banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 652  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 06 Nov 2010, 20:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2009, 12:30
charles je napisao:
sta je sa rtv taksom, jel neko placao posebno?

Ja nisam

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 20:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
Citiraj:
Pretplatu ne treba placati nikako. To je jedna od prvih stvari koja ce se morati ukinuti u procesu pristupanja EU. Par stvari je vec sada protivzakonito:

- Za svaku uslugu se mora dobiti odvojen racun (a ne telefon+tv), zakon o zastiti potrosaca
- Ne moze se naplatiti usluga na koju niste pristali i potpisali ugovor, zakon o zastiti potrosaca
- Privatna firma ne smije vase privatne podatake (maticni broj, adresa, kontakt informacije) proslijedi nekoj trecoj firmi

Ogroman broj tuzbi je na sudu zbog ove prakse koja se dugo provodila, i dobice sporove sigurno. E sad, ovo sto telekom vise ne naplacuje televiziju, i sto televizija "doborovoljno" trazi da se prijavite je samo posledica toga. Svjesni su i sami da krse zakon i da ne mogu nista gradjanima i da ce morati platiti velike kazne. Inace ne bi bili tako fini. Uostalom, dobijaju vec sredstva iz budzeta, i imaju reklame, a sve su sami ne javni servis koji se bavi proizvodnjom obrazovno-kulturnog programa. Tako da, ko placa, nek' se malo bolje informise i procita svoja prava.

Prijavite ovaj post

ha..nisam upucen u pravne zavrzlame a ovo ima smisla... rtrs poziva korisnike iptv usluge da sami dodju i donesu harac,sumnjivo..trebalo bi ovo dobro ispitati..mada ne bih volio da mi za godinu dana stigne neki ukupni racun za takse

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 20:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Nov 2010, 20:36
charles je napisao:

ha..nisam upucen u pravne zavrzlame a ovo ima smisla... rtrs poziva korisnike iptv usluge da sami dodju i donesu harac,sumnjivo..trebalo bi ovo dobro ispitati..mada ne bih volio da mi za godinu dana stigne neki ukupni racun za takse

Treba im još na noge dolaziti...ccccccc...svakim me danom sve gore iznenađuju.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 21:01 
to sa zakonom o zastiti potrosaca ima smisla, ali ti je i placanje pretplate zakonska obaveza a ne hir..btw, imam iptv i nisam od sada ni prijavila ni platila nista.. da se mene pita nikad im ne bih ni feninga platila.. rtrs nikad i ne gledam..

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2010, 15:01
imam i ja,, tu se i dvoumim..ali po svemu sudeci necu ni ja placati pa kako bude...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Sa uvodjenjem placanja uz telefon, desavala se situacija da su ljudi pod istim krovom imali 2 telefona i placali 2 pretplate i uredno su stizale sudske presude, ako se nisu placale 2 tv preplate. Nit' bi te ko zvao na sud, nit' bilo sta... samo presuda bez prava zalbe. E onda su uslijedile tuzbe protiv telekoma i televizije i odjavljeno je preko 30 000 fiksnih brojeva. Kao posledica, ovo danas. Pitanje je samo vremena kad ce da pocnu kazne da pljuste i po telekomu i po televiziji, zbog toga sta su radili. Telekom polako gleda da umanji stetu i izvuce se nekako, svjesni su sta su napravili, ali i oni u ovom trenutku krse par prava potrosaca (npr. pravo da svi korisnici imaju jednaku uslugu, i da se ne diskriminisu - a oni su povecali cijenu interneta onima koji su odjavili fiksni telefon iako u ugovoru nemaju specificiran taj slucaj, samim time nemaju ni pravo). Bice zanimljivo, bitno je da polako ljudi postaju svjesni svojih prava, a sud htio, ne htio, mora po zakonu.

Evo zakona. Korisno stivo.
http://www.mvteo.gov.ba/zakoni/zakoni/?id=44

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 17:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 11:40
Да питам кориснике, ако знате, да ли ће се ишта рјешавати по питању Спорт Клуба и евентуално Спорт Клуба + ??? Да ли има икакве приче око тога ???

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ili slučaj da svi novi brojevi po defaultu dobijaju dodatak za RTV taksu a niko ih ne pita da li imaju TV ili radio prijemnik. Naravno, ti napišeš dopis, i komisija izađe na "teren" 3 mjeseca kasnije. Sve do tada moraš platiti.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 19:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2010, 13:01
Dali se ovo nekome desava danas imam problem sa IPTV od jednom nestalo slike i na ekranu se pojavila crna slika i pise preko citavkoga ekrana sledeca poruka THE REGVESTED COULD NOT BE RETRIVED.PRESS HOME IF THE PROBLEM PERSISTS CYKLE POWER TO RESTART. ZVAO OVE U MTEL ONI REKLI DA UGASIM MODEM I STB i da drzim iskljuceno pola sata i kada ponovo upalim isti problem znali neko sta je u pitanju?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 19:16 
meni se cesto blokirao, pa sad gasim i tv i ovaj mali tzv. modem svaki put zajedno, i od tad je ok

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 01:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
saila je napisao:
i da drzim iskljuceno pola sata

A oni "jelda" vrate utakmicu nazad da možeš pogledati tih pola sata?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
saila je napisao:
Dali se ovo nekome desava danas imam problem sa IPTV od jednom nestalo slike i na ekranu se pojavila crna slika i pise preko citavkoga ekrana sledeca poruka THE REGVESTED COULD NOT BE RETRIVED.PRESS HOME IF THE PROBLEM PERSISTS CYKLE POWER TO RESTART. ZVAO OVE U MTEL ONI REKLI DA UGASIM MODEM I STB i da drzim iskljuceno pola sata i kada ponovo upalim isti problem znali neko sta je u pitanju?

:-?

Kakvih pola sata?! Samo izvuci napajanje STB-a i ukljuci ponovo...
Meni se to desilo mozda 10ak puta, u ova 3-4 mjeseca... Samo iskljucim i odmah ukljucim i sljaka.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 07:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2010, 12:28
Evo u Srbiji pocinju HD kanali a kod nas nema ni govora o tome :mad:
Kod:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/216008/Telekom-nudi-HD-televiziju-po-ceni-od-400-dinara-mesecno

Jos je zanimiljiva zadnja recenica gde kaze da je u Bosni izgradjena opticka mreza zasto onda nemamo brzi net :mad:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 17:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 19:32
dok optika ne dođe do vrata, ovo je sve dosta slabo- čak im novije instalacije (kablovi) imaju mnogo manju propustljivost (slab kvalitet i nisu dobro uvrnuti) od onih postavljanih prije 10-ak godina (čak i predratni).

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 18:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Dec 2008, 18:25
imam open trio paket, prosli mjesec sam preko daljinskog kupio hbo, proslo vise od mjesec dana ono jos ima. ja sam njih razumio da ako nesto dodatno uzmes da to placas za taj mjesec, a posle da nestaje.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 20:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Не нестаје, већ мораш отићи код њих и одјавити. Пише ти све у оном приручнику.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 14:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 11:40
Данас сам узео ИПТВ и рече ми човјек који је долазио да намјешта сет бокс да су преговори са СК у току :)))

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 15:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
To govore već 5-6 mjeseci, tako da ja polako gubim nadu.
Inače, nakon tri mjeseca korišćenja, mogu reći da sam veoma zadovoljan, u odnosu na Eltu nebo i zemlja.
Još kad bi stvarno ubacili SK, bio bih prezadovoljan, ne bih imao ni najminimalniju zamjerku. Naravno, pod uslovom da usluga ostane na dosadašnjem nivou.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 15:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
koliko ste cekali da vam prikljuce ?

mjesecno koliko vam dodje ukupan racun, ako nije problem da kazete

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2010, 16:00 
ja nisam cekala puno, imam vec 4 mjeseca sa probnim periodom, ali mozda su brzo dosli jer tad nije bilo toliko interesovanje... zato kad sam trazila dodatni prikljucak na jos jedan tv, cekala sam dugo .. isla sam dvaput tamo i ganjala vezu.. uzas..
ne znam koliko platim... moram pogledati racun pa cu napisati.. cca 70 KM mislim

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13035 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 652  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]