banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 110  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DVB-T u BiH
PostPoslato: 22 Jul 2015, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
<Enter_name> je napisao:
Poenta je ići na rješenje koje zadovoljava potrebe, a ne na skuplje zato što je bolje. Tehnološki napredak je nemnovan, kad-tad će se preći na DVB-T2 i HEVC, ali nema potrebe trčati pred rudu da bi imali implementiranu najnoviju tehnologiju...

Pa već je BiH trčala, mpeg 4 je tada bila najnovija tehnologija, pa nije ništa napravljeno, oprema nije nabavljena, tenderi padali...
Samo, kad su već trčali pa udarili u zid, š'o sada ne promijeniše uslove za nabavku i ne nabaviše DVB-T2, kad vole napredak?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2015, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Зато што је боље ошишати народ два пута него једном?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2015, 18:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
MPEG-4 Part 10 (koji se odnosi na ono na šta referišemo kao MPEG-4) je standardizovan 2003. godine, do se oprema koja ga podržava (konkretno televizori) pojavila 2007. godine. Od 2010. godine, praktično sve i jedan TV ima podršku za MPEG-4 video standard, a već odavno imaju podršku za DVB-T. ETSI je standardizovao DVB-T2 2009. godine, dok su realni testovi krenuli krajem 2010. godine. Danas većina televizora nema podršku za DVB-T2. Prvobitni plan za digitalizaciju BiH je bio kraj 2011. godine.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2015, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Зато што је боље ошишати народ два пута него једном?

To je to.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 07:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
dr medici je napisao:
amadeus je napisao:
Eto Zoni novi milioni u opremi. Dobro su izgurali... Jos malo narodnih para u privatne dzepove.

Ako preuzimaju vec kupljenu robu,koja se nalazi u Sarajevu, kakve veze ima Zona sa opremom? Nece Zona montirati, pa da se dovede u vezu sa opremom, niti ce Zona isporuciti opremu. Stvarno ne razumijem, zasto takvi komentari.

Analaiziraj malo relaciju firme Zona i glavne ljude u RTRS-u, istrazi malo kako u jednom gradu RTRS izlazi iz svojih prostorija i prelazi pod zakup u Zonine. Svi smo se cudili sta ce ljudima iz RTRS-a Zona, kad ona nema nista osim stubova. A da stubovi... Da se napravila jedna firma za odrzavanje predajnika, onda tu ne bi bilo nikakve odnosno jako male mogucnosti na uticaj. Ovako RTRS ne moze odrzavati tu opremu pa ce angazovati neku firmu koja ce ispostavljati fakturu svaki mjesec. :) Narodnog veselja nikad kraja.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 10:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako će Zona održavati bilo šta kad nemaju svoje ljude na terenu nego angažuju treću stranu za postavljanje opreme?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 10:46 
Veteran
Veteran

Sve se plati narodnim parama.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Apr 2014, 23:26
amadeus je napisao:
dr medici je napisao:
amadeus je napisao:
Eto Zoni novi milioni u opremi. Dobro su izgurali... Jos malo narodnih para u privatne dzepove.

Ako preuzimaju vec kupljenu robu,koja se nalazi u Sarajevu, kakve veze ima Zona sa opremom? Nece Zona montirati, pa da se dovede u vezu sa opremom, niti ce Zona isporuciti opremu. Stvarno ne razumijem, zasto takvi komentari.

Analaiziraj malo relaciju firme Zona i glavne ljude u RTRS-u, istrazi malo kako u jednom gradu RTRS izlazi iz svojih prostorija i prelazi pod zakup u Zonine. Svi smo se cudili sta ce ljudima iz RTRS-a Zona, kad ona nema nista osim stubova. A da stubovi... Da se napravila jedna firma za odrzavanje predajnika, onda tu ne bi bilo nikakve odnosno jako male mogucnosti na uticaj. Ovako RTRS ne moze odrzavati tu opremu pa ce angazovati neku firmu koja ce ispostavljati fakturu svaki mjesec. :) Narodnog veselja nikad kraja.

Ko sad odrzava opremu i stubove koji pripadaju RTRS-u? Mislim da se ovde politika umijesala i medju clanove foruma pa su prepucavanja oko RTRS i Zone. Da je Zona ili RTRS,nekim slucajem u obrnutoj situaciji,onda bi ovi sto sad kritikuju nesto,sto nema veze jedno s drugim,sutili,a onda bi ovi drugi po toj vezi udarili.
Ljudi,ohladite se malo. Neka krene ta digitalizacija,pa neka odrzava opremu ko zeli. To me ne zanima,vec me zanima dobar signal

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Trenutno održava PEP RTRS-a. Nema politika veze sa iznošenjem činjenica, sem ako neko nije upetljan u to, pa mu smeta. Naravno da je za korisnike bitno da digitalizacija već jednom počne, ali je činjenica da nije počela zato što je neko htjeo da zavrne pare u svoj džep.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni kao korisniku je digitalizacija totalno nebitna. Ionako je sve što vrijedi gledati ili već digitalizovano (hrvatski kanali) ili već u kablu. Sa stanovišta običnog korisnika ovo je samo nepotreban trošak.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Sa stanovišta korisnika koji nemaju kablovsku/iptv/Total TV digitalizacija je itekako bitna.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Objasni mi kako? Kako je nekom penzioneru koji gleda još uvijek CRT televizor važno da od 200KM penzije odvoji pedesetak maraka da bi mogao da se pohvali da prima digitalni signal?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U Srbiji su dijelili vaučere za penzionere sa najnižim primanjima i sa tim vaučerima su se mogli kupovati resiveri, u Hrvatskoj su svojevremeno svi pretplatnici dobili vaučere za kupovinu resivera (koji su se mogli koristiti i za kupovinu televizora po nižim cijenama).

Ovdje će pretplatnici dobiti karinu. Digitalizacija je, kao i neki drugi procesi, smišljena da neko uzme procenat.
Jer, moglo se na vrijeme razmisliti o načinu da najugroženije kategorije dobiju resivere.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Objasni mi kako? Kako je nekom penzioneru koji gleda još uvijek CRT televizor važno da od 200KM penzije odvoji pedesetak maraka da bi mogao da se pohvali da prima digitalni signal?

Samo penzioneri prate TV kanale zemaljskim putem?

Poslednji put menjao Daky dana 23 Jul 2015, 12:48, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Prate i ovi što rade za 400KM, a školuju dvoje djece. I oni što platu ne primaju mjesecima.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Postoje ljudi kojima je dovoljan zemaljski prijem signala, ali žele da bude kvalitetan. Najbolje da sad bojkotujemo digitalizaciju, izgleda da i nismo za bolje od analogije. :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kad smo kod toga, ima li neko polovan crt da kupim za dvoje penzionera?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogledaj na najbližoj jacapi.

Daky je napisao:
Postoje ljudi kojima je dovoljan zemaljski prijem signala, ali žele da bude kvalitetan. Najbolje da sad bojkotujemo digitalizaciju, izgleda da i nismo za bolje od analogije. :roll:

Ne treba bojkotovati digitalizaciju, trebalo je proces sprovesti na drugačiji način (al' onda se neki ne bi uplusali).
Treba onima koji redovno plaćaju pretplatu (najčešće su to upravo penzioneri i oni sa najnižim primanjima) omogućiti da dobiju vaučere za resivere ili ih osloboditi pretplate za nekoliko mjeseci.

Digitalni signal ima prednosti u odnosu na analogni, ali proces digitalizacije nije samo montiranje opreme na odašiljače.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 12:58 
Veteran
Veteran

Momci nisam ja protiv digitalizacije. Naprotiv, digitalizacija ce mi mnogo pomoci u poslu, ali ono sto je meni problem jeste sto nista kod nas ne moze normalno pa ni to da prodje. Zasto ne mozemo i mi imati jednu firmu koja se bavi time kao sto je to u Srbiji i Hrvatskoj? Zasto uvijek mi moramo biti "najpametniji"? Mislim da je svima jasan i odgovor...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2015, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
_зока je napisao:
Prate i ovi što rade za 400KM, a školuju dvoje djece. I oni što platu ne primaju mjesecima.

И они што чуче по разним чукама и мањим и већим селима и који кабловску неће видјети никад а пуно им је да плаћају мјесечну за Тотал плус опрема. Или је наједном РС постала 90% урбанизована а да ми је то некако промакло?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 110  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]