banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 110  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DVB-T u BiH
PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
meni samo nije jasno koji je *urac RAK kaznjavao RTRS kada su prije x godina poceli sami u projekat digitalizacije...boli me neka stvar i za FTV i za BHT ... to je ocigledan dokaz ko koci proces...a ti medjunarodni zahtjevi..to su suplje price...rekli stranci da to treba BAS OVAKO

Vrh

Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
TV kuće više neće biti emiteri, njihvo će biti samo da proizvedu program... naši bi i jare i pare (sa naglaskom na ovo drugo), a mi, gledaoci, smo tu kolateralna šteta. Već napisah, lični interesi se pokušavaju gurati kao nacionalni, a mi se očigledno primamo na to.

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a ko ce biti emiter ?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Agencija na nivou države... nešto kao OiV u Hrvatskoj.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a koji ce nama to *urac ? sta fali ovom sistemu ?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nek svak svoje emitiju...a nek se drzava ,da ne kazem sta...sutra ksd se odvojimo...onda sve morati iz pocetka sve graditi :)

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Poenta je što će se javni emiteri emitovati na jednom nosiocu (tzv. MUX), i to će da bude primarni nosioc. Ostali nosioci (MUX-ovi) će se iznajmljivati lokalnim televizijama, dok će preostali biti ponuđeni u komercijalne svrhe (kablovskim operatorima). Tako funkcioniše u normalnom svijetu... RAK je jedan, dakle regulativa je na nivou države; mi hoćemo da je spustimo na entitetski nivo.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Тј. платити им. Значи могу да одџебу у скоковима од емисионог система. Да се допуним. Преносни систем ЕДБ-а је "ентитески" а на нивоу БиХ постоји регулаторна агенција или како се већ зове. А далеководи и жице зна се чији су.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

to je sasvim opravdan cilj i treba tako raditi...sta je dobro doslo od RAKa ili bilo cega od drzave BIH

ebali nas stranci i ko izmisli taj RAK...i onog direktora sto je tamo od osnivanja

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A trenutno održavanje emisionog sistema ide od pretplate koja se uglavnom ne naplaćuje... isto tako se odvoji dio od pretplate, plati emiteru i sve super. Al ne bi mi bili mi kad ne si sami sebi skakali u stomak.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nemam pojma sta je MUX ...al kontam da je to neki kanal/frenkvencija (posto koristim DVB-T iz HR) ...i sta je tu problem...nasa entiteska agencija sa nase opreme emituje taj dogovoreni MUX ... taj identican MUX emitujue neka druga agencija iz FBIH....i sve iddnticno..niko nikome ne smeta...ispunio si uslov za EU ..da imas uredjeno "trziste"... svak emituje i svom entitetu isti MUX i mirna Bosna...ne vidim sta je tu problem..osim do SARAJEVA

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
A trenutno održavanje emisionog sistema ide od pretplate koja se uglavnom ne naplaćuje... isto tako se odvoji dio od pretplate, plati emiteru i sve super. Al ne bi mi bili mi kad ne si sami sebi skakali u stomak.

А претплата се не наплаћује, између осталог знамо због чега. Како рекох, између осталог, има ту више разлога, чак шта више мени је примарни разлог незаконита одредба закона о РТВ такси а не то што моје паре иду и малим зеленим...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Problem je što mi ne možemo da se pomirimo s tim da živimo u državi Bosni i Hercegovini... nije problem u Sarajevu. Kao što rekoh, ovdje neko pokušava na račun naše ljubavi prema entitetu uzeti pare u svoj džep... neki će reći bolje i neko naš nego državi BiH. U konačnici, zbog tih prepucavanja ostaćemo bez signala u eteru... a kad će krenuti - vile znaju. Onda će naši da upale svoje predajnike bez dozvole RAK-a, dobiće tužbu, neko će reći da se na taj način ugrožava nacionalni interes srba i eto veselja.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
wizzy_bl je napisao:
nemam pojma sta je MUX ...al kontam da je to neki kanal/frenkvencija (posto koristim DVB-T iz HR) ...i sta je tu problem...nasa entiteska agencija sa nase opreme emituje taj dogovoreni MUX ... taj identican MUX emitujue neka druga agencija iz FBIH....i sve iddnticno..niko nikome ne smeta...ispunio si uslov za EU ..da imas uredjeno "trziste"... svak emituje i svom entitetu isti MUX i mirna Bosna...ne vidim sta je tu problem..osim do SARAJEVA

Granice koje će MUX-evi pokrivati nisu u skladu sa entiteskim granicama, odnosno neki MUX-evi će pokrivati dijelove oba entiteta. Neće biti kanala koji pokrivaju samo jedan entitet kao do sad. Kako će onda ta agencija iz RS emitovati signal u FBiH i obrnuto? Jednostavno, ovdje najviše ispaštaju gledaoci.

A ako se ovako nastavi, u sa predajnika u Federaciji će se uskoro pustiti signal, a mi ćemo zbog nekog kvazi patriJotizma i dalje gledati analogni signal.

Poslednji put menjao Daky dana 25 Maj 2015, 22:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa sto bi se pomirio da zivim u drzavi BiH...nisu se ni siptari pomirili da zive u Srbiji..pa vise i ne zive...bitno je imati cilj.

E sada...problem koji ja vidim sa ovim pricom...kad bi ovo.proslo kako su zamislili iz Sarajeva...sutda u slucaju bilo kakvih sranja...na jednu intervenciju bi mogao zatamniti sve kanale iz RS...na citavoj teritorji BIH...jer RTRS nema kapaciteta za emitovanje na teritoriji entieta ? jesma li u pravu ?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Problem je što mi ne možemo da se pomirimo s tim da živimo u državi Bosni i Hercegovini... nije problem u Sarajevu. Kao što rekoh, ovdje neko pokušava na račun naše ljubavi prema entitetu uzeti pare u svoj džep... neki će reći bolje i neko naš nego državi BiH. U konačnici, zbog tih prepucavanja ostaćemo bez signala u eteru... a kad će krenuti - vile znaju. Onda će naši da upale svoje predajnike bez dozvole RAK-a, dobiće tužbu, neko će reći da se na taj način ugrožava nacionalni interes srba i eto veselja.

На исти начин као што је онима у'сарај'ву проблем да РС постоји. :) А што се тиче пара, неко их на наш рачун увијек трпа у свој џеп, ишло то овако или онако. Или другим ријечима - зјев... А за "весеље" овде макар не треба велики разлог. Ето рецимо она Бакирова тужба о "Дану републике". И она одлука Парламента РС да се неће испоштовати било каква одлука Уставног суда БиХ о укидању исте. Је'л се теби не чини да се ово већ сасвим распало и прије циркуса са дигитализацијом?

Vladimir RUS je napisao:

Poslednji put menjao sinip dana 25 Maj 2015, 22:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Sinipe de mi ovaj reci ima li ovih muksova i de ve be tea kod tebe u Beogradu?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Има, ево до 17. јуна ће кажу све да буде завршено.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne kažem ja da će digitalizacija pokrenuti rat, već je ovo samo još jedan pokazatelj kako se oni 'ebu preko naših leđa.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2015, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@deky

zasto granice MUXeva nisu u skladu sa entitetskim granixama...jel to problem bilo napraviti (mozda je bilo skuplje..al za te stvari pare nisu problem)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2197 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 110  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]