i rekli da oni u probnom roku isporucuju samo IPTV, ja sam odmah sugerisao puncu da im se zahvali i da prekine predugovor. Tamo su svi ocekivali internet vise od svega a nisu dobro procitali sta pise u ugovoru, pa je to bilo takvo razocarenje jer je covjek ocekivao da ce se napokon cuti preko Skypa :) sa sinom. Medjutim sto sad sav svoj bijes istresati na serviserima koji nisu za to krivi mi ipak pristanemo da nam to sve srede, mada po obicaju i tu je bilo nekih tehnickih problema ali su na kraju ipak otklonili sve probleme. Kad sam ih pitao da li moramo cekati citav probni period da bi dobili internet, oni su nam rekli da tek poslije 15 dana probnog rada covjek moze da uplati za open paket i da dobije sve usluge.
Uvod je veci od same sustine ali morao sam to napisati jer to je prava slika drustva u kojem zivimo.
Utisci su malo za i puno protiv. Kad sam vidio uredjaj odmah sam skontao da je naziv "Set top box" skoro veci od samog uredjaja :D. Pa ljudi moji sta je ono??? Ono izgleda tako jeftino a i sam serviser nam je rekao da kad zaglupi STB samo iskopcamo strujni dzek iz STB a ostalo nikako jer toliko su slabi kontakti da to sve moze da popuca?!
Kad sam ga malo bolje pogledao vidio sam da na sebi ima muski F ulaz za satelitsku antenu pa mi ni to nije jasno. Modem u obliku rama i slike mi je u najmanju ruku smijesan. Kad sam usao u meni STB-a za mozda neke mladje generacije to nije komplikovano ali za mene a tek za mog punca ono je ziva konfuzija. Covjek navikao da okrece kanale po brojevima na daljinskom a ovdje brojevi razbacani od 1 do 500-600 i treba to sve zivo popamtiti, a da to slaze u favorite e to je tek enigma i vise ti treba da dodjes do njih nego da zapamtis broj na kome je kanal. Teletext necu ni da spominjem jer nisam nikako dosao do njega, a ovdje vidim da postoji pa cu instrukcijama koje sam vidio na ovoj temi pokusati da dodjem do njega. Koliko vidim na Mtel-ovom sajtu vise nema zvjezdica da bi u nekom narednom periodu mogli biti uvedeni neki novi kanali sto znaci da nema Sportkluba, History, Explorer,Vikom :D ,K3, TV Istocno S. i jos nekih koje su obecavali. Opet se vracam na meni jer tamo ima opcija za Video on demand i pravo da u probnom periodu "dignes" tri filma gdje vlada isto opsta konfuzija a filmovi su uglavnom bajati. Posto su u probnom periodu pusteni svi kanali iz ponude bice mi jako tesko objasniti puncu da tih kanala vise nece biti kad proba prestane jer covjek je starog kova i navikao je da ono sto jednom dobije da je to to, bez nekih izmjena.
Hajde da ne bude sve lose, pozitivna stvar su kanali arenasport koji su bez ikakvih smetnji i sa odlicnim zvukom a ulaze gratis u ovaj paket . Sto se tice kvaliteta slike u poredjenju sa Eltinom digitalnom kablovskom su tu negdje, mada, ipak je Elta za nijansu bolja.
Rezime:
Sto se punca tice on ce vjerovatno ostati na ovom paketu jer da je znao za ovo, uzeo bi samo internet a ja cu u buducem periodu naje..ti od njegovih poziva tipa kako ovo, jeb..o te ovo, sto me nagovori na ovo itd, itd :cry:
Ja necu uzimati IPTV jer je po meni od loseg IPTV-a i lose digitalne Elte bolja losa Elta, bar za sada (o moj boze da sam dozivio da govorim nesto pozitivno o smetli ,pardon, Elti :D ).
Eto to je to i izvinite na ovom opsirnom tekstu ali sam se poprilicno razocarao sa IPTV-om i Mtel-om uopste.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 14:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2010, 18:26
Čovjek je potpuno u pravu. Za velike pare smeće. Imamo sam Total i zbog hrvatskih kanala i Arena sam prešao na IPTV jer mi te kanale djeca vole i strašno sam se razočarao. Najgore je kvalitet slike. U odnosu na total to je neuporedivo. Pošto mi je tek istekao probni period još nemam inernet. Bojim se da će mi razočarenje biti još veće.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja sam primjetio da su uklonili listu kanala sa * i koji još nisu pušteni... Ima li neko info zašto su to uradili. Da li će ti kanali ikada biti pušteni...

Ispada da je Aneks digitala najbolja opcija... Samo skupa...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 15:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ja sam primjetio da su uklonili listu kanala sa * i koji još nisu pušteni... Ima li neko info zašto su to uradili. Da li će ti kanali ikada biti pušteni...

Ispada da je Aneks digitala najbolja opcija... Samo skupa...

Tako nesto sam i napisao i bojim se da ne bude onaj papanluk tipa "sad smo vas kupili e sad cemo vam sve polako oduzimati"
Sta ce mi onoliki broj free to air kanala tipa TVE i TV5? Pa to ne gledaju ni ljudi cije je to govorno podrucje a ne mi. Zamislite da smo mi ludi za RTS SAT-om ili satelitskim TVCG?! To je meni sve supljak i stvarno se nadam da ce nesto uraditi po tom pitanju i poboljsati svoju ponudu jer sve ostalo je cisti lopovluk i bezobrazluk. Jadan narod zaleti se i potpise ugovor na 24 mjeseca i dobije sranje. Ja sam ipak optimista i mislim da ce to biti bolje.
Sto se tice Aneksa vidio sam nesto kod kolege i stoji to da je digitala poprilicno kvalitetna. Da je najskuplja jeste (paket Arenasport 10KM, HEJ!), ali stvar koju nikad necu prihvatiti je to da si prisiljen placati rentu na njihove DVB-C risivere a imas recimo TV koji ima ne samo kvalitetniji ugradjeni risiver vec i mogucnost za pracenje HD kanala. Valjda se daje opcija sa citacem kartica pa da ljudi to gledaju na svojim skupo placenim televizorima kako treba.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 16:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
xexe, ne mogu vjerovati da na kraju moram ostati na Smelti jer nemam bolju opcije, cak ni za fine pare.
A puno sam ocekivao od iptv-a. Sada ispada da, sto su uradili-uradili su. I sto se tice kvalieteta slike, stb, i izbora programa.
Znaci sad ce biti na stand bayu dok ih ne kupi svabo.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 18:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2010, 22:03
Bolje da su malo manje ulozili u "Stigo striko" promociju a vise u kupovinu prava na prenos novih kanala.

Измјењен дио поста, псовање није довољено!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Sve je ovo ok, svi smo znali sta kupujemo kad smo potpisivali ugovor, a sada kukamo. Niko nas nije primorao na IPTV. Ja sam se licno opredijelio zbog Arena sport kanala, HBO i HBO Comedy + HBO Videoteka i jos boljeg interneta nego sto sam imao. Za razliku od Total tv (kad god kisa pada nema slike ili kad je vjetar), sa ovim nemam problema. A i ovo je kod nas sve novo, tako da ce vremenom napredovati i kvalitet i ponuda kanala.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja sam htio uzeti digitalni paket na Aneksu ali neću da plaćam dig. risiver. Ne želim još jedno govno na komodi pored linije, DVD-a, TV-a ... Ne želim još jedan daljinski, veći produžni kabal, ne želim da plaćam 3KM mjesečno kada već imam slot za karticu na TV-u...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 00:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
dok smo imali samo riblju kost i 5 programa nismo razbijali glavu oko ovoga. Imao si jedan nas progr., 1 sr, jedan hr i Simic poslije ponoci i to je bio kraj svijeta. Sad te elta, te anex, te total, te iptv, pa dreambox, najavljuju se novi provajderi. Sto god vise izbora manje znas na cemu si. Gdje je kraj? A para nigdje...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 01:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

drapa je napisao:
dok smo imali samo riblju kost i 5 programa nismo razbijali glavu oko ovoga. Imao si jedan nas progr., 1 sr, jedan hr i Simic poslije ponoci i to je bio kraj svijeta. Sad te elta, te anex, te total, te iptv, pa dreambox, najavljuju se novi provajderi. Sto god vise izbora manje znas na cemu si. Gdje je kraj? A para nigdje...

Svaka čast na konstataciji. Potpisujem
:)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 02:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Barsa je napisao:
Sve je ovo ok, svi smo znali sta kupujemo kad smo potpisivali ugovor, a sada kukamo. Niko nas nije primorao na IPTV. Ja sam se licno opredijelio zbog Arena sport kanala, HBO i HBO Comedy + HBO Videoteka i jos boljeg interneta nego sto sam imao. Za razliku od Total tv (kad god kisa pada nema slike ili kad je vjetar), sa ovim nemam problema. A i ovo je kod nas sve novo, tako da ce vremenom napredovati i kvalitet i ponuda kanala.

бем му миша како мени никад не нестане слике на том тоталу кад дува вјетар и кад је киша?

нисам видио тај ИПТВ но изгледа да је смеће..
слика на анексовој дигитали је сјајна...
али ипак ја остајем на 16Е и дримбоксу :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]