banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2009, 13:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2009, 21:41
Opet je padala kiša...kanali malo "zapinju"...
Silna obećanja sam ovdje pročitao. Što to fino nisu sve prvo osposobili pa tek onda pokrenuli, ovako mi muzu novčanik i živce već mjesecima.
Ne razumijem zašto se ne može povećati broj kanala, zar je to toliki problem????

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
info_elta2 24.05.2009.
Trenutno proizvodjac opreme je montirao kod sebe u fabrici opremu jednako kao mi u Banja Luci i programirao na isti nacin, ukljucili su DVB-c aparat i problem je jednak, na njegovim inzenjerima je sada, da nam preporuce sta treba uraditi. Pretpostavljam da se softver multipleksera i tv aparata sony mora uskladiti na isti standard.

To nikako nije kraj godine, nego najvise 15 dana. Kada se taj problem otkloni tada ce se aktivirati Prijedor. Po rjesenju tih problema, mozemo krenuti sa dodavanjem novih kanala, jer u ovoj fazi nema smisla nista dodavati dok se problem ne rjesi.

info_elta2 01.09.2009.

Nocas smo updejtovali softver na multiplekseru za digitalnu televiziju, novi softver je doradio proizvodjac opreme u saradnji sa Sony. Sada ne treba biti nikakvih problema sa Sony tv aparatima, a LG i Panasonic nisu pre ni imali tih problema.

Jos jednom da napomenem da treba na Sony tv aparatima dati funkciju detaljno pretrazivanje. U Eurospletu smo vec testirali Sony tv aparate i dobili potvrdu da problema nema vise.

Sada tek imamo mogucnost da povecamo broj kanala na digitaliji.
Elta Kabel
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Postoji li sada nekakav novi problem ili gdje sada boči što se tiče broja programa na digitaliji i puštanja u rad digitalne CATV u Prijedoru - je li opet za petnaestak dana.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 12:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
opet sve po starom, nema pola kanala i ni jednog radia vec dva dana

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ELTA pročitao sam članak u današnjem BLICU o digitalnoj TV i kako planirate uvesti u oktobru još 16 kanala. A onih 150 zezaju vas autorska prava, što znači treba čekati isto toliko godina kako bi dostigli normu.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
ma nista se vise ne moze ocekivati od Elte ...

kad njihovi radnici pricaju da je famoznih 100 kanala bila "navlakusa" ... onda je sve jasno

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 20:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pa majku mu strucnjaci iz elte, postoji li sansa da bar 24sata imamo sve programe posto digitala opet otisla do k.... tj.uvek je i bila.A usput kad ce zaziveti EPG

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 17:22 
Početnik
Početnik

Oktobar, ali koje godine?! Ovo postaje smijesno, ne mogu odrzati ni ovih dvadesetak kanala! AMATERIZAM!!!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 19:04 
Početnik
Početnik

Atv nema tona, BN cijeli dan vrti obavještenje da imaju novu frekvenciju?! Trenutno imam 27 kanala za 12 KM. Ovo je previše, odustajem od njih definitivno!

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 09:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
info_elta2 je napisao:
Sto se tice nase digitalne televizije 8 dodatnih kanala sigurno ce biti u oktobru i to i u MMDS-u, a dodatnih 8 kanala samo za digitalnu tv i to ce biti do kraja mjeseca, ili da skratim MMDS dobija 8 novih kanala, a digitalna tv 16 novih kanala do kraja oktobra. Jedino se ceka odluka koji kanali.

Ajde za pocetak rijesite da ovih 32 digitalna kanala bude stabilno. Evo fali ih desetak (RTL, NOVA, TV1000, BHTV1, Fox Crime, Explorer, DM SAT, RTV Montenegro, S1, S2...) vec 15-ak dana..

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 16:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:
Sto se tice nase digitalne televizije 8 dodatnih kanala sigurno ce biti u oktobru i to i u MMDS-u, a dodatnih 8 kanala samo za digitalnu tv i to ce biti do kraja mjeseca, ili da skratim MMDS dobija 8 novih kanala, a digitalna tv 16 novih kanala do kraja oktobra. Jedino se ceka odluka koji kanali.

Ajde za pocetak rijesite da ovih 32 digitalna kanala bude stabilno. Evo fali ih desetak (RTL, NOVA, TV1000, BHTV1, Fox Crime, Explorer, DM SAT, RTV Montenegro, S1, S2...) vec 15-ak dana..

To nije tacno, povremeno ispadne jedan kanal ili dva max, 32 kanala bili su cjelo vrijeme do ovoga momenta u mrezi i svi ostali korisnici su jih morali imati, tvoj problem je indvidualan i javi se servisu za tehnicku pomoc, stvar je resljiva po telefonu. U buduce prije se javite servisu za tehnicku podrsku, ne trebate cekati 10 dana.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ja isto gore pomenute kanale nemam vec 15 dana a i duze,a najlakse je reci da je do nas

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 17:15 
Pripravnik
Pripravnik

palpantine je napisao:
ja isto gore pomenute kanale nemam vec 15 dana a i duze,a najlakse je reci da je do nas

Daj da vec jednom razcistimo jednu stvar. Digitalna televizija je modulisana u isti paket sa analognom televizijom i to na sredini frekvencijskog spektra. Tehnicki je nemoguce da korisnik dobije analogne kanale ili makar deo analognih kanala dobro a da nedobije digitalnu televiziju, jer digitalni signal moze biti 10 db slabiji od analognog signala i jos uvjek ce digitalni prijem biti moguc. Ukoliko sa centrale krene 31 kanal, 100% garantiramo da svim banjalucanima koji imaju analognu sliku makar minimalne kvalitete, da sigurno imaju normalan prijem digitalne televizije, zato vi kao korisnik u stanu sigurno imate digitalnu televiziju, tacnije u kablu koji vam ulazi u stan, zasto je nemate na ekranu to tek trebate vidjeti i zato vam predlazemo pozovite servis i utvrdite sta je naopako u digitalnom prijemu kod vas, nadam se da smo dovoljno jasno objasnili i da nam vise ne treba odgovorati na ovakve tvrdnje.
Ja predlazem da pustis servis u stan, da rascistimo ove tvoje dileme i onda napisi na forumu sta je u stvarnosti bilo, mi ne ocekujemo da kao korisnik razumjete tehniku digitalne televizije i da morate znati sta nije moguce, i sta je moguce. Ocekujemo da svaki kvar rascistimo a ne da non stop raspravljamo, a nista neradimo.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 17:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:

To nije tacno, povremeno ispadne jedan kanal ili dva max, 32 kanala bili su cjelo vrijeme do ovoga momenta u mrezi i svi ostali korisnici su jih morali imati, tvoj problem je indvidualan i javi se servisu za tehnicku pomoc, stvar je resljiva po telefonu. U buduce prije se javite servisu za tehnicku podrsku, ne trebate cekati 10 dana.

Ono sto najvise mrzim kod elte, opet se desava. A znao sam da ce tako biti...

Sjedio sam pred televizorom sa laptopom u krilu kako bih tacno popisao sve kanale kojih nije bilo 15-ak dana (sto je potvrdio i palpantine). I gle cuda, sat ili dva nakon toga, dodjose kanali koji su nedostajali a onda se popodne javi ie2 na forumu koji kaze da je sve ok. Sada jeste, ali nije bilo... Manite se tih fora koje ne prolaze ni u osnovnoj skoli. Recite, bila greska - popravili smo. Vidjecete da ce vas ljudi vise cijeniti nego ovako kada prosipate suplju pricu.

Sto se servisa tice, od kad mi je serviser rekao: "A sto je vama stalo da ta digitalna proradi?" meni ne pada na pamet da zovem servis za digitalnu....

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik

[/quote]

To nije tacno, povremeno ispadne jedan kanal ili dva max, 32 kanala bili su cjelo vrijeme do ovoga momenta u mrezi i svi ostali korisnici su jih morali imati, tvoj problem je indvidualan i javi se servisu za tehnicku pomoc, stvar je resljiva po telefonu. U buduce prije se javite servisu za tehnicku podrsku, ne trebate cekati 10 dana.[/quote]

Ono sto najvise mrzim kod elte, opet se desava. A znao sam da ce tako biti...

Sjedio sam pred televizorom sa laptopom u krilu kako bih tacno popisao sve kanale kojih nije bilo 15-ak dana (sto je potvrdio i palpantine). I gle cuda, sat ili dva nakon toga, dodjose kanali koji su nedostajali a onda se popodne javi ie2 na forumu koji kaze da je sve ok. Sada jeste, ali nije bilo... Manite se tih fora koje ne prolaze ni u osnovnoj skoli. Recite, bila greska - popravili smo. Vidjecete da ce vas ljudi vise cijeniti nego ovako kada prosipate suplju pricu.

Sto se servisa tice, od kad mi je serviser rekao: "A sto je vama stalo da ta digitalna proradi?" meni ne pada na pamet da zovem servis za digitalnu....[/quote]

Ja ne bi zeleo da raspravljam o onome sto se ne prijavljuje servisu kao kvar. Tesko je da razgovaramo o necemu gde se kvar ne prijavi, a onda raspravljamo ali je bio ili ne. U kancelariji se snimaju svi pozivi, napravicete uslugu svima nama da javite dali neradi jedan ili vise kanala i tako ce te omoguciti meni da pregledam sve telefonske pozive i da se proveri ali je popravljeno ili nije, terate me da vjerujem vama a ne 10 zaposlenim koji rade na tim poslovima.
Mislim da nema smisla da o tome raspravljamo, ajmo u buduce da to rjesimo.
Inace reklamacije mozete poslati meni licno na email eltareklamacije@gmail.com

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
...tako ce te omoguciti meni da pregledam sve telefonske pozive i da se proveri ali je popravljeno ili nije, terate me da vjerujem vama a ne 10 zaposlenim koji rade na tim poslovima.
Mislim da nema smisla da o tome raspravljamo, ajmo u buduce da to rjesimo...

Nema smisla da raspravljamo, pa ja vise i necu. Ali moram prije da vam bacim "bubu u uho". Sto se duzine trajanja kvara tice, ja zaista nemam razlog da lazem. Vasih 10 zaposlenih ima. Eto toliko. Rasprava zavrsena sto se mene tice.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 20:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
luda mi je reklama hrvatskog kabelskog operatera - B.net :lol: :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qU-2youcc6I[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 14:35 
Početnik
Početnik

info_elta2 je napisao:

To nije tacno, povremeno ispadne jedan kanal ili dva max, 32 kanala bili su cjelo vrijeme do ovoga momenta u mrezi i svi ostali korisnici su jih morali imati, tvoj problem je indvidualan i javi se servisu...

Ma, nije tako drug Elta, i kod mene je ista situacija! Nema potrebe da se ubjeđujemo u nešto što je očigledno! Onaj cartoon vam nikada nije proradio, stoji prazan.
ZAŠTO JE PRAZAN? Ponovo pitam, zar je toliki problem evo skoro godinu dana popuniti 33 kanala? Pa, i ta 32 o kojima pišeš nisu stalno prisutna..
ZAŠTO je cijena za ovaj eksperiment, ista kao i na kablu sa 50 kanala, za istih 12 KM? I to ponovo pitam, ali nikad odgovor da dobijem. Sad je kao glavni problem odlučiti koje kanale da dodate, e blago nama...Pa, ubacite B92, History, Discovery,Hallmark i tako to, od u BBC, Rusije i sličnih, široka narodna masa i nema neke koristi, ali neka i njih.

Dajte odradite to više, vidite da su ljudi nezadovoljni i uslugama i cijenom, nemojte me tjerati da tražim novo rješenje.

Zadržati ove i privući nove korisnike ovakvom ponudom i tempom uvođenja novih kanala, vrlo hrabra misija...Skidam kapu!

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik

banjaluka_u_srcu je napisao:
info_elta2 je napisao:

To nije tacno, povremeno ispadne jedan kanal ili dva max, 32 kanala bili su cjelo vrijeme do ovoga momenta u mrezi i svi ostali korisnici su jih morali imati, tvoj problem je indvidualan i javi se servisu...

Ma, nije tako drug Elta, i kod mene je ista situacija! Nema potrebe da se ubjeđujemo u nešto što je očigledno! Onaj cartoon vam nikada nije proradio, stoji prazan.
ZAŠTO JE PRAZAN? Ponovo pitam, zar je toliki problem evo skoro godinu dana popuniti 33 kanala? Pa, i ta 32 o kojima pišeš nisu stalno prisutna..
ZAŠTO je cijena za ovaj eksperiment, ista kao i na kablu sa 50 kanala, za istih 12 KM? I to ponovo pitam, ali nikad odgovor da dobijem. Sad je kao glavni problem odlučiti koje kanale da dodate, e blago nama...Pa, ubacite B92, History, Discovery,Hallmark i tako to, od u BBC, Rusije i sličnih, široka narodna masa i nema neke koristi, ali neka i njih.

Dajte odradite to više, vidite da su ljudi nezadovoljni i uslugama i cijenom, nemojte me tjerati da tražim novo rješenje.

Zadržati ove i privući nove korisnike ovakvom ponudom i tempom uvođenja novih kanala, vrlo hrabra misija...Skidam kapu!

Vi ste pomjesali 2 stvari, mi pisemo o digitalni u kablu, a vi koristite MMDS(bezicna kablovska). To nije jednako.
O cjenama, bezicna kablovska je daleko skuplja od tehnologije u kablu i zato je vise troskova za 32 kanala MMDS-a nego za 50 kanala analogne kablovske. Generalno je cjena do 12 KM, trenutno najugodnija u regionu ako je uporedite sa cjenama u Srbiji i Crni Gori i vidjecete da 12 KM nije skupo gledajuci broj programa. Npr. u Crnoj Gori je cjena preplate 17 KM a troskovi programa i materiala su potpuno jednaki za BIH i Crnu Goru. I zato konstantacija da je 12 KM preskupo jednostavno nije ispravna. Ne predstavlja nam problem koje kanale sada odabrati nego smo rekli da u cjeloj proceduri ukljucenja 8 novih kanala u MMDS u jedino to trebamo rjesiti i kanali ce biti ukljuceni.
Mozda su ljudi nezadovoljni cjenama ali sta bi bilo kad bi imali crnogorske cjene. Svako zeli sto nize cjene, pa i mi zelimo nize cjene struje, vode, telefona, registracija avta, ali realno znamo da to nemoze biti nize.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 18:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ja sam za crnogorske cene ali sa njihovim brojem kvalitetnih kanala,a ne masa nekih melosa,simica vikoma itd.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 18:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Moze Crnogorske cijene ali i Crnogorski kvalitet 17KM nije puno ako je kvalitetno ali 12KM je puno ako nista ne stima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]