groupiegirl je napisao:
Da postoje takve stvari (a ne postoje, kao ni normalan CD shop, kao ni vecina normalnih stvari)...
Da. Eto, na zalost, mi nemamo neki CD shop gdje bi kupovali "muziku-bez-muzike", koja sluzi samo za ispiranje mozga. Pardon. Ne sluzi tome. Jer, oni koji to slusaju bas i nemaju stanoviti dio organizma. Jel' znamo nekoga ko se lozi na tup-tup?
Uzmimo, primjera radi, onog bolesnika Mensona. Najsretniji bih bio kada bi ga zabranili u svim zemljama svijeta, a njega zatvorili na neko ostrvo ljudizdera. Cisto da covjek vidi kako je kada ti neko kida meso i kozu.
Ili, da uzmemo - pankere. Njihovo rezanje i kao neki mrak u muzici je obicna lakrdija.
A mozemo malo da popricamo i o elternativnim pravcima u muzici kakav je taj smjer koji se naziva - elektro muzika. Eto, i sada, jos jednom, pozivam nekoga da mi objasni sta je to
umjetnicko u toj muzici? (Ukoliko to mozemo uopste nazvati - muzikom!)
groupiegirl je napisao:
Ja znam tri domaca autora koji vrijedi poslusati. Jednog iz Hrvatske. Dva iz Slovenije.
Ali, zato znas njih 1000 iz Amerike, Njemacke, Francuske, Spanije? Jel da? Eto, ti o kravama kao o sebi... To sto ti znas za tri domaca autora koja vrijedi slusati - a posto znamo i naslucujemo kakve kriterijume imas u muzici - nikako ne znaci da ih nema vise. Cap-bum-tras!
A, mozda, opet, ste vi Takvi i osudjeni na takvu muziku. S obzirom na to da neku drugu nikada ne bi razumijeli.
Pozdrav.