banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 02:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 03 Jan 2021, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
U cijeloj ovoj frustrirajućoj priči oko Arena pozitivno je samo odnos korisničke podrške prema korisnicima.
Za razliku od drugih ne brišu komentare sa društvenih mreža,odgovaraju i preko drugih foruma kao i pozivi prema korisnicima u ove dane praznika.
Sve je to slaba utjeha ali korisnici bar mogu izvući neke posebne benefite u vidu dodatnih programskih paketa ili umanjenja računa.
Naravno za to ide novih 24 mjeseca ugovorne obaveze.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 12:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2015, 17:48
Pitanje jedno, da li ce sada i u EON Light OTT paketu biti SK 4-10, kao sto je najavljeno na Telemach sajtu?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 12:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
pejas je napisao:
Hoće li Total bar sad riješiti poblem zaključavanja sporta na RTRS plusu?

A što je apsurdno od svega toga,na sajtu taj kanal stavljen u redovnu ponudu,a od sadržaja ide samo FTA.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

KCTarantula je napisao:
Pitanje jedno, da li ce sada i u EON Light OTT paketu biti SK 4-10, kao sto je najavljeno na Telemach sajtu?
Da.
Sad kad u Total Extra paketu nema više Arena isplativije je uzeti EON Light TV paket.
Za tri marke više dobiješ sve SK kanale,EON Smart TV aplikaciju sa njenim prednostima.
Ako korisniku nije bitan RTS.
Pod uslovom da korisnik ima smart TV,ako ne onda mora uzeti EON box za koji mora plaćati visoku priključnu taksu kao i mjesečnu rentu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 13:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Ja bih volio da u Eonu ponude paket samo sa sportskim kanalima za neku pristojnu cijenu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SBB nudi takav paket.
Samo cijena nije ni malo pristupačna.
I ovdje kad bi ponudili bila bi cijena sigurno slična.
Mada sada kad korisnici mtela nemaju SK to bi bila logična poslovna odluka da ponude EON Sport paket.
Ali ako misle naplaćivati kao SBB onda bolje da ne nude.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 13:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
Cuj bolje da ne ponude....pa nek ponude i nek svako odluci hoce li uzeti ili ne...nekom pristupacno nekom nije

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo "simboličnih" oko 13,5 KM :-P

Eno nude u Srbiji i EON Sport i EON Sport+Porodični paket gdje su svi kanali UG uz popust od cijene posebnih Sport i Porodičnog paketa kao i EON TV pakete koji su osim SK 4K isti paketima na SBB mreži pa su skupili samo 13 000 pretplatnika.
Total ima skoro 200 000 ,za usporedbu .

Ovdje kod nas EON TV uslugu malo ko je uzeo,u izveštaju UM i nema podataka.
Neće da se brukaju iz Telemacha kao
slovenački gdje piše 0 hiljada :-D

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 14:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Avg 2017, 10:37
boban1982 je napisao:
Sve se može riješiti kad se želi.
Kanal stave na Total tp kao što su radili privremeno tokom nekih sportskih prenosa pa poslije ugasili.
Samo nemaju zakonsku obavezu da kanal imaju u ponudi jer se RTRS Plus zakonski ne tretira kao kanal javnog servisa.

Normalno da mogu riješiti, i prije su to rješavali. Ali apsurdno je da nam se zaključava RTRS-ov kanal!

<Enter_name> je napisao:
Nema toga što se tehnički ne može rješiti, samo je stvar koliko je kome u interesu.
BISS kodiranje se ne radi na scrambleru već na modulatoru, tako da nema simulcrypta. A RTRS se na taj način štiti da nema prenosa stvari za koje nemaju regulisana prava mimo BiH.

Pa ako je samo na našem Totalu, nema tu mnogo problema s pravima ako je mali broj iznio resivere u inostranstvo. Baš to nekog ugrožava.

Samo ne znam kome je u interesu zaključavanje tog kanala.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 14:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Taj kanal se nalazi na transponderu od Team:Media, te je vidljiv u cijeloj Evropi (gdje god ima pokrivenost sa E16A).
Realno, Total ga je trebao staviti na spisak FTA kanala, ne u svoju programsku šemu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kolega pejas želi reći da se Total i RTRS dogovore da RTRS Plus stave na Total transponder .

A ovi da dalje nastave emitovati na Team Sat tp FTA.
A Total BiH se generalno zloupotrebljava korištenjem u inostranstvu pa ne vidim da su imali neke probleme.
Svakako RTRS ne bi imao probleme.

Naravno Total ima pravo tražiti naknadu od RTRS za taj Plus kanal da emituju na svom tp,kao i obrnuto, pa otud nema dogovora.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 15:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
boban1982 je napisao:
Samo "simboličnih" oko 13,5 KM :-P

poenta je - ako je tebi skupo ne znaci da je svima skupo..;)

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Traži i UG od mtela 2,5 € po korisniku za SK plus N1 i još neke kanale UG u paketu i odvojeno naknadu za Nova BH i Nova Sport što ovi ne prihvataju.
U konačnici trebali bi plaćati 3,5 € umjesto dosadašnjih 2 €.
Na kraju to bi se osjetilo na visini pretplate mtel iptv usluge.
Zato i mi na Totalu nemamo Arene.
Možeš ti zacijeniti svoj proizvod koliko hoćeš ali ako je cijena neprihvatljiva kupcima onda će imati slabu prodaju na tržištu.
Na kraju u većem su gubitku sa tim cijenama nego što bi bili sa upola manjom cijenom.
Ali jbg ljudi su generalno halapljivi na novac,nikad dosta.

Poslednji put menjao boban1982 dana 03 Jan 2021, 15:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 15:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Gazda1970 je napisao:
Veliku većinu od 50+ godina.

Znam ljude koji su prešli sa Totala na msat zbog BN-a što je po meni nevjerovatno jer se isti lovi na viljušku.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 15:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Svaka čast podršci Telemach-a jer evo sad sam dobio poziv i jako su ljubazni i profesionalni, te svjesni navedene situacije.
Iako ništa konkretno ne dobismo razgovorom, samo sam napomenuo da je pretplata od 21,50KM za Total TV Extra prevelika za uslugu bez Arena Sport kanala i da treba definitivno ići dole.

Kaže, zabilježila je moj odgovor. Vidjećemo šta će biti ali vjerujem da ćemo se do kraja januara opet čuti, bar s moje strane.

@drug Nije da je nešto kvalitetan BN paket ali ne može se uspoređivati kvalitet slike putem viljuške ili nekog kabl/iptv/dth operatera.

Kako je krenulo, svi će otići sa Total-a na m:sat platformu sa svojim kanalima. Šta onda Total TV može uraditi?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Može se Total dogovoriti sa BN da emituju sa svog tp samo za BiH a da napuste TM tp.
Telekom Srbije nije distributer BN za BiH.

Meni su danas nudili Filmbox 3 mjeseca što me ne zanima.
Ostale dodatne pakete kanala (HBO Premium ,Club X) imam do kraja mjeseca pa sam se dogovorio da ću sačekati do kraja mjeseca da li će se vratiti Arene u ponudu,u šta ne vjerujem,pa ako se to ne desi opet ćemo se čuti i dogovoriti dodatne benefite.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
bogata_sirotinja je napisao:
Svaka čast podršci Telemach-a jer evo sad sam dobio poziv i jako su ljubazni i profesionalni, te svjesni navedene situacije.
Iako ništa konkretno ne dobismo razgovorom, samo sam napomenuo da je pretplata od 21,50KM za Total TV Extra prevelika za uslugu bez Arena Sport kanala i da treba definitivno ići dole.

Kaže, zabilježila je moj odgovor. Vidjećemo šta će biti ali vjerujem da ćemo se do kraja januara opet čuti, bar s moje strane.

Stvarno divno od njih. Posebno ako ti se još jave nakon 30 dana da kažu da je isteklo vrijeme za prigovor.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 16:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
boban1982 je napisao:
Može se Total dogovoriti sa BN da emituju sa svog tp samo za BiH a da napuste TM tp.

Ostale dodatne pakete kanala (HBO Premium ,Club X) imam do kraja mjeseca pa sam se dogovorio da ću sačekati do kraja mjeseca da li će se vratiti Arene u ponudu,u šta ne vjerujem,pa ako se to ne desi opet ćemo se čuti i dogovoriti dodatne benefite.

Znači ne nude HBO Premium? Realno meni jedino to mogu ponuditi do kraja ugovora da koliko-toliko kompenzira ovaj minus. Ili smanjenje ili ukidanje pretplate za drugi box al sumnjam da će to dati.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najgore što ni Total ni mtel nisu ostavili korisnicima rok od 30 dana za raskid ugovora bez penala.
Tih 30 dana važi mjesec dana prije stupanja na snagu izmjene a ne nakon.
Ugovor možeš raskinuti samo sudskim putem ,dobio bi na sudu ali nakon 2-3 godina povlačenja po istim.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2021, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
boban1982 je napisao:

Znači ne nude HBO Premium? Realno meni jedino to mogu ponuditi do kraja ugovora da koliko-toliko kompenzira ovaj minus. Ili smanjenje ili ukidanje pretplate za drugi box al sumnjam da će to dati.
Možeš pregovarati o benefitima obnove ugovorne obaveze tražeći sve to što želiš pod prijetnjom raskida ugovora nakon isteka UO s obzirom da Arena Sport kanali nisu više dio ponude.
Npr pojedinim korisnicima EON Premium paketa ponudili su 20% nižu pretplatu određeni period plus oslobađanje plaćanja rente za dodatni box.

Ja sam rekao da ću sačekati kraj januara da vidim razvoj situacije sa Arenama,vidjeti onda kakve pogodnosti mogu dobiti .
Ako ništa onda raskid ugovora nakon isteka UO.
Jedino što imam još 13 mjeseci.

Ako ti UO ističe za mjesec-dva to bi ti bila prednost u pregovorima :-D

Poslednji put menjao boban1982 dana 03 Jan 2021, 16:35, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]