Pozdrav svima
Pročitao sam sve postove na ovoj temu od prvog do zadnjeg i mogu vam reći da nisam baš oduševljen onim što sam pročitao
Naime i ja sam korisnik elta kablovske televijzije(analogne) imam i nekoliko pitanja u vezi digitalne televizije pa se nadam da će neko biti ljubazan da mi odgovori

1.za početak, ja imam standardni TV, onaj sa katodnom cijevi (samsung sa ravnim ekranom) i sad me zanima da li bi bilo ikakve koristi od toga da kupim sebi DVB-C resiver i na taj način počnem gledati digitalnu televiziju. tj, zanima me da li bi kvalitet slike bio veći nego kod analognog signala
2.kad bih se odlučio da kupim resiver i počnem gledati digitalnu televiziju na katodnom televizoru, da li ću ja imati sve funkcije koje bih imao da na primjer posjedujem LCD televizor? dakle zanima me da li katodni televizor ima još neka ograničenja u odnosu na LCD i plazmu, i da li i na katodnom TV-u mogu koristiti sve funkcije koje pruža digitalna televizija?
3. koji je TV najbolji za gledanje televizije u digitalnom signalu(LCD, plazma, katodni - koliko sam ja razumio plazma je najbolja ali nisam siguran :/)?
4.ukoliko se desi da uvedem digitalnu televiziju i npr nestane pola programa, jel mogu ja fino iskopčati resiver i prikopčati onaj standardni kabl i gledati analognu kablovsku televiziju
5.ukoliko kupim resiver, da li ja mogu ikako sprovesti to na dva televizora, dakle da li mogu na dva TV-a imati digitalni signal sa tim resiverom?
6.kad je u pitanju analogna kablovska televizija šta mi je potrebno da sprovedem signal na dva TV-a?
7. kakva su vam skorija iskustva sa elta digitalno televizijom? jel ima poboljšanja? ja bih najradije prešao na Blic, tj netkom, ali mi je njihov paket preskup,a mislim i da ne može njihova televizija kod mene na starčevici
izvinjavam se na malo dužem postu, i na puno pitanja, ali mislim da će odgovori biti krati i jednostavni, samo ako neko bude znao odgovore

hvala unaprijed