bogata_sirotinja je napisao:
@supermanijak
Otiđi do poslovnice i traži pristupne podatke za MOVE app. Sada se na MOVE paketima bira ili MOVE stb ili pristupni podaci za app. Ne može oboje...
Ako ipak nećeš app, traži karticu da ti vrate i da te prebace na Standardni Supernova paket sa istom cijenom i brzinom neta.
Na kraju, možeš i odustati od novog ugovora u roku od 14 dana jer si ga potpisao van poslovnice.
Inače, izgleda mobilna telefonija startuje tek od 01.09. Mora da su skontali da im je toliko dobra ponuda da će ljudi pohrliti da uzmu, pa su odgodili ponudu...
Sad jos veci paradoks. Prije nego cu neki dan otici u poslovnicu njihovu, nazovem podrsku i pitam da li je moguce pored STB-a imati i karticu za TV pa gledati kao i dosad, i neki momak iz podrske kaze da ne moze. Reko dobro, odoh raskinuti ugovor.
Odem u poslovnicu pitam to isto i kaze zena, ma nema problema moze, sad cemo srediti. Ode donese mi novu karticu, aktivira je odmah. Nula KM 2 godine dok traje ugovor, poslije toga 2KM mjesecno.
Odstampa mi zahtjev i u opisu pise "prikljucak za TV" a posto se ne placa pise "super popust za prikljucak 2. i 3. tv". Sto znaci da mozes imati nekoliko televizora gdje ces da koristis samo plati.
Problem je u tome sto zaposleni ne znaju sve opcije koje su dostupne i sta moze a sta ne moze.
Pored svega pogrijese mi email adresu i upisu pogresnu u STB. Pa sad cekam da isprave to, ne bi li dobio pristupne podatke za mobilnu aplikaciju.