banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 468  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 23 Dec 2019, 20:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Jul 2013, 12:16
Prva plus i prva world su vec neke vrijeme u hd preko eona.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 11:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2019, 11:56
Ne radi mi Euro sport 1 i 2 na Totalu, Euro sport na njemačkom jeziku radi, ali to je onaj na kojem nema Bundes lige, kada sam zvao Total, čovjek mi samo reče, ma jebo euro sport, njega niko ne gleda,imaš arene i sport klubove :roll:
Je li neko imao sličan problem

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Eurosport ide preko drugog satelita, pa je vjerovatno otišao LNB i treba ga zamijeniti.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala Daky, a znaš li da li u nekom skupljem paketu Totala mogu da gledam programe koje zaključaju, na primjer RTS kad ide Potera ponedeljkom

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 11:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Jul 2013, 12:16
Ne moze nema veze zakljucavanje sa paketom kanala isto se zakljucava.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 12:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Tomcat je napisao:
Ne radi mi Euro sport 1 i 2 na Totalu, Euro sport na njemačkom jeziku radi, ali to je onaj na kojem nema Bundes lige, kada sam zvao Total, čovjek mi samo reče, ma jebo euro sport, njega niko ne gleda,imaš arene i sport klubove :roll:

Još jedan dokaz da na Total TV BiH rade poprilične budaletine. :) Sjećam se kada je prije desetak godina, krenula priča o LNB triple monobloku, monteri su "se jadali" kako je to potpuno nepotreban potez, jer, baš kao što su i tebi rekli, niko ne gleda Eurosport. Idiotarija. Dovoljno je reći da su Olimpijske igre, najveći teniski turniri, plivačka i vaterpolo prvenstva, skoro cijeli zimski sport i na kraju Bundesliga - na Eurosportu. Meni zimi komotno mogu isključiti i SK i Arene ali ne i Eurosport. Evo turneje 4 skakaonice za 2 dana. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 12:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja stvarno nisam mogao vjerovati kad me to pitao. Još začuđeno pita šta mi je to na euro sportu toliko bitno, kažem Bundes liga i turneja 4 skakaonice. Možda mi nećeš vjerovati ali čovjek mi je rekao, kakva Bundes liga, samo prenose Bayern,a 4 skakaonice su samo jednom u godini :roll:
Doduše ovo za Bayern skoro da je u pravu :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Daky je napisao:
Eurosport ide preko drugog satelita, pa je vjerovatno otišao LNB i treba ga zamijeniti.
Ako u paketu imaš ES nazovi besplatan broj 080031111 ,neka otvore nalog za izlazak montera.Moraju ti omogućiti gledanje kanala iz paketa.
Pretpostavljam da imaš LNB sa dvije glave,ako nemaju triple monoblock moraćeš žrtvovati Astru.

Za RTS nema pomoći.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Imao sam ranije dok sam imao 1 reciever, i posle uvedem još 2 na istu antenu, od tada nije moglo ni na jednom. Ljudi koji imaju isti ili slabiji paket nemaju problem sa euro sportom. Recimo kad je uveden kanal Nova Sport, odmah je radio, jedino euro sport neće, zvaću ih danas da naprave :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda je to u pitanju. Ako imaš više od jednog risivera onda se mijenja LNB na anteni i gubi se jedan satelit. Pozovi ih da ti omoguće signal sa Hotbird satelita gdje je Eurosport. Samo ćeš u tom slučaju izgubiti njemačke kanale.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala na informacijama, gubitak tih njemačkih nije nikakva šteta, zvaću ih odmah danas

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2017, 23:37
Poigrah se malo sa reciverom Total TV-a proteklih dana.
Prvo, primjetio sam da je kvalitet slike na onoj gomili pink kanala kriminalan. Desilo se da sam prilikom šaltanja kanala ostao na Pink Show kanalu i u jednom trenutku zapazih kako se slika na svakih 10-ak sec. zamuti (kao da link kanala ide putem nekog piratskog internet sajta iz 2010. godine).
Drrugo, radi li kod vas DM SAT televizija? Kod mene piše da satelitski prijemnik ne dobija signal, ali svi ostali kanali uredno rade sa Astre.
Treće, iskreno se nadam da će Telemach poraditi na unapređenju satelitske platforme (ako ništa, barem zbog konkurencije) i preći sa MPEG4 na H.265 HEVC standard kako bi dobio na kvaliteti slike a i mogućnosti većeg broja HD kanala. Realnost je da je HD minimalni standard. Pored svega ovoga, očekujem i da će se omogućiti da korisnik sam sebi poreda kanale onako kako on to želi jer je ovo sada katastrofa ili da uvedu povezivanje satelitske kartice i CAM modula (što već rade u jako rijetkim slučajevima - kako mi je monter rekao). Nije rekao koji su to slučajevi... Mislim na pragu smo 2020. godine!
I još, primjetih da reciver ima priključak za LAN kabal, da li je iko povezao reciver sa LAN kablom, dešava li se šta? Pretpostavljam da ovo još nije u funkciji ali da bi u budućnosti trebalo biti jer vidim da na reciveru ima i stavka Video klub.

EDIT: Pošto sam ranije pisao da mogu pratiti Zadruga Live kanale, sada potvrđujem da nisu otključani na reciveru ali uredno i dalje rade preko EON-a.

Poslednji put menjao dejang93 dana 26 Dec 2019, 13:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za DM, kad prebaciš moraš ostati oko minut na tom kanalu da bi počeo da radi.
A za H.265 potrebno je mijenjati sve risivere jer ovi to ne podržavaju.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 13:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2017, 23:37
Zna li se koji je razlog vezan za ovo oko DM SAT televizije?
Što se tiče recivera, iako su skoro prešli na verziju 2.0 i svima zamjenili recivere koji podržavaju MPEG4, ubjeđen sam da će još brže morati preći na HEVC kako bi unaprijedili uslugu ili će morati zakupljivati još više prostora na satelitu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dejang93 je napisao:
Zna li se koji je razlog vezan za ovo oko DM SAT televizije?.

Vjerovatno ima neki problem u otvaranju kanala koji su na transponderu sa niskim Symbol Rateom (jedini kanal na tom transponderu). Ista stvar je bila i sa RTCG SAT dok je bio samostalno na svom transponderu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 15:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tomcat je napisao:
drug je napisao:
Tomcat je napisao:

Još jedan dokaz da na Total TV BiH rade poprilične budaletine. :) Sjećam se kada je prije desetak godina, krenula priča o LNB triple monobloku, monteri su "se jadali" kako je to potpuno nepotreban potez, jer, baš kao što su i tebi rekli, niko ne gleda Eurosport. Idiotarija. Dovoljno je reći da su Olimpijske igre, najveći teniski turniri, plivačka i vaterpolo prvenstva, skoro cijeli zimski sport i na kraju Bundesliga - na Eurosportu. Meni zimi komotno mogu isključiti i SK i Arene ali ne i Eurosport. Evo turneje 4 skakaonice za 2 dana. :)

Ja stvarno nisam mogao vjerovati kad me to pitao. Još začuđeno pita šta mi je to na euro sportu toliko bitno, kažem Bundes liga i turneja 4 skakaonice. Možda mi nećeš vjerovati ali čovjek mi je rekao, kakva Bundes liga, samo prenose Bayern,a 4 skakaonice su samo jednom u godini :roll:
Doduše ovo za Bayern skoro da je u pravu :)

Krembil, kako može uopšte pitati šta ima na Eurosportu toliko bitno, imamo samo u januaru i AO i sve zimske sportove, toliko je nagurano, da nema dovoljno mjesta na dva kanala. Ali eto to dovoljno govori o njemu, čovjek nema pojma o poslu kojim se bavi. Nije baš ni istina da Eurosport prenosi samo Bayern, ali eto. A što se tiče njemačkih kanala, ni njih se nikada odrekao ne bih. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 15:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dejang93 je napisao:
Zna li se koji je razlog vezan za ovo oko DM SAT televizije?

Na Total risiveru, mislim da svi imamo problem sa DM SAT, na Wisi risiveru, mi otvara DM bez problema. Eto, ajde znaj do čega je.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 16:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

U pravu ste, ni meni DM ne radi, nisam znao za ovo da mu treba minut da proradi, mislio sam da ne može nikako.
A za ovog Totalovog radnika stvarno ne treba dalje ništa govoriti :D

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Meni radi DM SAT,odmah ga pokrene.

Prije nekoliko mjeseci nije radio duže vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2019, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Total TV resiveri imaju 3 vrste resivera tj izgleda, znam da na tom srednjom po velicini DM ucitava nakon 40 sekundi, na najmanje i najvecem bez problema otvara na prvu.

Sto se tice Eurosporta i menu su prije dolazili stimati,nisam ga imao jer imam dupli LNB i imao sam Astru i Eutelsat. Nista straano i nista do njih, Eurosport je svojom voljom odlucio preci na Hotbird satelit pa su se i antene morale pomjerati zbog toga.

Sad navodno imaju te nove LNB ove gdje difolno lovis sva tri satelita. Dakle problem moze biti kod starih korisnika i novih koji imaju LNB i uslugu na vise televizora pa je taj usmjer ka samo dva satelita ako sam ovo dobro povezao...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 468  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]