banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2010, 20:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ziggy je napisao:
Ovaj zlovenec je poskodovan malo v glavu... :iconbiggrin:

:lol:

Morda je v napačnem forumu. To ni forum za Elta v Sloveniji!!! Gre za Elta v Banja Luki. :P

Morda zato nenehno hvali Elta kabel. Tam je, se zdi, veliko boljši operator!!!
Mogoče Elta bodo izboljšali sami v Banja Luki... za nekaj mesecev :D
Elta razglasitve več kanalov. :wink: Če ne, bom prehod na IPTV. :D :D :D

Lep dan vsem skupaj!
:lol: :lol: :lol: :cat:
Šala mala, al' ima i malo istine. Sorry zbog lošeg Slovenačkog :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 21:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Znam samo jedno, zasigurno, za sloveniju: nema p***ke, bez katolicke... :iconbiggrin:
Televizija, vise, manje...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Pozdrav svima :D

Pročitao sam sve postove na ovoj temu od prvog do zadnjeg i mogu vam reći da nisam baš oduševljen onim što sam pročitao :(
Naime i ja sam korisnik elta kablovske televijzije(analogne) imam i nekoliko pitanja u vezi digitalne televizije pa se nadam da će neko biti ljubazan da mi odgovori ;)

1.za početak, ja imam standardni TV, onaj sa katodnom cijevi (samsung sa ravnim ekranom) i sad me zanima da li bi bilo ikakve koristi od toga da kupim sebi DVB-C resiver i na taj način počnem gledati digitalnu televiziju. tj, zanima me da li bi kvalitet slike bio veći nego kod analognog signala

2.kad bih se odlučio da kupim resiver i počnem gledati digitalnu televiziju na katodnom televizoru, da li ću ja imati sve funkcije koje bih imao da na primjer posjedujem LCD televizor? dakle zanima me da li katodni televizor ima još neka ograničenja u odnosu na LCD i plazmu, i da li i na katodnom TV-u mogu koristiti sve funkcije koje pruža digitalna televizija?

3. koji je TV najbolji za gledanje televizije u digitalnom signalu(LCD, plazma, katodni - koliko sam ja razumio plazma je najbolja ali nisam siguran :/)?

4.ukoliko se desi da uvedem digitalnu televiziju i npr nestane pola programa, jel mogu ja fino iskopčati resiver i prikopčati onaj standardni kabl i gledati analognu kablovsku televiziju

5.ukoliko kupim resiver, da li ja mogu ikako sprovesti to na dva televizora, dakle da li mogu na dva TV-a imati digitalni signal sa tim resiverom?

6.kad je u pitanju analogna kablovska televizija šta mi je potrebno da sprovedem signal na dva TV-a?

7. kakva su vam skorija iskustva sa elta digitalno televizijom? jel ima poboljšanja? ja bih najradije prešao na Blic, tj netkom, ali mi je njihov paket preskup,a mislim i da ne može njihova televizija kod mene na starčevici

izvinjavam se na malo dužem postu, i na puno pitanja, ali mislim da će odgovori biti krati i jednostavni, samo ako neko bude znao odgovore :D

hvala unaprijed ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
4. Da ja to radim često. Nažalost.

Čuo sam od ljudi da digitalna još nema svoj puni potencijal koji bi dala na tv novijih generacija, ali na katodašima slika je odlična i ja sam zadovoljan bistirnom.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 20:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
1. Ima, bolja je slika;
2. Risiver nudi iste mogućnosti kao i TV sa integrisanim digitalnim tjunerom;
3. Plazma je najbolja, ima bolje (zasićenije) boje od LCD-a, crna je crna. LCD daje najbolju sliku kada je rezolucija toga što se prikazuje jednaka njegovoj rezoluciji.
4. Svaki risiver ima izlaz na sebi koji dalje proslijeđuje signal. Preciznije, koaksijalni kabl ulazi u risiver, risiver vežeš sa TV-om sa SCART kablom (tako gledaš digitalne kanale), dok drugi koaksijalni kabl ide iz risivera u TV (prekoo njega gledaš analogne kanale);
5. 1 TV po risiveru;
6. Spliter;
7. Govono ko govno...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@filozof, @enter name, hvala obojici na odgovorima ;)

e još nešto da pitam, one mogućnosti što se spominju u vezi digitalne televizije, da se može pauzirati nešto što je u realnom vremenu i nastaviti kasnije gledati, pretpostavljam da je to opcija koja je moguća ako se kupi onaj resiver od 500 KM što ima sopstveni hard disk?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 22:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Netkom daje TechniSat DIGIT HD4 CX risiver koji ima USB priključak i ovu mogućnost. Sad, koliko košta i kako nabaviti taj risiver...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

koliko ja vidim najbolje će mi biti da za sada sačekam i da se držim kablovske analogne televizije,
taman za jedno godinu dvije nadam se da će digitalna televizija da zaživi i kod nas kako treba pa ću onda razmisliti o uvođenju...

valjda će i televizori do tad još malo pojeftiniti, jer ja kad kupujem volim da kupim najbolje stvarčice, dakle ako budem kupovao plazmu ili LCD moraće da bude sposoban da reprodukuje full HD(1080i ukoliko se ne varam) i neki dobar resiver.

a kakvo je stanje sa televizijama koje puštaju full HD digitalni signal dakle 1920×1080??? jel ima uopšte takvih? vidio sam da imaju kod Blica oni dodatni paketi HD kanala ali ne piše kolika im je rezolucija

i šta je sa domaćim televizijama, priča se da bi i kod nas uskoro televizije trebale da počnu emitovati digitalni signal(RTRS je bila počela i sa testiranjem), ali čisto sumnjam da će to biti neki super kvalitet. naravno da će biti bolje od analognog, ali nešto ne vjerujem da će biti full HD(jbga vjerovatno treba jako skupa oprema za takvo nešto)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 00:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Šajin je napisao:
koliko ja vidim najbolje će mi biti da za sada sačekam i da se držim kablovske analogne televizije,
taman za jedno godinu dvije nadam se da će digitalna televizija da zaživi i kod nas kako treba pa ću onda razmisliti o uvođenju...

Ko ceka taj i doceka :)

Šajin je napisao:
valjda će i televizori do tad još malo pojeftiniti, jer ja kad kupujem volim da kupim najbolje stvarčice, dakle ako budem kupovao plazmu ili LCD moraće da bude sposoban da reprodukuje full HD(1080i ukoliko se ne varam) i neki dobar resiver.
A sta je sa 1080p? Valjda je progressive bolji od interlaced? Ali da ne ulazimo u raspravu o ovome, EBU u svojoj posljednjoj specifikaciji (januar 2010), cak i 720p smatra HDTV sistemom...

Šajin je napisao:
a kakvo je stanje sa televizijama koje puštaju full HD digitalni signal dakle 1920×1080??? jel ima uopšte takvih? vidio sam da imaju kod Blica oni dodatni paketi HD kanala ali ne piše kolika im je rezolucija

Nadam se da nisu ludi da ih ne puste u HD. Valjda zato i zovu taj paket HD. Ali ja sam na elti pa ne znam...

Šajin je napisao:
i šta je sa domaćim televizijama, priča se da bi i kod nas uskoro televizije trebale da počnu emitovati digitalni signal(RTRS je bila počela i sa testiranjem), ali čisto sumnjam da će to biti neki super kvalitet. naravno da će biti bolje od analognog, ali nešto ne vjerujem da će biti full HD(jbga vjerovatno treba jako skupa oprema za takvo nešto)

Tu jedino moras paziti da ti DVB-T risiver u TV-u podrzava standard koji je odabran. Naime, jedno vrijeme je vecina DVB-T risivera u televizorima koji se kupuju kod nas bila MPEG-2 (ne znam kako je sada), a BiH strategija prelaska na digitalno emitovanje kaze da ce se koristiti MPEG-4. Svaka zemlja u Evropi/svijetu, je odabrala svoj standard koji ce koristiti. Recimo, preko plota, u Hrvatskoj "nacionalne" tv kuce koriste MPEG-2, dok je Srbija u svojoj strategiji odabrala MPEG-4. Ali, RTS digital se emituje po MPEG-2 standardu. Slicno je i RTRS uradio, pa je u testno emitovanje isao sa MPEG-2 standardom.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

digitalija krenuo sam da te citiram za svaki odgovor pojedinačno pa sam se živ zapetljao :D (jbg ispao sam iz fazona odavno se na bavim forumima :) )

aj jedno po jedno :D

da, dočekamo i mi ali mnogooo kasnije u odnosu na svijet :( ja kad sam pročitao prve postove u ovoj temi (septembar 2008.!!!!), mislio sam da ću dok dođem do zadnjeg i najnovijeg posta vidjeti neku promjenu, ajd ono znam svaki početak je težak, ali sam stvarno mislio da će za više od godinu dana, uspjeti da usavrše svoju digitalnu televiziju. ali to je problem kod ovih naših firmi, strašno se neprofesionalno ponašaju, imaju slabo obučen kadar, i ne mare dovoljno za korisnike. ali najgore je kod koga preći kad u dosta slučajeva ni konkurencija nije puno bolja :(

koliko sam ja shvatio, ti si u pravu, tj progresive je bolji od interlaced i kad se spominju manje rezolucije(npr 720) uvijek je 720p bolji od 720i, ali gdje god da sam tražio na netu 1080i se spominje kao najkvalitetnija slika(nije mi baš to najjasnije...)

za sad se nešto puno i ne zamaram sa digi televizijom, koliko vidim kod nas je sve to još u fazi testiranja i nije usavršeno i najbolje mi je da sačekam. a ima i tu puno raznih "caka", jer kao i što si sam rekao i 720p se već smatra HDTV sistemom,ali sigurno nije kvalitetan koliko i 1080.

i šta je sa tobom čitao sam da si imao dosta problema sa ditialnom televizijom i eltom, jel sad sve dobro, maš li makar onih 30 kanala?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Evo, necu ni ja citirati :)

Kod mene je stanje ok, dakle elta je znanjem i opremom dorasla Sony-ju, tako da sada imam tih 39 kanala (od kojih na tri vec nekoliko sedmica ima samo ton a nema slike - ti su B92, FTV, SPORT KLUB) + 16 radio kanala, koje rijetko slusam, tako da ne znam da li svi rade.

Sve si rekao o ponasanju nasih firmi, a i sam si citao sta mislim o njima. Zaista je steta sto je prica o digitali zavrsila na ovom kolosjeku, jer mislim da je elta izgubila priliku da "zasija" u ocima ljudi koji cijene napredak. I to sve zahvaljujui sitnim interesima, kako to vec kod nas bude.

A sto se tice 1080i ili 1080p... Ti rece da volis da kupujes dobre stvari, tako da sam siguran da ces odabrati pravu stvar kada budes kupovao :)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

digitalija je napisao:
Evo, necu ni ja citirati :)

Kod mene je stanje ok, dakle elta je znanjem i opremom dorasla Sony-ju, tako da sada imam tih 39 kanala (od kojih na tri vec nekoliko sedmica ima samo ton a nema slike - ti su B92, FTV, SPORT KLUB) + 16 radio kanala, koje rijetko slusam, tako da ne znam da li svi rade.

Sve si rekao o ponasanju nasih firmi, a i sam si citao sta mislim o njima. Zaista je steta sto je prica o digitali zavrsila na ovom kolosjeku, jer mislim da je elta izgubila priliku da "zasija" u ocima ljudi koji cijene napredak. I to sve zahvaljujui sitnim interesima, kako to vec kod nas bude.

A sto se tice 1080i ili 1080p... Ti rece da volis da kupujes dobre stvari, tako da sam siguran da ces odabrati pravu stvar kada budes kupovao :)

ok hvala ti puno na odgovoru :)

e sad znam da ovo što ću napisati je već naučna fantastika i spada u bajke Hans Kristijan Andersena al ajd nešto sam raspoložen za pisakaranje :D

kako bi bilo dobro i kako bih ja volio(a vjerovatno i svi ostali) da ovdje dođe neka ozbiljna evropska kompanija i da odradi sve kako treba, televizija, telefon internet i da napravi pravu konkurenciju ovim našim beterima. Ko zna možda bi oni i bolje radili(ali možda :D ) kad bi imali jaku konkurenciju... ovako mogu da rade šta hoće :/

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja koliko sam shvatio u nekoliko država Evrope glavni je Dojč Telekom i on sve usisava, pitanje je vremena kada će kupiti i ovo malo crkavice na Balkanu.

Na području kablovske ne znam ko je krupna riba.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ja koliko sam shvatio u nekoliko država Evrope glavni je Dojč Telekom i on sve usisava, pitanje je vremena kada će kupiti i ovo malo crkavice na Balkanu.

Na području kablovske ne znam ko je krupna riba.

ma i ovako mi se čini(možda griješim) da najmanje para se ponovo ulaže u našu zemlju, sve mi se čini da većina toga ide u džepove nekih lopovčina ili su stranci vlasnici firmi...

iskreno nek dođe i dojč telekom i ko god hoće, ali samo da se ponašaju profesionalno i da naprave pravu konkurenciju ovim našim kretenima...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nisam pratio temu od pocetka, pa cu kao padobranac postaviti par (vjerovatno glupih) pitanja :oops:

Naime, imam tv sa ugradjenim DVB-C tjunerom (LG 32LH3000) - na koji nacin 'pustiti' digitalne kanale? Radio sam i automatska i rucna pretrazivanja. Nista. Signal je uvijek analogni. Da li je potrebno prvo traziti od Elte da puste digitalni paket?

:oops:

Izvinjavam se jos jednom zbog nepracenja teme otpocetka :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 20:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
V@nja je napisao:
Nisam pratio temu od pocetka, pa cu kao padobranac postaviti par (vjerovatno glupih) pitanja :oops:

Naime, imam tv sa ugradjenim DVB-C tjunerom (LG 32LH3000) - na koji nacin 'pustiti' digitalne kanale? Radio sam i automatska i rucna pretrazivanja. Nista. Signal je uvijek analogni. Da li je potrebno prvo traziti od Elte da puste digitalni paket?

Izaberi za zemlju Svedsku,pa aut,pretrazivanje,prebaci na kabl,pa potpuno i ok,Trajace 20 min

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
V@nja je napisao:

Sto nisi citao ranije. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
V@nja je napisao:

Sto nisi citao ranije. :D

Lijenčina :lol:
Šala :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Danas slusam na BEL TV kazu da ce sad za vikend pustiti 20kanala, a da ce do kraja mjeseca pustiti jos 20 kanala. Svi oni koji imaju tV sa ugradjenim DVB-C tjunerom tj.koji podrzava digitalnu TV ce moci pratiti bez kupovine dodatnog set top boxa(to nije slucaj kod blic tv), a oni koji imaju losije tv, ce moci kupiti kod njih. Tako rekose danas ako sta ne slazu opet.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Danas slusam na BEL TV kazu da ce sad za vikend pustiti 20kanala, a da ce do kraja mjeseca pustiti jos 20 kanala. Svi oni koji imaju tV sa ugradjenim DVB-C tjunerom tj.koji podrzava digitalnu TV ce moci pratiti bez kupovine dodatnog set top boxa(to nije slucaj kod blic tv), a oni koji imaju losije tv, ce moci kupiti kod njih. Tako rekose danas ako sta ne slazu opet.

Pa i ranije su najavljivali (npr. najava za 150 kanala), pa od toga nije bilo ništa. Tako da svaku najavu iz Elte treba uzeti sa rezervom.
A i taj broj kanala ne znači ništa. Pogotovo jer ne navode koje će kanale pustiti, što je najbitine u cijeloj priči :wink:
Kvalitet je bitan, a ne kvanitet!
Bolje 40-ak kvalitetnih, nego duplo više bezveznih kanala koji će biti samo tu da "popune broj kanala"...

Vidjećemo
Možda bude nešto od toga :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]